Tak včera som bol na prehliadke v servise pri Brne (
http://www.autoservis-kpdesign.cz/). Max. spokojnosť s prístupom aj prácou (zatial len kontrola vozidla), môžem odporučiť. Dostal som pekne výpis závad, alebo nedostatkov pri každom bola uvedená oprava - ak ide o výmenu diela tak cena originálu a potom cena nejakej schopnej náhrady + cena za prácu. Čo sa týka nájdených závad na aute - varianty opravy:
- slzí termostat - výmena za nový - BEHR = 62e
- predné kotúče zjazdené - výmena 1ks - originál = 100e; zimmerman vŕtané = 105e; ATE = 80e
- pri výmene kotúčov aj výmena doštičiek - sada - originál = 108e; tex = 58e; jurid jas = 64e
- silentbolky predných ramien - sada - originál = 129e; lemforder = 115e; meyle hd = 72e
- drobnosti ako vzduch. filter, brzdovka, microfilter, zvuková izolácia kapoty....
Inak po pripojení na diagnostiku žiadne závady na motore, nejaké staré chyby od žiaroviek atď... Zhodnotili auto ako veľmi pekný kúsok s reálnymi KM, nebúraný, udržiavaný...
Čo sa týka klepotu prednej nápravy - sú to spomínané silenty. S nimi dávajú do súvisu aj problémy s jazdou v kolajách. Tým, že som vymenil kolesá som tomu mohol pomôcť, ak tá predchádzajúca guma pirelli bola stará, opotrebovaná a samozrejme táto zimná má spevnenú bočnicu. Tak dám dokopy nejaké prachy a vymením spomínané veci. Ešte si porovnám ceny, ale zdajú sa mi celkom v pohode.