... všetko o BMW ...
Patkola1 napísal:NO dobre chlapci a čo vypúšťate do ovzdušia pri pravidelnej regenerácii a pri čistení filtrov? Či to nie je bordel? Len nejaká para alebo čo? Ved ak Vám všetko funguje raz za cca 1000 km na pol hodinku trtkáte do vzduchu viac emisií ako ávie. Je to každého osobná vec.Ja by som tiež bol rád keby mám dpf a nemám problémy ale bohužial to druhé som mal vďaka DPF a keďže neseriem euráče tak som to vyriešil odstránením. Všetko záleží od toho kde bývate a koľko a hlavne aké KM robíte.
rooc napísal:souhlasím..až se vám ucpe...jednou ho vyčistíte..., podruhé ho vyčistíte taky..., potřetí se tak naserete..., že to vymlátíte..., každej je tu chytrej jak rádio.., kdo z vás už si ten filtr koupil..., rád se kouknu na vaši ekofakturu..., nehledě na to, že i v odborných časopisech píšou, že keramika filtru bmw je po 200tis nepoužitelná a že ji nemá žádný smysl čistit.....
pedro299 napísal:rooc,však ich nechaj nech čistia,mňa len zaujíma kam tečie ten ekologický sajrajt z toho filtra keď to hodinu vapkujúNiekto si s tým možno popolieva aj záhradku
voloda napísal:To Dudec: ako si prisiel na to, ze ak sa filter dobre vycisti tak vydrzi maximalne 30tis. km. Tak isto neviem kde pisali ze zivotnost noveho filtra je 120 az 150tis. km?? Ja som daval cistit filter pri 215tis. km a auto do nudzaku nehadzalo, ani ziadny iny pokles vykonu som nezaznamenal a myslim si ze takych je nas tu viac. Ako tu uz ostatny napisali, filter sa zanasa, nie vypaluje (ak to neje pravda opravte ma). Ani komin sa nezbura ak je upchaty, len sa vycisti...![]()
TT-SIMIK napísal:Mier.....![]()
![]()
Ale nie, ja hovorím jedno je to názor proti názoru a ten ja nikomu nikdy neberiem.Chodia ku mne auta čo boli na čistení DPF a dpf je stále zapchatné, možno zle urobené,možno zla technologia,neviem ani ma to netrápi,ale toho človeka to stálo 300€. Ja dávam vždy niekomu na výber, preto ja čistenie neriešim,ani nikoho nenútim,ak niekto chce tak ho odstránime,ak nie,tak nech si da niekde vyčistiť. Ja osobne som si ho dal von,lebo som mal auta a videl som čo dpf dokáže z turbami,nie každé bmw ti vyhodí nejaku kontrolku upchatného dpf.Mal som tu autá čo skapali z minuty na minutu,často to robia x3 2.0L a E60 530d.....ale nie to som chcel.
DPF ma jednu jedinu funkciu a tou je znížiť dymivosť v mestách,(to vídíš ked ideš za oktávku zo semaforu a dými jak lokomotýva. BMW ma naštastie tak dokonalé spalovanie že tá dymivost je tak minimálna že nieje vidiet ani skoro,samozrejme to neplatí,ak má auto nejaku poruchu s palivom,alebo vzduchom,tak podla dymivosti nemáš šancu zbadať nejaky problém lebo auto vlastne nedymí),a dpf sa automaticky vyčístí pri konštantnej rýchlosti po dialnici určitý čas,to občas vidíme ked si auta čo maju dpf na dialnici podymuju.Preto je regenerácia výnutená vždy len na dialnici,alebo ceste kde máš konštantú rychlosť......nikdy nie v meste....
Takže určite odstránenie DPF žiadny vplyv na životné prostredie a ked ano,tak len minimalne. To by si skorej mali uvedomiť amíci.....Takže world peace....