... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Autor témy
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Re: E46 323Ci ///M6///r19 kolieska :-)

Utorok, 12. Februára 2013, 10:53

inak uz som cosi pojazdil sice na snehu no obcas mi to vzadu suchlo no skusim vyvalcovat lemy ze ci nastane neaka zmena a uvidim potom

dymone
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Utorok, 12. Februára 2013, 11:12

Ak mas rad svoje auto a svoj zadok :D tak ten JOM fakt vyskrtni zo zoznamu. Ak su problem prachy, tak radsej este pockaj, nasetri a kup nieco co sa vyplati. JOM a jemu podobne ine stelovaky za "babku" bude fakt tvrdy a na nerovnej ceste ti to bude akurat tak odskakovat.

19" na slovenske cesty je dost o drzku. Vsetko dostava ovela viac na drzku .. ale chapem .. kola robia auto :) A to ze na RF pneu to taha ovela viac som cital tiez. Takze sa im vyhni ;)

Cena u Koni FSD nieje mala, ale fakt je adekvatna tomu co dostanes. Na zahranicnych forach je velmi oblubena kombinacia FSD+Eibach a tak ako pises, tak je to na malych nerovnostiach vraj este viac komfortne ako stock podvozok. A zaroven ked rezez zakruty, tak ta to podrzi a neplave to. Na roznych forach su aj recenzie, a fakt tento podvozok vyzera velmi dobre.

K tej cene .. na piston.cz ho maju za cca 560€ .. co je velmi pekna cena vzhladom na to, ze na nemeckom ebay som ho najalacnejsie nasiel za cca 680€.
http://www.piston.cz/koni-e46-fsd

Eibach pruziny sa k tomu daju zohnat za cca 150€ a mas fakt paradne kombo. Pripadne vies pouzit stock pruziny a mas to este lacnejsie o tych 150€.

Za tu cenu si myslim, ze zjaden stelovak s takymito vlastnostami nezozenies .. pretoze fakt nieco dobre sotji 1000€ a viac.

Dalsie moznosti ktore si ludia dost chvalia su: Bilstein B8 + Eibach/H&R, Bilstein B12, H&R Cup Kit (dobry kit za rozumnu cenu), Sachs Advantage + H&R, Kosi sports + vogtland/eibach (tuhostne nastavitelne tlmice).
To su vsetko kity medzi 500 a 1000 evrami .. ktore maju za tu cenu velmi dobre vlastnosti. Stelovaky ktore by sa im rovnali su fakt vsetky nad 1000.

Ohladom tych rozpier. Ako niecomu to urcite pomoze .. ale ziadne zazraky necakaj. Hlavne neber tie hlinikove !tuzingove! za 40€ .. to je len na okrasu.

Stabilizatory sa urcite oplatia. To je vec ktora ti za tu cenu spravi asi narazantnejsiu zmenu na podvozku. Fakt je to velmi citelne a velmi uzitocne a prijemne ;) Najlepsie je mat kit predok aj zadok ktory sa da stelovat. Tam sa potom vies trosku pohrat s nedotacavostou/pretacavostou auta a s trakciou napravy. Auta sa tak nenaklana v zarkutach a vies si dovolit fakt o dost viac. Ja som siahol po H&R kit ktory je v predu aj v zadu nastavitelny a som fakt nadseny. Ta cena nieje tak hrozna ani u nas a z DE to vies poriesit este lacnejsie.
Popripadne sa da pouzit uz spominany predny M3 stabik, co je urcite dobra volba. Zadny bohuzial bez uprav z M3 nepasuje. Tam sa da ale pouzit napriklad ten M-tech stabik, alebo len dokupit cisto zadny.
Takze ak chces co najviac zmenit pocit z jazdy a vylepsit jazdne vlastnosti v zakrutach za co najmenej penazi, tak by som zacal tymto .. stabiky.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 12. Februára 2013, 11:45

ohladom stabikov mas ss :-)

inak tie koni fsd na stock pruzinach, vraj je predok potom jemne nadvihnuty, ty si spominal opak, co je na tom pravdy? toto som sa docital na cz fore podla skusenosti jedneho chalana cerstvo nahodenych tlmicov
btw treba pripomenut, ze na KONI FSD sa nesmie prekrocit hranica 3cm znizovania, akurat tu neviem ako to bolo myslene oproti seriovemu komfortnemu podvozku, sportovemu alebo m paket podvozku, to som sa nedocital. no vraj po prekroceni tejto hranici tlmice sa stavaju "nefunkcnymi"
a maju dalsi minus, spravaju sa velmi zvlastne v kolajach a podobnych situaciach, ale to som presne nepochopil ako to ludia mysleli s tym spravanim, resp. neviem si to predstavit co to robi
inak tie bilstein tlmice, ako su na tom s komfortom ? tie komba co si popisal som cital, ze je dost tuhe.. kamarat ma na seriovom podvozku nejake bilsteiny, iba v predu a komfortne to ma peckove, vysku ma podobnu m paketu, ale komfortne to ma na svojej 323i suprove, len neviem co su to za bilsteiny s tym podvozkom, pravdepodobne tipujem b4
teraz opat dumam nad podvozkom, mna porazi, tak sa bojim znizovat, najma kvoli komfortu a 19" a pri znizeni sa obavam opat problemu s tym, ze budem riesit stale ci tam prejdem, vyjdem a pod. otazka je pre mna ako vysoko mi ostane auto s mojimi pruzinami co mam a koni fsd, neviem co tam mam presne za pruziny, ale vyskovo sa to podoba m paketu, ak to aj nie su m paketove pruziny (e46 330i predfl, sedan)
!!! Obrázok ???

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Utorok, 12. Februára 2013, 13:14

Kubo, zober karbošku do ruky a hneď si "znížený" :-"
Naposledy upravil/-a Dudecc v Utorok, 12. Februára 2013, 13:25, upravené celkom 1 krát.
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

kubo323ci
Autor témy

Utorok, 12. Februára 2013, 13:22

dilino ale ja nechcem s toho rolbu :mrgreen:

dymone
Auto: G31 530dX
Kraj: Košický

Utorok, 12. Februára 2013, 14:56

To znizenie som myslel pri pouziti s Eibach pruzinami. Ako to stoji so stock pruzinami fakt netusim .. ale vysku auta robia pruziny .. tak sa trosku divim, ze mu to stoji vyssie. Uz bolo v USA par expertov, co tlmic poriadne nezasunuli do naboja a stalo im to vyssie .. ale tak to su amici no ](*,) :smile:

K tomu znizeniu u FSD. Co viem, tak Koni vyraba 2 varianty tychto tlmicov, preve kvoli tomu co popisujes. Jedny su na zakladne stock pruziny, a druhe su na M-tech/Eibach .. popripade ine znizene pruziny. Rozdiel je part numbre vyrobku .. 2100-4006 (pre znizene M-tech/Eibach) vs. 2100-4005 (zakladne OEM). Predpokladam, ze rozdiel je hlavne v prednych tlmicoch, kedze na zadok robi malo ktory vyrobca nejake vacsie znizenie (10-20mm). O tych kolajach som nic necital .. mozne to je, ale recenzie a nazory co som cital ja, to nezmienovali. Mozno tam nemali kolaje :)

S tymi dalsimi kombami to je zlozitejsie no. Kazde ma svoje pre a proti a kazdy zase hlada nieco ine a kazdemu vyhovuje nieco ine. Vecsina z tych komb je ladenauz viac sportovo .. tj bude to urcite tvrdsie ako stock. Odmenou je ale zase lebsia stabilita vo vacsich rychlostiach a v zatackach. Vybrat nieco spravne je tazkou dilemou. Ono vacsinou niekto prejde zo stareho rozbiteho podvozku na nieco nove a je z toho nadseny .. co je pochopitelne. Niekomu zase vadi ze zrazu je auto tvrdsie a bol uz zvyknuty na makky vybity podvozok a doslova mu chyba to ze auto mu plava po veste :)
Inak B4 su vhodne pre klasicke neznizene pruziny .. pre m-tach podvozok by mali extistovat B6 so skratenou piestnicou a potom B8 ktory uz maju aj viac sportovy charakter. Tak ist ako pri FSD sa aj tie B4 so snizenymi pruzinami poondia a nefunguju dobre.
Ja som napriklad preto volil rovno kit H&R Cup Kit .. ktory je zladeny. Je to sice torsku tvrdsie, ale nic hrozne. Funguje to vyborne .. pretoze mam rad sportovu jazdu a tam sa mi osvedcil.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3

kubo323ci
Autor témy

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:00

takze konecne rozhodnutie bude nakoniec s tych lacnejsich podvozkov TA Technix kedzene je vyskovo nadstavitelny od 0 az po 7cm tak mi aj vyhovuje mozno stratim standard z jazdy no kym nenasporim na nieco kvalitnejsie tak tu dobu vydrzi este sa chystam vyvalcovat zadne lemy neviete o niekom co ma valcovacku s okolia Levic?

m4x

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:10

potom daj echo ako sa citis po par tisic km s tym podvozkom a 19" :-) podla mna to bude cista motokara
!!! Obrázok ???

kubo323ci
Autor témy

Pondelok, 18. Februára 2013, 11:22

sam som zvedavy co to bude a tak kym som mlady tak to bude v pohode horsie to bude na starobu ked ma krize zacnu boliet :mrgreen: no urcite dam vediet kupovat to budem asi az o neaky mesiac az dva tak zatial uvidim ci si to nerozmyslim

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Pondelok, 18. Februára 2013, 12:31

na tvrdý podvozok sa dá zvyknúť :wink: viem o čom hovorím
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

m4x

Pondelok, 18. Februára 2013, 14:12

ja by som uz stelovak mal davno na aute, ale velmi sa bojim toho komfortu
uz nechcem trpiet spolu s autom na kazdej nerovnosti ci horsie jame :( na 19 to musi byt velmi krute na nasich cestach
!!! Obrázok ???

kubo323ci
Autor témy

Pondelok, 18. Februára 2013, 14:32

co ja viem keby mi kolesa nesuchali o zadne lemy tak s tym jazdim normalne je take citlivejsie na nerovnosti ale tak to je zvyk na zimu mam 195 a teraz zrazu drb na 235 a 255 tak to je dost rozdiel no zvykam si az na to suchanie to ked tam nebude tak to bude v pohode vcera som sa viezol s kolegom co ma golfa2 a on ma taky tvrdy podvozok ze mu to ani neperuje a na moje prekvapenie nebolo to vobec take strasne ako som mu cely cas tvrdil ze by som na tom nevedel jazdit skorje to o zvyku a za pokus nic nedam a ked si na to nezvyknem tak ich predam ved co 8-[

m4x

Pondelok, 18. Februára 2013, 15:19

tam ten podvozok ti tiez moc nebude perovat, horsie je, ze ti preskace nerovnu cestu no a horsie ked potrebujes brzdit.. ale jazdit sa na nom urcite da, nepredavali by ho a ludia nekupovali, len v kombinacii s 19" to bude dost silne :-)
a ono vzdy je to tak, ked jazdis ako splujazdec a nie je to tvoje auto, neprezivas to tak, ale akonahle sadnes za volant a je to tvoje auto, je to o inom :-D
!!! Obrázok ???

jokkke
Auto: E46 330xd,e63 645ci

Pondelok, 18. Februára 2013, 15:25

m4x napísal:
potom daj echo ako sa citis po par tisic km s tym podvozkom a 19" :-) podla mna to bude cista motokara

Max vsak aj ty mas r19 nie? Ci si este na nich nejazdil??
BMW e63 645ci STANCE story coming soon MY STORY BMW 330xd CSL ®
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/sahara-m3-csl-look-zaciname-csl-style-t46261.html

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 18. Februára 2013, 15:42

Ja som jazdil polku minulej sezóny na 19 a na strunách 55/35 a pohoda, na 18 runflatoch to bolo o dosť tvrdšie. Ja by som sa nebál...
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 50 neregistrovaných