... všetko o BMW ...
alfi666 napísal:Kua to su komplikacie, jak som ja stastny, ze mam od vyroby bluetooth a nie ten nepodareny telefon... nechapem naco sa montoval separatny telefon onoho casu uz do aut, ked bluetooth bola uz bezna vec
arcteryx napísal:Riesit to nejakym inym sposobom?
Napr. kontaktovat priamo vyrobcu (BMW, logicky) a poziadat ich o nejake schodnejsie riesenie?
A aby to brali vaznejsie skusit to z viacerych (aj okolitych statov) BMW klubov a zoznamom nasich aut, ktorych sa to tyka?
Ci uplna blbost?
P.S.: Snazim sa na to pozerat ako "nespokojny" zakaznik BMW-cka, ktory si kupil luxusnejsie auto s naj telefon vybavou (profi), ktora je ale "horsia" ako ta business...
airbone napísal:Ja som zohnal modul v Pezinku za 40e,akurát som prehodil do neho sim z môjho modulu.Nič som nekodoval,akurát je v nom zapísané vin z iného vozidla.Odvtedy funguje perfektne.
BMW vyrobca ta posle do zadku alebo ti napali minimalne 1000eur za nejake riesenie.
Najlacnejsie riesenie ak mas telefon professional (to zistime ak das VIN a pozrie sa na vybavu), je poziadat si od operatora o tzv. dualnu sim - kartu (ak nemas operatora o2 ktory tuto sluzbu nepodporuje).
Simku vopchas do telefonu v aute a mas pokoj. Akonahle nastartujes, telefon sa s nou prihlasi do siete a vsetky prichadzajuce a odchadzajuce hovory su realizovane cez tuto simku (cez tu ktora sa posledna prihlasila do siete). Akonahle vypnes auto, telefon sa vypne a tym padom je zasa aktivna tvoja prva simka ktoru mas vo svojom telefone. Jediny problem je ze na simke v aute musis mat telefonny zoznam (kvoli odchadzajucim hovorom) a ze sa ti zoznam nebude synchronizovat s tvojim telefonom.
Dalsie riesenie je take ako som spravil ja - kupil som prislusny pouzity TCU modul od nejakeho klubaka z bmwklub.cz (vysiel ma cca na 3200czk), potom jeho vymena za stavajuci TCU, odpojenie telefonu v opierke, nakodovanie vozidla a hotovo. Praca na cca 1 hodku, ale musis mat nejakeho codierung majstra co to zvladne..... Keby si bol vychodniar a byval tuto v blizkosti, tak by sa to dalo poriesit (za predpokladu zeby si si zohnal ten modul).
Peko68 napísal:Mam E61, asi mesiac s Bluetoothom, skusal som s HTC sensation, fungovalo, potom som vymenil telefon HTC One X a teraz mi neide spárovať, resp. na telefóne nenachádzam BMW modul.Skúšal som aj iné telefóny a nič. Modul som cez idrive vypol, zapol opakovane, odpojil baterku a stále nič. Je možné že mi odišiel bluetooth modul? Alebo niečo nemám správne nastavené?v BMW mi povedali, že treba aktualizovať blootooth cca za 100e. Vedel by mi niekto urobiť aktualizáciu?