... všetko o BMW ...
gasp0 napísal:inac draha investicia to asi bude ale napriklad aj na zotrvaku sa da nieco usetrit a myslim ze byt o pomohlo aj vykonu .... napr na m50 som videl jednohmotny zotrvak a odpruzenu lamelu a tam sa na zotrvaku dalo usetrit hodne ... ale neviem ci nieco take existuje aj na m3 ........
INothing napísal:moje lamino kapoty vazia predna 6kg a zadna 2,6kg
prec posilovac riadenia, mensi alternator
mtechnik napísal:posilovac na riadenie urcite potrebujes, rzchle reakcie volantu pri neakej kontre si neviem predstavit bez serva, ja som mechanicke menil za elektricke. Je lahsie a neubera vykon.
mtechnik napísal:posilovac na riadenie urcite potrebujes, rzchle reakcie volantu pri neakej kontre si neviem predstavit bez serva, ja som mechanicke menil za elektricke. Je lahsie a neubera vykon. S tym vyfukom mas pravdu. Ja mam stredny diel ako rura ale auto ide len hore nad 5500, dole nic, preto sme davali nadrifty spat seriovy, ten zas ma krutak.Nadrz vies odrbat catch tankom, je to 2 lit nadoba ktora je stale plnena cerpadlom a ty z nej tlacis do motora. Uz sa ti nebude odlievat a mozes jazdit s minimalnou zasobou. Dokonca moze ostat seriova nadrz.
PS1: asi by mohol byt vyfuk z trubiek ale dat tensie aby si neprisiel o protitlak
PS2: kamarat jazdil sprinty a kopce a mal taky mali zlepsovak, ked dal plny plyn tak na podlahe bol spinac ktory odpojoval budenie alternatora, takze nedobijal len vtedy ked potreboval naozaj plny vykon ale pri ubrati plynu uz dobijal. Taky KERS system v domacich podmienkach. Treba skusit ci to neublizi alternatoru ale asi by to prezil.
INothing napísal:to ma zaujima , ak sa tu mozem spytat aby som nebol ot, to elektricke servo si pouzil ake ? a sa moze napojit na klasicke riadenie alebo to musi byt k tomu speci?
jararak napísal:spet k streche, ked vyhodis siber spolu s celou strechou a nahradis ju niecim lahsim - ruzmej hlinik, plast, laminat, potom usetris viac ako len ten siber
btw kolko momentalne vazi kabelaz v aute? ked vyhodis elektrinu zadnych okien, popripade aj svojich, mozes vytiahnut odkial kable
mtechnik napísal:nerad to priznavam ale to servo je neaky mercedes, vraj mu staci 12 V a tlaci, a je pripojene na seriove riadenie,
kabelaz komplet ma 18 kg, a vymenou skrupiny strechy sa setri cca 8 kg a co je podstatne ze je to uspora hore.
Konecne dobra tema.
BlackMW napísal:
cize to je len elektricke cerpadlo pripojene na povodne riadenie a expanzku ?
citis nejaky rozdiel v spravani sa serva ?
no inac co ma dost prekvapilo, Balaz ma v aute nahodeny koberec, tapacire,
ako keby mal tolko vykonu ze nemusi setrit na vahe
Peped napísal:
Rozprávate sa tu o 5kg ako by to bolo neviem aká váha. Vsak sa ráno poriadne naješ nepojdes na záchod a hned vážíš o 5kg viac. Tak ked už tak brutalne beriete tie kg, tak treba poriadnu dietu, šoferovat v slipoch a fusaklách a hned más váhu dole.
To tie koberce a coja viem co až tolko spravia že to pocítiš na výkone?!
mtechnik napísal:nerad to priznavam ale to servo je neaky mercedes, vraj mu staci 12 V a tlaci, a je pripojene na seriove riadenie,
BlackMW napísal:cize to je len elektricke cerpadlo pripojene na povodne riadenie a expanzku ?
citis nejaky rozdiel v spravani sa serva ?
Peped napísal:
Rozprávate sa tu o 5kg ako by to bolo neviem aká váha. Vsak sa ráno poriadne naješ nepojdes na záchod a hned vážíš o 5kg viac. Tak ked už tak brutalne beriete tie kg, tak treba poriadnu dietu, šoferovat v slipoch a fusaklách a hned más váhu dole.
To tie koberce a coja viem co až tolko spravia že to pocítiš na výkone?!