Ahojte,
ako som uz raz pisal, chcel by som zhodnotit moje skusenosti s danym autom, mozno niektore moje vychytane chyby pomozu niektorym majitelom k identifikacii problemov s ich modelmi. Auto som kupoval 6/2015, islo o firemnu predvadzacku original od BMW dealera v Cesku. V tom case mala na tachometri po roku 38 000 km. Dnes som na 80 000 za dva roky. Mam viac aut, jazdim ale len ja, preto mensi najazd. Zato v servise som bol moc krat, nejdem sem pisat navstevy v ramci standardnych prehliadok alebo PU (mal som raz rozbite celne sklo od kamienka, dva razy sa menil zadny naraznik po mensom odery). Vsetky problemy som vzdy riesil v origo servise na SLovensku. Olej som menil aj mimo intervalu po 15 000. Este voperd upozornim, ze auto mam rad v 100 perc. stave a som citlivy na veci, s cim by vela inych vedelo zit :)
1. 5/2016 - zacal som pocut pri vytacani kolies pukave zvuky, take cvakanie..pocutelne jasne zvonku alebo pri otvorenom okne. Zaroven som toho casu zacal pocut rozvodovu retaz na volnobehu (este som nevedel, ze to je bezna problemova vec na tomto motore). Treti problem bol, ze pri toceni volantom som pocul priamo spod volantu rapkave zvuky.
V ramci tohto servisu sa vyriesil problem cislo 1 - problem bol na homokinetickych klboch, davala sa nejaka opravna sada, menili sa loziska na kolesach - cca 1 200 EUR, zarucna oprava for free
12/2016 - daval som robit kontrolu rozvodov kvoli tej pocutelnej retazi. Bohuzial pri najazde aky som mal (okolo 65 000), nebolo mozne ani napojenie a otestovanie na pocitaci, robili to len nejako manualne. Uzatvorene, ze je to OK. Samozrejme, bol som nesmierne nas...y, ze pri takomto aute mam okrem motora ked stojim pri aute jasne pocut aj retaz.
2/2017- zacal som pri jazde pocut suchave zvuky (take pilive) a triaslo mi pri brzdeni volantom, poculi aj ini zvonku. Prisiel som do servisu, identifikovane, ze to su predne kotuce, treba vymenit (650 EUR). Boli uz pod min. hrubkou (cca 67 000 km). Triast prestalo, suchave zvuky ostali.
4/2017 - bol som kvoli rozvodom aj v Cechach, kde som pochodil podobne. Dal som im pozriet aj to, ze pri jazde (nie brzdeni) som pocul suchavy zvuk od kolies. Spravne to identifikovali - boli hrdzave zadne kotuce (asi 1 cm po obvode), vsetko vymenili (cca 500 EUR), suchanie prestalo. To, ze zhrdzaveli zadne kotuce pri necelych 70 000 - auto bolo vzdy garazovane, nikdy som nestal dva tyzdne vonku po dazdi alebo tak...na to som sa odpoved nedozvedel :) ale prejav bol taky, ze som chodil akoby som za sebou daco tahal.
6/2017 - oskakali sa mi predne gumy letne (najazd cca 10 000, kupovane v sezone 2016). Mal som PU, menil som disk, dal som aj kontrolu geometrie (len mala odchylka na zbiehavosti), inak OK, tlmice OK. Oskakanie som dalej neriesil.
Zaroven som konecne vyriesil praskanie pri toceni volantom. Pod volantom je taka spinacia skrinka, z ktorej idu aj smerovky. Tam praskalo v loziskach (zvuk ako keby vam zadrhava o kabel pri toceni). Oprava 600 EUR, for free v ramci zaruky.
8/2017 - zacalo mi triast pri 110 km a vyssie na dialnici autom - pneuservis, zistene znicene pneumatiky - riesim na fore, neviem pricinu, hmota hadze do stran, nedaju sa vyvazit.
Este inak to trasie aj pri brzdeni na dialnici. Bol som merat v origo servise hadzanie tych novych kotucov, nameralai 0,3 (presne hranica normy), mam to este odjazdit na 0,4 (neviem ako

) a v ramci zaruky na kotuce mi to vymenia (zvlneny je novy kotuc po 7000 km- lavy). Lavy zvlnilo aj na povodnych kotucoch, to ze je to podozrive, nikto neriesil. Planujem dat skontrolovat tie loziska, co menili pred rokom a pol, ci to nelikviduje kotuce,,lebo ja na taketo nahody ze naprsi a ja prehrejem kotuc...neverim :)
Summa sumarum, ked este do toho zapocitam servis, po pol roku vlastnictva som bol kazde dva mesiace v servise. Vlastne ani chvilu nebolo na tom aute vsetko v poriadku. Co pri cene kol 1,5 miliona CZK dost zamrzi. Napriklad, mam este Superba, 200 000 najazdene, tak som okrem standardneho servisu za 10 rokov nerobil nic ine (preto ho stale drzim). Aspon v tom niesom sam, sused na X6 50i ma uz treti motor a dokopy na nich spravil 150 000