... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

xpiettro

Re: Skusenosti s BMW servismi

Utorok, 29. Januára 2013, 06:00

bol by som vam vsetkym povdacny keby ste vase postrhy napisali aj na portal www.zlesluzby.sk v pripade ceskej republiky na portal www.spatnesluzby.cz. takto sa o kavlitach servisov dozvedie aj niekto iny

Užívateľov profilový obrázok
Didymus
Auto: E63 630i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Januára 2013, 16:38

kompre napísal:
V pondelok idem vyskusat JTV Auto v Devinskej, idem tam na diagnostiku a kvazi celkovu prehliadku auta (mam problem s par drobnostami a HPFP systemom - pravdepodobne cerpadlo). Napisem ako som pochodil.

EDIT1: Auto je tam, primaci technik v pohodicke netvaril sa ako majster sveta, nechal ma porozpravat vsetko + robil tam aj zaznamy a poznamky do primacieho protokolu, takze snad vyriesia moje problemy. (ale sam povedal ze som im tam doniesol same chutovecky :)) - problemy ktore sa neprejavuju stale a tazko sa odhaluju). Po diagnostike budu snad mudrejsi.

EDIT2: Auto je doma uvidime ci pomohla vymena cerpadla, ale zatial sa to chova dobre, prístup fajn, vsetko tiez skonzultovane a navrhnute riesenia - vymenil som aj tecuci ostrekovac svetla, ked som povedal ze v stredu potrebujem auto vsetko bolo pripravene (cakalo sa iba na dodanie dielov). S vyslednou cenou som maximalne spokojny. Ked som sa opytal ci nevedia doporucit niekoho na cistenie interierov povedal ze staci zavolat a bez problemov vybavia vsetko.

Za mna urcite odporucam ako fajn alternativu k autorizovanemu servisu v BA, uvidim ako sa auto bude chovat v najblizsich dnoch. \:D/

To ma tesi, ze si spokojny. Pozitivny feedback posuniem majitelovi :)
EX - BMW E90 320d
Obrázok

ROKI49
Auto: G20 330i

Sobota, 2. Marca 2013, 17:41

Pre ludi zo severu mozem odporucit www.autohouse.sk . Velmi dobre vybaveny servis, mechanik ma bohate skusenosti s BMW a vsetko vysvetli. Cenovo taktiez mozem odporucit, moj dojem je velmi pozitivny.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 6. Marca 2013, 13:53

nerad Vas sklamem pani, ale nikde to nie je ruzove.

Akoze, nemam bawora dlho, len 2 roky (kupovane ako nove) no mam uz hodne skusenosti so servismi. Viac nez s predoslymi autami za 6 rokov :-/ Auto ma 61000km a okrem dvoch servisiek s vymenou oleja som bol 2 krat menit celne sklo a raz vymena naraznikov a 5tych dveri po mensom karambole.

Prvu servisku, vymeny skla a narazniky mi riesili v BMW Lamac, kde som aj auto kupil. S kym budem mat do cinenia som pochopil uz v den prevzatia, ked sme zistili ze mi odovzdali auto na prepravnych (plastovych) silentblokoch a auto skakalo po ceste ako koza, bez tlmicov a pruzin.
- Prva vymena skla, ok.. vymenili a netieklo.
- potom seviska pri 30tis, OK. (ak teda ten olej skutocne vymenili :D )
- Druha vymena skla, OK, az na "detail" ze si vyuctovali napriklad aj okenne listy a nechali mi tam tie povodne, zajebane od much. Ale ok, sral pes, ja som to neplatil...
- Vymena naraznikov bola kategoria sama o sebe. Akoze ceny nekomentujem (zas som to neplatil) ale zadne dvere a okno napasovali nahovno. Zamok okna tak na fest ze sa okno pri zatvoreni v strede ohybalo a na kraji odstavalo od tesnenia. Tesnenie pod oknom bolo zle nasadene, plastove obklady okna maju dolamane klipy a tvarove zamky, do kufrovych dveri nasadili dolamane klipy z mojich starych. Spojler nad oknom nespravne nasadeny, na lavej strane OK, ale jeho predna hrana je napravo vyssie ako hrana strechy, co je proti manualom a vseobecnym pravidlam konstruovania automobilov. (supinovy efekt) Kufrove obklady zajebane od spinavych ruk boli uz len ceresnickou na torte. Spisal som tuto staznost a poslal do servisu a importerovi. Importer to riesil, po asi 3 tydnoch odpisali aj z BMW ale asi len tolko ze sa k tomu vyjadrit nemozu, lebo nevedia ako dane poskodenia vznikli a nech sa zastavim v pracovne dnio od 10:00 do 14:00, ze uvidime co s tym. S takouto moznostou som ich ale poslal do <I>, pretoze ja si kvoli ich slendrianstvu nebudem brat den volna na to aby mi nejaky mudrlant rozpraval ze to uz tam bolo. Vtedy som sa nasral a povedal si ze bavaria nikdy viac... ani na garancky, nebudem im davat zarabat ked robia takuto fuserinu a ako sa spravaju.

- tak som na druhu garancku isiel do Viedne, BMW Donaustadt, kedze to mam asi 5 min od roboty. Kym v BA mi tvrdili ze olej a ine veci mozu menit najskor pri 2500km do vymeny, vo Viedni nebol problem vymenit olej pri 3500km do vymeny a chceli rovno menit aj zadne brzdy, lebo ukazovali 4100km. Ked tam nechate auto daju Vam aspon elektricenku alebo 2x5€ poukaz na taxi. Plusovy bod. Tam by pozitiva asi koncili. Umytie v cene znamena ze auto poslu kefami a miesta ktore kefy nedocishnu nechaju tak. (cely vrch zadneho okna, za zrkadlami a podobne na vsetkych zahyboch auta) Tu treba povedat z v Lamaci mali auta ocistene dokladnejsie. K ostatnemu v skratke takto, pri vymene filtra sa im zjavne vylialo hodne oleja na motor, no ani to po sebe neocistili a je to tam komplet zajebane. Konzola co drzi motor, bok bloku motora a kopa oleja na spodnom plastovom kryte motora. Ani naznak po pokuse ocistit to :-/ Pri vymene oleja mi davali dole aj hlinikovu rozperu nad motorom, s cim som pocital. S cim som ale nepocital je ze niekto v BMW si neda namahu prestudovat si manual o nasadzovani BMW rozpery. Nechali ju nevycentrovanu a co je horsie, matice zatiahli tak ze je vidno deformaciu a prasklinky v hliniku okolo matic. Nejaky bulo to iste zatiahol rukou ako to slo a nepozrel ze tam mal dat len 35Nm.
Toto idem samozrejme napisat a poslat do servisu ako reklamaciu a uvidime ako sa zachovaju...

Zatial nech je to pre Vas varovanie ze ani v rakusku to nie je so servismi ruzove.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 6. Marca 2013, 15:47

salat: Ja keď som sa naposledy objednával na výmenu oleja, mal som podobnú skúsenosť, že u nás v TOB-e mi to tiež nechceli spraviť skôr, než sa výmeny dožaduje auto samo. U mňa to bolo pri chýbajúcich 2000km do výmeny.
Ja si myslím, že to robia vtedy keď sa to účtuje cez nejaký servisný balíček. Myslím, že keby si to človek platil cash, tak asi také problémy nerobia a vymenia ti ho aj po 10000km.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

salat

Streda, 6. Marca 2013, 21:42

ale aj toto bolo v ramci balicka, za komplet prehliadku a vymenu filtrov atd som neplatil ani vindru. Na fakture bolo cca 450E za vsetky ukony (diagnostika, filtre, olej, chladiaca...) no cele to bolo v ramci balika. Ako mi to uz pred tym vysvetloval ich servisak, ono to funguje tak ze ja to mam ako zakaznik predplatene u BMW a servis si to vyuctuje od vyrobcu, takze maju zaujem ta prilakat. Nie je to z ich strany sluzba zadarmo, maju to normalne zaplatene cez importera/vyrobcu.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 7. Marca 2013, 15:28

To my je jasné, že servisu to prepláca centrála. Ale zase centrála to má vykalkulované že ako často môžeš ten servis robiť, takže ak by si chodil pravidelne na prehliadky s veľkým predstihom, tak by sa mohlo stať, že absolvuješ v rámci predplateného balíčka viac prehliadok než by si v centrále želali :mrgreen:

Ja mám zase iný problém, a síce keďže mám auto z DE, tak jediná možnosť predĺženia záruky bola vo forme balíčka.
Balíček som si kúpil, už som v rámci neho absolvoval jednu prehliadku, lenže je tu ďalšia prehliadka, ktorá mala byť hradená z balíčka, ale tú som si platil s vlastného pred rokom, keď som ešte žiaden balíček nemal.
Môj balíček má platnosť do 100000 km, ale vzhľadom na to že robím dlhé cesty, tak mi reálny interval medzi prehliadkami vychádza 35000km, takže s najbližšou prehliadkou sa s vysokou pravdepodobnosťou už do limitu 100000km nezmestím a budem si ju zase musieť zacvakať zo svojeho.

Takže ja vlastne mojim balíčkom dotujem týpkov ako si tý, čo si chodia robiť prehliadku s veľkým predstihom :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

salat

Štvrtok, 7. Marca 2013, 23:01

tak sorry, jaky velky predstih? 2tis km pred prepisanymi 30tis je nic... u mna otazka 10-14 pracovnych dni :D

Ale jasne ze to maju dobre vypocitane. Treba mat na pamati svajciarske heslo, nic nie je zadarmo. Aj tento servis sme uz zaplatili, ked sme kupovali auto ;)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

salat

Piatok, 8. Marca 2013, 10:16

OK pani, uznavam, je tu rozdiel medzi AT a SK servisom.

Vcera okolo 17:00 som posielal reklamaciu do BMW Donaustadt na to ze mi poskodili hlinikovu vystuhu motora ked ju zatiahli privelkym momentom. Je vidno deformacie a male prasklinky okolo skrutiek a jedna skrutka je "zarezana" hranou do hlinika. Pritom montazny navod predpisuje 35Nm, cim by to poskodit nemohli.

Dnes o 9:30 mi volal veduci servisu, videl fotky, ospravedlnil sa a poziadali ma ci mozem prist v stredu, ze novu vystuhu uz objednali a bezplatne ju vymenia.

Akoze, klobuk dole. =D>

Ked mi v Bavarii dolamali uchyty obkladov piatych dveri a nahodili ich tam na polamane klipy, mali tu drzost to popriet ze "oni nevedia ako k poskodeniu mohlo dojst" a klasicka formulka, ze to som mohol poskodit aj ja sam.
Odvtedy som sa nasral a nedam im zarobit ani cent... vsetky vymeny, kontroly a nahradne diely zaplatim radsej inde.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

F!0d0r
Kraj: Zahraničie

Sobota, 16. Marca 2013, 16:04

BMW Nitra hroza neochota nezaujem a ten ton pri komunikacii... [-(
BMW Poprad velka ochota a pristup poradili zhodnotili :thumbup:

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Piatok, 5. Apríla 2013, 08:55

salat napísal:
OK pani, uznavam, je tu rozdiel medzi AT a SK servisom.

Vcera okolo 17:00 som posielal reklamaciu do BMW Donaustadt na to ze mi poskodili hlinikovu vystuhu motora ked ju zatiahli privelkym momentom. Je vidno deformacie a male prasklinky okolo skrutiek a jedna skrutka je "zarezana" hranou do hlinika. Pritom montazny navod predpisuje 35Nm, cim by to poskodit nemohli.

Dnes o 9:30 mi volal veduci servisu, videl fotky, ospravedlnil sa a poziadali ma ci mozem prist v stredu, ze novu vystuhu uz objednali a bezplatne ju vymenia.

Akoze, klobuk dole. =D>

Ked mi v Bavarii dolamali uchyty obkladov piatych dveri a nahodili ich tam na polamane klipy, mali tu drzost to popriet ze "oni nevedia ako k poskodeniu mohlo dojst" a klasicka formulka, ze to som mohol poskodit aj ja sam.
Odvtedy som sa nasral a nedam im zarobit ani cent... vsetky vymeny, kontroly a nahradne diely zaplatim radsej inde.

Top, presne toto nenavidim na slovenskych servisoch ..
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

tomas20
Auto: f31 320xd

Pondelok, 8. Apríla 2013, 10:29

ja som zistil, ze zaruka na auto plati odkedy si ho oni prihlasia do interneho systemu, ale nie od kupi, cize som dosiel, spravili chuja zo mna, este aj angel eyes, kde mi jeden kruzok svieti viac ako ostatne mi pozreli a povedali, ci mi maju cele svetlo vymenit za tisic eur, lebo ze tam nic neni opravitelne, "akurat mozno nejaka cievka" ](*,)
pred 4 mesiacmi mi menili na rocnom aute turbo, zistil som to tak, ze pri prejazdoch vacsich nerovnosti mi vrzgalo nieco pri kolese - tiekol mi tam olej na nejake veci, turbo vymenili, vrzganie zostalo samozrejme..

M.B.W.
Auto: X5

Utorok, 30. Apríla 2013, 20:42

Dnes TOB

Po viacerych dobrych skusenostiach, registrujem dnes jednu zlu. Bol som objednany dopredu cca 10 dni. Pani alebo slecne som nahlasil co chcem na aute robit. Vsetko si to poznacila a ja som pre istotu poslal nakupcovi dopyt na diely ktore som chcel kupit, po ponuke ktora bola obratom poslana som poslal objednavku. Po prve nedostal som ziadne potvrdenie objednavky. Po druhe cas medzi objednanim dielov a terminom servisnych prac bol cca 10 pracovnych dni tj. dostatocne dlha doba aby mali vsetko na sklade. Vcera som dostal krasnu sms od tob kde mi oznamuju za ma s radostou ocakavaju v servise. Tak ja som s radostou v srdci a smutkom v penazenke vyrazil do tob. Trochu som sa potesil ze ten ich novy system planovania servisu bude efektivnejsi, ale o to viac som zacal byt rozcarovany ked mi primaci servisny technik zacal hovorit ze este neprislo to, ani "hento"..., zacal som sa divit preco mi nikto nedal vediet ze tovar este nedorazil. Co ma ale uplne polozilo bolo ked som sa opytal na vymenu prevodovkoveho oleja, ktoru som mimochodom tiez nahlasil dopredu. Ze ani toto nemozu urobit lebo im chyba sada tesneni, okruzkov, ze to som si neobjednal.... Takze z celkovej planovanej servisky sa nakoniec realizovalo tak 30%. Takze mi robili iba olejovy servis- nastastie som si doniesol vlastny olej, a este menili mechanizmus otvarania spolujazdcovho okna. Auto som si prevzal po cca 4 hodinach, bohuzial to ze tapacir na spolujazdcovej strane, madlo a ine plastove diely boli zaspinene od oleja som si vsimol az doma, inak by to museli v servise ocistit. Proste odteraz si budem robit prevzatie vozidla servisakom pri vozidle a nie iba " administrativne" pri preberani faktury a dodacieho listu, nie je predsa mozne aby som zo servisu dostal auto spinavsie ako ked som im ho odovzdal. Aby som na nich nebol uplne zly dali mi 30% zlavu na pracu... Ale povazoval som za potrebne napisat aj to co sa mi nepacilo. Snad to bude pouzite ako spätna väzba na zlepsenie resp.zamyslenie co zlepsit, resp. robit uplne inak...

juventus.10
Auto: G30 520dx
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Júna 2013, 10:21

niekto sikovny z Humenneho? nechcem autorizovany servis, len niekoho kto sa tomu rozumie, poradi a neopyta tolko ako v autoriz. servise :shock:
bmw g30 520dx
bmw f10 528i - ex
bmw e90 318d - ex

Spyder
Auto: BMW E46 330d

Streda, 12. Júna 2013, 16:26

Dobry den,
chcel by som sa spytat na vas nazor, menil som predne ramena + silenbloky ramena na 2003 E46 330d v neautorizovanom servise, cena materialu aj s pracou 420e. Je to podla vas primerana suma?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných