... všetko o BMW ...
Laco19 napísal:Dakujem za info. Ja som po studiu datasheetov k profi vyrobkom dospel k podobnej koncentracii - 2kg NaOH na 10l vody. No na kyselinu asi nebudem mat odvahu.
genur napísal:
Laco19 napísal:S cim sa zahravame? Krystaly NaOH pouzila uz snad kazda gazinka na cistenie odpadov - ak nie, tak urcite v nejakom pripravku na cistenie (Grilpur a podobne) - nie je to nic smrtelne nebezpecne ked sa dodrzi zopar opatreni (hlavne pozor na oci). Rozpusta mastnotu a je zakladom snad vsetkych drahych profi vyrobkov na cistenie dpf - takze cistenie obycajnym hydroxidom za par eur nie je ziadny pokus ci to dpf vydrzi alebo nie, maximalne to totalne upchate kanaliky kde sa nedostane nevycisti (takisto ako profi vyrobok).
Uz pri rozpustani NaOH v cistej vode sa uvolnuje dost tepla - ak by niekoho napadlo do toho priliat flasu HCl tak by asi vyrobil 10l vriacej sumienky a to by nedopadlo dobre - protichemicky oblek a stit nutny.
Rozpalit DPF a prudko schladit nie je myslim dobry napad - keramika to nema rada.
MateX3 napísal:
Čistiaci prostriedok však obsahuje tak nanajvýš do 5% NaOH. Tam je neškodný.
MateX3 napísal:Čistiaci prostriedok však obsahuje tak nanajvýš do 5% NaOH. Tam je neškodný.
MateX3 napísal:Práve študujem wikipediua iné zdroje
http://en.wikipedia.org/wiki/Ceramic_matrix_composite
DPF, pokiaľ je z keramického materiálu (Ceramic fiber), a vyzerá že tie v bmw asi aj budú, výhoda tohto materiálu je vysoká odolnosť voči tepelným zmenám a jeho bod tavenia je pri 1400 st. Celsia. Vymyslím si toto, že ak v DPF dochádza k teplote do 800st. Celsia (a všetko možné sa premieňa na uhlík), ja by som ho nažhavil na 1000st. Celsia hodil do vody. Ta keramika to vydržať musí.
(Najväčší problém bude ohriať tú keramiku na túto teplotu)
Vladdo01 napísal:
ako by si ho nazhavil na 1000°C? to by si musel zvolit postup zhavenia z vnutra a to neviem ako prevedies, (nic indukcne tam nevlozis, neni kam) inak by sa ti mohol "roztiec" obal DPFka![]()
ako som uz niekde pisal toto je podla mna najhorsie riesenie, nakolko menis "vnutornu" strukturu materialu ak to prudko zachladis, nieco podobne ako proces kalenia.. po case by sa mohlo dpfko normalne vytrusit