Audio upgrade stage 3:
Chcel som počkať kým budem mať všetko úplne dokončené ale nevydržal som to

Dlho som lámal hlavu nad tým aké repro zvoliť. Nechcel som do toho nasypať veľké peniaze, skôr niečo decentné aby sa to dalo počúvať, tak som vynechal napr. Alpine alebo Gladen. Zo všetkých vyhliadnutých kombinácií som teda vybral túto: 4x komponentné 130mm stredobasy od MAC AUDIO 55W RMS, ktoré ponúkajú snáď najlepší pomer kvalita/cena. Na subwoofer som použil 2x 200mm basové repro SAL s výkonom 80W RMS a kevlarovnými membránami v spolupráci s 2-kanálovým zosilňovačom SONY, ktorý do nich posiela 2x65W RMS samozrejme cez LP filter. Všetko 4ohm.
Do kufra som nechcel žiadne bedne, tak som využil inak nevyužité bočné priehradky v kufri a premenil ich na mikro ozvučnice (tie ešte nie sú na 100% dokončené). Teraz je v aute celkom 10 reproduktorov, zvuk je počuteľne kvalitnejší, hlavne výšky a samozrejme basy. Chcel by som to niekedy porovnať s origo DSP

Výšky od zadných reproduktorov sú natiahnuté do zadných dverí, kde predtým nebolo nič. Bol to vcelku boj pretiahnuť káble cez prechodky dverí, plastové krytky na repro som vyrezal a samotné výškače po rôznych špekuláciách jednoducho prilepil o dvere. Na spolujazdcovej strane sú káble v chráničke, aby nenastávalo nejaké rušenie od batérie. Káble na zosilňovač sú ťahané po vodičovej strane cez originál tunel, kam krásne zapadli. Pod nové repro bolo treba použiť molitan zo starých, ktorý vyplnil maličkú fugu medzi ozvučnicou. Predné dvere mám už vytlmené, čakám ešte na tlmiaci materiál, ktorý pôjde do priestorov kufra.
Zároveň som nahodil parkovaciu kameru a natiahol k nej kábel, ten ale nie je možné pretiahnuť cez originál prechodku, tak je vedený externe. Kamera sa montuje miesto osvetlenia ŠPZ, obsahuje 2 ledky na osvetlenie bez CANBUSu, naletoval som na ňu výkonový rezistor aby nehlásilo vypálenú žiarovku. Prekvapilo ma ako je to hneď ppči nastavené a netreba niako doštelovávať. Spúšťa sa samozrejme automaticky pri zaradení R, pričom ešte stlmí rádio. Parkovanie je teraz radosť, ešte som nespravil foto, ale to doplním

2 sady stredobasov ma vyšli na 69,8€
2 subwooferové repro 58,8€
zosilňovač 64,3€
sada káblov, poťah na ozvučnice, lepidlo 23,1€