Tak a opäť niečo nové s autom. Pred nedávnom sa mi podarilo chytiť takú menšiu jamu a nakoľko mi sfúklo aj predné koleso ktoré som potom síce nafúkal a doteraz drží ale nechcel som to riskovať a tak som jazdil na rezerve. Nakoľko je rezerva fakt len na dojazd a o to viac tá moja styling 66 ktorá vyzerá tak že prežila hádam Hirošimu a Nagasaky dokopy. Okrem toho ju nad 80km bolo miernym trasením a nehovoriac o tom že profil 235/45 R17 sa medzi tými tromi R18 cítil trochu menejcenne čo dával najavo aj tým že volant pri rovnej jazde smeroval niekde na 11tu hodinu
Z toho dôvodu (a aj kvôli výkyvom počasia to treba chápať ako -5 až 7°C) som bol nútený prezuť na zimnú sadu a vymeniť tak styling 42 za zimnú 48. Nakoľko som už minulý rok cca v Marci pocítil na vlastnej koži pomocou auta tajnú a záludné zákutia jamy levovej. Vtedy to predná pneumatika "prestížnej" značky ktorú som aj tak plánoval po sezóne vymeniť nevydržala. A tak prišla na túto zimu nová sada pre zadnú nápravu. Mal som vyhliadnuté Matadorky ktoré mi boli odporučené no prehovorili ma na Nexen tak som zvedavý čo to bude. Zvolil som ich aj z toho dôvodu že aj letná sada bola v stave že aj Michale Schumacher by nimi nepohrdol (Cháp ako sliky). Na budúci rok som sa rozhodol ísť opäť do Bridgestone Potenza s ktorý mi som bol veľmi spokojný
Po necelom roku sa konečne presunul spodný kryt motora z garáže na svoje kráľovské a správne miesto a to pod motor

Takže dúfam že ho v zime niekde nenechám. Spolu so svojím nástupom zrazil k zemi všetky pochybnosti o dieloch našich severných susedov. Bol od rovnakej firmy ako podblatníky ktoré som montoval a sadli presne ako originál a ináč to nebolo ani z krytom motora.
Keďže som majiteľom auta už rok prišli na rad aj nejaké tie zákonné povinnosti v podobe PZP ktoré je podľa mňa na 3liter s týmto výkonom slušné. Aj keď ma otec nahováral aby som to zrušil a týmto systémom ich vydieral uistil som ho že lepšiu cenu ako 161€ a cestovné poistenie k tomu by som asi nevyboxoval.
Plány ktoré sú do budúcnosti ku ktorým treba aj niečo nakúpiť je veľa tak to len tak v kocke zhrniem. Ako som už spomínal auto má roka a pribudli aj nejaké tie km konkrétne 7500 čo nie je veľa ale vzhľadom na to že s ním jazdím teraz už len 3 dni do týždňa je to podľa mňa v pohode. Z toho dôvodu prichádza na rad výmena oleja ktorú plánujem uvidím ešte či teraz alebo niekedy začiatkom budúceho roka. Ďalej by som chcel odstrániť vírivé klapky spolu s tým vymeniť aj tesnenie pod saním a separátor oleja. Po repase alternátora mám nový remeň no staré kladky takže ďalšie prídu na rad tie. Potom by som chcel vyriešiť hladenie a to visco, vrtuľu, rámik vrtule, a ventilátor klímy.
Takže toto je také menšie zhrnutie za posledný čas a plány do budúcnosti. Nakoniec prikladám ešte nejaké foto.