... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Giorgio G
Auto: E60 530xd M-Packet
Kraj: Košický

Re: výmena oleja v automatickej prevodovke E 60

Sobota, 2. Novembra 2013, 19:52

Chlapi, poraďte niekoho seriózneho na výmenu oleja + filtra + reset adaptácie automatu na E60 v Košiciach, alebo príp. Prešove.
Diki.
BMW E60 530xd M-Packet (Carbon Schwarz Metallic)
EX BMW E46 323i Limousine (Stahlblau Metallic)

Obrázok

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Sobota, 2. Novembra 2013, 20:24

lubomt napísal:
uz som to x-krat napisal. Ver alebo never.

sorry , ale napisat ze to sa robi iba vtedy ked je olej stary ,prtitom ma ten olej 170 000km stoho uz si sam viem spravit mienku.Jasne ze staci aj bez preplachu a potom o rok , dva ponesiem prevodovku niekomu na repas co sa tym zivy ako ty napr..Ja som sa pytal co je najsetrnejsie k tej prevodovke , nie co jej staci na par tisic km.

locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 3. Novembra 2013, 13:32

//MPower napísal:
sorry , ale napisat ze to sa robi iba vtedy ked je olej stary ,prtitom ma ten olej 170 000km stoho uz si sam viem spravit mienku.Jasne ze staci aj bez preplachu a potom o rok , dva ponesiem prevodovku niekomu na repas co sa tym zivy ako ty napr..Ja som sa pytal co je najsetrnejsie k tej prevodovke , nie co jej staci na par tisic km.

Neviem nad cím špekuluješ, zbehni do Jihlavy a máš pokoj :D
Jano

lubomt
Kraj: Žilinský

Pondelok, 4. Novembra 2013, 04:56

//MPower napísal:

To som napisal, ze sa to robit, ked je stary alebo znecisteny predtym, ako si napisal svoje kilometre. Tvoj olej patri do sfery "velmi stary" , takze kludne ho vymen 2x. Samozrejme filter a tesnenie ihned pri prvom raze. Kludne si ho vymen aj sam doma. Adaptacia az po druhej vymene. Nepovedal som nic o tom, ze Ta caka potom oprava. Ak si si nevsimol, neradim tu ako pokazit prevodovky, tak radsej ma nespominaj "k takym ako si Ty" a myslel si tym takych, co poradia, aby mali potom pracu.
A reagoval som na to, ze ako mas menit olej a fakt uz sa mi to nechce milionty krat opakovat, ako spravne menit olej. K tomu som pisal (o postupe vymeny), ze ver alebo never. Lenze samozrejme si mal asi potrebu zavrtat si do mna a hodit ma do jedneho vreca s ostatnymi. Chlapci, robte si co chcete a ako chcete, ja si svoje blbe rady necham teda radsej pre seba, vsak radit tu nemusim. Nezabudnite napisat, ze ma o to ani neprosite. Niekolko prispevkov v tomto vlakne tu je len o tom, ako do mna zajebat. Vsak so svojimi prispevkami som naozaj uplny zelenac a moja rada je vzdy zla. Toto ma uz naozaj dostalo =D>
Naposledy upravil/-a lubomt v Utorok, 26. Novembra 2013, 12:59, upravené celkom 1 krát.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Pondelok, 4. Novembra 2013, 23:22

tak ja som to tak pochopil..nevadi. Olej si sam v prevodovke menit nebudem , urcite to zverim do ruk niekmu kto stym pracuje , ale uz ked ta tu mam tak mi napis ako teda v tej prevodovke spravne menit olej , pripadne co je vhodne preventivne menit vnej.Tvoje rady su tu isto vítane , ale ja som to tu vobec nemal precitane co si tu pisal a ty si reagoval ako keby som si to tu cele precital a chcel ti krivdit..ja som bol len zvedavy co je najsetrnejsie k tej prevodovke.

alfi666

Utorok, 5. Novembra 2013, 08:44

najsetrnejsie je vymenit v nej olej a ked sa dodrbe zohnat z buracky celu ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

lubomt

Utorok, 5. Novembra 2013, 21:48

alfi666 napísal:
najsetrnejsie je vymenit v nej olej a ked sa dodrbe zohnat z buracky celu ;)

tak toto bolo trefné
:thumbup: =D> :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lubomt

Utorok, 5. Novembra 2013, 21:49

//MPower napísal:
tak ja som to tak pochopil..nevadi. Olej si sam v prevodovke menit nebudem , urcite to zverim do ruk niekmu kto stym pracuje , ale uz ked ta tu mam tak mi napis ako teda v tej prevodovke spravne menit olej , pripadne co je vhodne preventivne menit vnej.Tvoje rady su tu isto vítane , ale ja som to tu vobec nemal precitane co si tu pisal a ty si reagoval ako keby som si to tu cele precital a chcel ti krivdit..ja som bol len zvedavy co je najsetrnejsie k tej prevodovke.

Zavolaj mi , cislo je dolu a vysvetlim... Nemam uz silu tu tolko o tom istom vypisovat :-k :D

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 25. Novembra 2013, 19:51

chlapi mam vymeneny olej ale typci v ZF mi nevedeli vymazat adaptaciu, viem, ze su dva druhy, adaptacia plynoveho pedalu a samotna adaptacia prevodovky

otazka znie, ci "Reset all adaptation values" vo funkciach RJ prevodovky spravi to, co chcem :)
ide o GT1 diag

dakujem

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 25. Novembra 2013, 23:08

Spravi..
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 26. Novembra 2013, 09:07

Ako som si tak prešiel celú tému tak som v riadnom pomykove :-k

Mám E60 1/2006, cca týždeň do zadu som riešil rozvody v servise a keďže viem že tam pracujú dvaja chalani z BMW BB tak som sa pýtal na výmenu oleja v automate.
Na otázku "kedy bol menený naposledy" som odpovedal, radšej počítajme s tým že nikdy. Odpoveď som dostal takú že sa mám na to vykašlať, automat by mohol kľaknúť.
Tu v tejto téme ale čítam že si to tu bežne meníte, ale na druhej strane niektorý nech to nemenia. :-k

Tak teraz ako ?
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PeqpeK

Utorok, 26. Novembra 2013, 09:38

DesertFox napísal:
Ako som si tak prešiel celú tému tak som v riadnom pomykove :-k

Mám E60 1/2006, cca týždeň do zadu som riešil rozvody v servise a keďže viem že tam pracujú dvaja chalani z BMW BB tak som sa pýtal na výmenu oleja v automate.
Na otázku "kedy bol menený naposledy" som odpovedal, radšej počítajme s tým že nikdy. Odpoveď som dostal takú že sa mám na to vykašlať, automat by mohol kľaknúť.
Tu v tejto téme ale čítam že si to tu bežne meníte, ale na druhej strane niektorý nech to nemenia. :-k

Tak teraz ako ?

ja si myslim, ze to je takto...v bmw nerobia komplet preplach, v tom pripade:
- vymena bez preplachu - NIE
- vymena s preplachom - ANO

TT-SIMIK napísal:
Spravi..

ano dnes rano som siel so studenym olejom a uz to vobec nekope :)

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 26. Novembra 2013, 12:35

PeqpeK napísal:
- vymena s preplachom - ANO

Ospravedlňujem sa, pýtal som sa presne na toto, výmena s preplachom, priam neodporúčal.
Btw, chalaniská sú mimo AWT BMW už cca 5ty rok a majú svoj v BB vyhlásený servis (A1).

Takže toto ma dostáva do pomykova :-k
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

lubomt

Utorok, 26. Novembra 2013, 13:02

Urcite vymenit (nie preplachom) a na reci "nemenit, klakne" ,zabudni

PeqpeK

Utorok, 26. Novembra 2013, 13:57

lubomt napísal:
Urcite vymenit (nie preplachom) a na reci "nemenit, klakne" ,zabudni

preco nie s preplachom? ved sam vyrobca ZF to inak ani nerobi :-k
preplachom mam na mysli, ze sa vymeni uplne vsetok olej, nie to, ze sa tam pred vypustenim naleje nejaky sajrajt ako u motorov
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných