... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
reklamne predmety bmwklub.sk

semacik
Auto: BMW E46 318Ci
Kraj: Košický

Re: [E46 323ci] coupe titaniumsilver ...R19

Štvrtok, 9. Februára 2012, 19:27

tak ani moje nieje porobene ale tvoje mi ide jednoducho vzorom . :) tak dame zajtra nejaky meet ?
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

Užívateľov profilový obrázok
banyk
Auto: BMW e46 323ci
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 9. Februára 2012, 20:54

sorry..to kazdy piatok a sobotu som myslel pocas skoly..a ta mi zacina az prvy marcovy vikend..potom mozme urcite...

banyk

Štvrtok, 9. Februára 2012, 21:14

bolo by dobre napisat aj nieco k autu...momentalne ma v tych silnych mrazoch prestali pocuvat otacky..sa rozkolisali a auto pri studenom motore ide akoby iba na 4valce...ale akonahle teplota motora stupne vsetko je v poho...netrasie z motorom a otacky len sem tam zakolisu...za tesneniami na vanos som cakal pomaly dva mesiace...nepomohlo...menil sa snimac vackoveho hriadela..nepomohlo....menila sa vaha vzduchu..nepomohlo...asi ostavaju uz iba lambda sondy...dufam ze to budu tie...ale vravim si...aspon uz mam pomenene veci ktore mozu neskor odist...a tak sa kupa led diod dozadu, multif volant, a tesnenie okolo dveri predlzilo na dobu neurcitu...tiez..ako student sa tazko da tak zhurta financovat....len dufam ze tie lambda sondy uz budu posledna zastavka u mojho mechanika..

semacik

Štvrtok, 9. Februára 2012, 22:08

diagnostika ti nevyhodila nieco konkretne ? tie tesnenia okolo dveri ked budes kupovať , zober hneď 2 , zoberem ich aj ja .. :) ale ževraj su drahe aj ked neviem prečo ...
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

banyk

Štvrtok, 9. Februára 2012, 22:40

diagnostika vyhadzuje iba: chyba zapalovania valca c.1,2,3,4,5,6....nic viac...teda si myslim dost vseobecne to je...alebo ak s tym ma niekto skusenost vedel by poradit?
a to tesnenie okolo dveri je zevraj moc drahe...mne to fucalo zhruba od rychlosti 100km/h...riesil som to zatial nalepenim tenkeho tesnenia na uz existujuce tesnenie...trosku pomohlo..teraz to fuci az pri 140km/h...mala utecha.. :-({|=

semacik

Piatok, 10. Februára 2012, 06:43

mne to nefuci ani netecie ani pri 200 ale nepači sa mi to :D
BMW E46 318Ci

Moje coupátko

PolysMI
Auto: E61 535D e70 3.0sd

Piatok, 10. Februára 2012, 07:26

banyk napísal:
bolo by dobre napisat aj nieco k autu...momentalne ma v tych silnych mrazoch prestali pocuvat otacky..sa rozkolisali a auto pri studenom motore ide akoby iba na 4valce...ale akonahle teplota motora stupne vsetko je v poho...netrasie z motorom a otacky len sem tam zakolisu...za tesneniami na vanos som cakal pomaly dva mesiace...nepomohlo...menil sa snimac vackoveho hriadela..nepomohlo....menila sa vaha vzduchu..nepomohlo...asi ostavaju uz iba lambda sondy...dufam ze to budu tie...ale vravim si...aspon uz mam pomenene veci ktore mozu neskor odist...a tak sa kupa led diod dozadu, multif volant, a tesnenie okolo dveri predlzilo na dobu neurcitu...tiez..ako student sa tazko da tak zhurta financovat....len dufam ze tie lambda sondy uz budu posledna zastavka u mojho mechanika..

Nieco podobne teraz riesim aj ja.... Na 90% to bude lambda aspon v mojom prípade... Len škoda tých šuflikárskych diagnostík kde ti kazdy povie len asi to bude tamto a tamto... Mne aspon premeral hodnoty a viem cca ktora lambda to je. Valer z HE nema kvalitnu diag??? tvoje auto som videl v HE je pekne nech sluzi :)

banyk

Piatok, 10. Februára 2012, 09:02

Ved prave s Valerom riesim tento problem....na diagnostike mu ukazuju vsetky 4 lambdy spravne hodnoty...dnes sa mam za nim zastavit ze premera opat...uvidim,ale asi sa budu menit lambdy tak ci tak...potom dam vediet ci pomohlo alebo nie..
A inak, az teraz som si vsimol ze ta 320ci patri tebe..v lete som bol pri OC Zemplin a tam si prifrcal, len som sa nechcel prihovarat lebo som tam dosiel na tatkovom SOULe...chvalim kolesa :thumbup: ...pomaly jednovajecne dvojcata :D
PS..inak, po tom tvojom som poskuloval este pred kupou svojho...uz vtedy sa mi hrozne,ale hrozne pacilo... :oops:

banyk

Piatok, 10. Februára 2012, 09:06

a k tomu tesneniu.. na soferovej strane mam tu gumu akoby jemne pritlacenu na jednom mieste, asi tak 4cm, tam je kamen urazu...akoby tam niekto nieco privrel, ale utechou je ze mi urcite nezateka ... ale v lete to moc nevadi, vtedy aj tak jazdis zo spustenymi oknami a muzickou...

PolysMI

Piatok, 10. Februára 2012, 11:59

banyk napísal:
Ved prave s Valerom riesim tento problem....na diagnostike mu ukazuju vsetky 4 lambdy spravne hodnoty...dnes sa mam za nim zastavit ze premera opat...uvidim,ale asi sa budu menit lambdy tak ci tak...potom dam vediet ci pomohlo alebo nie..
A inak, az teraz som si vsimol ze ta 320ci patri tebe..v lete som bol pri OC Zemplin a tam si prifrcal, len som sa nechcel prihovarat lebo som tam dosiel na tatkovom SOULe...chvalim kolesa :thumbup: ...pomaly jednovajecne dvojcata :D
PS..inak, po tom tvojom som poskuloval este pred kupou svojho...uz vtedy sa mi hrozne,ale hrozne pacilo... :oops:

skus rozobrat sanie ci tam nemas trhlinu pripadne odpojit lambdy alebo aj vahu vzduchu. Mne robilo to iste pred pol rokom vymenil som vahu vzduchu pretesnil vanos plus filter odvetravania kluky a stravil pol dna v dielni a bola to diera na saní #-o .. Ty to mas krajšie ;-) Mne ho doškrabali susedske kurvy :D

PolysMI

Piatok, 10. Februára 2012, 12:01

PolysMI napísal:

skus rozobrat sanie ci tam nemas trhlinu pripadne odpojit lambdy alebo aj vahu vzduchu. Mne robilo to iste pred pol rokom vymenil som vahu vzduchu pretesnil vanos plus filter odvetravania kluky, vymenil sviecky a stravil pol dna v dielni. Bola to diera na saní #-o .. Ty to mas krajšie ;-) Mne ho doškrabali susedske kurvy :D

1riso46
Auto: BMW 320D E46

Streda, 15. Februára 2012, 22:38

pametam si prvy den ked sa to coupe dotiahlo z MT do HE,jeden znamy co ho kupil tak nam ho ukazoval a mozem len povedat ze velmi pekne..a ak byvas kde aj to bavo stoji tak daleko od majtela predosleho neodislo :D nech sluzi tak ako ma... moje bavo spapalo velmi vela financii co sa tyka po technickej stranke a teraz je TOP stav...tak terza setrim aby to vyzeralo a nie ako obycajny stock a uvidime co dalej... a ako kolega demkowicz spominal velmi vela bavorakov uz je v HE tak by trebalo zorganizovat neaku tu stretavku..

banyk

Štvrtok, 16. Februára 2012, 05:34

Presne tam byvam...bliiiizko,takmer susedia :D ... ja ta velmi casto vidavam na cestach v HE... nabuduce bliknem a mozme zajst na OMV na kavej...a ako spominate, ozaj , baworaciky sa hodne rozmnozili u nas...uz cakam na jar na to stretnutie... vypucovat auto, nahodit letne disky, stiahnut okna a pustit muzicku :mrgreen:

1riso46
Auto: BMW 320D E46

Štvrtok, 16. Februára 2012, 11:55

tak tak vypucovat bude treba lebo co jazdim kazdy tyzden trasu banska bystrica a humenne tak tu sol mam vsade...takze na jar bude velke pucovanie a hlavne motorova cast...a disky potrebujem zohnat neake na leto uz obkukujem neake fajnove :D len nemam cas kedy sa pustit do auta na neake väcsie upravy...blikaj sviet trub aj kric smelo :D

banyk

Sobota, 18. Februára 2012, 10:22

Takze, vcera slo auto na "operaciu"... dame dolu kryt na sani, zaciname rozoberat a pozeram hned na zaciatku hadicka c.7 a v nej asi 2cm diera, zeby sme chybu nasli hned na zaciatku?...ale hovorime si, ked sme uz zacali tak prekontrolujeme aj dalej a skontrolujeme ostatne hadicky , poprecistujeme aby som si bol isty... ak ste este nikdy nedavali dolu sanie a robite to prvy krat tak je to dost poucne :D ale podarilo sa...vsetko prekontrolovane,olejovy separator,hadicky precistene, vsetko ostatne v pohode...poskladame naspat sanie, kupime tu spominanu hadicku c.7 nasadime , startujem , zvuk motora krasny, otacky nekolisu, s motorom netrasie a na perach usmev od ucha k uchu...tolka radost z vymeny jednej hadicky.. \:D/ este skocim za Valerom na diagnostiku(vdaka za diagnostiku a trpezlivost Valerovi) vymazane chyby, kontrolka motora zhasla...skusobna jazda, motor pradie,kontrolka sa znovu nerozsviecuje, super...inokedy po vymazani chyb sa znovu rozsviecovala asi po 5 minutach..takze konecne si mozem opat uzivat krasny zvuk 6 valca a nie ako inokedy, ked som nechal auto stat na volnobehu kazdy mi vravi ze fuci ako trabant, no ja som to obhajoval ze to je "americky svalnac" :mrgreen: este pobeham na aute nech mam 100% istotu ze je vsetko OK...teda, ak nam prestane snezit, lebo inak musim dvihat predok ak nechcem chodit ako pluch :lol:
Jedna otazka na klubakov: neviete mi poradit, ze ak dvihnem predok zhruba o 2-3 cm ci musim robit znova geometriu?

http://static.bmwfans.info/images/epc/MzE4MDBfcA==.png
Prílohy
IMAG0046.jpg
a tu je kamen urazu :)
IMAG0045.jpg
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný