... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
mmracing.sk

BMWpositiv

Re: [E39 530i]+[E39 540iA] ciganske socky bez duse (foto str

Piatok, 19. Júla 2013, 06:11

takze takto:

po nastartovani otacky neskakali hore-dole, drzalo sa to na cca 500RPM aj pri zohriatom motore
test s mierkou - pri povytiahnuti motor bezal normalne (vlastne nenormalne), ziadna zmena ani v otackach

dostal som sa aj do skryteho OBC menu a skoro ma dziglo, pretoze mi funguje len TEST 01 a TEST 02 co mi je tak na dve veci, pri ostatnych testoch mi vypisuje LOCK: ON, s tym som sa este nestretol...
ma s tym niekto skusenosti, ze preco je to zamknute???

este ma napadla jedna vec, ci by to nemohol byt vadny O2 sensor, ale bez diagnostiky je to len strielanie do vetra pretoze to moze byt cokolvek :roll:
v tejto pojebanej dedine nie je ani poriadny servis, najblizsi je 130km daleko, fasa no... ](*,)

Užívateľov profilový obrázok
korado
Auto: len V12 a len long
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Júla 2013, 06:16

LOCK ON, musis to odomknut, zadaj tam sucet poslednych piatich cisel VIN cisla a odomknes to :wink:
Napr. ja mam 94143, cize treba zadat 21. Zvykne sa to zamknut ked sa robi nieco s baterkou alebo sa vyberaju budiky
INSTAGRAM: korado_korado

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 19. Júla 2013, 07:02

niečo asi s tým odvetrávaním bude lebo v kľukovej skrini je za normálnych okolností tuším podtlak a pri vytiahnutí mierky sa to stratí a motor by sa mal rozhádzať, keď je bez zmeny tak asi to odvetrávanie bude v háji, ale neviem objektívne posúdiť z popisu, ja som kúpil auto už s vymeneným odvetrávaním

odomknúť skryté menu:

pravým tlačítkom sa naklikaj na test nr.19, stlačíš ľavé a bude tam Lock ON, tak stláčaš ľavé až kým nenastavíš hodnotu súčtu posledných 5 čísel vin (ak máš koniec vin napr. AA12345 tak naťukáš 15), keď tam budeš mať tú tvoju hodnotu tak znova stlač pravé a dostávaš sa zas na test. nr.1, ale teraz už máš všetky testy odomknuté

zaujímavé testy:
test 02 - test budíkov (nespúšťať keď beží motor!!!)
test 04 - aktuálna spotreba paliva - l/h alebo l/100km (u teba asi mpg)
test 05 - priemerná spotreba a dojazd - vlastne to čo máš na obc
test 06 - stav nádrže ľavá/pravá/celá
test 07 - otáčky motora (pre teba teraz dôležitý údaj kvôli tomu problému) a teplota chladiacej kvapaliny
test 08 - aktuálna rýchlosť relálna / na budíkoch
test 09 - napätie (napovie v akom stave je ten neštastný vodou chladený altík)
test 16 - teplota oleja

lambdu aj váhu by si vedel zistiť jednoducho doma asi tak že keď ich postupne poodpájaš tak nemá od nich RJ žiadnu info, nahodí si náhradné núdzové údaje a motor by mal bežať relatívne normálne, lambdy sú zaujímavé tie predné, tie 2 čo sú za katmi slúžia len nato aby hlásili keď je chyba v katoch, s tými sa teda nemusíš zabávať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

BMWpositiv

Sobota, 20. Júla 2013, 01:41

no tak dnes som rozchodil to skryte OBC menu, bohuzial som sa nic nove nedozvedel, otacky mam v rozmedzi 680-720 RPM

kupil som vsak nejaky najlacnejsi (no zase az take lacne to nebolo na to ako to vyzera :D ) OBD Diagnostic Car Reader od "Innova" a vypisalo mi nasledovnu chybu:

Code | Make | Description
P1355 | BMW | Misfire Cylinder 7 with Fuel Cut-Off

takze vynechava zapalovanie na siedmom valci, cize sviecka KO alebo cievka??? :-k

skusim vymenit vsetky sviecky, aj tak som to mal v plane a budem uvidiet ci sa nieco zmeni alebo ee

BMWpositiv

Utorok, 23. Júla 2013, 06:47

sviecky dnes vymenene, najskor to vyzeralo, ze prave tie boli problem, kedze mi uz nesvietil "Check Engine", ale po par metroch to zacalo zase blikat, potom to uplne zhaslo, pak sa to zase rozblikalo a ked som zastavil, tak to zase prestalo blikat, len to svietilo..., no Las Vegas je hovno :D

pak som ale skusil vymenit cievky medzi siedmym a sietym valcom, napojil som to na Car Reader a vyhodilo mi nasledovnu chybu:

Code | Make | Description
P1341 | BMW | Multiple Cylinder Misfire with Fuel Cut-Off

mam este jeden Car Reader pozicany od kolegu, a na tom mi vypisalo presne tu istu chybu

bude to teda len ta cievka? no asi to inac nezistim pokial ju nevymenim za novu... :-k

BMWpositiv

Streda, 24. Júla 2013, 05:53

pekny som ja chuj, preto mi vyhadzovalo, ze je multiple misfire, pretoze som nezresetoval RJ ](*,)
takze po zresetovani mi ukazuje, ze nemde siesty valec po novom ako som vymenil cievky medzi sebou, takze zajtra by som mal mat novu a pokial to aj potom nejakym zazrakom bude blbnut tak to auto prisamvacku zapalim a kupim si dh bike

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 24. Júla 2013, 09:17

tak to by potom malo byť jasné že to bude tá cievka, keď si ju prehodil na iný valec a tam to vypisovalo
prinajhoršom to spustíš z mosta :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

BMWpositiv

Štvrtok, 25. Júla 2013, 07:48

cievka vymenena, motor konecne fici na vsetky valce, zase mi moze zrat nervy a hlavne benzin :mrgreen:

BMWpositiv

Štvrtok, 1. Augusta 2013, 05:43

po dlhom case ma konecne nieco zaujalo, hned by som menil... O:)

1991 BMW M5
Obrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 00:26

konecne maly upgrade co sa tyka pneu, od vcera nahodene Bridgestone Potenza RE-760 Sport (stav km 187.663, som bohovo zvedavy kolko mi pri mojom style jazdy vydrzia) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mam na nich odjazdene cca 150 km a na suchu zatial maximalna spokonost, drzia jak svina, uvidim ako sa budu pneu spravat za mokra...
povodne som chcel kupit Bridgestone Potenza RE-11, lenze nemali skladom 255-ky :(

btw, ked som kupoval auto, tak bolo na nejakych hnusnych replikach a este k tomu aj na zimnych pneu ](*,)
tento rok niekedy koncom zimy som vsak natrafil na super ponuku a kupil som Styling 66 aj s jazdenymi pneu Dunlop SP Sport 2000 za 400 dolarov!!! (trochu som ostal zarazeny ked som zistil, ze vsetky 4 pneu maju DOT 1302, cize na diskoch boli este origo pneu, ktore mali 11 rokov, fakt sila...) :shock:

casto teraz jazdim medzi Vancoverom a Whistlerom kde je podstatne viacej zakrut, cize vzadu mi derie gumy z vnutornej a vpredu z vonkajsej strany, ale za taku paradnu cestu to rozhodne stoji za to :thumbup:

pridavam fotky starych aj novych pneu, trochu som vyvaloval oci ked som vzadu dostal defekt na tych Dunlopoch, v strede pneu bol este 3mm dezen, zvnutra vsak bola pneu poriadne zodrata, ale len na malej ploche a nie po celom obvode, divne no... :-k

ObrázokObrázok

ObrázokObrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 00:44

nejake vyhrabane fotky z rucnej umyvarky :D

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 01:30

takto vyzerala ked som ju kupil, uplne skvele pracovne auto az na ten maly kofor a znizeny M podvozok :mrgreen:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 01:39

na Whistleri pocas zimy uplne na chuja auto, cestou do roboty som na jobsite zapadol v snehu, ale vsetci mali z toho fun... =D>

Obrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 01:52

po kupe hned vymena oleja, uz ma caka dalsia len nemam na to cas momentalne... :oops:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

BMWpositiv

Pondelok, 19. Augusta 2013, 02:05

dnes prikupena GoPro Black Edition + Suction Cup
pocas Crankworx na Whistleri mali vo vsetkych obchodoch zlavu 100 dolarov pri kupe GoPro kamery, cize aj s danou ma vysla na 390,88 CAD (bez Suction Cup)

v utorok ju idem otestovat na DH, dufam ze to prezije(m)... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ObrázokObrázok
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných