... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
pistacik11 napísal:aj tak vsetko je slovnaft unas
Gorgi napísal:Ako som tak precital ten prispevok nadomnou, mi z toho vychadza, ze je jedno na akej pumpe tankujes, vzdy to bude ,,hop alebo trop" ... takze bude asi lepsie tie pumpy kazdym tankovanim striedat :-k
londonh napísal:
Ale to je u nas dane historicky. Co boli najlepsie joby za sociku? Resp. - kto vo vasom okoli mal pred '89 BMW ci medveda? 1) pumpar 2) masiar 3) automechanik
Neviem ako vy, ale ja aj v roku 2012 jazdim na maso 40km kde sa na mna nedivaju ako na ufo, ked poviem ze nie, nechcem toto co mate vo vyklade, doneste mi zo zadu mensiu svieckovicu.
Alebo na viac konkretnejsiu temu k bmw a autam - ked potrebujete nieco spravit na aute idete len tak do hociktorej garaze ako si to moze dovolit clovek na zapade? A to teraz nehovorim o vyslovenych garazach, ale aj o znackovych servisoch. Nie len BMW, aj ked prave u nich by clovek cakal nejaku kvalitu. A tiez sa aj tu na fore, co som cital, najdu ludia co chodia 150km na servisky aj ked maju oficialny servis 15 minut od domu.
Stale tu fungujeme "na znamostiach", vo vsetkom, a ked sa jedna o hmotne statky vyssej hodnoty - auta, nehnutelnosti, elektroniku - stale sa clovek musi mat napozore kto chce kde ojebat.
Jednotlivec to nezmeni, ti co sa snazia sa casom poddaju, alebo odidu. Generacia gastarbeiterov, ktora v 90tych rokoch stravila pol nedele a pol piatku v kolone na rakuskych priechodoch dnes vychovava pankhartov, ktori vidia, ako tatko - inzinier, mamka - zdavotna sestra - chodili robit zahradnikov do Rakuska aby mi si mohli postavit porothermovy dom 30km od Bratislavy,
a svoju buducnost vidia rovnako - niekto ich bude cakat v Rakusku s otvorenou narucou, alebo niekto bude kupovat cinske oblecenie v butiku na tony.. proste smelina. Kym v 90tych rokoch robili ksefty a smeliny a bokovky vzdelani ludia, dnes sa o to snazia dementi, ktorym rodicia dali do huby vsetko predzute. A takito dementi pomaly nahradzaju tych, co si uz ten svoj vysnivany porothermovy baracik postavili, a preto ked ide clovek utratit sumu za auto, na ktoru by si vacsina ludi musela brat hypoteku a nie uver, privita ho tam kokot v zle padnucom obleku,
ktory sa na vas ani nepozre, lebo podla toho ake auto v showroome ste pozerali idete urcite kupit len socialnu 1tku a nie full-spec 5er. Kto sa trochu vyzna na scene a pozna kto je kto, tak ludia, ktori stoja za importermi a najvacsimi dealermi aut na SR su tie iste, ktore si pred '89 strkali bony a marky do ufulanych monteriek ked posuvali mena v poradovniku a robili upgrade zo zltej 105 na 120GL - slonova kost.
Ja mam pozvanky na takmer vsetky automotiv akcie, keby som mal cas ..a chut...mozem zrat zadarmo 2x do tyzdna v Penati a obdobnych privatnych kluboch a nahanat malu lopticku po velkom ihrisku s palicou v ruke a vsetky tie snobske picoviny, za ktore platia hlavne mladi chalani, ktori leasuju auta, na ktore nemaju, s urokmi, ktore su v niektorych statoch trestne.
Potrva dalsich 20 rokov, kym sa u nas v sluzbach nieco zmeni k lepsiemu, najprv musia padnut na hubu trochu. A oni padnu, lebo ani slovac nebude tak dlho sprosta. Zacina sa to pomaly hybat od malych veci, ked uz nechceme tolerovat hovna na pultoch potravin, a casom to prejde aj na to, ze nebudeme tolerovat hovna v nadrziach cerpaciek...raz...o tych 20 rokov mozno.
Jaj, ako som sa rozohnil, sta nejaky sturovec cestou na Devin. ale tak, ved aj je dovod sa rozohnit
j.matrix napísal:najlepsie je mat asi vlastnu rafinerkuJa tankujem v Drietomu na Benzinole, v RK na Benzinole a v rakusku v Salzburgu (OMV vacsinou)
j.matrix napísal:tak ja zas netankujem najlacnejsiu naftu za kazdu cenukym som mal Peugeot 1,9d tak hej, tam sa nemalo co pokazit...a pridavam tam stale este zimny VIF co mi zostal...
Ale to je u nas dane historicky. Co boli najlepsie joby za sociku? Resp. - kto vo vasom okoli mal pred '89 BMW ci medveda? 1) pumpar 2) masiar 3) automechanik .........