Štvrtok, 11. Augusta 2016, 09:35
ja som tiez kedysi mal pocit, ze ked do Shitzuki SX4 1.6 s atmosferickymi 120konmi, ktore dosiahne len v pripade, ze leti kolmo dole z utesu lepsie jazdi na 98, ale sila sugescie je v tomto podobne silna ako ked som frajerke raz podal hroznovy cukor a povedal jej, ze je to novalgin a ju prestala boliet hlava.
Cele tema PHM je jeden velky kolotoc plny neznamych cinitelov, pretoze pravdu sa nedozvies - nevies v akom stave su nadrze na cerpacke a ci netankujes vyprchany bordel, nevies ci vobec ta premiova Shellka co ma mat v sebe najlepsie analne lubrikanty nie je obycajna zbrnda zo Slovnaftu, lebo zasa na internetoch najdes siahodlhe diskusie o tom, ze aj tak vacsinu znackovych cerpaciek zasobuju palivami zo Slovnaftu atd. atd.
Vsetko sa to toci okolo "jedna pani povedala" - napr. Metro a Tesco pumpy, Niekto tvrdi, ze je podobny sajrajt ako Jurki - paliva odkupene zo statnych hmotnych rezerv, ktore si par mesiacov polezali v nadrziach kdekade po SR , niekto zas ze je to standardne palivo zo Slovnaftu.
A potom predsa len kazdy ma to svoje presvedcenie intuitivne, ze konkretne cerpacky proste obchadzat - ja osobne sa oblukom vyhybam (to aj musim, lebo hned vedla je kruhac, nehehe) Shellke v Dubnici nad Vahom, lebo ci si niekto mysli, ze mi drbalo alebo nie, ked som tam natankoval parkrat tak som pocul v chode motora, a o to viac som sa v tom utvrdil, ze ked si obcas otec zobral moje auto, tak som vzdy uhadol, ci tankoval na ten Shellke alebo inde. Mohli by mi teraz ukazat protokoly zo metrologickehoi ustavu a pisomny slub jezisa krista, ze ta pumpa je "cista" ale keby mi aj dosiel benzin rovno vedla tak radsej si odbehnem peso s bandaskou pre benzin inam.
a aby toho nebolo malo tak tu je este debatka o tom, ako su konstrukcne prisposobene motory pre americky trh, a ci je to vobec aj inak riesene ako len predpisanym intervalom na vymenu oleja kazdych 8-10 tisic mil (a to sa povazuje za long-life ked ma niekto 10k mil), lebo vacsina benzinov tam ma pod 90oct, a uz 91 sa volaju "premium", a najst 95 a viac byva mimo miest a hlavnych tahov dost problem.
prisaham bohu, vyriesenie tychto zahad okolo pohonnych hmot si zelam viac ako stroskotat na opustenom ostrove so Scarlett Johanson.