... všetko o BMW ...

inak ten vanos si dával prečo pretesniť? Lietali ti otáčky? Ako sa to spŕava po výmene?
  inak ten vanos si dával prečo pretesniť? Lietali ti otáčky? Ako sa to spŕava po výmene?cartman napísal:No zoznam sa rozrastá :) snáď to bude mať raz koniec.
Inak auto sa správalo občas nejak zvláštne hlavne ráno alebo keď dlhšie stálo. Naštartoval som, všetko OK, otáčky držali. Prešiel som 500m k prvej križovatke, vyradil som, zastavil som úplne. Potom som zas zaradil 1 a začal sa rozbiehať ale pri stlačení plynu ručička otáčkomeru nešla hore ale najprv klesla a potom stúpla. Málokedy sa stalo že to aj zdochlo. Tu je viedeo:
http://www.youtube.com/watch?v=WUplxS70iy0
Čo som tak čítal a skúmal, tak na to má vpliv kopec vecí. Blbosti ako sviecky a filtre som vymenil. Potom olej separátor - tiež vymenený. Škrtiaca klapka vyčistená. Netesnosť v hadiciach - žiadna, všetko skontrolované. Ventildekel pretesnený. Disa klapka preventívne tiež, aj keď tá na to vpliv asi nemá. Najnovší SW v RJ tiež updateovaný - to bol originál tip od BMW. Myslím, že sa to dosť zlepšilo. Ale keď bolo auto pripojené na PC tak sa spravila aj lepšia diagnostika a zistilo sa že snímač kľukovky občas dáva divné hodnoty. Takže je objednaný a výmena bude v najbližšej dobe. Rovnako aj VANOS dával už také "unavené" hodnoty. Preventívne som už ale dávno pred tým obejdnal z USA repair kit na VANOS. Dnes prišiel, takže už som objednaný v servise. Preto ti ešte nepoviem aký mám z toho pocit, ale za pár dní určite áno :) Každopádne to je zatiaľ na dobrej ceste..

dopici, to si poriadne uzivate s autom.. nordschliefe a rakuske serpentiny.. idylka
  dopici, to si poriadne uzivate s autom.. nordschliefe a rakuske serpentiny.. idylka   zacinam sa na to namotavat, ze podniknem nieco obdobne :)
  zacinam sa na to namotavat, ze podniknem nieco obdobne :)
cartman napísal:ICV - volnobezny ventil je tiez vycisteny. To sa zmaklo vsetko naraz aj so skrtakom, DISA klapkou a olej separátorom.
Po pretesneni VANOSu sa ozvem o kolko je to lepsie