... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Re: [E87 118D] BMW 1er M-Packet New Wheels 3SDM.co.uk

Streda, 9. Apríla 2014, 12:27

Pytaj sa Fuxxo on teraz riesil novy stelovak.
Skus dopytovat u crumara
http://www.bmwstyle.sk/index.php?route= ... ath=43_139
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Apríla 2014, 12:30

pozri si značku - PB racing, Piston coilover, D2, XYZ ... sú to všetko stavitelné podvozky s cenovkou podobnou ako BC racing... prípadne podvozky ako APEX, Vogtland, KW, HR, KONI, Eibach - ktoré sú pevné ale kvalita je porovnateľná ak nie vyššia zo sériou... z uvedených výrobcov všetci robia aj pevné aj štelovaky aj štelovaky s tuhosťou... skôr je ešte otázka či má byť twin tube, mono tube atď... podvozky sú troška veda ak ti ide aj o kvalitu, jazdné vlastnosti... :-({|=
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Apríla 2014, 13:03

Ak nechceš TA a spol, tak by som skúsil Lowtec, počúvam chválu celkom na tie podvozky, ale ak máš prachy, tak BC je celkom dobrá ponuka, vzhľadom na to, že v balení sú aj predné camberplates, dá sa nastavovať tuhosť.
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

jozko2828

Streda, 9. Apríla 2014, 13:10

ohľadne podvozkov je to také tiež troška zavádzanie... kedže množstvo podvozkov je riešených ako ALCO - dvojplášte a to aká farbička je na nich je už potom v podstate nepodstatné.. niekedy dávnejšie tu bola téma o KW... kde to presne jeden distribútor vysvetlil... tých značiek ohľadne tých lacnejších je plná riť aj kus... ap sportfahrwerke, lowtec, ta technixx, jom, weitec atď... ono cenovo od seba nejako extra neodskakujú ale myslím, že výkonnostne tiež nie..... ak chceš pevný podvozok tak by som riešil buď HR alebo sachs sport a pružiny HR alebo eibach... ak chceš štelovak tak skôr čo som ti napísal, bc racing, pb racing, XYZ, D2 a pod. ... jedno aj druhé sú síce pálky ale narovinu.. vozíš si na tom riť a tam by som veľmi do kompromisov nešiel... keďže cena je priamo úmerná kvalite, spracovaniu, možnostiam atď...
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

FreeMaroStyle
Autor témy
Auto: BMW 118d M-packet
Kraj: Zahraničie

Streda, 9. Apríla 2014, 16:19

Chci štelovák, měl jsem objednany FK Highsport, ten neni.. Takze v uvahu prichazi asi prave LowTec, V-maxx, AP sport nebo BC racing se mi libi nejvic kvuli tuhosti a odklonum stelovatelnym.
Ale taky se na to muzu vyjebat a koupit TAcko nebo FK AK street, to jsou ty levnejsi varianty, oproti BC racingu levnejsi asi o 70%.
Nepotřebuju extra funkcnost, chci spis velke snizeni. Ale zase bych chtel abych je mohl pouzit i pristi rok a dat misto pruzin mechy a predelat to celkove na Air... Tady se obavam ze na tech levnejsich TA, FK, Jom by se asi jezdit nedalo.
AP sportfahrwerke vypadaji dobre, pry to jsou KWčka z levnejsich materialu, ale zase pry tam nenarvu origo kola bez podlozek, coz je i u LowTecu, a asi i V-maxxu.
Jeste mate nejake rady co by jste koupili? :D
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Re: [E87 118D] BMW 1er M-Packet [Help] štelovák

Streda, 9. Apríla 2014, 16:48

vies co, ja osobne by som skusil lowtec megalow, keby sa dal zohnat na tvoje auto :-) zalezi od toho ako dolu chces ist, ale ten megalow je robeny prave na znizenia 10 a viac cm..
ale jozko to tu pekne popisal, tie znacky co napisal su v cenovej hladine bc, a urcite tym nic nepokazis..
len potom uz je otazka preco rovno nekupit to BC, mas tam nastavitelne ulozenia a chalani to tu na klube maju, je to otestovane a funguje to..
ci to maju skladom niekde a robi sa to na tvoj model, to uz neviem..

ale nasere to ze kokoti maju napisane skladom, zaplatis to a potom ti napisu ze to skladom nemaju.. fantazia ](*,) ](*,)
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

jozko2828

Streda, 9. Apríla 2014, 23:04

pozri ono všetko sa dá riešiť lacnejšie aj drahšie..... osobne som to riešil asi tak rok dozadu a napríklad PB racing ponúkal obdobu BC racingu za cca. 600 eur aj s chamber plates... boli tam presne rovnaké parametre... (ale bola to akcia na ebay...)... čo sa týka staviteľnosti... vždy je to o tých leveloch ako to tu raz napísal MichalTT... nedá sa povedať, že TAtechnixx alebo JOM sú zlé podvozky ale to koľko za to dáš, to za to aj dostaneš... ak ti ide o vizuál daj v pohode TAčko, je tu plno chalanov čo na tom jazdí a v pohode... jasné je to tvrdé ale porovnám ti to sám - ja osobne mám komplet pevný HR (pružiny, tlmiče, stabíky) so strongflexami a s 18tkami kolami... a ked som to porovnával s TAtechnixx tak to bolo veľmi vyrovnané... :wink: (mám na mysli skôr komfort... extremy ako ostré zákruty, dážď, sneh a pod. som neporovnával...)... ďalšia vec je tá, že ak ideš cestou, že budeš riešiť odklony a komfort tak potom holt treba došetriť lebo oproti serii alebo mpacketu je preste "štelovák" bez ovládania tuhosti tvrdší... (je úplne jedno, ktorý si vyberieš... ).

Ohľadne AP sportfahrwerk, KW, Weitec... sú to jedna firma akurát majú tri rôzne varianty - cenové... :roll:
Poviem to ešte inak... ak ti ide len čiste o vzhľad a obetuješ komfort... kľudne hociktorý štelovák... tam cenu nejako nemusíš riešiť keďže po dvoch - troch zimách ho proste vymeníš... a vybavené (nie preto že by nefungoval, len je problém ho štelovať...)...
Ak chceš mať komfort a zároveň byť "dole" tak potom niečo drahšie ale tiež by som ťa rád upozornil, že zabudni na to že D2, XYZ, BC alebo čokoľvek ďalšie je odolný voči hrdzke... nie je... proste tiež je tam po 2 - 3 rokoch problém...
Otázkou zostáva, či to budeš furt štelovať hore dole.... (ja sám som práve preto volil pevnú variantu...a môj silný favorit bol v tomto KONI, ktorý robí podvozky aj s možnosťou nastavenia tuhosti...)...

Čiže zhrnuté a podčiarknuté... či tam dáš TA, JOM,Weitec, KW var. 1, AP, LowTec a čokoľvek z tejto sekcie ... je viac menej len o značke... kedže použitý matroš na tlmiče je ten istý, funkcia tlmiča samotného tiež a v podstate rozdiel je len v pružine ako takej a farbe podvozku... 8-[ (treba si k tomu ako zvlášť položku prirátať chamber plates, menšie tyčky stabíkov ak to zošteluješ nadoraz a povedzme, že nejaké tie nové uloženia ak nebudeš riešiť chambery...)

Ak pôjdeš do drahšej varianty tak, získaš ako bonuš štelovanie tuhosti, v niektorých typoch podvozkov aj chamber plates a tým pádom väčšiu variabilitu jak v komfote tak aj designe auta kedže si vieš riešiť odklon kolies...

Ohľadne pevného podvozku získaš v podstate nový tlmič, pružinu ale je nutné sa zmieriť s tým, že auto sadne a ostane tak ako je (zabudni na výrobcov + - 25 / 50 sú to blbosti, ktoré proste nie vždy sú presné a ani tam o to až tak nejde... ) a hlavne je dobré pre ozajstnú funkčnosť poriešiť aj ďalšie komponenty (silenty, stabilizátory atď ak sa máme baviť o športovom podvozku...)...

Najlacnejší variant je kúpiť len čiste športové pružiny... ale na rovinu je to podľa mňa (a väčšiny výrobcov blbosť... ) kedže tlmič je navrhnutý spolu s pružinou a ak zmeníš pružinu tak tomu tlmiču skracuješ životnosť... (či sa to niekomu páči alebo nie je to proste tak...)...
Extrémny variant je rezanie pružín... ale to odporúčam len magorom a totálnym žebrákom, ktorí na ceste nemajú čo hľadať... [-X ](*,)

Každopádne nech zvolíš čokoľvek vždy platí (u podvozkov dvojnásobne)... dostaneš to čo si zaplatíš... :thumbup:
Ak ti môžem poradiť skôr ako značku sa zamysli nad týmito vecami a odpovedz si na tieto otázky a podľa toho budeš vedieť aj odpoveď:
- Kde jazdím ? (dialnice, okresky, mesto ?)
- Ako často využívam auto ? (denne, víkendovo)
- Koľko som ochotný do toho dať ? (podvozkom sa to nekončí... je tam mrte dielov - uloženie, prachovky, silenty...atď...)
- Chcem viac dizajn alebo komfort ? alebo chcem oboje bez kompromisov ?
- Jazdí s mojím autom aj niekto iný ? (frajerka, manželka... pes... :mrgreen: )...

Ak si na toto odpovieš, tak budeš presne vedieť v ktorých vodách máš loviť... osobne ti odporúčam ebay... sú tam často cenovky lepšie ako u miestných predajcov... :thumbup: držím palec... O:)

FreeMaroStyle
Autor témy

Piatok, 11. Apríla 2014, 08:53

Odpověď jak pán, si vážím! Díky :)
Je to dilema, nemám problém koupit nějaké TAčko nebo FKčko, vím že mi to bude stačit, ale vzhledem k mým výhledům do budoucna bych nerad příští rok kupoval další podvozek, vhodný (kratší a tužší) pro vzduch.
Takže si to musím nějak pořádně rozmyslet, každopádně ti díky za pomoc v rozhodování :)
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 13. Apríla 2014, 14:33

tak to si rozmysli teda :-D ale asi by som neriesil momentalne vzduch, na vzduch by som postavilo komplet novy podvozok, nie riesit jazdene tlmice..
ale keby si rozmyslal nad tym vzduchom tak zober lacak jebni to na zem a potom ked bude vzduch tak kupis nieco lepsie :-)
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

FreeMaroStyle
Autor témy

Streda, 16. Apríla 2014, 16:55

Tohoto příspěvku si nevšímejte :D Jedná se pouze o můj test měření výšky oproti standartnímu podvozku, kde jsem došel k reálným hodnotám -20mm pro M-packet s pomocí Kamil9, který ochotně pomohl - díky. Ten třetí obrázek pouze podpis, nechce se mi hledat server pro upload :D
image.jpg
Rear

image.jpg
Front

Podpis_1.gif
Podpis
Podpis_1.gif (30.35 KiB) 1450 zobrazení

Podpis_1.gif
Podpis_2014
Podpis_1.gif (31.65 KiB) 1068 zobrazení
Naposledy upravil/-a FreeMaroStyle v Pondelok, 14. Júla 2014, 13:35, upravené celkom 1 krát.
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

FreeMaroStyle
Autor témy

Piatok, 2. Mája 2014, 12:37

Nějaký update bude později, BCRacing podvozek je na cestě, takže tak snad příští týden dorazí - budu doufat. Jinak nic nového, ale jsem rád, že už jsem vyřešil ten podvozek a už jen čekat než dojde a nahodit to zvládnu snad za pár hodin sám :)

Jinak jsem se vlastně ani nepochlubil že 1er už není jako DailyCar, ale stává se teď často, že třeba i 3dny stojí... Přítelkyně má nový vůz, tak jezdíme často - do práce a takové ty krátké trasy teď jejím novým vozem :D Vybíral jsem ho, ověřoval stav, kontroloval, všechno zařizoval, letní kola vybíral, pneu scháněl, fitment doladil atd... všechno já, ona jen kývala Ano či Ne :D Včera jsem jí nahodil letní kola, leštil jsem lehce na těch kolech límce, měl jsem je rozebrané, jsou to dvoudílné BBS RS771. Snažím se, vše legálně - podle TP :D Jen podložky sem tam musel najebat, předek 10mm, zadek 20mm :D
Vw Polo 6R ComfortLine 1.2HTP 51kW 2011 (35000km)
Fotky zde:
Prílohy
IMG_9528.JPG
IMG_9528.JPG (361.51 KiB) 1439 zobrazení
IMG_9527.JPG
IMG_9527.JPG (375.3 KiB) 1439 zobrazení
IMG_9526.JPG
IMG_9526.JPG (382.02 KiB) 1439 zobrazení
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

FreeMaroStyle
Autor témy

Štvrtok, 22. Mája 2014, 07:35

Tak konečně! :D v úterý jsem si jel ke crumarovi pro podvozek, jemu patří velké díky!
Je to teda BC-racing ve verzi "Extreme Drop" (oproti seriovemu BC-racingu nižší o 20mm)
Včera jsem podvozek instaloval. Předek by šel dolů už jen tak o 5mm, ale zatím pojezdím než si to všechno sedne a pak došteluju na max dolů, asi mi to stačí :D Zadek by šel dolů ještě asi o cca 3cm, ale ten taky zatím nechám tak a až si to sedne, tak to doladím podle oka ať to ladí s předkem.
Dneska musím dojet ještě na geometrii, zatím to nikde nedře, vzadu sice wheelgap dobrý, nenarvu tam ani prst, ale nedře to, super, nejel jsem ale ještě nějake extra díry :D Vepředu uvidím jak to bude na geometrii, ale možná bych tam trošku odklon dal.
Fotka těsně po instalaci, pak jsem udělal asi 50km a teď už je zadek malinko níž, lem je tak do půlky gumy a předek si taky ještě sedl asi o 5mm. :) ale radost mám jak sviňa! :D

EDIT: Takže geometrie nic, prý to chce vyměnit ještě ramena, jsou trochu volné v silentbloku, takže geometrie pry nemá cenu :D takže teď scháním teda pár dílů, asi zrovna všechny ramena a čepy + kost stabilizátoru, když už jsem v tom... takže dalších xxx € (xxxx kč) v háji :D

IMG_9984.JPG

IMG_9978.JPG
exVw Corrado 1.8i G6o
exVw Golf IV 1.9TDi PD
BMW 118d M-Paket
Obrázok

po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Re: [E87 118D] BMW 1er M-Packet BC-Racing ExtremeDrop

Štvrtok, 22. Mája 2014, 14:02

ufff tak toto uz hej :) Na to polo dozadu este tmave folie a velmi sluzny daily car. Gratulujem
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

jokkke
Auto: E46 330xd,e63 645ci
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 22. Mája 2014, 14:22

Krasa myslel som si ze 3sdm 00.6 sa na baworaky nehodia ale na 1tke to vyzera neskutocne :) stelovak si zabil ;)
BMW e63 645ci STANCE story coming soon MY STORY BMW 330xd CSL ®
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/sahara-m3-csl-look-zaciname-csl-style-t46261.html

dedo1
Auto: Holup na masle
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 22. Mája 2014, 18:34

krasa :thumbup: =D>
predpremiera pre exkluzivnych mystery shopperov

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných