... všetko o BMW ...
El_Scorpio napísal:Ahoj. Všimol som si, že na tomto fóre sú buď všetci mierne zaslepení, alebo prehnane slušní, lebo každé auto sa len vychváli. Ja mám skôr rád triezvy pohľad a konštruktívnu kritiku (ktorá môže viac pomôcť než bezduché ódy). Pochvala je fajn vec, ale len v prípade ak je od človeka ktorý nimi nemrhá a za niečo, čo si pochvalu naozaj zaslúži. Takže ja ťa chválim za to, že vieš dať autá opäť to pojazdného stavu, že sa snažíš vyhýbať rôznym bastilkám a dáš si na opravách záležať. Je to fajn vec, hlavne u mladého človeka, ktorý väčšinou autá prdzi a robí z nich niečo čo nie sú (z 66 kW Octavie oblepenú formulu a pod.)
Bohužiaľ, aj ty "trpíš" pár chorobami - tie fólie a čierne kolesá. Každý máme iný vkus, ale čierne kolesá sa mi nepáčia na žiadnom aute, vyzerá to dosť hrozne (aj na tej 3er). Keď mám ohodnotiť tú E39, tak strašne tam vynikali tie žlté angels eyes, úplne rušili kontrast so svetlými smerovkami aj autom ako celkom. Ďalšia typická choroba majiteľov obyčajných BMW, na ktorú som už pomaly alergický... Prečo si každý musíte dávať na auto, všade kde sa dá ///M??? Neviem či sa snažíš spraviť z auta niečo čím nie je, alebo či chceš len upútať okolie, alebo sa proste hanbíš za svoje auto, že je to "len" 525i. Je to slušný motor na obyčajné dynamické jazdenie, netreba sa zaň hanbiť. Ale dávať si na BMW ///M logá je predľa mňa rovnako trápne, ako keď si TDI-čkári idú meniť písmenká za červené, aby to vyzeralo že akože majú o pár kW viac. Sám uznáš, že je to na smiech. Toto je to isté. Najväčšia bomba je, keď si tam niekto prilepí ///M a ešte aj nechá originál motorizáciu. Takto som videl jednu 316i a tiež 524td.
Kolesá čo si na E39 vymenil sú naozaj pekné, oveľa krajšie ako tie s ktorými si ju kúpil. Ibaže... Kúpiš si pekné disky, máš vcelku slušné auto a obuješ to na Nexen??? Dosť veľa majiteľov baworákov robí podobnú hlúposť... Kupujú čo najväčšie disky a potom nemajú na kvalitnú gumu, tak tam hodia niečo z najlacnejších. Ono je aj tá guma dosť drahá, ale keby nevymýšlaš a dáš si tam R16 tak kľudne obuješ Pirelli alebo Continental. A máš pritom lepší komfrot a 3x kvalitnejšie jazdné vlastnosti. Treba si uvedomiť, že pneumatika je to jediné čo ťa drží na ceste. Vedľa mňa má chlapík veľmi peknú E39... Nové, naleštené zliatinové disky, R18 (design sa mi síce nepáči, ale budiž). A hádaj aké má obutie? Nie, nie... Nankang!!! Tak veru, obúvajte si keketiny keď sa chcete zabiť. Posledná vec k E39, škoda že si nepofotil interiér.
To u E65 je ten interiér už zachytený a ako píšu súkmeňovci - veľmi pekný a určite pohodlný. Síce osobne preferujem svetlý, ale je pekný. Hlavne to drevo tam pasuje. Výbava super, len dúfam (alebo ti prajem) že moc nebude štrajkovať elektrika. E65 je pre mňa auto mimo misu... 7er mám rád, ale skončilo to u E38. To je krása, tento Banglov počin už nemusím. Niekto vraví že sa to ocení vekom ako u Fiata Coupé, ale ja si stále neviem zvyknúť. A Coupé je stále pre mňa šeredné.
Na záver. Nedávaj tam čierne disky, nehodí sa to k takej limuzíne a ani ho neznižuj. A tobôž sa vyhni R21!! To ti úplne zruší komfort, uvedom si v akej krajine žiješ a aké máme cesty. A aké sú ceny pneumatík... To vieš, ubrzdiť 2-tonovú E65 na mokrej ceste s 21-palcovými kolesami... Tam sa ti zvodidlá budú približovať dosť rýchlo na Nexenoch a podobných ázijských počinoch. Naštastie ale tuším takéto rozmery šitný výrobcovia ani neprodukujú.
Dúfam že s autom zažiješ príjemné chvíľe pohody a luxusu, bez nehody.
Romeo napísal:Je to vec vkusu si myslím
R0nnIe napísal:Viezol som sa na sedmicke e65 co mala 21 kolesa. Pohodlnejsiu jazdu som na ziadnom inom aute este nezazil. Pravda je ze s 19 to porovnat neviem. Co sa tyka znizenia na sedmu , urcite nie. Tu po martine chodi jedna sedma v uplnom tuzingu , znizena, oplastovana a s kridlom. Vzdy sa naseriem ked to auto vidim a najradsej by som tomu co to spravil ruky polamal