Do rodiny pribudlo nove auto, konkretne e90 330xi. Tentokrat som sa rozhodol ist po auto az do nemecka, kedze slovensky trh je mrtvy. Najprv som mal vyhliadnute auto v Plzni, no kym prisli peniaze na ucet sa predalo a musel som hladat dalej. Nakoniec som sa skontaktoval s uzivatelom Hanzz na ceskom e46 klube.
Ked som nasiel na mobile.de auto zhruba podla mojich predstav, poslal som mu link a vybavil komunikaciu s predavajucim + zarezevoval auto na pondelok. Mal som vyhliadnute este nejake kusky cestou naspet ak by sa nim nahodou nieco bolo, no Hanzz ma ukludnoval, ze z toho auta ma dobry pocit a nemysli, ze bude treba pozerat ine. V sobotu vecer som uz zacal trochu stresovat z cesty, predsa len cakalo nas 1300km tam a potom to iste domov. Nedela 14:18 odchadza vlak z Presova do Prahy, kde sa mame stretnut s Hanzovim kolegom. Cesta vo vlaku bola celkom OK, bolo tam wifi, 240V zasuvky, akurat sedacky trochu natesno. O 23:00 sme prisli do Prahy, potulali sa trochu po stanici a chvilu pred polnocou po nas prisiel Hanzov kolega. Tak sme sli do Plzne po Hanza a potom uz len smer Arnsberg. Snazil som sa cestou si aspon trochu pospat, no zdriemol som si asi len hodinku.
O 8:00 sme prisli na miesto urcenia. Auto na prvy pohlad pekne, prisiel majitel Hanz sa s nim rozprava, ja nerozumiem ani slovo

Obzeraju auto, dali ho na diagnostiku, ziadne vazne chyby, akurat zadny naraznik trochu osuchany, ale nic vazne. Auto vraj 100% nebolo burane, kilometre nestocene. Zadne brzdy nove, predne su este OK, motor nebucha, neklepe, ziadne divne zvuky. Vsetky podstatne veci v interieri funguju, akurat jeden drziak na napoje sa nevysuva a lave zrkadlo je trochu lenivejsie, pri nastavovani mu treba trochu pomoct, ale to je len detail. Po testovacej jazde Hanz este zjednal cenu o 300€, co sme si po dohode rozdelili na polovicu, podpisal som kupno predajnu zmluvu a sli sme na urad po prevozne znacky. Tam to bolo trochu zlozitejsie, opet som nerozumel ani slovo

Behali sme z jednej budovy do druhej (asi DI a tam kde sa vybavuje poistka + prevozne) a po hodine sme mali prevozky vybavene a mohlo sa ist domov.
Cestou nazad sme sli za sebou az po Plzen, cesta prebiehala hladko. Na auto som si zo zaciatku musel zvyknut. Predsa len rozdiel medzi e36 a e90 je pre mna obrovsky

Ked som presadol z felicie do e36, tak bol ten rozdiel len vykonovy, inak vsetko zhruba rovnake. No tuna plyn je citlivejsi, brzdy brzdia uplne inak, aj sa v tom cestuje lepsie

Pred Plznou sme sa zastavili dotankovat, vyrovnali sme sa a kazdy uz pokracoval vlastnou cestou. Spolupraca s Hanzom 100% spokojnost a kazdemu, kto by uvazoval o dovoze, odporucam jeho sluzby. Nasa dalsia cesta bola smer Brno, kde sme mali zarezervovany hotel. Posledna hodina cesty bola pre mna uz dost zla, bol som strasne unaveny a videl som sa uz v posteli. Dorazili sme o 23:00, dali si sprchu a odpadli do postele. Budik na 6:30 rano, aby sme stihli prist do 8:20 do Hodonina na TK/EK. Trochu som sa bal, aby bolo vsetko v poriadku, ale nakoniec som v pohode presiel, ziadne vazne problemy. V Hodonine sme este s panom co nam vybavuje prepis vybavili poistku na auto. Budem platit cca 6500Kc rocne.
Po vsetkych vybavovackach sme konecne vyrazili domov, v Presove som bol o 17:00 v utorok, zaparkoval som auto, vybral zimne kolesa z kufra a isiel odpadnut do postele

popis vybavy:
Order options
No. Description
1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES
2HB LIGHT-ALLOY WHEELS RADIAL SPOKE 160
203 ALL-WHEEL-DRIVE SYSTEM
249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL
255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
322 COMFORT ACCESS SYSTEM
358 CLIMATE COMFORT WINDSCREEN
4AD INTERIOR ALUM. LENGTHWISE FINE
4AE ARMREST FRONT RETRACTABLE
403 GLAS ROOF, ELECTRIC
415 SUNBLIND FOR REAR WINDOW
423 FLOOR MATS, VELOUR
428 WARNING TRIANGLE
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D
459 SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY
465 THROUGH-LOAD SYSTEM
481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER
488 LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER
493 STORAGE COMPARTMENT PACKAGE
494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER
5DC FOLDING REAR-SEAT HEADRESTS
502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM
508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)
521 RAIN SENSOR
522 XENON LIGHT
524 ADAPTIVE HEADLIGHTS
534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING
544 CRUISE CONTROL WITH BRAKING FUNCTION
6AA BMW TELESERVICES
609 NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL
612 BMW ASSIST
620 VOICE INPUT SYSTEM
633 PREP.MOB. PH. BUSINESS BLUET.INTERF.
677 HIFI SYSTEM PROFESSIONAL
7RS COMFORT PACKAGE
7R7 INNOVATION PACKAGE
8SP COP CONTROL
801 GERMANY VERSION
863 EUROPE/DEALER DIRECTORY
879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION
Series options
No. Description
321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR
497 CENTRE ARMREST IN REAR
520 FOGLIGHTS