... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Re: particle filter

Streda, 9. Januára 2013, 21:05

NO dobre chlapci a čo vypúšťate do ovzdušia pri pravidelnej regenerácii a pri čistení filtrov? Či to nie je bordel? Len nejaká para alebo čo? Ved ak Vám všetko funguje raz za cca 1000 km na pol hodinku trtkáte do vzduchu viac emisií ako ávie. Je to každého osobná vec.Ja by som tiež bol rád keby mám dpf a nemám problémy ale bohužial to druhé som mal vďaka DPF a keďže neseriem euráče tak som to vyriešil odstránením. Všetko záleží od toho kde bývate a koľko a hlavne aké KM robíte.

PSnoopy363
Auto: BMW 530xd E60 LCI
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Januára 2013, 22:32

Patkola1 napísal:
NO dobre chlapci a čo vypúšťate do ovzdušia pri pravidelnej regenerácii a pri čistení filtrov? Či to nie je bordel? Len nejaká para alebo čo? Ved ak Vám všetko funguje raz za cca 1000 km na pol hodinku trtkáte do vzduchu viac emisií ako ávie. Je to každého osobná vec.Ja by som tiež bol rád keby mám dpf a nemám problémy ale bohužial to druhé som mal vďaka DPF a keďže neseriem euráče tak som to vyriešil odstránením. Všetko záleží od toho kde bývate a koľko a hlavne aké KM robíte.

agreed ;) =D>

rooc
Auto: BMW E61
Kraj: Zahraničie

Streda, 9. Januára 2013, 22:39

souhlasím..až se vám ucpe...jednou ho vyčistíte..., podruhé ho vyčistíte taky..., potřetí se tak naserete..., že to vymlátíte..., každej je tu chytrej jak rádio.., kdo z vás už si ten filtr koupil..., rád se kouknu na vaši ekofakturu..., nehledě na to, že i v odborných časopisech píšou, že keramika filtru bmw je po 200tis nepoužitelná a že ji nemá žádný smysl čistit..... :roll:

pedro299
Auto: BMW E38 2001
Kraj: Bratislavský

Streda, 9. Januára 2013, 22:46

rooc napísal:
souhlasím..až se vám ucpe...jednou ho vyčistíte..., podruhé ho vyčistíte taky..., potřetí se tak naserete..., že to vymlátíte..., každej je tu chytrej jak rádio.., kdo z vás už si ten filtr koupil..., rád se kouknu na vaši ekofakturu..., nehledě na to, že i v odborných časopisech píšou, že keramika filtru bmw je po 200tis nepoužitelná a že ji nemá žádný smysl čistit..... :roll:

rooc,však ich nechaj nech čistia,mňa len zaujíma kam tečie ten ekologický sajrajt z toho filtra keď to hodinu vapkujú =D>Niekto si s tým možno popolieva aj záhradku O:)
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

rooc
Kraj: Zahraničie

Streda, 9. Januára 2013, 23:14

pedro299 napísal:
rooc,však ich nechaj nech čistia,mňa len zaujíma kam tečie ten ekologický sajrajt z toho filtra keď to hodinu vapkujú =D>Niekto si s tým možno popolieva aj záhradku O:)

vidíš....to mě ani nenapadlo, že se v tom ti bl*ci doma pak koupou ](*,) :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW
Kraj: Nitriansky

Streda, 9. Januára 2013, 23:39

voloda napísal:
To Dudec: ako si prisiel na to, ze ak sa filter dobre vycisti tak vydrzi maximalne 30tis. km. Tak isto neviem kde pisali ze zivotnost noveho filtra je 120 az 150tis. km?? Ja som daval cistit filter pri 215tis. km a auto do nudzaku nehadzalo, ani ziadny iny pokles vykonu som nezaznamenal a myslim si ze takych je nas tu viac. Ako tu uz ostatny napisali, filter sa zanasa, nie vypaluje (ak to neje pravda opravte ma). Ani komin sa nezbura ak je upchaty, len sa vycisti... :wink:

Si snáď robíš srandu nie? Sám si písal, že vyčistením dosiahneš dalšiu etapu životnosti 120 až 150tis. km :D však som to just citoval :D

Ja som mal teraz 189 000 a tiež mi nehádzalo do núdzáku, ale kuchnúť som to dal. Prečo? lebo boli 3 možnosti.

1. kúpim nový filter - sorry vyše 1500€, ďakujem neprosim, po 200tis. km môžem zase kupovať
2. dám vyčistiť, vyjebem 200€ na čistiace prostriedky + 500l teplej vody, po pár tis. km zase zapchatý
3. dám to za 120€ kuchnúť a mám navždy pokoj

Chápeš? Proste výrobca odporúča výmenu po 150 000 až 200 000km. Je to vyrobené z vecí čo majú svoju životnosť. Aj katalyzátor má svoju životnosť, nie?

Ja nemôžem za to, že tebe a ostatným sa to bude chcieť čistiť každý rok.

Počul som že to nevydrží dlho od viacerých zdrojov, sám pán čo to čistí mi povedal, že ludia sa vracajú a vracajú a snažia sa reklamovať :wink:

S tým komínom....hm dosť blbý príklad...

Dám ti ja príklad, skúšal si prdieť cez najjemnejšie sitko? Alebo dokonca sr*ť? :D ja nie ale podľa mna by to šlo ťažko :D
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

bmwlevice

Štvrtok, 10. Januára 2013, 08:08

pani tak poradte co s filtrom ho uz pise respektive kde ho dat vybrat alebo cistit.cital som tu nieco okolo 120ecok?

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 10. Januára 2013, 08:27

ak si trocha zručný tak ho vykucháš (príp. vyčistíš) sám. SW mi to odstranovali za 40e (v Prahe-jazdím tadial často).

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Štvrtok, 10. Januára 2013, 10:06

To Dudecc: ja som napisal 120 az 150tis. ale po cisteni, moj od nova vydrzal 215tis. a auto islo normalneale, kde citas ze tym dosiahnem zivotnost noveho filtra?? Tvoj tiez vydrzal 189tis. a to je od 120tis. dost daleko, ci?? Ja len nechapem odkial ty beries tu istotu ze to tolko nevydrzi?? Ten "pan" co ti o tom rozpraval mozno neje az taky dobry v tom co robi, ja som pocul opacne nazory a aj internet je toho plny... Pokial som opravil rucnu na e39ine obehal som niekolkokrat 3 servisy (reklamacne samozrejme) a vsade mi povedali ze si to sadne, az nakoniec sa nasiel niekto, kto to cele poskladal tak ako to ma byt a mam pokoj. No a s takym servisakom by si si mohol pokecat o tom, ze rucna na bmw si musi sadnut a aj tak to ludia chodia reklamovat... S geometriou som to mal podobne a co tak citam tak aj viac ludi z fora. Ale ty sa das do reci s "panom" od geometrie a ten ti povie ze su na vine gumy ze sa tak deru, alebo sofer... To ze sa ten sajrajt vypusta mimo mesto som nevymyslel ja a este som nazazil ze ked som isiel za takou e60tkou aby dymila (cit. "ako avia") na znak vypalovania filtra...

Preco je moj priklad blby?? A k tvojmu prikladu, nohavice budu asi dost jemne "sitko" a neostane na nich znak po s.acke ked si clovek p.dne. Keby sa to opakovalo casto, tak sa vyperu a nosis ich dalej, ci ty take nohavice vyhadzujes?? A z motora nevychadza ziadna hmota podobna ho..u aby si to k cedeniu mohol prirovnat...

Katalyzator sa vypaluje, filter sa upchava, ci??

To rooc: ty budes asi ten typ cloveka co si svoju hubu musi utriet na kazdom, kto s tebou nesuhlasi. Take ze ekologicke spracovanie odkalovych vod ti nieco hovori?? U vas doma sa asi neperie, neumyva riad ani nesprchuje lebo ty si s tym zahradku polievat predsa nebudes. Neviem kedy sa taky ludia ako ty uvedomia, resp. ako vychovaju deti, vo vztahu k prirode a este sa budu vyhovarat na to, ze to nie oni, ale vsetci naokolo su zli. Filter som si necistil doma na zahradke a uz vobec nechapem preco by som sa v tom mal kupat, nezda sa ti to trosku detinske zmyslanie??

Nakoniec posledneho prispevku som napisal dost jasne ako som to myslel a trosku nadhladu nad vecou by vam neuskodilo... peace :bmwball:

mareko258
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 10. Januára 2013, 11:48

najdolezitejsie je to aby kazdy bol spokojny stym co ma a ako to ma soravene nie??? :mrgreen: :mrgreen:
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

Patkola1

Štvrtok, 10. Januára 2013, 12:01

Presne moje slová treba si do riti strčiť sitko a ísť sa vysrať. Pozor chalani nekuchajte DPF. Prevrtavajte na priemer výfukového potrubia a nepoškodzujte KAT-y. Potom nebudete smrdieť a dymiť ako ja. By ste neverili aký to je smrad

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 10. Januára 2013, 13:39

Mier..... :wink: :wink: :wink: Ale nie, ja hovorím jedno je to názor proti názoru a ten ja nikomu nikdy neberiem.Chodia ku mne auta čo boli na čistení DPF a dpf je stále zapchatné, možno zle urobené,možno zla technologia,neviem ani ma to netrápi,ale toho človeka to stálo 300€. Ja dávam vždy niekomu na výber, preto ja čistenie neriešim,ani nikoho nenútim,ak niekto chce tak ho odstránime,ak nie,tak nech si da niekde vyčistiť. Ja osobne som si ho dal von,lebo som mal auta a videl som čo dpf dokáže z turbami,nie každé bmw ti vyhodí nejaku kontrolku upchatného dpf.Mal som tu autá čo skapali z minuty na minutu,často to robia x3 2.0L a E60 530d.....ale nie to som chcel.

DPF ma jednu jedinu funkciu a tou je znížiť dymivosť v mestách,(to vídíš ked ideš za oktávku zo semaforu a dými jak lokomotýva. BMW ma naštastie tak dokonalé spalovanie že tá dymivost je tak minimálna že nieje vidiet ani skoro,samozrejme to neplatí,ak má auto nejaku poruchu s palivom,alebo vzduchom,tak podla dymivosti nemáš šancu zbadať nejaky problém lebo auto vlastne nedymí),a dpf sa automaticky vyčístí pri konštantnej rýchlosti po dialnici určitý čas,to občas vidíme ked si auta čo maju dpf na dialnici podymuju.Preto je regenerácia výnutená vždy len na dialnici,alebo ceste kde máš konštantú rychlosť......nikdy nie v meste....

Takže určite odstránenie DPF žiadny vplyv na životné prostredie a ked ano,tak len minimalne. To by si skorej mali uvedomiť amíci.....Takže world peace.... :thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Štvrtok, 10. Januára 2013, 15:27

TT-SIMIK napísal:
Mier..... :wink: :wink: :wink: Ale nie, ja hovorím jedno je to názor proti názoru a ten ja nikomu nikdy neberiem.Chodia ku mne auta čo boli na čistení DPF a dpf je stále zapchatné, možno zle urobené,možno zla technologia,neviem ani ma to netrápi,ale toho človeka to stálo 300€. Ja dávam vždy niekomu na výber, preto ja čistenie neriešim,ani nikoho nenútim,ak niekto chce tak ho odstránime,ak nie,tak nech si da niekde vyčistiť. Ja osobne som si ho dal von,lebo som mal auta a videl som čo dpf dokáže z turbami,nie každé bmw ti vyhodí nejaku kontrolku upchatného dpf.Mal som tu autá čo skapali z minuty na minutu,často to robia x3 2.0L a E60 530d.....ale nie to som chcel.

DPF ma jednu jedinu funkciu a tou je znížiť dymivosť v mestách,(to vídíš ked ideš za oktávku zo semaforu a dými jak lokomotýva. BMW ma naštastie tak dokonalé spalovanie že tá dymivost je tak minimálna že nieje vidiet ani skoro,samozrejme to neplatí,ak má auto nejaku poruchu s palivom,alebo vzduchom,tak podla dymivosti nemáš šancu zbadať nejaky problém lebo auto vlastne nedymí),a dpf sa automaticky vyčístí pri konštantnej rýchlosti po dialnici určitý čas,to občas vidíme ked si auta čo maju dpf na dialnici podymuju.Preto je regenerácia výnutená vždy len na dialnici,alebo ceste kde máš konštantú rychlosť......nikdy nie v meste....

Takže určite odstránenie DPF žiadny vplyv na životné prostredie a ked ano,tak len minimalne. To by si skorej mali uvedomiť amíci.....Takže world peace.... :thumbup:

:thumbup:

Presne toto som pisal, nech si kazdy robi na aute co chce, len nech neohrozuje inych. Ja som zastancom DPF mozno preto, ze som s nim nemal nejake velke problemy... Dal som ho len preventivne vycistit a ficim dalej... To ci vo vysledku ma pozitivny vplyv na zivotne prostredie je vedlajsie, ale ak ano tak mam o to lepsi pocit... peace :bmwball:

Dudecc
Auto: vždy nejaké BMW

Štvrtok, 10. Januára 2013, 20:32

Voloda: ja som mal tiež DPF v dobrom stave, čiže nemám s ním zlé skúsenosti, len súhlasím zo Simikom, že to dáva napiču turbu a pod. a čistenie je dočasná záležitosť.

Ale to pohopíš, až keď budeš jazdiť v núdzovom :wink:
EX-PRÍBEH = BMW 330ci SMG II. 2005
ex BMW M3 e46 coupe/manual
BMW M2 F87 competition
BMW M3 G80 competition
BMW M3 E92 coupe/manual

Patkola1

Štvrtok, 10. Januára 2013, 22:21

Tak mne auto nehodilo do núdzáku len mi vyskočila kontrolka ohladne dpf. Šiel som k mechanovi dal n diagnostiku hned šiel kuknuť tlak v turbe. Povedal rovno ked to vyberiem a turbo bude suché a nepotečené od oleja tak si štastný človek. Nebol som turbo von atd.
A mal som aj hadicu od inercoolera prasknutú tú kde je tá oranžová guma. teraz je to von celé aj s tým Katom ale to nie je dobré riešenie. V lete to založím ale prevrtané a s aktívnym Katalizátorom

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní