Tak cas na nejaky ten sloh

. Do garaze som dorazil plny odhodlania vyriesit teplotne cidlo montazou namiesto toho vypustaku vody z bloku. tak som si zdvihol autí , vypustil vodu cez chladicovy vypustak, este som pomackal hadice nech z toho dostanem co najviac prec, a hor sa vymontovat vypustak na bloku. Po povoleni zacala kvapkat voda, tak jasne vezmem si bandasku a zachytim to vsetko pekne do bandasky nerobim bordel. To by sa asi aj podarilo keby som nebol taky iniciativny a nezdalo sa mi ze to tecie na moj vkus prilis pomaly, stacilo pol otacky a vypustak mi zostal v ruke a z bloku zacala jebat (doslova jebat) voda na vsetky strany, na mna ako som lezal pod autom, no boli z toho celkom slusne zaplavy

. Po uspesnom vypusteni vody z bloku som schmatol teplotne cidlo, a ejha, nejak nechce chytit zavit. Preco? No lebo je prilis dlhe a skor nez sa chyti zavit tak uz je spickou oprete o stenu valca

. Fajn, chvilka bezradnosti a teda sa pustim do niecoho ineho, co je na programe? - plynové lanko. Uz nikdy víc, z garaze sa ozyvali nadavky s takou frekvenciou ze by sa zahanbil aj okoloiduci dlaždič

. Po tristvrte hodine sa mi to stare lanko (zasa sa musim premahat aby som nenadaval) podarilo vypreparovat von. New lanko z E34 m50 tam sadlo nastastie uplne bez problemov. Medzitym dorazil kamos a podujali sme sa zasa na riesenie cidla. Trocha som prerobil tu T spojku na hadici do kurenia, vsetko sme poskladali, naliali vodu, nahodil som spojkovy valcek, a nastartovali sme. Po chvili sa zobudilo aj cidlo teploty. Nasledovalo mackanie hadic a vselijake mozne aj nemozne finty a grify na odstranenie vzduchu zo systemu. Sadol som do auta a siel som sa previezt pred garazou, reku ok vyzera ze to funguje, idem natankovat. Auto bolo v stave ako vyslo z garaze cize : bez kapoty, bez povinnej vybavy, hydro rucka, trojbodove pasy, a celemu tomu velil ten motor ktory tam vlastne nema co hladat. Tak som vyrazil smer pumpa dufajuc ze prislusnici zelenej ligy si niekde snad davaju slofika a neprebudi ich 6 valcova symfonia. Na pumpu som sa nedostal lebo na polceste mi spojkovy pedal ostal na zemi. Tak som sa bez spojky vratil, zistil som ze to bola "asi nahoda" lebo spojka fungovala nadalej a pedal sa znova bol schopny vracat. Tak som vyrazil na druhy pokus, zasa to iste, po navrate ku garazi som zistil ze som tam na ceste zanechal dost zlu prirodnu katastrofu v podobe brzdovky po celej ceste

. Niekde bude "asi" problem. Tricku sme dali do garaze, behli po vodu a saponat a o polnoci sme si s kamosom dali pred garazou na ceste penovú párty a snazili sme sa aspon zmiernit nasledky tej brzdovej malinovky aby ma nezavrazdili ludia co byvaju na ulici kde mam garaz

. Po minuti vsetkej vody a saponatu ked uz to naberalo atmosferu : balime , zhasiname , ideme domov ved je pol jednej rano" , som zahlasil ze idem pod auto zistit co tomu vlastne je

. Zdvihak, vliezol som tam, diagnoza jasna - povoleny odvzdusnovak na spojkovom valceku

. Doliali sme brzdovku a zapocali odvzdusnovanie pri ktorom som brzdovku schytal do oka, do ust, do xichtu a vo finale este aj za krk. Som zvedavy co vsetko sa mi este pri dokoncovani auta stane, ked som riesil ten vyoseny zotrvacnik tak sa mi podarilo rozbit si hubu hupcukom

Ale spojka sa uz po odvzdusneni tvarila funkcne, tak mi preplo a rozhodol som sa ze rano na tom pojdem do prace aj keby som mal ist bez kapoty. No ale nahodili sme kapotu, nahadzal som do autan ejaku povinnu vybavu, a tricku som si vzal k domu. Rano som natankoval a fakcil do prace. Zistenia - smyka spojka, neviem ci je KO pritlacak alebo co, ale celkovo ta spojka ide stlacat az prilis lahko. Motor od spodnych otacok kucka, a vynechava, a na studeno obcas zdochne. Tieto veci ale mozu byt sposobene tou b28 jednotkou si myslim. Kazdopadne to tak nejak jazdi, tu spojku zrejme kupim kompletku sadu na m20 (co vsak asi znamena zasa motor ven

), a cidlo teploty ukazuje zrejme ok a teplotu si to snazi drzat v strede cize chladenie zrejme tiez zacalo fungovat. Fotky nemam, ale natocil som rano po prijazde do prace aspon kratke video na pribliznu predstavu aka melodia sa nesie z vyfuku :).