... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Dendo
Autor témy
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - Flywheel FAIL"

Piatok, 31. Januára 2014, 15:06

Prevodovku len tak dole nedas "prótože to je u železa! do pičééé!" , na sroby prevodovky nenasadis klic, kdybyses tam posral... Kym by som povolil tie sroby prevodovky tak by som si asi vytrhal vlasy, a potom sa pod autom drbat s tou tazkou prevodovkou v stiesnenych priestoroch... to cele je este viac roboty ako vybrat motor a vymenit to cele uplne v klude nad autom. Preto volim tuto cestu. Ono vybrat ten motor neni zas az tak strasne ked si to predstavim. uplne najhorsie je asi to auto zdvihat :D aby som si pod neho mohol lahnut. Potom povolim jednu matku druhou, such such such, vyfuk dole, chladic drzi na 4 paskach tie ucvikam a je von. co je horsie ze musim nejak setrne vypustit vodu lebo uz je v nej samozrejme nemrzka. Kryt vyfuku drzi asi na 4 ci 6 sroboch ktore idu bez problemov, kardan dalsie tri sroby, kulisa je jedna maticka a dve segerky, a samotna prevodovka dve maticky... V skratke je to len zdvihnut auto, par srobov, zavesit to na hupcuk a vytiahnut to von. Uz to mam tak nacvicene ze si to dneska asi stopnem za kolko to dam :D
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Forreet
Auto: E30 328i M50
Kraj: Prešovský

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - motor uz zas vonku "

Piatok, 31. Januára 2014, 20:21

Forreet napísal:
Zdar,já som nesustruzil zo zotrvaku,ale som obrusil tie části na vaně,ktoré drely keď som mal na aute ešte m20 spojku..teraz mám zotrvak z tds a pritlacak a lamelu z 530D a na všetko padne v pohode převodovka z e36 1.8i ale má už dost :D
Ja som ti to pisal,za par min si to mal obrusit a mas klud,ale pories si este to chladenie ked sa ti nehreje chladic nieco je zle,ja osobne mam navrtanu malu dierku v termostate tusim 3mm a nemusim cakat dokedy sa ohreje motor a mam to hned ovzdusnene :D ale zas teraz ked idem dlsie z kopca na volno,tak mi trochu klesne teplota :lol:
MOBIL 0917/770565
BMW E30 328i Turbo
BMW E39 523i

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 31. Januára 2014, 21:05

Tak to treba kupit termostat co ma spatny ventil pre odvzdusnenie..

Forreet
Auto: E30 328i M50
Kraj: Prešovský

Piatok, 31. Januára 2014, 22:31

starynovy napísal:
Tak to treba kupit termostat co ma spatny ventil pre odvzdusnenie..

To je na kazdom taka gulicka,ale takto to je rychlejsie
MOBIL 0917/770565
BMW E30 328i Turbo
BMW E39 523i

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Piatok, 31. Januára 2014, 23:03

Heh, s tou podložkou za setrvákem to je jak říkám - ušetřil a promrdal... kdyby jsi to udělal rovnou jako to dělají všichni ušetřil by jsi si kopu práce :D Já už se na pár věcech taky vyškolil :)
Rovnou můžeš setrvák nechat víc odlehčit, nechej to pak vyvážit pěkně a bude to jenom ku prospěchu ;)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Dendo
Autor témy

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:48

Mattyx, ja chapem ze si to predstavujes dost jednoducho ale neni to len tak. U vas odlahcit a vyvazit zotrvak zrejme neni moc problem, ale neni tomu tak davno co Fizik potreboval vyvazit zotrvak pre svoju 740i , a nikde nenasiel nikoho kto by to tu vedel seriozne spravit. Takze cez vikend som sa do toho pustil - pred zavretim sa do garaze som si este skocil na nakup pre povinnu vybavu a.k.a. dodrziavanie pitneho rezimu :-" , aby sa lepsie pracovalo. Demontaz som robil celu sam, az potom pri vytiahnuti motora asistovali kámoši :smile: . Aj so zdvihanim auta, a vypustanim vody, a dodrziavanim pitneho rezimu mi trvalo necele dve a pol hodinky kym bol motor vonku. Po sundani spojky bolo videt ze zotrvak je skutocne kusok mimo osi, vid foto. Nasledovala demontaz zotrvaku avsak bolo uz vela hodin na brusenie vystupkov na vani, a i tak uz som bol mierne indisponovany tak sme to zabalili a sli domov :D. Druhy den som obrusil trciace somariny na vani, nahodil zotrvacik, hodili sme tam prevodovku a sup s tym zasa do auta. motor je osadeny na silentoch a dnes zasa kompletna skladacka kulisy, kardanu, vyfuku, vody.... a tak zas vsetko naspet. Dufam ze uz nebude triast, a mozem sa venovat rieseniu chladenia a plynovemu lanku :) a coskoro snad uz test drive. EWS je uz vymontovane z darcovskeho auta takze coskoro uz aj nastartujem na RJ ktoru mam k motoru \:D/ .
Prílohy
q1.jpg
q2.jpg
q3.jpg
q4.jpg
E30 M52B25DET
Obrázok

BouBou
Auto: 318i E30 Turbo M10
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 3. Februára 2014, 12:39

este si celkom dobre dopadol, ze neponatahovalo poslednu loziskovu panvu:D ale klobuk dole kolkaty krat za aku dobu ho davas ven mna by jeblo uz :D
///..Kto nezažil nepochopí..///
E36 320i Coupe - Lagunengrun metalic
[size=150]E30 318i Coupe - M10 Turbo
Obrázok

lukaslh
Auto: 325i coupe + 318ti
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Februára 2014, 18:13

:thumbup: len tak dalej, aj ja som za posledne dva mesiace uz tri krat vyberal motor aj s prevodovkou von :mrgreen: uz to mam nacvicene - cca 4 hodiny aj z rozobranim celeho predku a bol von :smile:
325i coupe na drift: pribehy-nasich-aut/drift-t91470.html
ROZPREDÁM E36 318ti na diely predaj-nd-bmw/e36-nd-t108442.html

Dendo
Autor témy

Utorok, 4. Februára 2014, 09:19

Tak ono vybrat ten motor zas neni taky strasny problem, jedine co ma na tom vzdy stve je to zdvihanie auta, demontaz vyfuku, a vypustanie vody napr. Inak sa to da v klude. dufam ze tak skoro ho vyberat nebudem :D . Vcera sme zasa doskladali chladenie a vsetko (okrem spojkoveho valceka ten som dako zabudol namontovat ale to je detail). nasledoval start, a nadhera, prestalo sa to triast takze som rad ze to vyberanie motora malo aj nejaky vyznam :thumbup: . Akurat to chladenie sme stale nejak nerozbehali, lebo mozno mam zle cidlo teploty (ale to si dako nepripustam lebo v m20 mi normalne fakcilo) , alebo jednoducho na tej hadici do kurenia je to skutocne na zlom mieste ako tu par ludi tvrdilo a musim priznat ze ste asi mali pravdu :oops: . Nuze, ja si vzdy vsetko musim vyskusat sam aby som pochopil ze "tudy cesta nevede" :D. Takze som vo fazi vymyslania co dalej s cidlom. Kedze neviem teplotu tak som nechcel motor prehriat, nechali sme to par minut vrcat kym sa zohriala vrchna hadica k chladicu, aj hadice do kurenia , tricka kurila, ale chladic bol teply len na malom kusku pri vrchnej hadici. Nevedeli sme to donutit aby sa zohrial cely chladic. Mozno to eset nebolo natolko zohriate aby sa otvoril termostat ale tomu by som moc neveril lebo to vrcalo dost dlho. Motor lieta do otacok slusne, a musel som sa mu ospravedlnit za to ze som tvrdil ze ma hrozny zvuk. Zvuk co sa mi zdal taky zly, vydava len ta siska, avsak to co sa nesie z vyfuku je bombasticke :twisted: . Takze este zbyva : teplotne cidlo, donutit to chladit, plynove lanko, spravit nahotovo EWS. Tieto somarinky a mame hotovo co sa tyka motora :)
E30 M52B25DET
Obrázok

darklord
Auto: stara haraburda

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - Flywheel FIXED"

Utorok, 4. Februára 2014, 12:44

Cidlo daj tam kam patri - do hlavy. Uz som to tu raz pisal...
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - Flywheel FIXED"

Utorok, 4. Februára 2014, 13:31

keď ti čidlo nepasuje do hlavy alebo miesto toho "drain-plug" čo som ti písal tak sa dajú zohnať všeliaké redukcie za pár centov a máš to vybavené
a určite skontroluj tú vodnú pumpu a termostat, tieto veci sa môžu pokaziť z ničoho nič, ako u mňa, mal som polročný drahý wahler termostat a z ničoho nič prestal otvárať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Dendo
Autor témy

Re: [E30 320i -> 325i "m52b25 - Test drive"

Streda, 5. Februára 2014, 09:34

Tak cas na nejaky ten sloh :smile: . Do garaze som dorazil plny odhodlania vyriesit teplotne cidlo montazou namiesto toho vypustaku vody z bloku. tak som si zdvihol autí , vypustil vodu cez chladicovy vypustak, este som pomackal hadice nech z toho dostanem co najviac prec, a hor sa vymontovat vypustak na bloku. Po povoleni zacala kvapkat voda, tak jasne vezmem si bandasku a zachytim to vsetko pekne do bandasky nerobim bordel. To by sa asi aj podarilo keby som nebol taky iniciativny a nezdalo sa mi ze to tecie na moj vkus prilis pomaly, stacilo pol otacky a vypustak mi zostal v ruke a z bloku zacala jebat (doslova jebat) voda na vsetky strany, na mna ako som lezal pod autom, no boli z toho celkom slusne zaplavy :-D . Po uspesnom vypusteni vody z bloku som schmatol teplotne cidlo, a ejha, nejak nechce chytit zavit. Preco? No lebo je prilis dlhe a skor nez sa chyti zavit tak uz je spickou oprete o stenu valca #-o . Fajn, chvilka bezradnosti a teda sa pustim do niecoho ineho, co je na programe? - plynové lanko. Uz nikdy víc, z garaze sa ozyvali nadavky s takou frekvenciou ze by sa zahanbil aj okoloiduci dlaždič :oops: . Po tristvrte hodine sa mi to stare lanko (zasa sa musim premahat aby som nenadaval) podarilo vypreparovat von. New lanko z E34 m50 tam sadlo nastastie uplne bez problemov. Medzitym dorazil kamos a podujali sme sa zasa na riesenie cidla. Trocha som prerobil tu T spojku na hadici do kurenia, vsetko sme poskladali, naliali vodu, nahodil som spojkovy valcek, a nastartovali sme. Po chvili sa zobudilo aj cidlo teploty. Nasledovalo mackanie hadic a vselijake mozne aj nemozne finty a grify na odstranenie vzduchu zo systemu. Sadol som do auta a siel som sa previezt pred garazou, reku ok vyzera ze to funguje, idem natankovat. Auto bolo v stave ako vyslo z garaze cize : bez kapoty, bez povinnej vybavy, hydro rucka, trojbodove pasy, a celemu tomu velil ten motor ktory tam vlastne nema co hladat. Tak som vyrazil smer pumpa dufajuc ze prislusnici zelenej ligy si niekde snad davaju slofika a neprebudi ich 6 valcova symfonia. Na pumpu som sa nedostal lebo na polceste mi spojkovy pedal ostal na zemi. Tak som sa bez spojky vratil, zistil som ze to bola "asi nahoda" lebo spojka fungovala nadalej a pedal sa znova bol schopny vracat. Tak som vyrazil na druhy pokus, zasa to iste, po navrate ku garazi som zistil ze som tam na ceste zanechal dost zlu prirodnu katastrofu v podobe brzdovky po celej ceste :roll: . Niekde bude "asi" problem. Tricku sme dali do garaze, behli po vodu a saponat a o polnoci sme si s kamosom dali pred garazou na ceste penovú párty a snazili sme sa aspon zmiernit nasledky tej brzdovej malinovky aby ma nezavrazdili ludia co byvaju na ulici kde mam garaz :oops: . Po minuti vsetkej vody a saponatu ked uz to naberalo atmosferu : balime , zhasiname , ideme domov ved je pol jednej rano" , som zahlasil ze idem pod auto zistit co tomu vlastne je :-# . Zdvihak, vliezol som tam, diagnoza jasna - povoleny odvzdusnovak na spojkovom valceku 8-[ . Doliali sme brzdovku a zapocali odvzdusnovanie pri ktorom som brzdovku schytal do oka, do ust, do xichtu a vo finale este aj za krk. Som zvedavy co vsetko sa mi este pri dokoncovani auta stane, ked som riesil ten vyoseny zotrvacnik tak sa mi podarilo rozbit si hubu hupcukom :thumbup: Ale spojka sa uz po odvzdusneni tvarila funkcne, tak mi preplo a rozhodol som sa ze rano na tom pojdem do prace aj keby som mal ist bez kapoty. No ale nahodili sme kapotu, nahadzal som do autan ejaku povinnu vybavu, a tricku som si vzal k domu. Rano som natankoval a fakcil do prace. Zistenia - smyka spojka, neviem ci je KO pritlacak alebo co, ale celkovo ta spojka ide stlacat az prilis lahko. Motor od spodnych otacok kucka, a vynechava, a na studeno obcas zdochne. Tieto veci ale mozu byt sposobene tou b28 jednotkou si myslim. Kazdopadne to tak nejak jazdi, tu spojku zrejme kupim kompletku sadu na m20 (co vsak asi znamena zasa motor ven :-D ), a cidlo teploty ukazuje zrejme ok a teplotu si to snazi drzat v strede cize chladenie zrejme tiez zacalo fungovat. Fotky nemam, ale natocil som rano po prijazde do prace aspon kratke video na pribliznu predstavu aka melodia sa nesie z vyfuku :).
E30 M52B25DET
Obrázok

F!z:k
Auto: E36, E32

Streda, 5. Februára 2014, 10:18

oooo kraasa :P Spojkou sme tusim obaja prekliaty ale teraz aspon nebol zraz na druhy den :D Nechces nahodou kupit keramiku? :twisted:

Zvuk vyzera super, to mas teraz ruru a koncak? Mohlo by to potom v takom setupe byt pouzitelne aj u mna :P
Preco je havran ako pisaci stol?
Obrázok
Obrázok

Dendo
Autor témy

Streda, 5. Februára 2014, 10:31

Néé ziadna rura :). To je cely komplet seriovy ten vyfuk co som mal na m20. Koncak, aj stredak s katom ktory je uz i tak po smrti :smile: .
E30 M52B25DET
Obrázok

bnykolass
Auto: vela

Streda, 5. Februára 2014, 13:38

Katyyyy! :D
No nic ja by som to tiez videl na keramiku ci ? :mrgreen:
Gratulujem o dalsieho pojazdneho viac =D> Este fizik, ja a kobrakai a sme komplet teda ak sa nieco dovtedy nepokazi.....
E53 4.4i on
E32 730iA on
E32 740iA on
E32 pickup on
E34 540i on
E34 525i on
E34 525tdsA off

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných