... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
shoot&score
Auto: e46 325ci
Kraj: Trenčiansky

Re: [E46 325Ci] Semirové bávo a.k.a. adidas modrá

Nedeľa, 28. Októbra 2012, 13:52

Aktuálne foto (ešte si pamätám ako sme ulietali na 15" kolesách na Fabii, že boha jaké super kolesiská a teraz mi je do plaču keď vidím BMW na 16")

ale aspoň máš "elektróny" :smile: a v pohode to je, tak neplač :wink:

cartman
Autor témy
Auto: e46 325Ci 2002

Utorok, 30. Októbra 2012, 16:28

Zdar,

smerujem ku kúpe zimných pneu. Mám vyhliadnuté Continental ContiWinterContact TS850. Ako sa dočítate na začiatku môjho príbehu, mal som problém s tramliningom (tahanie v kolajach). Tento problém sa mi podarilo odstrániť, keď som obul na skúšku zimné gumy, ktoré majú spevnenú bočnicu - XL. Tým sa tahanie eliminovalo. Pred týždňom som menil aj silenty predných ramien, čo malo pred tým zrejme významný vplyv na ťahanie v koľajách. Teraz ale neviem, či sa problém odstránil len výmenou pneu so spevnenou bočnicou, alebo aj výmenou silentov. Preto pri uvažovaní nad kúpou nových zimných pneu rozmýšľam, či by nemali byť tiež radšej so spevnenou bočnicou.
Chalani, čo máte e46 coupé, čo máte obuté na zimu? Ak pneu bez spevnenej bočnice, ťahá to v koľajách?
Alebo najlepšie, kto máte Continental ContiWinterContact TS850?
Alebo ešte lepšie - odporučte čo máte vy na autách a ste spokojní.
Ďakujem!

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Utorok, 30. Októbra 2012, 16:42

odbočím od témy, keď sa pozriem na názov témy, musím sa spýtať, máš rád rytmusa? :D
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

TheStig
Auto: e39 523i, e34 520i
Kraj: Zahraničie

Utorok, 30. Októbra 2012, 17:30

Ja som za spevnenú bočnicu + pozri si nové testy v tvojom rozmere a podľa toho si vyber gumy. Ja mám od servisáka Roadstone Winguard so spevnenou bočnicou (XL), síce citelne viac hučia tak mám hlasnejšie rádio :lol: ale oproti letným s nespevnenou bočnicou to absolutne neťahá a auto je stabilnejšie... Preto mám v pláne na jar kupovať minimálne dozadu nové gumy XL
owner of the 6 cylinder symphony
E34 520iT '93 - katOFF
E39 523i '96 - katON

cartman
Autor témy

Utorok, 30. Októbra 2012, 19:31

rund3r napísal:
odbočím od témy, keď sa pozriem na názov témy, musím sa spýtať, máš rád rytmusa? :D

Šak Bé Em Vé nech ti né-j*-bé :) ale nie, nejaké to CD od neho mám.

TheStig napísal:
Ja som za spevnenú bočnicu + pozri si nové testy v tvojom rozmere a podľa toho si vyber gumy. Ja mám od servisáka Roadstone Winguard so spevnenou bočnicou (XL), síce citelne viac hučia tak mám hlasnejšie rádio ale oproti letným s nespevnenou bočnicou to absolutne neťahá a auto je stabilnejšie... Preto mám v pláne na jar kupovať minimálne dozadu nové gumy XL

Testy som pozeral a v rozmere 205/55/R16 je najlepší ten continental. V prevední XL je asi o 700Kc drahší a málo kde skladom. Skôr by som povedal, že neštandardná požiadavka ten XL. Ale keď som nemal ešte tie silenty vymenené, vzadu som mal Dunlopy bez XL a išlo to v pohode. Ja si myslím, že keď boli zničené predné silenty, musel som prednej náprave "pomôcť" gumami so spevnenou bočnicou, aby som neplával v koľajoch. Keďže zadok je v pohode, stačili tam aj gumy bez spevnenej bočnice. Tým pádom teraz, keď je na podvozku všetko OK, budú stačiť aj gumy bez XL. :-k ?

TheStig

Utorok, 30. Októbra 2012, 19:49

V podstate hej, malo by to byt v pohode, ale to zistis len ked das nejake neXL gumy :) a 700Kč na gumu len kvoli tomu ze je to XL mi pride prehnane, to radsej chod do klasickych... a preco prave Continental? Dunlop, Goodyear, Bridgestone, Yokohama, Michelin... aj ti maju dobre gumy na zimu, myslim ze pri tvojom jazdeni az taky rozdiel nepocitis medzi nimi. Tie sa nedaju zohnat s XL za podobnu cenu?
E34 520iT '93 - katOFF
E39 523i '96 - katON

blavak1
Auto: zx-10r
Kraj: Bratislavský

Utorok, 30. Októbra 2012, 19:59

Keby boli také zlé non XL tak asi by sa ani nevyrábali...
Nikdy chyby, vždy len lekcia.

cartman
Autor témy

Utorok, 30. Októbra 2012, 20:06

http://www.axa-pneu.cz/adac-testy-zima-2012-testy-zimnich-pneumatik
Dole je tabuľka pre rozmer 205/55/R16, takže som chcel nekompromisne najlepšie. Medzi prvými 5 výrobcami je rozdiel +/- 200Kc. Vymyslel som to tak, že zoberem neXL, skúsim ich a ak by to chcelo XL, tak ich posuniem otcovi, lebo aj ten potrebuje na Audi nové zimné v tomto rozmere \:D/

TheStig

Utorok, 30. Októbra 2012, 20:07

Good choice sir! :thumbup:
E34 520iT '93 - katOFF
E39 523i '96 - katON

cartman
Autor témy

Utorok, 30. Októbra 2012, 20:45

Objednané!

cartman
Autor témy

Sobota, 3. Novembra 2012, 12:31

Tak pneu nahodene na zimnych diskoch, stare nokiany som nechal v servise, boli uz nepouzitelne. Pocas kratkej jazdy po Brne som si ziadne tahanie do kolaji nevsimol, takze myslim si, ze XL nebude potreba a problem sa vyriesil vymenenim silentov.

Len kratky poznatok k pneuservisu:
Kedze je prezuvacia sezona a ja som nebol nikde v servise objednany, skusal som v Brne obvolat par pneuservisov a vsade obsadene az na 2tyzdne. Tak som nakoniec isiel len tak na slepo a skoncil som v jednej zo sieti servisov FirstStop. Reklamy v radiu z kazdej stanice na nich, tak som si povedal ze to bude ok. Prichod do servisu - bez kamarata shoot&score-a a.k.a. dalibor by som ostal vyset uz na prvom najazde na obrubnik. Nastastie som sa nejak sikmo preplazil a nic som neoskrel. Potom po dohode s mechanikom ze nech si teda pockam ze spravia tuto octaviu a budem na rade. Nedalo mi to a sledoval som pracu mechanikov na octavii. Jeden bol starsi asi majster a dvaja nejaky ucni zo skoly. Odsrobovali skrutky a kolesa ostali pripecene na naboji. Tak ich zacali davat dole stylom ze do nich kopali. 3 zo 4 skopali z naboja dole, pricom sa minimalne jedno zjebalo na prednu stranu disku na vysrobovane sroby co muselo zanechat nejake skrabance. V tom momente som rozmyslal ze idem prec a serem na prezuvanie. Posledne koleso zhodili kladivom - buchali po vnutornej strane gumy. Majitelka octavie stala opodial a bola v klude. My s daliborom sme viedli hlasnu debatu o tom ci sa na to fakt nevysrat ked som videl taketo praktiky. Ok kazdopadne octavia bola hotova tak som isiel na rampu ja. Najazd do garaze opat problematicky asi 3min. procedura. Nic som neoskrel! Parada. Po vystupeni z auta sa ma jeden z ucnov pyta ci nechcem predat, vravim nie, teraz som kupil. No a zacal kruty dozor na pracu mechanikov. Povolili sroby, kolesa neboli pripecene, slusne ich zhodili z auta. Zhodili z nich gumy, nahodili nove. Pri jednej bol problem ze ked ju ten ucen fukal, guma nechcela skocit na miesto, tak to spravil majster ako aj vsetky ostatne. Na vyvazeni viac menej bez problemov, sledoval som kolko zavazi tam davaju. Az na jedno koleso to boli celkom male cisla. Jeden disk bol z vnutornej strany narazeny, tak hadzal trochu viac. Dali ho dozadu. Nahadzovanie v pohode, najprv pistolou a potom vsetky sroby obehol momentovym klucom a dotiahol. Este ma upozornil ze pri sportovom podvozku budem mat zosuchane vnutorne hrany gum. Neviem mne sa to nezda. Ak je dobre geometria spravena, tak by nemal byt nejaky takyto problem, nie? Na geo sa chysatam dalsi tyzden nech mam kludny spanok. Zaplatil som 1490 korun ceskych a valil som prec. Samozrejme zase zjazdy z obrubnikov a zo servisu mi odkontroloval dalibor. Je to trochu obmedzujuce na takomto podvozku jazdit mesto. Takze len tolko k mojej skusenosti s pneuservisom FirstStop.

cartman
Autor témy

Sobota, 10. Novembra 2012, 14:57

Tak ďalšie info
- konečne som trochu viac odskúšal gumy a sú úplne v pohode, žiadne ťahanie v koľajách, aj keď nie sú XL, takže spokojnosť.
- dnes som bol na 3D star wars techno geometrii :smile: díky za tip Mr. shoot&score. Všetko pekne ponastavované, možno nafotím aj protokol.
- po geometrii som konečne umyl auto, už bolo riadne zaprášené
Prílohy
photo-1.JPG
photo-2.JPG
photo-3.JPG

cartman
Autor témy

Sobota, 10. Novembra 2012, 15:17

To hej :smile: akurát ty si to znižovanie zobral do iných rozmerov. Ja už mám s týmto problém zaparkovať pred barákom :smile:

TheStig

Sobota, 10. Novembra 2012, 16:35

cartman napísal:
Tak ďalšie info
- konečne som trochu viac odskúšal gumy a sú úplne v pohode, žiadne ťahanie v koľajách, aj keď nie sú XL, takže spokojnosť.
- dnes som bol na 3D star wars techno geometrii :smile: díky za tip Mr. shoot&score. Všetko pekne ponastavované, možno nafotím aj protokol.
- po geometrii som konečne umyl auto, už bolo riadne zaprášené

Serwus bratm, napíš mi prosím do SZ kde si bol na geo a koľko to stálo, budúci víkend by som si zbehol, zdá sa mi že mi to naposledy spravil nahovno...
E34 520iT '93 - katOFF
E39 523i '96 - katON
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných