Dlhšiu dobu som sem nič nedal ale na aute sa opäť aktívne pracovalo. Dva týždne sa konal taký "menší" servis. Pôvodný plán bol ako som uviedol pred pár stranami vyriešiť klapky tesnenia základný servis a uloženia tlmiča. Nakoľko ale poslednú dobu som pociťoval že pri prudšej akcelerácii auto na ceste pláva som teda pozrel aj nápravu. A ostal som nemilo prekvapený.
Takže začalo sa to pred vyše mesiacom zháňaním pneu. Rozhodnuté bolo už dávno teda Nokian zLine 2x 265/35 R18 a 2x 235/40 R18 obe v prevedení XL. Našiel som na nete obchod kde boli za super cenu no o tom neskôr. Potom pred dvoma týždňami prišlo na servis. Po kontrole prednej nápravy ostala len jedna možnosť a to nová. Keďže som poobjednával plno vecí a auto bolo rozobrané na zdviháku potreboval som rýchlo zohnať diely a tak som musel zobrať kombináciu Meyle Febi a Monroe. Nakoniec ale prišli dva pravé čapy riadenie a tak sa do sady dostal ešte ja Moog ktorý bol jediný čo prišiel do 6tich hodín. Okrem týchto vecí sa menili ešte spomínané diely čo boli pripravené na servis + samozrejme geometria. Druhý týždeň servisu prišli na rad už len gumy a doliatie oleja do diffu lebo liter bol málo vošlo 1,2l. Gumy sa mi nepodarilo objednať od tej firmy nakoľko mesiac a pol som tam vypisoval a volal a tak som ich nakoniec objednal o inej firmy.
Na saní chýbali dve podložky pod šróby ale tie som neobjednal objednal som len všetky tesnenia takže tie na budúce. Separátor oleja nebol na tom najlepšie. Olej 5W-40 vošlo klasicky do 7l. Fotiek veľa nemám nebolo až toľko času. Náprava bola tak KO že zo zadnej tyčky stabíka vypadol kĺb z púzdra no proste hrôza. Diely boli 2010 ja som na tom jazdil 1,5roka a to je 9000km čiže s predšlým majiteľom to bolo tak do 30 000 čo nejdem komentovať

Sumár servisu
2x Uloženie tlmiča Lemforder 36,-
2x Dorazy Sachs 20,-
2x Prachovky Sachs
6l Oleja Castrol 5W-40 Turbo Diesel 38,-
2l Oleja 75W-90 Syntrax do diffu 19,-
1x Olejový filter Bosch 30,-
1x Palivový filter Bosch 9,-
1x Vložka separátoru oleja Meyle 16,-
2x Kabínový (peľový) filter ALCO 22-
6x Tesnenie výstupu sania Victor Reinz 7,-
6x Tesnenie vstupu sania Victor Reinz 7,-