... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: Automaticka prevodovka BMW535D

Utorok, 13. Novembra 2012, 12:46

No tak neviem. Ty si autoelektrikar. My autoelektriku nerobime, davame ju robit autoelektrikarovi. Ale ci uz teda zle nahrali soft alebo sa poskodila, je uz jedno... Nedovolim si tvrdit teda, ci je samostatna RJ, na starsich to tak bolo. Softy v tej firme dokazu prehrat z jednej do druhej. Teraz je to uz iba o mechanickej zavade. Diky za vysvetlenie. Elektrika auta zas nie je moj obor

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Novembra 2012, 18:56

lubomt napísal:
No tak neviem. Ty si autoelektrikar. My autoelektriku nerobime, davame ju robit autoelektrikarovi. Ale ci uz teda zle nahrali soft alebo sa poskodila, je uz jedno... Nedovolim si tvrdit teda, ci je samostatna RJ, na starsich to tak bolo. Softy v tej firme dokazu prehrat z jednej do druhej. Teraz je to uz iba o mechanickej zavade. Diky za vysvetlenie. Elektrika auta zas nie je moj obor

Ano, u starsich bola RJ osobitne, u tychto novsich ako je napr 6hp26 je integrovana v tom "mechatroniku", v tej casti kde sa pripaja konektor. Je to vlastne elektronicka cast toho celeho ventiloveho bloku a zaroven aj RJ automatickej prevodovky. Ziadna ina samostatna RJ tam uz nie je v aute.
S tym softom ti to vysvetlim asi takto:
Vezmes soft z jednej prevodovky a naflashujes ho do druhej. To je sice pekne, ale v tej kde si naflashoval soft, su stale kodovacie data povodne, lebo tieto nie su vo flashi, ale v samostatnej pamati eprom.
To znamena ze ak by si mu isel vymenit mechatronik, ktoreho sucastou je aj "RJ" prevodovky a prehral flash z pouziteho do noveho, ten novy nebude nakodovany, pretoze kodovacie data sa neprehraju, iba flash. Takze potom ho treba nakodovat odznova. Zakazdym ako sa manipuluje so softom. Este lepsie povedane, ak by si chcel preniest aj kodovacie data, musel by si prehodit aj pamat EPROM.

lubomt

Utorok, 13. Novembra 2012, 20:41

Neboj, pochopil som uz z prveho prispevku :-). Do pocitacov som celkom znaly, uz som sa informoval, mas pravdu. Viem akurat ze na starsich 6HPxx sa daju navzajom zamienat identicke RJ, na novsicj je uz immobilizer ako dava audi od r.2004, VIN atd

ptz
Auto: E60 540i man
Kraj: Bratislavský

Utorok, 13. Novembra 2012, 21:01

tu je celkom prehladne popisana prevodovka GA6HP26Z

(aj to podradovanie pri jazde z kopca, ostatne funkcie, atd....)
Prílohy
e60 steptronic.pdf
Prevodovky GA6HP19Z a GA6HP26Z
(154.14 KiB) 224 stiahnutí

dudo
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Novembra 2012, 21:10

LuboMT

Nejdem rypat, ale otazka: ako to bolo s tym nacenenim? Evidentne je to citliva vec..
Opakujem, nic v zlom, ale ozaj za 2600 by som ocakaval ze si pridem po auto ktore bude krasne radit, predsa nebavime sa o 2600 korunach.

Velmi som zvedavy ako toto dopadne..moju prevodovku tiez v buducnosti caka repas a s kolcom mame rovnaku babiku.

lubomt

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 00:15

Sorry, nemal som cas pozerat papiere, cez den je dost roboty... Ked kuknem, napisem, ale aj tak je to uz jedno... Vzdy piseme cenu dopredu, sle toto bol co si pamatam nejak zvlastny pripad, ze som nevedel s urcitostou nacenit a neviem, ci nebolo dane predbezne 1000 a zabudlo sa zavolat... Slebo chalani ju urobili bez toho , aby ma vopred oboznamili, uz neviem proste... Ten mesiac sa robili 3auta bmw 535d. Ale keby nechcel, veci by som si vybral spat... Ako vravim, teraz je to uz jedno

dudo

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:04

lubomt napísal:
Sorry, nemal som cas pozerat papiere, cez den je dost roboty... Ked kuknem, napisem, ale aj tak je to uz jedno... Vzdy piseme cenu dopredu, sle toto bol co si pamatam nejak zvlastny pripad, ze som nevedel s urcitostou nacenit a neviem, ci nebolo dane predbezne 1000 a zabudlo sa zavolat... Slebo chalani ju urobili bez toho , aby ma vopred oboznamili, uz neviem proste... Ten mesiac sa robili 3auta bmw 535d. Ale keby nechcel, veci by som si vybral spat... Ako vravim, teraz je to uz jedno

..je to dost silna kava preinvestovat do veci 2600e pricom jej chod nie je OK, na tom sa asi zhodneme.
Ako na tom boli tie ostatne tri 535d ?
Vsetko funkcne po oprave u vas/zakaznici spokojni? su to klubaci?
Vedia dat na teba referencie? Vies dat na nich kontakt?
Robilo sa u nich nieco aj s hydromenicmi?
Kolko vysla oprava tychto troch? ...orientacne by si vedel povedat?

...toto su veci pri ktorych by si si tu vedel trocha pomoct...lebo povedat ze chlapci opravovali bez tvojho vedomia je velky zadrhel pre reputaciu firmy a serioznost pri jednani so zakaznikom, a to uz ani nehovorim o ludoch kt hladaju info po nete a potrebuju niekoho na taketo prace.

Som za to ze problemy by sa mali riesit s chladnou hlavou: moj nazor, ze by ti v tomto pomohlo ak by si nasiel spolocnu rec s kolcom, kde:
1. napravil by si si reputaciu tym ze aj problemovu vec vies dotiahnut dokonca (to si ludia dnes dost vazia, lebo servisov je habadej, horsie je to s kvalitou..)
2. zdarny koniec pomoze aj kolcovi aj tebe
3. nechat vec plavat je v tomto konkretnom pripade najhorsie...odplasis si cast potencialnych zakaznikov, kt predtym ako zacnu vec riesit zhanaju info po nete

Ja viem, ze aj ty mas svoje argumenty na obranu, precital som si celu diskusiu, ale vychadzam zo zakladu, a teda: za 2600 by som cakal fungujucu krasne radiacu prevodovku..

Ak sa das do opacneho garde, urcite by si cakal to iste si myslim...
Zdar ku najdeniu spolocnej reci, budem to tu sledovat ako to cele dopadne!

LOKI

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:27

3x 535d za jeden mesiac ? tak potom nezabudnite pridat do nakupnej poradne pre 535D ze po kupe treba riesit repas prevodovky :lol:
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

lubomt

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:30

dudo napísal:

..je to dost silna kava preinvestovat do veci 2600e pricom jej chod nie je OK, na tom sa asi zhodneme.
Ako na tom boli tie ostatne tri 535d ?
Vsetko funkcne po oprave u vas/zakaznici spokojni? su to klubaci?
Vedia dat na teba referencie? Vies dat na nich kontakt?
Robilo sa u nich nieco aj s hydromenicmi?
Kolko vysla oprava tychto troch? ...orientacne by si vedel povedat?

...toto su veci pri ktorych by si si tu vedel trocha pomoct...lebo povedat ze chlapci opravovali bez tvojho vedomia je velky zadrhel pre reputaciu firmy a serioznost pri jednani so zakaznikom, a to uz ani nehovorim o ludoch kt hladaju info po nete a potrebuju niekoho na taketo prace.

Som za to ze problemy by sa mali riesit s chladnou hlavou: moj nazor, ze by ti v tomto pomohlo ak by si nasiel spolocnu rec s kolcom, kde:
1. napravil by si si reputaciu tym ze aj problemovu vec vies dotiahnut dokonca (to si ludia dnes dost vazia, lebo servisov je habadej, horsie je to s kvalitou..)
2. zdarny koniec pomoze aj kolcovi aj tebe
3. nechat vec plavat je v tomto konkretnom pripade najhorsie...odplasis si cast potencialnych zakaznikov, kt predtym ako zacnu vec riesit zhanaju info po nete

Ja viem, ze aj ty mas svoje argumenty na obranu, precital som si celu diskusiu, ale vychadzam zo zakladu, a teda: za 2600 by som cakal fungujucu krasne radiacu prevodovku..

Ak sa das do opacneho garde, urcite by si cakal to iste si myslim...
Zdar ku najdeniu spolocnej reci, budem to tu sledovat ako to cele dopadne!

Chalani, kontakt na zakaznikov nedavam. Zas nechcite veci, ktore sa zas verejne nedavaju. Predsa len chcete vela. Vsetci boli spokojni, auta chodia bez problemov. Ceny si nepamatam, musel by som hladat. Ale kazda jedna bola cez 2000e, a to nebola menena ani mechatronika, menice boli menene vzdy. Ved aj obycajna 530d ked sa robi,, skoro vzdy je to spolu s pracou a olejom cez 2000e. Vzdy to zalezi, co vsetko sa robilo a menilo. Tato 535d bola praveze oprava prevodovky po mechanickej stranke jedna z lacnejsich. Mechatronika byva vadna malokedy. Nie vzdy sa podari vsetko na prvy krat, nikto nie je neomylny a takisto aj nove casti sa mozu sa hned aj pokazit ako sa pokazi aj nova telka, motor,hocico. Akurat ze vtedy sa nebombarduje predajca, ze preco sa to pokazilo . ked za to nemoze a nenavaza sa do neho kopa ludi. Mam toho cekovo dost, ze ma tu rozoberate ako najvacsieho podvodnika, myslim ze si to nezasluzim. Ked sa na to pozriete vsetci dozadu, tak iba vrtate. Pozrite sa aj na seba, co robite a ci vsetko bolo vzdy perfektné aj vo Vasej praci alebo obore, ktorym sa zaoberate. My sa snazime robit co najlepsie a najlacnejsie prekazdeho. Ale nemusim tu predsa vysvetlovat. Ked bude mat cas, auto donesie a uvidime...
Naposledy upravil/-a lubomt v Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:53, upravené celkom 1 krát.

dudo

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:47

lubomt napísal:
Chalani, kontakt na zakaznikov nedavam. Zas nechcite veci, ktore sa zas verejne nedavaju. Predsa len chcete vela. Vsetci boli spokojni, auta chodia bez problemov. Ceny si nepamatam, musel by som hladat. Nie vzdy sa podari vsetko na prvy krat, Ty si tiez asi neomylny a myslis , ze vsetko co sa vyrobi, nemoze sa hned aj pokazit? Ked bude mat cas, auto donesie...

LuboMT, prosim ta toto nemozes mysliet vazne..ved je prirodzene ze ked si das vec opravit tak necakas, ze sa ti hned pokazi..a ak sa aj pokazi co sa stava, tak je normalne to dotiahnut dokonca nie?
Nenavazam sa do teba pochop, len hovorim co si ja predstavujem pod slovom serioznost...opravte ma prosim niekto ak sa mylim, nie som neomylny.

LOKI napísal:
3x 535d za jeden mesiac ? tak potom nezabudnite pridat do nakupnej poradne pre 535D ze po kupe treba riesit repas prevodovky :lol:

LOKI, myslim ze pri tom vykone a ak ma uz auto nejakych tych 200k za sebou by to clovek ocakat mal..sice kamarat ma na Medvedovi E320 za sebou 330k bez repasu, ale aj tych 200k je podla mna slusna vydrz ak auto preslo cez 3-4 majitelov

ptz

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:51

nejak casto sa opakuju slova: neviem, nepamatam si, chalani urobili bez toho, aby som vedel, atd, atd... :(

lubomt

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 10:55

robime toho dost a nie som computer, tak prestan laskavo vrtat

ptz

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 11:02

prepac, urcite nechcem zbytocne vrtat. ale ked robis opravy v radovo tisice eur, myslim, ze pristup by mal byt trochu iny - ale to je len moj nazor

dudo

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 11:14

ptz napísal:
prepac, urcite nechcem zbytocne vrtat. ale ked robis opravy v radovo tisice eur, myslim, ze pristup by mal byt trochu iny - ale to je len moj nazor

suhlas

ownstyle
Auto: ex: E39 - 530d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 11:19

lubomt napísal:
robime toho dost a nie som computer, tak prestan laskavo vrtat

preco by sme nevrtali, od toho je forum. Ty si tiez vrtal, dokonca do niecoho co funguje dva a pol roka doteraz. a cena 1700e sa ti zdala vysoka, vid moj link:

technicke-okienko/referencie-na-firmu-jp-transmissions-repas-hotovyzaverandfoto-t30786-15.html?hilit=jptransmissions

Takze kazdy ma pravo sa tu vyjadrit ako aj ty v milion inych temach a inych forach.
A6 C6 3.0tdi quattro + A4 B8 2.0tdi
ex E39 - 530d
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní