... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Re: výmena oleja v automatickej prevodovke E 60

Utorok, 26. Novembra 2013, 15:46

lubomt napísal:
Urcite vymenit (nie preplachom) a na reci "nemenit, klakne" ,zabudni

Viete vymeniť olej a prípadne spraviť adaptáciu aj vy ?
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Streda, 27. Novembra 2013, 13:09

Mne to robili v Jihlave v ZF aj s preplachom a adaptaciou....a vyslovene odporucali preplach (financny rozdiel bol minimalny). Vysledok je citelne pozitivum, odvtedy mam nabehane cca 5-6 tis (celkovo nieco malo cez 250tis) bez problemu.

Dolezita vec - predtym ako sa vobec pustili do prace robili diagnostiku, skusobnu jazdu aby zistili ako na tom vlastne prevodovka je. Bolo mi povedane ze ak by boli hodnoty/vysledky zle, ani by sa toho nechytili...pricom vsak majsterko povedal ze hydromenic vykazuje opotrebenie ale je to stale v norme.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Novembra 2013, 14:11

dudo napísal:
Mne to robili v Jihlave v ZF aj s preplachom a adaptaciou....a vyslovene odporucali preplach (financny rozdiel bol minimalny). Vysledok je citelne pozitivum, odvtedy mam nabehane cca 5-6 tis (celkovo nieco malo cez 250tis) bez problemu.

Dolezita vec - predtym ako sa vobec pustili do prace robili diagnostiku, skusobnu jazdu aby zistili ako na tom vlastne prevodovka je. Bolo mi povedane ze ak by boli hodnoty/vysledky zle, ani by sa toho nechytili...pricom vsak majsterko povedal ze hydromenic vykazuje opotrebenie ale je to stale v norme.

tiez mam s nimi pozitivne skusenosti, mne ale bohuzial diagnostiku nevedeli spravit (LCI), takze bol najskor na testovaciu jazdu a ze tomu chlapec riadne nakladal...
po vymene mi povedal, ze mam prevodovku vo velmi dobrom stave, ze ziadne opotrebenie nespozoroval...adaptaciu som si predvcerom resetol sam a je tam maly rozdiel, hlavne za studena mi uz auto nekope :) radenie ostalo stale velmi dobre, mozno radi este trosku skor

alfi666

Streda, 27. Novembra 2013, 18:19

Co tym myslite, ze prevodovka kope? mne sa to nestalo este nikdy :-k ... mam si to predstavit ako na manuale prudke vypustenie spojky pri preradovani?

Bo sa mi zda, ze na automate to kvoli hydromenicu ani nemoze kopat, lebo tam priame prepojenie nie je
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Novembra 2013, 21:10

alfi666 napísal:
Co tym myslite, ze prevodovka kope? mne sa to nestalo este nikdy :-k ... mam si to predstavit ako na manuale prudke vypustenie spojky pri preradovani?

Niečo také, alebo to skôr trhne (je to proste citeľné). Najviac to cítim keď tomu nakladám na diaľnici a výpadovkou sa vrátim na sídlisko, skludním jazdu a keďže mesto je aj o státí a rozbiehaní sa, tak aspoň ja osobne to najviac cítim na 2ke. Proste to kopne / trhne.
Po vypnutí (napr. večer) a naštartovaní (ráno) to už nerobí.

///edit: ešte ma napadlo ... príklad ...

Do rána je dajme tomu -8 stupňov, pri prvom zmačknutí tlačítka štart sa mi vyrolujú tie paličky čo ukazujú teplotu motora o 3 stupienky nad hranicu 4000 ot/m (mám pred-facelift E60, na facelift E60 to už je vraj stacionárne, aspoň čo som sa tu dočítal na fóre) normálne naštartujem a idem do práce. Do práce chodím popri Lidli v Sásovej a rúbem do kopca popri SOU PP (Sásovčania alebo Bystričania určite poznajú tento stupák). Ako sa tak pohýnam do kopca, plynulo pridávam do tých cca 2000 až 2200 ot/m, no pri 2200 až 2300 ot/m proste trhne-kopne, otáčky (podľa otáčkomera, a aj pocitovo) popadnú na 2000 a vzápätí sú späť na 2300.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PeqpeK

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 09:01

to kopanie u mna bolo vzdy za studena - ked som zastavil a chvilku stal na brzde so zaradenym D, potom pustil brzdu tak sa nerozbehlo plynulo, ale koplo... radenie islo hladko
po par km vsetko ok

robert1976
Auto: BMW 530 xd 6/2006

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 14:50

dudo napísal:

kolko bolo za vymenu ??€-cz

dudo

Štvrtok, 28. Novembra 2013, 17:36

robert1976 napísal:
kolko bolo za vymenu ??€-cz

Ak sa dobre pamatam tak 350e...presnejsie v mojom pribehu

lubomt
Kraj: Žilinský

Piatok, 29. Novembra 2013, 19:23

Dost nizka cena, pretoze ak minuli s preplachom minimalne 10ltr oleja ZF Lifeguard Fluid 6, tak uz len vtedy je cena 350e... Kde je praca, olejova vana?
Ja s preplachom nemam dobre skusenosti, velakrat mi zakaznik aj priamo servisak volal, ze po preplachu prevodovka skolabovala alebo zacala blbnut. Nijako inak ako manualne sa prevodovka vycistit neda. Je to teraz taky "chvilkovy hyper-super-moderny boom" tejto doby, ked servisaci blaznia ludi, ake je to super a ako to pomoze. Z magnetov sa preplachom pilini dat dolu nedaju, takisto zo selenoidov, mechatronik, šupatkovych skrin atd
Naposledy upravil/-a lubomt v Sobota, 30. Novembra 2013, 08:00, upravené celkom 1 krát.

PeqpeK

Piatok, 29. Novembra 2013, 21:48

lubomt napísal:
Dost nizka cena, pretoze ak minuli s preplachom minimalne 10ltr oleja ZF Lifeguard Fluid 6, tak uz len vtedy je cena 350e... Kde je praca, olejova vana?
Ja s preplachom nemam dobre skusenosti, velakrat mi zakaznik aj priamo servisak volal, ze po preplachu prevodovka skolabovala alebo zacala blbnut. Nijako inak ako manualne sa prevodovka vycistit neda. Je to teraz taky "chvilkovy hyper-super-moderny boom" tejto doby, ked servisaci blaznia ludi, ake je to super a ako to pomoze. Z magnetov sa preplachom pilini dat dolu nedaju, takisto zomselenoidov, mechatronik, šupatkovych skrin atd

ide tam myslim 12 litrov toho oleja a cena bola 280 bez DPH
ceny su preto take nizke, pretoze je to priamo ZF
rajo jogurty mas tiez lacnejsie priamo v rajo ako niekde v inych potravinach :) dost davaju tu cenu dolu aj na oleji aj na vani, ak chces mozem este niekde pohladat aj fakturu

dudo

Piatok, 29. Novembra 2013, 22:19

lubomt napísal:
Ja s preplachom nemam dobre skusenosti, velakrat mi zakaznik aj priamo servisak volal, ze po preplachu prevodovka skolabovala alebo zacala blbnut. Nijako inak ako manualne sa prevodovka vycistit neda. Je to teraz taky "chvilkovy hyper-super-moderny boom" tejto doby, ked servisaci blaznia ludi, ake je to super a ako to pomoze. Z magnetov sa preplachom pilini dat dolu nedaju, takisto zomselenoidov, mechatronik, šupatkovych skrin atd

dam ti sem fakturu v pondelok aby si nemusel vypisovat litanie...a uvidis co kolko stoji, ked nam tu nalievas to "kalne" vino

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI

Piatok, 29. Novembra 2013, 22:52

DesertFox napísal:

Niečo také, alebo to skôr trhne (je to proste citeľné). Najviac to cítim keď tomu nakladám na diaľnici a výpadovkou sa vrátim na sídlisko, skludním jazdu a keďže mesto je aj o státí a rozbiehaní sa, tak aspoň ja osobne to najviac cítim na 2ke. Proste to kopne / trhne.
Po vypnutí (napr. večer) a naštartovaní (ráno) to už nerobí.

///edit: ešte ma napadlo ... príklad ...

Do rána je dajme tomu -8 stupňov, pri prvom zmačknutí tlačítka štart sa mi vyrolujú tie paličky čo ukazujú teplotu motora o 3 stupienky nad hranicu 4000 ot/m (mám pred-facelift E60, na facelift E60 to už je vraj stacionárne, aspoň čo som sa tu dočítal na fóre) normálne naštartujem a idem do práce. Do práce chodím popri Lidli v Sásovej a rúbem do kopca popri SOU PP (Sásovčania alebo Bystričania určite poznajú tento stupák). Ako sa tak pohýnam do kopca, plynulo pridávam do tých cca 2000 až 2200 ot/m, no pri 2200 až 2300 ot/m proste trhne-kopne, otáčky (podľa otáčkomera, a aj pocitovo) popadnú na 2000 a vzápätí sú späť na 2300.

mne zohriata prevodovka nikdy nekope, iba par km, ked je uplne studena v zapchach v BA

xerix
Auto: BMW 330D
Kraj: Nitriansky

Piatok, 29. Novembra 2013, 23:44

Mne presne naopak. Ked je studena ide ako hodinky :-) ked sa ohreje vtedy zacne kopat. Ale len pri dojazde, vlastne v momente ked auto postoji si preradi s 2 do 1 a kopne. Pripadne ked to nespravi pri postati tak pri naslednom rozbehu kopne. Robi to len obcas. A len pri tom momente ked auto zastane alebo sa rozbieha. Vzdy ked preradi s 2 do 1. Zahada :-) ked ma uz motor otacky a preradim rucne tak ide hladko

lubomt
Kraj: Žilinský

Sobota, 30. Novembra 2013, 08:03

Dudo - nikomu nic nenalievam, oficialne ceny su este vyssie a kto si ake stanoví... Som zvedavy, aky olej tam davaju. Predpokladam, ze Ravenol alebo nieco take

dudo

Sobota, 30. Novembra 2013, 16:38

lubomt napísal:
Dudo - nikomu nic nenalievam, oficialne ceny su este vyssie a kto si ake stanoví... Som zvedavy, aky olej tam davaju. Predpokladam, ze Ravenol alebo nieco take

Oficialne ceny uvidis na fakture....a ravenol to teda nie je ale za to ZF lifeguard fluid 6 ano, prepac ale mam voci tebe urcitu averziu od momentu ked si bez vahania schopny komentovat ceny/procedury/postupy/odporucania ZF, pretoze o tychto panoch sa teraz bavime. som velmi zvedavy ako budes reagovat ked sem dam tu fakturu. Pre mna si nedoveryhodny clovek kt si tu nahana biznis
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných