... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
mmracing.sk

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)
Kraj: Košický

Re: Co robit s o*ebavacmi v inzeratoch???

Nedeľa, 19. Augusta 2012, 20:04

Pridam skusenost...
Jeden znamy si siel kupit na inzerat FABIU s tym ze ma najazdenych 50 000.
Prisiel s tym do roboty a ze jake super tutove auticko kupil.No nedalo mi ze Fabia nejako lacno s takymi km.Tak sme sa zacali na nu pozerat lepsie.Dali sme dole potah z volantu a co clovek nevidi?- Odrety a zosuchany, k tomu rychlostna paka nejak cisla nevidno a pedale nejako scuchane.A pod potahmi sedadiel brudne sedacky a diery.Reku co to vidim na dverach? Nejake pozostatky z nejakej nalepky? Ale ano...ano!!!!Jeho auticko bolo pred tym firemne!!!!Po mesiaci mu zacalo hucat lozisko, potom nieco klepat a nakoniec zistil ze olej ma len tak tak. Skupy 2-X kupi...
Osobne ked som svoje BMW-cko pozeral na autobazar.eu tak som si vsimal hlavne volant a pri 230 000 sa mi zdal primerany opotrebovany a to aj pedaly.aj ked je to rv.95.A myslim ze km boli skutocne.Podla mna je dobre si vsimat aj take detaily :)

Užívateľov profilový obrázok
Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 20. Augusta 2012, 12:25

ja si pamatam jednu E60, co mala nabehanych 400 tisic, a interier vyzeral ako novy, a nebol meneny :D

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 20. Augusta 2012, 16:26

Jannci napísal:
ja si pamatam jednu E60, co mala nabehanych 400 tisic, a interier vyzeral ako novy, a nebol meneny :D

u E60 celkom normalna vec. Ten interier vydrzi dost. Aj po 300tis moze uplne v pohode vypadat jak novy. Ale vysvetli to ludom, co idu kupit E60 2004 za 9tis eur s dojebanym introsom, kt. na tachu svieti 150tis :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ancaaa
Auto: e46 330ci

Pondelok, 20. Augusta 2012, 21:12

Lukynko napísal:
Pridam skusenost...
Jeden znamy si siel kupit na inzerat FABIU s tym ze ma najazdenych 50 000.
Prisiel s tym do roboty a ze jake super tutove auticko kupil.No nedalo mi ze Fabia nejako lacno s takymi km.Tak sme sa zacali na nu pozerat lepsie.Dali sme dole potah z volantu a co clovek nevidi?- Odrety a zosuchany, k tomu rychlostna paka nejak cisla nevidno a pedale nejako scuchane.A pod potahmi sedadiel brudne sedacky a diery.Reku co to vidim na dverach? Nejake pozostatky z nejakej nalepky? Ale ano...ano!!!!Jeho auticko bolo pred tym firemne!!!!Po mesiaci mu zacalo hucat lozisko, potom nieco klepat a nakoniec zistil ze olej ma len tak tak. Skupy 2-X kupi...
Osobne ked som svoje BMW-cko pozeral na autobazar.eu tak som si vsimal hlavne volant a pri 230 000 sa mi zdal primerany opotrebovany a to aj pedaly.aj ked je to rv.95.A myslim ze km boli skutocne.Podla mna je dobre si vsimat aj take detaily :)

..ked po mesiaci niekto kontroluje hladinu oleja na kupenom jazdenom afte tak dakujem pekne a neboj aj ked si myslis ze aftiak vyzera na na 250tis km tak moze mat kludne o 100tis km viac a take detaily ktore si vsimas ty maju tipci co s tzm robia davno vychytane myslim ze vymenit pedale paku a volant je to najmenej ked chces dvihnut cenu afta...
E46 330Ci SMG1

život je hra,hrajte ju naplno...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 20. Augusta 2012, 21:35

dneska bola u mna na kontrole jedna E39 525D z BA,člen klubu chcel kupiť, na tachu 220 000km v skutočnosti 295 000km.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Augusta 2012, 21:38

TT-SIMIK napísal:
dneska bola u mna na kontrole jedna E39 525D z BA,člen klubu chcel kupiť, na tachu 220 000km v skutočnosti 295 000km.....

Jak si to zistil? Nemusíš na sklo môžeš SS.

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Pondelok, 20. Augusta 2012, 22:21

podla mna ked sa km prepisu vo vsetkych RJ kde su ulozene tak to uz nezistis :bmwball:

inak kamarat chcel kupovat passata - chvalil sa chlapik ze ako jeidny na slovensku ma tuto farbu - kto pozna tak vie aku maju taxiky v nemecku :mrgreen: Ale aby vyzeral ako frajer vymenil sedacky za tie kombinovane alcantara-latka. Sikovnik =D>

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 20. Augusta 2012, 23:18

Všetko sa da.....ale to nebol odbornik stačač,stočil len budiky...........su nastroje na zistenie km,aj mimo diag,ale o tom potom......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

biggiejr
Auto: BMW,e61-525d
Kraj: Prešovský

Utorok, 21. Augusta 2012, 21:44

Ono zase stare auto nemusi mat vela km, pred tym sme doma mali octavku, ktoru sme kupovali ako novu, pri predaji malo auto 12 rokov a 144 000km, poctivych, nestocenych pri tom sa od toho auta caka ze to bude na kazdodenie jazdenie kedze to bolo kombi brane do obchodu. Niekto proste nejazdi vela :lol:

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 21. Augusta 2012, 22:05

su podstive auta ale len ak poznas majtela auta ktory ho kupoval ako nove napr fotrovci maju 4kovy golf 1998 a ma realnych 59tis km... nejazdene v zime v interieri je stale citi novotu a to auto ajstak nema hodnotu lebo je stara sunka :D

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Streda, 22. Augusta 2012, 07:40

No odrbavaci budu stale, s tym nic neurobis. Ale bohuzial realita je naozaj taka, ze vsetky ovce co kupuju auta pozeraju na pocitadlo km a nie na celkovy stav. Ja sa o auto staram vzdy prikladne, servis ako ma byt, pravidelne vysavanie, umyvanie, osetrenie laku atd. Posledne BMW som predal na klube, malo najazd cez 220tkm, predpokladam ze aj to dalsie.

Na co chcem vsak poukazat je to, ze mozes mat auto pekne ako cukor ale ked niekomu povies ze ma vyssi najazd, uz na to bude debilne pozerat. To nemusim chodit daleko, mam to aj v rodine takto. A mozes darmo hovorit ze auto nalietalo napr. 150tis km po nemeckych/talianskych/rakuskych/atd dialniciach a nie v slovenskych akoze cestach a v meste.

Problem je ze kvoli tomuto problemu aj slusni ludia pozeraju a rozmyslaju, ci pred predajom naozaj nestocit km. Konkretne uvediem priklad napr. na svojom aute. Mam 02/2005, najazd napr. cez 190tkm. O auto je starane, ziadne nekvalitne veci, vzdy dostalo co potrebovalo. Zavesim ho na net a bude tam dost dlho, pretoze niekto dovezie ine bawo, rozbitu hajtru a stoci ju na 160tkm. Preda ju skor ako ja. Co myslis, ak by som stocil napriklad na 150tkm (auto je naozaj pekne a ciste) predam ho skor a za viac? Ja si myslim ze pri tom masirovani mozgov velkopredajcami a vseobecnym nazorom ano.

A este jeden postreh k tomu napr. osuhanemu volantu. Toto tiez nie je mozne brat ako smerodajne, ja mam napriklad auto z IT, kde si ho talian zobral do DE, tam som ho kupil. Sedacky, koberce, zadny kufor, laktova opierka, vsetko ako nove. Chalanisko vsak nosil prstene a tak mam na lavej strane volantu od prstenov vydrete az na kozu. Samozrejme pri otvarani skrabal prstenom aj listu pri klucke (bola strieborna). Pravdepodobne aj sa mu dost potili ruky, lebo aj vrch volantu je obchytany. Auto malo 150tkm pri kupe, nic ine nenaznacovalo stoceniu km, pretoze zbytok interieu je ako novy, vsetko na aute povodne. Myslim ze ak by chcel auto predat a stacal, vec ako volant by kupil niekde na vrakovisku a prehodil, potom by nic nenasvedcovalo stoceniu. Po mesiaci ako som ho kupil som vymenil hlavicu riadiacej paky za hlavicu z E91, bola ako nova. Tym ze jazdim podla moho otca ako autobusar (lava ruka na vrchu volantu (co uz aj ja som ho obchytal svojimi labami) a prava na riadiacke), tak som prstenom na ruke doskrabal tu hlavicu paky. A to tam nie je extra dlho.

Ja nikdy nepozeram na pocet najazdenych km, ale to som jeden z tych mozno 15% ludi na slovensku. Inak k tomu vsetkemu ma napada tato reklama:
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=r ... HIaOfZocow
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

matisek87

Streda, 22. Augusta 2012, 09:22

Zdravim, hoci sledujem tento web uz niekolko mesiacov, len nedavno som sa regol, a toto je moj prvy prispevok, takze Vas tymto vsetkych zdravim. Osobne ked budem najblizsie kupovat bmw, bude to na 90% z tohto klubu a s prislusnym pribehom. Takto ma asi clovek najlepsiu moznost nekupit odpad. Samozrejme ine je ked sa uz niekto bude s kupou ponahlat, a bude chciet kupit macku vo vreci. To si ale urcite vezmem skuseneho mechanika (popripade skuseneho ochotneho klubaka) aby mi s tym pomohol. Tolko moj skromny nazor.

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Streda, 22. Augusta 2012, 11:16

vítam ta medzi nami.
spominal si auto s pribehom, ludia co nemaju cas,alebo chut rozpisovat sa,ako vysavaju auto,a ktoru tyčku stabilizatora menili , pribeh nemaju...
takze netreba sa obmedzit na auta iba s pribehmi :smile: poznam par klubakov,co su naozaj fanatici do bmw, a tu na klube su uplne neznámi,lebo nemaju "pribeh" :mrgreen:
ale späť k téme, "Co robit s o*ebavacmi v inzeratoch???"...
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Augusta 2012, 12:37

Čo tak skúsiť (BMW POLICIA) podobne ako to chcú na stránke FORD clubu: http://www.fordclub.sk/index.php?go=clanok&id=137

Citácia z Ford club:
FORD POLICIA

Začali sme šliapať do zakázaných vôd. Presnejšie povedané, ideme do vopred prehraného boja, ale aj tak nás to baví a keď pomôžeme čo len jednému z Vás, bude to pre nás výhra!

Názov „FORD POLICIA“ sa skladá zo značky vozidla a ako vidíte tak aj z názvu polície, ale bez diaktritiky, to preto, aby sme si nenahnevali aj iného spiaceho nepriateľa ... Totiž, po zákaze nosiť tričká s nápisom „POLÍCIA“ upravenom v zákone môžete nosiť len nápis POLICIA.

A tak naše kilometrové hliadky strážia vaše tvrdo vydreté peniaze pred podvodníkmi, resp. dovozcami ...

Dajme si pár faktov na úvod :

- za rok 2010 a 2011 bola značka FORD druhou najpredávanejšou značkou v našom štáte, samozrejme, bavíme sa o autách jazdených a to prevažne z dovozu

- v roku 2011 bolo k nám individuálne dovezených 7718 vozidiel FORD, pred našu značku sa dostali len Škoda (7768) a VW (9775)

- denne vrátane sobôt a nedieľ sa tak dovezie viac ako 21 kusov značky FORD a presne rovnaký priemer je aj v tomto roku

Tieto čísla sú ukazovateľom toho, aká je značka FORD obľúbená. Kúpiť dnes 2-3 ročné auto za menej ako tretinu ceny nového vozidla nie je výnimkou. Je to tým, že v zahraničí nemajú hodnotu? Nie. Je to tým, že v zahraničí pri odpredaji „jazdenky“ vedie presne akú má auto hodnotu, tá sa stanovuje prevažne podľa počtu najazdených kilometrov ...

Zoberme si príklad: bežný priemer vozidla u nás je cca 35 000 km za rok, neplatí to ale o autách, ktoré majú firmy zapožičané na tzv. operatívny leasing. Počuli ste už o tom, ako predajca hovorí „viete, to je odobraté z lízingu, preto je to také lacné“ ?

Autá odobraté z „lízingu“ ?

Nie. Tieto autá sú v prevažnej väčšine naozaj majetkom leasingových spoločností, ale po ukončení zmluvy od 1 do 5 rokov ich musia predať. Cena na Európskych aukciách sa odvíja aj od počtu najazdených kilometrov. Pretože klient, ktorý mal vozidlo v nájme zaplatil za prenájom podľa zmluvy aj tzv. nájazdné, čiže za vopred určený počet kilometrov ...

Ak to zhrnieme, tak odobratých áut z leasingu je u nás ako šafránu, alebo platinových sítok ...

Bežne vozidlá v zahraničí absolvujú od 30 000 do 120 000 km za rok. Preto ak malo auto po dvoch rokoch na servisnej prehliadke 120 000 km, jazdilo ročne 60 000 km. Ak má dnes 5,5 roka tak minimálne za 5 rokov musí mať niečo okolo 260 – 300 tis.km. Avšak v našich bazároch hrdo stoja takéto naleštené skoro nejazdené autá, ktoré majú len 80 – 90 tis. km! Zobuďme sa priatelia ...

Ako to u nás funguje?

Vozidlo príde na Slovensko a ihneď ide na ozdravujúcu kúru, servisná knižka sa zahodí, kilometre sa stočia a môže ísť smelo na KO (kontrola originality). Tam samozrejme okrem iného odfotia tachometer a všetky údaje ihneď zverejnia na http://www.ko.sk ... Čiže tadiaľto cesta nevedie ...

Náš odhad z praxe za posledný mesiac je viac ako 95% upravených kilometrov a to od 40 000 do 200 000 km ! A to je už alarmujúce ... Čo môžete urobiť preto, aby sa vám auto nerozpadávalo pod rukami, aj keď má „iba“ 70 000 kilometrov? Alebo aby sa vám rozvody, ktoré majú vydržať 240 000 nerozpadli skorej ako pri 120 000?

Spôsobov je viac:

1.) na Slovensku vznikla obľúbená http://www.fordzona.sk, ktorá bola v prvom momente aplikáciou zdarma, dnes síce platenou, ale pozná ju v Nemecku nejeden predajca. Samozrejme aj u nás ju už dovozcovia objavili a dokonca začínajú sťahovať kilometre podľa nej . Pre pár dňami sme objavili auto, ktoré malo len o 150 km viac ako na fordzóne pred rokom ... Predajca argumentoval tým, že mesiace trvá než sa takéto auto od leasingovej spoločnosti vybaví a preto auto stálo ...

2.) navštíviť autorizovaného dílera FORD a vyžiadať si preverenie km v databáze (prevažne za poplatok, vo väčšine prípadov aj s frflaním a neochotou, čo treba pochopiť, majú autá opravovať a nie preverovať ...)

3.) zájsť na Obvodný / Okresný úrad pre cestnú dopravu, kde sa vozidlo stavalo tzv. na značky a vyžiadať si nazretie do spisu, kde sa nachádza originál faktúra, kde sú aj originálne kilometre (ale tu pokiaľ nie ste majiteľ auta nepochodíte ...)

Preto sme sa rozhodli onedlho spustiť „aplikáciu“ FORD POLICIA a to zdarma ! Na našej novej stránke bude formulár na vypísanie VIN a počtu najazdených km, nebude chýbať zoznam vozidiel a počet upravených kilometrov a predajca ...
Naposledy upravil/-a NOROV v Streda, 22. Augusta 2012, 20:03, upravené celkom 2 krát.
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

Johnny_R6
Auto: E38 728iA, X5 E53 V8
Kraj: Nitriansky

Streda, 22. Augusta 2012, 13:12

Ja vám poviem len tolko páni, pred rokom tatko predal svoju 525d e39 11/2000 a mala nájazd 370 000km a nedávno som ju videl znovu na predaj a spoznal som ju aj napriek zatmaveným zadným svetlám a kadejakými doplnkami za cenu 3900e a na km sa ani nepýtajte .. 172 000km ](*,) - DEMENCIA [-(
Pokial nemáš pre BMW srdce , je to pre teba len obyčajné auto ;-)
EX E53 X5
EX E39 525dT "VermontGreen"
EX E46 320dTA 2001
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 222 neregistrovaných