... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

heroe
Autor témy
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Re: [E36 316i saloon] Moje prve AUTO, alebo strasti a uskalia

Nedeľa, 4. Októbra 2009, 20:17

Po dlhej dobe som sa zase ozval, kedze som ani nemal moc casu takze od juna jazdim zasa na auticku kedze ten blbec co mi ho robil ho robil pol roka, apson je vymenena prevodovka, diferencial, a prava strana zadnej napravy vratane noveho tlmyca a silentblokov na oboch stranach hned ako sa vratilo dostalo :

k 1. junu a vyrociu 193 000 km
novy filter SCT
sviecky NGK V line
olej mobil super S 10w-40
novy olej do prevodovky castrol manual taf-x 75w-90
novy olej do diferencialu castrol saf-xj 75w140
ferodo brzdovku
brzdove dosticky sct
palivovy filter sct
novy vzduchovy filter mFilter
nove oblozenie pre bubny a nove lanka na rucnu

k 1. junu dostalo geometriu vsetkych kolies a na moje prekvapenie su jazdne vlastnosti neporovnatelne lepsie

k 1. augustovi namontovane AE diodove vlastnej vyroby :wink:, hudba co je na obrazkoch dorobeny aux vstup pre OEM radio, urobena bedna na subac k tomuto dam este foto

k 1. septembru vyrieseny problem buchotu zospodu, myslel som ze nejaky silent ale bola to spojka na vyfuku tak sme s kamosom ohybali co to dalo (asi dosledok mojej zimnej skusenosti) ale uz to nebucha

ozaj a este aby sa nepovedalo spotreba odkedy som ho dostal nazad, jazdim MT - TR - LM - RK - ZA - BB - Praha - Brno a rozne kombinacie tychto ciest a nemam dialnicnu (iba cesku) a hlavne jazdim usporiadane pretoze uz som sa raz vysekal a znova neprosim :wink: :
7.1 6.9 6.5 6.2 6.4

heroe
Autor témy

Re: [E36 316i] Moje prve AUTO, alebo strasti a uskalia

Streda, 25. Augusta 2010, 19:30

Novinky pribúdajú, konečne :roll: , dávam jednu teaser foto, čoskoro budú ďalšie ale až keď bude všetko hotovo.

Príbeh pokračuje aj napriek tomu že sme s priateľkou pôvodne chceli auto predať, chceli sme nejaké coupé e36 (ale to asi bol skôr môj sen a stále ešte je :lol: ), hlavne niečo silnejšie....... 323, 328...... No nakoniec kvôli okolnostiam aké sú na slovenskom trhu s automobilmi a kvôli môjmu novému zasmestaniu sme sa rozhodli, že toto autíčko zostane u nás až kým neumrie (dúfame že to nebude skoro). Takže sme sa rozhodli ho dať komplet dokopy a ma aute boli robené niektoré veci:

-pretesnené servo (staré tieklo)
-celolak
-vyvarené čo sa dalo
-tlmenie kvôli hudbe v celom aute
-vymenený olej mobil super 2000 (212 000km)
-vymenený filter
-nové poťahy na sedačky
-nové rádio
-nové repro predné (ostatné zostáva to čo som už dával sem na klub)
-lakťová opierka (neorigo)
-vymenené brzdové kotúče
-poriešené žiarovky v palubke (všetko svieti len žiarovku z brzdového obloženia som vyhodil bo si to aj tak kontrolujem sám)
-žlté fólie na dialkačoch a hmlovkách
-strop a stĺpiky na čierno
-spravená emisná kontrola (bez potreby uplácania :lol:)
-vymenené tesnenie pri spolujazdcovi
-vymenený senzor otvorených dverí na zadných dverách
-nastriekané všetko plastové čiernou matnou, aj vonkajšie lišty
-opravené zatváranie skrinky pred spolujazdcom (už sa sama od seba neotvára)

a to je zatiaľ všetko avšak stále sa pracuje keď bude naozaj všetko tak dám fotky

týmto chceme aj poďakovať všetkým čo nám pomáhali aj tým čo nám ešte len pomôžu, ĎAKUJEME

P.S.: inak môžte mi napísať vyjadrenie k tým svetlám žltým, lebo priateľe sa to nepáči ale ja som z toho namäkko
Prílohy
klub.jpg
prvé foto nového bembe u priateľky na dvore

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 01:10

Hmlovky su také pekné, ale tie diaľkové mi do toho nesedia dosť ;). Inak obdivujem že vobec máš chuť sa púšťať do takych finančne naročnych opráv na takom aute ako 316i je a nezoženieš si to coupe a tam sa nevyblazniš. Predsa len ten celolak nie je vobec lacná záležitosť.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

tomasbmw

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 06:11

Mi_t_is napísal:
Hmlovky su také pekné, ale tie diaľkové mi do toho nesedia dosť ;). Inak obdivujem že vobec máš chuť sa púšťať do takych finančne naročnych opráv na takom aute ako 316i je a nezoženieš si to coupe a tam sa nevyblazniš. Predsa len ten celolak nie je vobec lacná záležitosť.

Niekto ma auto na to aby mu sluzilo a nie aby sa potreboval blaznit... 316i je super kombinacia vzhladom na prevadzkove naklady.. nech este vela jazdi...

heroe
Autor témy

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 10:24

No chlapci vysvetlím to takto, kúpim coupé a či chcem či nie budem na ňom musieť opraviť zasa všetko to čo sa robilo na tomto, takže znova od začiatku, to je jedna vec, druhá je tá že toto auto či chcem a či nie nepredám za slušné peniaze, proste nie, a už vôbec nie za také ako by som chcel, no a to mu urobiť nechceme keďže nás ešte nikdy nesklamalo a vždy nás doviezlo kde sme chceli, ďalšia vec je že tento motor je vcelku v dobrom stave a máme na ňom dlhodobo 6,3l/100km, čo je pri súčasnej situácií kedy urobíme každý týždeň cez 400km veľmi fajn. No a nech mi nik nehovorí že šesťvalec papá tak isto, to tu proste riešiť nebudem.

No a v diaľkačoch sa to nepáči ani priateľke ,ale ja to dole nedám!!! :lol: :lol: :lol:

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 10:32

pekne pekne lubi sa mi to tak ako to je teraz. Frajerku nepocuvaj :lol: 8-[

crumar
Auto: 528i

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 10:57

heroe napísal:
...ďalšia vec je že tento motor je vcelku v dobrom stave a máme na ňom dlhodobo 6,3l/100km, čo je pri súčasnej situácií kedy urobíme každý týždeň cez 400km veľmi fajn. No a nech mi nik nehovorí že šesťvalec papá tak isto, to tu proste riešiť nebudem.

Je jedno aky mas motor, hlavne ze si s nim spokojny. ;)

Lil_Ego
Auto: Hrdzavý kýbeľ

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 11:32

No moj si pekne pokrocil ten lak vyzera fajn musime dat stretko aby som to kukol a tie zlte hmlovky aj s dialkacmi je fasa vec ja tiez nad tym rozmyslam ale len mlhovky a a z tej kritiky od priatelky si nic nerob bo aj moja do mna pindala ked som dal strmene na zlto :D zevraj je to hnus a sa to nehodi k autu a bla bla bla a aj tak to tam zostalo a zostane bo mne sa to paci. Takze ti gratulujem k tomu ako si to auticko porobil je to booomba =D> =D> =D> . A inac ked budes chciet kupatko e36 tak sa mozeme dohodnut 8)
LSD hrkalka

El_Scorpio
Auto: Ford Mondeo 2.0i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 15:46

Ahoj, tie strasti pri prihlasovaní poznám. Je to niečo strašné doniesť si auto zo zahraničia. Lepší stav a cenu ako tu, sa ti Slovensko snaží pokaziť tou skurwenou byrokraciou! A zaujímavé, koľko vojakov tu má BMW:..
“Nothing will make a driver more faithful to a car than a car that is faithful to it's driver."
Obrázok

Aligator
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 16:22

Pekne si spravil svetla!!! Len tak dalej :D

ps.:kde si zohnal folie na svetla a na hmlovky?
A na svetlach mozes mat inac folie?alebo mozu mat inu farbu ako biela???

heroe
Autor témy

Štvrtok, 26. Augusta 2010, 17:37

no je to modelárska fólia, len možno by sa dalo zohnať aj niečo lepšie pre tento účel ale neviem čo

no a na svetlách to podľa mňa mať nemôžeš, ale čo mi bráni v tom to strhnúť keď bude treba?

H@wky
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 27. Augusta 2010, 09:45

heroe napísal:
Novinky pribúdajú, konečne :roll: , dávam jednu teaser foto, čoskoro budú ďalšie ale až keď bude všetko hotovo.

Príbeh pokračuje aj napriek tomu že sme s priateľkou pôvodne chceli auto predať, chceli sme nejaké coupé e36 (ale to asi bol skôr môj sen a stále ešte je :lol: ), hlavne niečo silnejšie....... 323, 328...... No nakoniec kvôli okolnostiam aké sú na slovenskom trhu s automobilmi a kvôli môjmu novému zasmestaniu sme sa rozhodli, že toto autíčko zostane u nás až kým neumrie (dúfame že to nebude skoro). Takže sme sa rozhodli ho dať komplet dokopy a ma aute boli robené niektoré veci:

-pretesnené servo (staré tieklo)
-celolak
-vyvarené čo sa dalo
-tlmenie kvôli hudbe v celom aute
-vymenený olej mobil super 2000 (212 000km)
-vymenený filter
-nové poťahy na sedačky
-nové rádio
-nové repro predné (ostatné zostáva to čo som už dával sem na klub)
-lakťová opierka (neorigo)
-vymenené brzdové kotúče
-poriešené žiarovky v palubke (všetko svieti len žiarovku z brzdového obloženia som vyhodil bo si to aj tak kontrolujem sám)
-žlté fólie na dialkačoch a hmlovkách
-strop a stĺpiky na čierno
-spravená emisná kontrola (bez potreby uplácania :lol:)
-vymenené tesnenie pri spolujazdcovi
-vymenený senzor otvorených dverí na zadných dverách
-nastriekané všetko plastové čiernou matnou, aj vonkajšie lišty
-opravené zatváranie skrinky pred spolujazdcom (už sa sama od seba neotvára)

a to je zatiaľ všetko avšak stále sa pracuje keď bude naozaj všetko tak dám fotky

týmto chceme aj poďakovať všetkým čo nám pomáhali aj tým čo nám ešte len pomôžu, ĎAKUJEME

P.S.: inak môžte mi napísať vyjadrenie k tým svetlám žltým, lebo priateľe sa to nepáči ale ja som z toho namäkko

som rad,že sa Ti podarilo s autom uskutočniť všetky tie opravy a úpravy =D> ...určite to nebolo jednoduché, či finančne,či časovo......želám Ti veľa šťastných km BEZ NEHODY :smile:
teším sa až uvidím káru na živo \:D/ a bude možnosť vybehnúť niekam na našich miláčikoch ,heh

P.S: Som zvedavý na tu muziku :-({|= ......-opravené zatváranie skrinky pred spolujazdcom (už sa sama od seba neotvára)...konečne :lol: :lol:

heroe
Autor témy

Piatok, 27. Augusta 2010, 20:01

dúfam že tá hudba konečne bude urobená keď budeme v kurze, zatiaľ hrám len na tých 13cm malých vpredu, sub ešte nemá hotovú bedňu a potrebujem aj nejako vyrezať diery na tie ovály, šak neboj, ale inak aj teraz to dobre hrá iba na tých malých

no a pôjdeme niekde na zraz spolu minimálne, mohol by si tiež upnuť sem nejaké fotky aspoň.......

H@wky
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 27. Augusta 2010, 20:34

heroe napísal:
no a pôjdeme niekde na zraz spolu minimálne, mohol by si tiež upnuť sem nejaké fotky aspoň.......

no dnes som dokončil svoj príbeh tak si mozes kuknut ,vsetko na kompletku 8)

heroe
Autor témy

Pondelok, 20. Septembra 2010, 17:42

Tak postupne sa rysovali ďalšie vecičky:

- vymenené silentbloky na zadnej náprave
- vymenené spodné čapy na prednej náprave
- dorobená hudba už treba len potiahnuť bedňu nejakým koberčekom :twisted:
- kúpená vôňa do auta, veľmi vážna vec
-dopasovené blatníky, kapota, a nárazníky bohužial len tak ako som bol schopný keďže sme to s priateľkou ešte nerobili (dopasovávanie :lol: )
- diagnostika s Kačom: v podstate len samé sporadické chyby, okrem senzorov na ABS, tie musím vymeniť keď bude čas, dám sem aj výsledky, no a možno sa mi podarí porobiť aj nejaké tie fotky konečne keď tu máme to babie leto

ešte treba ísť na geometriu a treba doriešiť nejaké maličkosti a hlavne pred zimou natrieť spodok auta nejakým dobrým bodyčkom aby to nehrdzavelo ako sviňa, touto cestou vás chcem poprosiť aj o radu akým....., ďalej bude treba vyriešiť zadok auta sa mi zdá byť nejako strašne nízko, neviem či by nemohli byť prasknuté pružiny (220 000km), lebo keď idem a vzadu niekto sedí a prebehnem po hrbe tak počuť šuchnutie ako keby pneumatika o blatník, toto isté sa deje aj keď idem po dialnici hoci aj sám v aute, rýchlosť povedzme primeraná značke auta a samozrejme komunikácii po akej idem, no a keď prebehnem po nejakom hrbe tak to počuť aj od predných kolies, ale možno mám len ET na kolách moc malé...., skúste postrehy

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Fuxxo, TomSQ a 10 neregistrovaných