Ak mas rad svoje auto a svoj zadok

tak ten JOM fakt vyskrtni zo zoznamu. Ak su problem prachy, tak radsej este pockaj, nasetri a kup nieco co sa vyplati. JOM a jemu podobne ine stelovaky za "babku" bude fakt tvrdy a na nerovnej ceste ti to bude akurat tak odskakovat.
19" na slovenske cesty je dost o drzku. Vsetko dostava ovela viac na drzku .. ale chapem .. kola robia auto :) A to ze na RF pneu to taha ovela viac som cital tiez. Takze sa im vyhni

Cena u Koni FSD nieje mala, ale fakt je adekvatna tomu co dostanes. Na zahranicnych forach je velmi oblubena kombinacia FSD+Eibach a tak ako pises, tak je to na malych nerovnostiach vraj este viac komfortne ako stock podvozok. A zaroven ked rezez zakruty, tak ta to podrzi a neplave to. Na roznych forach su aj recenzie, a fakt tento podvozok vyzera velmi dobre.
K tej cene .. na piston.cz ho maju za cca 560€ .. co je velmi pekna cena vzhladom na to, ze na nemeckom ebay som ho najalacnejsie nasiel za cca 680€.
http://www.piston.cz/koni-e46-fsdEibach pruziny sa k tomu daju zohnat za cca 150€ a mas fakt paradne kombo. Pripadne vies pouzit stock pruziny a mas to este lacnejsie o tych 150€.
Za tu cenu si myslim, ze zjaden stelovak s takymito vlastnostami nezozenies .. pretoze fakt nieco dobre sotji 1000€ a viac.
Dalsie moznosti ktore si ludia dost chvalia su: Bilstein B8 + Eibach/H&R, Bilstein B12, H&R Cup Kit (dobry kit za rozumnu cenu), Sachs Advantage + H&R, Kosi sports + vogtland/eibach (tuhostne nastavitelne tlmice).
To su vsetko kity medzi 500 a 1000 evrami .. ktore maju za tu cenu velmi dobre vlastnosti. Stelovaky ktore by sa im rovnali su fakt vsetky nad 1000.
Ohladom tych rozpier. Ako niecomu to urcite pomoze .. ale ziadne zazraky necakaj. Hlavne neber tie hlinikove !tuzingove! za 40€ .. to je len na okrasu.
Stabilizatory sa urcite oplatia. To je vec ktora ti za tu cenu spravi asi narazantnejsiu zmenu na podvozku. Fakt je to velmi citelne a velmi uzitocne a prijemne

Najlepsie je mat kit predok aj zadok ktory sa da stelovat. Tam sa potom vies trosku pohrat s nedotacavostou/pretacavostou auta a s trakciou napravy. Auta sa tak nenaklana v zarkutach a vies si dovolit fakt o dost viac. Ja som siahol po H&R kit ktory je v predu aj v zadu nastavitelny a som fakt nadseny. Ta cena nieje tak hrozna ani u nas a z DE to vies poriesit este lacnejsie.
Popripadne sa da pouzit uz spominany predny M3 stabik, co je urcite dobra volba. Zadny bohuzial bez uprav z M3 nepasuje. Tam sa da ale pouzit napriklad ten M-tech stabik, alebo len dokupit cisto zadny.
Takze ak chces co najviac zmenit pocit z jazdy a vylepsit jazdne vlastnosti v zakrutach za co najmenej penazi, tak by som zacal tymto .. stabiky.
M52TUB28 + M54B30 intake manifold + EU2 | H&R Cup Kit | H&R Stabilisators kit | SS headers | M3 front brakes | Meyle HD RSM's + Z3 r.p. | M3 RTAB's + limiters | Subframe: reinforcement & Powerflex | Eonon D5150 | 18" VMR VB3