... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

lopuch
Kraj: Bratislavský

Re: Nápady/Zmeny/Chyby/Problémy na bmwklub.sk

Utorok, 1. Januára 2013, 14:15

Niekolko stran dozadu sa tu riesi reklama na fore ci jeho spoplatnenie. Dovolte mi, nech vam objasnim troska o fin. narocnosti spravovat toke forum, kedze mnohi mate troska mylne predstavy. Davnejsie som sa admina pytal ohladom obchodnickych sekcii a ceny bannerov na fore. Priblizne to vychadza tak, ze admini maju prijem z bannerov nieco vyse 200 eur mesacne (zaokruhlujem nadol) a prijem z obchodnickych sekcii cca 250 eur mesacne. Spolu teda dajme to mu 450 eur. Forum hostuju na free platforme PHPBB u WebSupportu. Davnejsie stal hosting cca 6 eur mesacne, kedze vtedy postacoval aj zdielany hosting ale navstevnost stupa a tak uz treba vlastny server. V tomto pripade staci zatial aj virtual server, co spominali admini aj sami. Takze cena za virtual dajme tomu trepnem z brucha sumu 50 eur mesacne (uz aj to je prehnana suma, ale kedze mame tak radi okruhle cisla). Takze po odcitani hlavnej polozky nakladov - webhosting, to vychadza na zisk minimalne 400 eur mesacne. Zisk z etargetu som neratal ale aj tam bude urcite zaujimava a nezanedbatelna suma.

Sorry ze takto poodhalujem firemne uctovnictvo, ktore zdaleka nie je presne a zahrna len par uctovnych poloziek ale predsalen sa k nemu velmi priblizuje. Neda sa pozerat na tie prispevky ohladom reklamy tu na fore, spoplatnenia fora atd. Admini len skusaju vasu hranicu unosnosti reklamy. Ak ich zdrbete, ze vam to naozaj vadi, tak tu reklamu za prvym prispevkom zrusia. Chapem, ze za spravovanie fora si zasluzia admini odmenu a vobec vam ju nezazlievam. Aj mne toto forum pomohlo v mnohych veciach ale hrat sa na to, ze to robite zadarmo, dobrovolne a nedajboze este na to minate vlastne zdroje je trapne. VW-CLUB to vyriesil celkom rozumne, vid obrazok nizsie. Mne osobne vadi len jedina vec, a to tie etargetove reklamy, ktorymi o par drobnych zvysujete svoj zisk ale pritom mnohonasobne znizujete komfort pouzivania fora a pritom sa vyhovarate na to, ze z etargetu musite platit hosting.

Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade

Utorok, 1. Januára 2013, 15:37

tie reklamne banery tak dobre zarabaju? 200/mes? :D z obchodnych sekcii tolko nevydoluju ale okolo 100-150/mes by to mohlo byt... ono ak mam spravne informacie forum bezi na vlastnom dedikovanom serveri a ak ratam dobru konektivitu, server s 2mi napajaniami, zaloznym zdrojom a reziou okolo toho ceny idu cca 100/mes a viac, ak musel titan kupit vlastny server tak si pripocitaj 3-4 cifernu investiciu

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 1. Januára 2013, 18:20

lopuch napísal:
Niekolko stran dozadu sa tu riesi reklama na fore ci jeho spoplatnenie. Dovolte mi, nech vam objasnim troska o fin. narocnosti spravovat toke forum, kedze mnohi mate troska mylne predstavy. Davnejsie som sa admina pytal ohladom obchodnickych sekcii a ceny bannerov na fore. Priblizne to vychadza tak, ze admini maju prijem z bannerov nieco vyse 200 eur mesacne (zaokruhlujem nadol) a prijem z obchodnickych sekcii cca 250 eur mesacne. Spolu teda dajme to mu 450 eur. Forum hostuju na free platforme PHPBB u WebSupportu. Davnejsie stal hosting cca 6 eur mesacne, kedze vtedy postacoval aj zdielany hosting ale navstevnost stupa a tak uz treba vlastny server. V tomto pripade staci zatial aj virtual server, co spominali admini aj sami. Takze cena za virtual dajme tomu trepnem z brucha sumu 50 eur mesacne (uz aj to je prehnana suma, ale kedze mame tak radi okruhle cisla). Takze po odcitani hlavnej polozky nakladov - webhosting, to vychadza na zisk minimalne 400 eur mesacne. Zisk z etargetu som neratal ale aj tam bude urcite zaujimava a nezanedbatelna suma.

Sorry ze takto poodhalujem firemne uctovnictvo, ktore zdaleka nie je presne a zahrna len par uctovnych poloziek ale predsalen sa k nemu velmi priblizuje. Neda sa pozerat na tie prispevky ohladom reklamy tu na fore, spoplatnenia fora atd. Admini len skusaju vasu hranicu unosnosti reklamy. Ak ich zdrbete, ze vam to naozaj vadi, tak tu reklamu za prvym prispevkom zrusia. Chapem, ze za spravovanie fora si zasluzia admini odmenu a vobec vam ju nezazlievam. Aj mne toto forum pomohlo v mnohych veciach ale hrat sa na to, ze to robite zadarmo, dobrovolne a nedajboze este na to minate vlastne zdroje je trapne. VW-CLUB to vyriesil celkom rozumne, vid obrazok nizsie. Mne osobne vadi len jedina vec, a to tie etargetove reklamy, ktorymi o par drobnych zvysujete svoj zisk ale pritom mnohonasobne znizujete komfort pouzivania fora a pritom sa vyhovarate na to, ze z etargetu musite platit hosting.

Obrázok

mna by zaujimalo odkial mas taku neskutocnu kokotinu ze "admini maju prijem z bannerov nieco vyse 200 eur mesacne (zaokruhlujem nadol) a prijem z obchodnickych sekcii cca 250 eur mesacne"
Pretoze ja som za adminovanie este nedostal ani cent a ani to neocakavam. Takze odporucam ist trepat kokotiny niekde inde. Sorac za neprijemny podton mojho prispevku, ale nemam rad ked niekto trebe uplne chujoviny, bez toho zeby si to co i len troska overil...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

lopuch

Utorok, 1. Januára 2013, 20:39

vomack: to ze nedostavas za adminovanie ani cent neznamena, ze tie sumy nie su realne, sumy som nestrielal zbrucha, 200 eur som vypocital jednoducho, davnejsie som Titanovi pisal ohladom toho, kolko musim zaplatit aby som mal obchodnu sekciu a banner hore v hlavicke, sumy ktore mi Titan napisal su nasledovne: 234*60px banner 35 eur mesacne (to je ten mensi ako je DSAUTO) a 468*60 70 eur mesacne, to je napr. ten dlhsi z-performance, spolu teda 210 eur, ale ano, suhlasim ze nie vzdy je tam vyuzity reklamny priestor naplno ako napr. teraz, tak je mozne ze napr. je prijem nizsi o stovku, to je pravda, ale ceny su take ake som pisal

obchodnicka sekcia stoji 80 eur na polrok, teraz je tam 19 sekcii a to je 3040 eur rocne a cca 250 na mesiac z obchodnickych sekcii ...na druhu stranu som vobec neratal napr. zdielanu obchodnu, za ktoru tam bude nejaka suma tiez

bmwklub bezi na virtual serveri, riesilo sa tu napr. oznamy/prechod-zo-zdielaneho-webhostingu-na-virtual-server-t32038.html

ako som vravel, chapem ze forum prinasa aj kopu starosti a aj ubera z volneho casu ale blbe otravne etarget reklamy kvoli par drobnym navyse..... kto na nich klika? napr. teraz mi to zobrazovalo ucinnu navnadu na kapra a predtym nejaku kozmetiku nivea

voMacK

Utorok, 1. Januára 2013, 22:23

lopuch napísal:
vomack: to ze nedostavas za adminovanie ani cent neznamena, ze tie sumy nie su realne, sumy som nestrielal zbrucha,....

ehm...islo mi konkretne o toto:
lopuch napísal:
Priblizne to vychadza tak, ze admini maju prijem z bannerov nieco vyse 200 eur mesacne (zaokruhlujem nadol) a prijem z obchodnickych sekcii cca 250 eur mesacne. Spolu teda dajme to mu 450 eur.

Napisal som, ze to je "kokotina" pretoze nemas ako cim podozit, ze ja a ostatni tu z toho mame nejaky prijem a tak umyselne klames a zavadzas ostatnych, ze tu nieco berieme za udrziavanie poriadku!!!
O ktorych adminoch to konkretne hovoris? Pises v mnoznom cisle, tak bud konkretny, alebo nezovseobecnuj! Plus skus dodat scan blockov, ci zmluv, alebo vypisov ktore by dokladovali takyto prijem a prevod penazi! Ak to nemas cim podlozit, tak si klamar a spekulant!
Kolko Titan-ovi klub "vynasa" je cisto jeho osobna vec. A nikomu z nas do toho nic nie je! Nehovoriac o tom, ze sa tu uz spominalo, ze reklama pod prvym prispevkom pojde do prcic. Tiez sa tu nikto nerype v tom kolko zarabas ty ako a preco... ](*,) ](*,) ](*,)
-- P.R.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Utorok, 1. Januára 2013, 22:33

vomack, nehnevaj sa na mma ale neviem preco si vztahovacny, myslim ze kazdy tu pochopil ze ty z toho nemas ani cent aj bez toho aby si zacal niekoho urazat alebo osocovat, ti neprepina trosku z toho adminovania? lopuch sem dal len dobre vysvetlenie toho preco su tie spatne reklamy cele zle, nikomu nevycital ze inkasuje peniaze za vedenie fora, tak ako to nerobim ani ja, ak mas nejake psychicke problemy tak sa objednaj k lekarovi, nic v zlom ale tvoja reakcia bola maximalne prehnana a maximalne nevhodna......

voMacK

Utorok, 1. Januára 2013, 22:39

heroe napísal:
vomack, nehnevaj sa na mma ale neviem preco si vztahovacny, myslim ze kazdy tu pochopil ze ty z toho nemas ani cent aj bez toho aby si zacal niekoho urazat alebo osocovat, ti neprepina trosku z toho adminovania? lopuch sem dal len dobre vysvetlenie toho preco su tie spatne reklamy cele zle, nikomu nevycital ze inkasuje peniaze za vedenie fora, tak ako to nerobim ani ja, ak mas nejake psychicke problemy tak sa objednaj k lekarovi, nic v zlom ale tvoja reakcia bola maximalne prehnana a maximalne nevhodna......

myslim, ze lekara potrebujes ty, kedze asi trpis dyslexiou!
Jasne napisal:
Admini len skusaju vasu hranicu unosnosti reklamy. Ak ich zdrbete, ze vam to naozaj vadi, tak tu reklamu za prvym prispevkom zrusia. Chapem, ze za spravovanie fora si zasluzia admini odmenu a vobec vam ju nezazlievam. Aj mne toto forum pomohlo v mnohych veciach ale hrat sa na to, ze to robite zadarmo, dobrovolne a nedajboze este na to minate vlastne zdroje je trapne

Mna a ostatnych tu v podstate obvinil z klamana a zavadzania, takze moja reakcia bola myslim adekvatna. Pouzit hruby vyraz na taketo nieco nepovazujem za problem. Klamanie a zavadzanie uz IMHO problem je....
-- P.R.

lopuch

Utorok, 1. Januára 2013, 22:41

prepac voMacK, ak som ta omylom zaradil do nespravnej skupiny, ty nie si admin, ty si moderator, pisal som o adminoch, ktori vlastnia forum, to znamena cerveny nick, to znamena TiTAN a jariq ...zvysni moderatori, vratane teba voMacK to samozrejme robia zadarmo, teda neviem ziadne vase interne pravidla moderovania ale ked to vravis ty tak to bude naozaj tak, teraz to bude asi jednoznacnejsie vysvetlene

ako som uz pisal, je mi srdecne jedno, aj keby zarabali 5000 eur na fore, a dokladovanie fakturami je uplna kktina takze hmm...

ja som postol nejake cisla, aby ste boli v obraze, ze ako to vypada s udrziavanim fora, pretoze niektori si vazne myslia ze keby tu netrpeli otravnu etarget vsade kde sa len da, tak forum skrachuje

//edit: gramaticke preklepy
Naposledy upravil/-a lopuch v Utorok, 1. Januára 2013, 22:45, upravené celkom 2 krát.

Akataka
Kraj: Zahraničie

Utorok, 1. Januára 2013, 22:43

voMack, vsak ty si moderator a nie admin, tak co tu plieskas nezmysly? To co napisal lopuch je absolutna pravda a ty mas tu drzost ho nazvat klamarom a spekulantom? Keby si bol skutocnym adminom na ktoreho sa tak rad hras, tak by si o tych cislach vedel viac.

:roll:

voMacK napísal:
O ktorych adminoch to konkretne hovoris? Pises v mnoznom cisle, tak bud konkretny, alebo nezovseobecnuj! Plus skus dodat scan blockov, ci zmluv, alebo vypisov ktore by dokladovali takyto prijem a prevod penazi! Ak to nemas cim podlozit, tak si klamar a spekulant!
Kolko Titan-ovi klub "vynasa" je cisto jeho osobna vec. A nikomu z nas do toho nic nie je! Nehovoriac o tom, ze sa tu uz spominalo, ze reklama pod prvym prispevkom pojde do prcic. Tiez sa tu nikto nerype v tom kolko zarabas ty ako a preco... ](*,) ](*,) ](*,)

voMacK

Utorok, 1. Januára 2013, 22:44

lopuch napísal:
prepac voMacK ak som ta omylom zaradil do nespranej skupiny, ty nie si admin, ty si moderator, pisalo som o adminoch, ktori vlastnia forum, to znamena cerveny nick, to znamena TiTAN a jariq ...zvysni moderatori, vratane teba voMacK to samozrejme robia zadarmo, teda neviem ziadne vase interne pravidla moderovania ale ked to vravis ty tak to bude naozaj tak, teraz to bude asi jednoznacnejsie vysvetlene

ako som uz pisal, je mi srdecne jedno, aj keby zarabali 5000 eur na fore, a dokladovanie fakturami je uplna kktina takze hmm...

ja som postol nejake cisla, aby ste boli v obraze, ze ako to vypada s udrziavanim fora, pretoze niektori si vazne myslia ze keby tu netrpeli otravnu etarget vsade kde sa len da, tak forum skrachuje

keby si to takto napisal hned na zaciatku, tak by to bolo o niecom inom. A stale ale nechapem o co ti ide. Forum myslim funguje velmi dobre, vypadkov je minimum, reklama je samozrejmostou [ak sa chceme vyhnut spoplatneniu] a kedze tu uplne absentuju akokolvek pop up okna, nevidim v jej pritomnosti nic otravne. Po dalsie to, ze chce niekto z fora ako takeho vytazit co najviac je podla mna uplne normalne....
-- P.R.

heroe

Utorok, 1. Januára 2013, 22:48

Este som zabudol nehnevaj sa na mna, zabudol som spomenut ze kazdy samozrejme pochopil ze cielovou skupinou admini si nebol mysleny ty. A teraz mi nejde o slovickarenie ako by si si mohol mysliet, samozrejme ze tym lopuch myslel "majitelov" fora.

voMacK

Utorok, 1. Januára 2013, 22:49

btw - kto sa tu hra, ze tu posobi zadarmo a pritom ma z fora prijem aky pises? Lebo tu nikde nevidim, zeby tu Titan take nieco pisal..ak hej, tak ma k tomu nasmeruj pls.

edit:

Mi to skor pride, ze ta Titan asi nejako nastval, ked ti ancrtol cenovu politiku reklamy na fore a teba to nasralo a kalkulom prevadzkovych nakladov a vynosov fora, mu to tu chces verejne vratit...
-- P.R.

voMacK

Utorok, 1. Januára 2013, 22:50

heroe napísal:
Este som zabudol nehnevaj sa na mna, zabudol som spomenut ze kazdy samozrejme pochopil ze cielovou skupinou admini si nebol mysleny ty. A teraz mi nejde o slovickarenie ako by si si mohol mysliet, samozrejme ze tym lopuch myslel "majitelov" fora.

ved oka...sak ja viem, ze mam niekedy prudke reakcie :mrgreen:
nechajme to tak teda...
-- P.R.

heroe

Utorok, 1. Januára 2013, 22:56

Inak teraz ma napadlo preco su tu registrovani clenovia ktori tu neboli 6 rokov? napr charlitocz-u47.html , dajte tie nicky prec ci to sa neda? napr vytvorit nejaky univerzalny nick a priradit mu prispevky ktore mali nejaku hodnotu? Ono ma toto forum 15000 clenov ale aktivnych je 5 a pol.....

Demkowicz
Auto: E46 323 Ci cosmo
Kraj: Prešovský

Streda, 2. Januára 2013, 09:59

voMacK napísal:
Napisal som, ze to je "kokotina" pretoze nemas ako cim podozit, ze ja a ostatni tu z toho mame nejaky prijem a tak umyselne klames a zavadzas ostatnych, ze tu nieco berieme za udrziavanie poriadku!!!

Ako nehnevaj sa ale toto co ty predvadzas je uz fakt moc :lol: vobec nechapem kde si v tom prispevku kde sa pise o ADMINOCH nasiel seba, on ti tu napisal fakty (ktore ma pravdepodobne podlozene a nevymyslel si ich) a ty tu nanho vztahovacne picujes jak keby ti ukradol koncorocne odmeny aj ked na to nemas absolutne pravo a narok... Uz pomaly co prispevok, to perla :lol: a mozes vyskakovat jak chces, keby si bol normalny tak po sebe citas tie hnoje co pises uz nejaky ten piatok a rozmyslas co vlastne napises... si moderator a mal by si byt aspon akym takym vzorom a ne toto [-(
a ospravedlnuje sa "Prepac ze som na teba tak absurdne vybehol, je mi to luto" a nie "nechajme to tak teda"
;)

btw - ja vlastnit taketo forum tak by som sa nebranil nejakemu zarobku, je to predsa hodne prace... nejake strasne reklamy tu neregistrujem, iba strasnych "členov" :evil:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných