... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Re: nové brzdy - prehrievanie . ???

Streda, 10. Októbra 2012, 20:55

no podám, nejake info.
brzdy si sadli, a uz je to OK. zatial som vlemi spokojny s TRW, a nai platnicky Bosch nepískaju.
brzdovy pedal uz nieje vobec tvrdý ako u predchadzajucich brrrrzd a zatial nie su zvlnene :mrgreen: dufam ze ani nebudu....
brzdi to velmi dobre :)
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

rebel
Kraj: Zahraničie

Streda, 10. Októbra 2012, 21:27

Dnes som akurat poriadne pribrzdil koli cestnemu piratovi v oktavke a uz mi zasvietil cerveny vykricnik platnicky, takze budem musiet menit.
Niekde som tu cital, ze ked to zasvieti, treba vymenit aj ten senzor ? Teda rovno vsetky styri senzory ? Tie senzory pasuju do vsetkych tych platniciek aj do tych keramickych ci ake su to, by som ich mozno vyskusal, nech nemam zasrate disky, bo brzdim nejako divoko :) Len tam neviem ci je ok nechat povodne kotuce alebo treba nejake special s tymi dierkami ci co. Ci ma vobec vyznam ich menit, je fajn ze nespinia disky ale ci aj vydrzia aspon tolko co bezne Textary. Bo bohvie aku tam mam platnicku, tak by som asi rovno vymenil aj platnicku, nech to mam od jednej firmy, ako uz bolo spomenute, ked su rozne znacky kotuca a platnicky, moze sa tam daco jebkat piskat a podobne, co je logicke a rovnaka znacka mi pride ako optimalne riesenie.
Sup sem rady dajte, nech to cim skor kupim a vymenim, bo ak nie, tak niekoho z vas zoberiem na semafore zo zadu \:D/
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Avenger
Auto: E46 320i 110kw
Kraj: Žilinský

Streda, 10. Októbra 2012, 21:48

rebel napísal:
Dnes som akurat poriadne pribrzdil koli cestnemu piratovi v oktavke a uz mi zasvietil cerveny vykricnik platnicky, takze budem musiet menit.
Niekde som tu cital, ze ked to zasvieti, treba vymenit aj ten senzor ? Teda rovon vsetky styri senzory ? Tie senzory pasuju do vsetkych tych platniciek aj do tych keramickych ci ake su to, by som ich mozno vyskusal, nech nemam zasrate disky, bo brzdim nejako divoko :)

neviem ako na e53 ale na e46 su senzory len dva jeden vlavo vpredu a druhy vpravo vzadu..radsej si to zisti aked zhodis kolesa tak aj uvidis ktory senzor bude prepaleny zo skratu... staci vymenit poskodeny lebo pochybujem ,ze ti zasvietili obe napravy naraz....a senzor samozrejme pasuje na vsetky platnicky co su vyrabane presne na tvoj model...
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 15. Októbra 2012, 16:06

mne sa skrivil kotuc az po mojej zasadnej chybe:
zasekaval sa mi valcek na vodicovej strane a stacilo raz mierne pribrzdit a zostal pribrzdeny.. s autom som ale musel absolvovat 4km jazdu, za ten cas sa to uz tak zohrialo ze brzda zacala piskat a bolo pocut take jemne pukotanie ako ked sa kachle hreju..
vseto bolo este v poriadku lebo to brzdilo rovnomerne.
no vecer som musel ist naspet rovnakych 4km a uz pri 3.5km sa s autom nedalo pomaly vobec pohnut (vobec som do brzdy ani netukol cez celu jazdu - brzdil som motorom a rucnou :mrgreen: )
zastavil som na jednom parkovisku a kedze som vedel ze ked cely kotuc vychladne, tak to pomoze a pojde lepsie.. tak v domienke ze to schladim, som chytil sneh a chladil cez disk az pomaly ku kotucom..
co bola velka skolacka chyba = skrivil sa natolko ze to poznatelne hadzalo..
vymena kotucov bola nutna..

teraz som tiez obcas sledoval ako su na tom teplotne a staci ist normalnu jazdu a kotuce su tak vrele ze sa tam neodvazim dat ani prst.. niesu vsak na tolko horuce aby sa skrivili beznou jazdou (ani agresivnesjou)

kotuce mam brembo a dosticky ani neviem uz :-$

rebel

Pondelok, 15. Októbra 2012, 19:06

No uz som objednal keramicke platnicky, kotuce a senzory cez Martin46, takze coskoro to vymenim :)
Zatial si dam cafe :thumbup:

kenny
Auto: E46 330XD 2003

Sobota, 3. Novembra 2012, 14:16

Mne vydrzali na E46 330xd predne kotuce a platnicky brembo cca 8tis. Km a boli zvlnene - dovod - znizena kvalita vyroby zo strany Brembo a velkost 325 mm spravia svoje. Nebrzdil som na tom nijak agresivne a dodrzujem odstup , samotna E46 330XD ma necelych 1800Kg a ubrzdit to je tazsie ako o 300kg lahsie auta. Kupil som ATE Powerdsic , keramicke platnicky a mam pokoj konecne uz rok . Brzdia stale bez chvenia pedala alebo nejakych nepotrebnych zvukov. Zadne ostali Brembo ...
E46 330xd 135kW 2002

bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 3. Novembra 2012, 17:10

to budem musiet aj ja urobit, mne vydrzali tie trw kotuce+bosch platnicky 6000km :) a teraz je to strach na dialnici brzdit..
hovoris ze ATE + keramicke platnicky? na co su dobre tie keramicke platnicky okrem vacsej zivotnosti? lebo nerad by som dal 70e za platnicky, pri ktorych sa zase zvlni kotuc a zase nový set kupovat brzdovy.
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

rebel

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 04:54

keramicke platnicky su dobre aj na brzdenie :mrgreen:

Edit: a nerobia prach, teda nezajebu ti disky, takze budes mat cuker :) Inak okrem brzdenia uz nie su vhodne asi na nic, mozno sa s nimi da aj okno rozbit, ale neskusal som :)
Naposledy upravil/-a rebel v Nedeľa, 4. Novembra 2012, 04:55, upravené celkom 1 krát.

rebel

Nedeľa, 4. Novembra 2012, 04:54

keramicke platnicky su dobre aj na brzdenie :mrgreen:

kenny
Auto: E46 330XD 2003

Utorok, 13. Novembra 2012, 06:52

Niekto povie ze keramicke ked su studene brzdia horsie , ale neviem si predstavit na 1700kg xdrive kedy so ich mal studene :) asi iba vtedy ked startujem . Inak brzdia super ale urobil som hlupost a dal pri vymene brzdovu kvapalinu , ktora tam nemala ist a tak musim viac tlacit do pedala . Podla vyrobcu ma ist Dot 4 niskovyskozna a ja som nalial aka bola dostupna ... Tak bacha a skontrolujte si ci nemate prasknute hadicky v predu tam kde je ta gumicka na drziaku na tlmici - ja som mal obidve.
E46 330xd 135kW 2002

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Utorok, 13. Novembra 2012, 08:12

kenny napísal:
Niekto povie ze keramicke ked su studene brzdia horsie , ale neviem si predstavit na 1700kg xdrive kedy so ich mal studene :) asi iba vtedy ked startujem . Inak brzdia super ale urobil som hlupost a dal pri vymene brzdovu kvapalinu , ktora tam nemala ist a tak musim viac tlacit do pedala . Podla vyrobcu ma ist Dot 4 niskovyskozna a ja som nalial aka bola dostupna ... Tak bacha a skontrolujte si ci nemate prasknute hadicky v predu tam kde je ta gumicka na drziaku na tlmici - ja som mal obidve.

Myslim, ze v tomto nizsom segmente (dufam, ze sa nikto neurazi) to nema az taky vplyv, tieto platnicku su robene aby fungovali aj pri nizskych teplotach. Platnicky, ktore naozaj nebrzdia ked su studene su platnicky na trat a to hlavne endurance racing.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

vreco
Auto: Potuzený Touring

Utorok, 13. Novembra 2012, 15:06

Ja mám ATE ceramic a treba im 2x stúpiť na krk a 3tí krát keď brzdím tak mi všetka krv ide do očí. ale keď chvíľku nebrzdím medzi mestami tak zas sú také tupšie,2 prebrzdenia a zas sa zakusnú ako besné.myslím si,že to je výrobná vlastnosť inak brzdia fakt že lepšie ako OEM.
Obrázok

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Piatok, 16. Novembra 2012, 01:24

jak pozeram, tak viac ludi tu ma problemy s brzdami na 30d, hmmm.... jedna vec je, ze su tie brzdy dost velke, ved priemer je jak na M3, takze to ze su horuce to bude asi aj tym, a podla mna je to normalne..

ale.. ja som auto priniesol z nemecka so zvlnenymi kotucmi a kvoli tomu mi ani nedali STK, a pritom ked som isiel na druhu (neboli love na brzdy :-D ) tak mi povedal ze ten kokot mi to preco nedal, ze hodnoty su okej.. takze ucinnost bola v poriadku, ked som brzdy vyhodil, tak to aj bolo vidiet ze platnicky aj kotuce boli v pohode uplne.. aj vpredu aj v zadu..
ale ja cely nateseny, objednal som EBC brakes sadu za cca 500€ na cele auto platnicky plus kotuce.. take lepsie som si hovoril, sak drazkovane + lepsie platnicky.. vymenil som to a za par tisic km zase vibruju do pice..
jedna chyba ktoru som spravil, ze som nevymenil brzdovku.. ale uz mam doma hadice ocelove + kvapalinu, tak pevne verim, ze to pomoze :-/ a ked nie tak kotuce idu na sustruh a stiahnem z nich kolko bude treba.. ked ani to nepomoze tak to jebnem do vahu cele jak to je.. ](*,) ](*,) :lol:
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

buboja
Auto: E53 3d.
Kraj: Košický

Štvrtok, 12. Júna 2014, 20:43

ahoj menil som komplet brzdy na celom aute nakolko zacal svietit vykrycnik po vymene stale svieti samozrejme som menil aj cidla je to potreba vymazat cez diag alebo sa to zresetuje samo alebo je niekde inde chyba ? dik za rady :? :? :?
ja a ona E53 260PS 0915897103

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 13. Júna 2014, 03:16

tento vykricnik ?

Obrázok
Prílohy
instrumentclustere36.JPG
instrumentclustere36.JPG (45.21 KiB) 1934 zobrazení

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných