no serus

takze takto, vcera som sa zucastnil na bmw M days v nitre, a bol som velmi uneseny.. najprv zacnem tym horsim, troska blby vyber cesty, velka premavka, oprava chodnikov a podobne zalezitosti + dazd, mrholenie, smyklavy asfalt.. nic extra.. v druhej polovici som si chcel vyskusat M6ku, bohuzial sa ale obsadila, tak si hovorim ze vyskusam X5M, nejazdil som novu X5 vobec, a tak v najvyssej a najrychlejsej verzii sa hadam ukaze :-) a aj ukazala

finalny verdikt je podla mna ze to auto je zbytocne, bmw by nemalo vobec robit mkove verzie z Xkovych aut, ked tak M performance iba, lebo ta X5M mi pripadala ze je maximalne m-performance.. je to proste stale priliz velke a tazke a vysoke auto, aj ked na suchu by to bolo urcite lepsie, ale ubrzdit to, ked pred vami ide M3, to chce zacat ovela ovela skor, a hned v prvej zakrute mimo obce, 90 stupnova, relativne nizka rychlost, myslel som si ze pojdem aspon rovnakym tempom tu zakrutu jak ta M3 predomnou, ale omyl, aj v kompletnom M mode, to islo strasne cez predok von, a kedze smyklava cesta, tak sa to pekne smyklo, cize hned som zistil ze co a jak, a potom som sa musel tomu prisposobit. fyziku proste neojebes. na druhej strane pri rozbitych cestach a v comfort rezime mi to nepripadalo dostatocne pohodlne.. ale najvacsim sklamanim pre mna bol zvuk motora.. hovorim si vyskusam aspon ten novy V8, jake to je oproti mojmu, a veru v interieri teda ziadna slava.. neviem ci tam nejde zvuk z reprakov, alebo to naschval tak naladili, ale od 3000otacok hore to malo zvuk jak 2litrovy dizel :-/ co sa mi vobec nepacilo.. na druhej strane su aj vyhody samozrejme :-) auto vyzera neskutocne dobre, mne osobne sa paci este viac ako predchadzajuca generacia, a neviem o ziadnom inom suv okrem macanu ktore by som si vedel predstavit doma.. interier je fantasticky, vazny luxus, tato mala bang olufsen hudbu, uzasne

no a ked sme sa blizili k dialnici pri moravciach, tak na rovinke to auto ma seriozny odpich, az vulgarny by som povedal

manualne zaradena 2-3 vyjazd z dediny a 180 tam bolo behom par sekund, a clovek si myslel ze ide 100.. na taketo cesty podla mna vyborne auto, na dialnice super vozenie, pohodlne, tiche, akurat potom je otazka naco M, ked na to staci 30d v peknej vybave..
kazdopadne ani toto suv ma nepresvedcilo, ja som nepodlahol tymto autam, a uvidime ake okolnosti ma prinutia k tomu kupit si jedno. mozno chrbtica, ked sa nebudem chciet zohybat pri nasadani
no ale vratme sa ku kapitole c.1. :-) ked som tak pozeral von z vestibulu predajne, smerom na cestu kde boli tie eMka zoradene za sebou, tak presne oproti stali 3ks bielych M4, a na dvoch som si vsimol ze hele vole, kolesa z GTS verzie :-O tak som samozrejme v momente ked sme vysli von utekal tym smerom aby mi ju niekto nevyfukol, z casti aj preto, ze mam 4ku objednanu a chcel som si opat raz sadnut do toho interieru, a pojazdit s tym, osviezit si spomienky z leta, kedy som jazdil na tej 435, ale z casti preto ze som vedel ze toto bude este vynimocnejsie jak klasicka M3/4. a veruze bolo.. sice som si auto nevychutnal dostatocne, kvoli tej spominanej trase, obmedzovac som pocul len dvakrat za cely cas, ale o to nejde.. to auto proste hra na vsetky zmysly okamzite jak som stlacil start a zacala strelba z vyfukov na volnobehu, aspon pre mna, cloveka ktory ma orgazmus uz len z toho ze sa na to pozera z vonka a vidi a pocuje ked to ide okolo, sadnut a jazdit v tom hodinu bolo pre mna neskutocne.. interier absolutne paradny, nemam co by som k tomu dodal, carbonove listy su mega, tie by som bral aj ja :-) sedacky pre tuto verziu boli uplne nove, a tuto musim povedat ze na mna troska uzke, ale nakolko som vacsi jak by som mal byt, tak asi je to vpohode, v polke cesty ma to zacalo uz tlacit, ale uplne s prehladom by som to vydrzal

uplne famozna mi prisla rychlost prevodovky, nechapal som jak rychlo to dokaze radit obidvoma smermi, skusal som to v manualnom rezime, a islo to jak v pocitacovej hre proste

instantna zmena prevodovych rychlosti, a tie medziplyny pri podradovani boli famozne tiez :-) no a vyfuk, ten bol kapitola sama o sebe, pri tejto competition verzii je to jedna zo zmien, cize vyfuk je odlahceny a vyladeny inac ako pri standardnom Mku, a je to kurva pocut, najviac sa mi lubilo ked sme isli v dedine, 3ka zaradena, 2000 otacok, prislapnut plyn len o par milimetrov, turba zatlacili, a potom noha dolu z pedalu a vyfuk zacal chrapcat, proste megaaaa
a potom sa auto prepne do comfort modu a uplny rozdiel.. tiche to nebude nikdy asi, ale bez problemov sa s tym da cestovat. podvozok ani nemusim popisovat asi, ten bol vyladeny na 1*, ziadne odskakovanie pri nerovnostiach a krivej ceste, ziadne buchoty do interieru, proste nic.. auto drzalo stopu jak priklincovane.. akurat pri kazdom rozjazde alebo zoslapnuti plynu auto islo do boku

ale na uplne suchom asfalte myslim ze s tym az taky problem neni. kazdopadne dalo by sa o tom pisat ody na 3 strany, lebo je to fakt to absolutne najlepsie co som v zivote jazdil a ani vo sne sa mi nesnivalo ze sa k takemu niecomu dostanem.. teraz ale musim byt smutny, a dufat ze po 40ke si budem vediet dopriat takuto vikendovku
a najviac som bol prekvapeny z toho, aky obrovsky je rozdiel medzi M435i a M4. to je jednoducho uplne iny level, a ked mi niekto bude tvrdit ze pojazdi M3/M4 s nacipovanou 330d alebo 335d, tak mu rovno naplujem do ksichtu asi

lebo nema absolutne sajnu o com hovori, a v tej M4 asi nikdy ani nesedel, lebo to auto je cista bestia, a kope uplne inu ligu jak hociktore civilne alebo m performance auta.. akurat este dufam ze v tej mojej 4ke si uzijem aspon polovicu tych pocitov a zabavy ako v tej M4 :-)
ked uz sa bavime o 420d, musim pokazit troska pristinke naladu (aj ked som mu ju pokazil uz do sukromnej spravy

), dnes mi pisal predajca, ze predpokladany termin odovzdania vozidla je prva polovica novembra 2016, cize minimalne o mesiac skor ako som cakal.. neviem sa uz dockat, ale vcerajsok mi aspon trocha zjednodusil cakanie :-)
pridavam par fotiek, ale urcite budu ovela lepsie na facebooku bmw, bol tam profi fotograf co to fotil cele..