Príbeh som si premazal od podrývačov čo si tu chodili honiť ego a dokazovať niečo na internete a navážať sa tu jeden do druhého skrz celé forum, pevne verím že už tu prispievať nebudú a ak áno tak niečo rozumné
pridávam update

Predminulú zimu mi odišiel termostat na aute, auto ako tak topilo takže sa to nedalo nejak spozorovať a na diagnostike nič neukázalo, postupne to DPF zabíjalo až nakoniec vyskočila kontrolka, keď som bol v BMW tak mi nevedeli zdiagnostikovať chybu a termostaty boli podľa nich ok, museli sme im ukázať aplikáciu za pár euro na mobile ktorá jasne ukazovala že auto teplotu neudržiava
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Voľba bola jasná, DPF išlo von na kompletné prečistenie a to len vďaka termostatu za pár desiatok eur

nuž nevadí, aspoň mi to dalo na skúsenosti, menili sa aj potlakové hadičky na turbách

Vtedy sa vymenili aj žhaviče a hadica od intercoolera tiekla tak sa objednala nová, neskoro som sa dozvedel že stačí tesnenie, lebo bol som nerád ak je čokoľvek v aute potečené, mám rád veci naporiadku a motor musí byť čistý + vymenili sa tyčky stabilizátora. Teraz môžem s čistým svedomím povedať že je a auto je podľa mňa vo veľmi dobrej kondícii. Od výmene oleja k ďalšej výmene sa nestratí absolútne nič, je tam Liqui moly 5w 30 4200

Veľká spokojnosť

Po dlhej úvahe a špekulovaní a strachu, som sa rozhodol dať auto nachipovať (to bol dôvod prečo som si ho aj kúpoval vlastne že je tam tá možnosť lebo predošlé zetko išlo +/- rovnako)
S výsledkom som bol spokojný avšak stále tam bol strach o auto lebo ho celkom rozmaznávam, ale po 12 000km je to stále všetko ok

Podmienky boli jasné, auto nesmie dymiť a musí byť všetko ok, zatiaľ to všetko splňa. Takže hádam to teraz nezakríknem, prikladám graf

Auto minulý rok absolvovalo STK, na stk som mal nepríjemný pot na tvári keďže som mal vzadu rozmer pneumatik 255/35 R19 a predpísaný mám 255/30 R19, pravdupovediac som si to nevšimol lebo tieto pneumatiky som mal ešte k autu, ale ináč všetko v poriadku auto je vo veľmi dobrom stave z čoho mám radosť

Tým som nenápadne chcel naznačiť aj to, že túto sezónu všetky 4 gumy nové, voľba padla na Pirelli P ZERO, vpredu 225/35 R19 a vzadu 255/30 R19 takže už mám srdce na mieste, problém mám jedine s tým že teraz je väčšia medzera medzi blatníkom a kolesom takže asi to bude treba ešte viac priklincovať k zemi
Fotku som stihol len dvoch pre zvečnenie

Pred asi 2 mesiacmi sa vymenili zadné brzdové doštičky pretože už boli zrelé na výmenu, teraz riešim výmenu predných, pretože už volant začína triasť a pravdupovediac sa ani nečudujem lebo tieto zniesli toho naozaj veľa a vydržali dlho. Predbežne padla voľba na zimmerman kotúče a ate keramické doštičky, plánujem to tento týždeň riešiť.
Ďalšia vec ktorá mi robí vrásky na čele, ak auto stojí a zapnem REST, začne také nepríjemné pukanie. Mal som auto na diagnostike a vyčítalo to to čo to je
A6D1 - Pomocné vodné čerpadlo, rozpojený obvod
Pozeral som viacero návodov na fóre a nevyzerá to ako komplikovaná vec, takže to plánujem určite tiež dať dokopy.

Ďalšia vec taká perla, zakotúľala sa mi voňavka (konzerva) california pod sedačku a kamarátka ako sa posúvala a nešlo jej to tak vykoľajila sedačku
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
Motorček stále spína, respektíve počuť ho len sa nehýbe. Sedačka ostala ako tak dobre na stred že dá sa s tým fungovať ale pre mňa neprípustné

Sedačku treba vybrať avšak tu je ten problém že sedačka je trošku vpredu a nedá sa tam dostať s kľúčom, takže to bude ešte naozaj sranda toto dávať dokopy ale tiež by som to chcel poriešiť čím skôr, tiež sa niekedy zadarí