... všetko o BMW ...
 ... nechapem naco sa montoval separatny telefon onoho casu uz do aut, ked bluetooth bola uz bezna vec
  ... nechapem naco sa montoval separatny telefon onoho casu uz do aut, ked bluetooth bola uz bezna vec  

alfi666 napísal:Kua to su komplikacie, jak som ja stastny, ze mam od vyroby bluetooth a nie ten nepodareny telefon... nechapem naco sa montoval separatny telefon onoho casu uz do aut, ked bluetooth bola uz bezna vec

arcteryx napísal:Riesit to nejakym inym sposobom?
Napr. kontaktovat priamo vyrobcu (BMW, logicky) a poziadat ich o nejake schodnejsie riesenie?
A aby to brali vaznejsie skusit to z viacerych (aj okolitych statov) BMW klubov a zoznamom nasich aut, ktorych sa to tyka?
Ci uplna blbost?
P.S.: Snazim sa na to pozerat ako "nespokojny" zakaznik BMW-cka, ktory si kupil luxusnejsie auto s naj telefon vybavou (profi), ktora je ale "horsia" ako ta business...
airbone napísal:Ja som zohnal modul v Pezinku za 40e,akurát som prehodil do neho sim z môjho modulu.Nič som nekodoval,akurát je v nom zapísané vin z iného vozidla.Odvtedy funguje perfektne.
BMW vyrobca ta posle do zadku alebo ti napali minimalne 1000eur za nejake riesenie.
Najlacnejsie riesenie ak mas telefon professional (to zistime ak das VIN a pozrie sa na vybavu), je poziadat si od operatora o tzv. dualnu sim - kartu (ak nemas operatora o2 ktory tuto sluzbu nepodporuje).
Simku vopchas do telefonu v aute a mas pokoj. Akonahle nastartujes, telefon sa s nou prihlasi do siete a vsetky prichadzajuce a odchadzajuce hovory su realizovane cez tuto simku (cez tu ktora sa posledna prihlasila do siete). Akonahle vypnes auto, telefon sa vypne a tym padom je zasa aktivna tvoja prva simka ktoru mas vo svojom telefone. Jediny problem je ze na simke v aute musis mat telefonny zoznam (kvoli odchadzajucim hovorom) a ze sa ti zoznam nebude synchronizovat s tvojim telefonom.
Dalsie riesenie je take ako som spravil ja - kupil som prislusny pouzity TCU modul od nejakeho klubaka z bmwklub.cz (vysiel ma cca na 3200czk), potom jeho vymena za stavajuci TCU, odpojenie telefonu v opierke, nakodovanie vozidla a hotovo. Praca na cca 1 hodku, ale musis mat nejakeho codierung majstra co to zvladne..... Keby si bol vychodniar a byval tuto v blizkosti, tak by sa to dalo poriesit (za predpokladu zeby si si zohnal ten modul).

Peko68 napísal:Mam E61, asi mesiac s Bluetoothom, skusal som s HTC sensation, fungovalo, potom som vymenil telefon HTC One X a teraz mi neide spárovať, resp. na telefóne nenachádzam BMW modul.Skúšal som aj iné telefóny a nič. Modul som cez idrive vypol, zapol opakovane, odpojil baterku a stále nič. Je možné že mi odišiel bluetooth modul? Alebo niečo nemám správne nastavené?v BMW mi povedali, že treba aktualizovať blootooth cca za 100e. Vedel by mi niekto urobiť aktualizáciu?