... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Re: Lukoil NIKDY VIAC!

Štvrtok, 7. Júna 2012, 14:48

pistacik11 napísal:
aj tak vsetko je slovnaft unas

no neviem my berieme z Unipetrolu http://www.unipetrol.sk/sk/index.html
A každý mesiac nám chodia brať vzorky z SGS http://www.sgsgroup.cz/ a teda nikdy žiaden problém nebol, na autach nabehane:
Passat 1.9 TDI 250 tis
Alhambra 1.9 TDI 260 tis
Pickup Felicia 1.3 , 170 tisic
Nikdy žiaden problém či s kulturou chodu, vstrekovačmi, ani nebola robená oprava čo sa týče motora, pokial nepočítam na Alhambre kde sa roztrhali rozvody...

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 7. Júna 2012, 14:52

A je pravda že nieje Lukoil ako Lukoil a Shell ako Shell... Všetky sú pod určitým súkromníkom a keď si ten nejaku naftu alebo benzín vie nikede lacnejšie zohnať budiš...

londonh
Auto: F10 520d
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 10. Júna 2012, 07:43

- k tej vete, ze velke "znackove" a "rychloobratkove" pumpy nikdy nebudu mat nekvalitne PHM - nemyslim, ze je to pravda. Vacsina stanic su sukromne podniky, bud ako franchise,
alebo v prenajme - kazdopadne vzdy je tam hlavny pan ten prevadzkar. Cize ked ten si povie, ze tam na 10 litrov doleje 1dcl vody, resp niecoho co sa lepsie zmiesa s benzinom a je to hlavne lalcne, tak to nemusi vediet nikto okrem neho kedy si vyhodi uzavierku z kasy a pomadli si ruky ako komixovy zlocinec nad tym, ze mu to zarobilo 100 eur za den.

V januari ma skoro trafil slak - v malom okresnom meste kde byvam su len 3 benzinky, 2 slovnaft, 1 OMV. Vzdy som chodil na OMV, cele roky, jednoducho preto, ze Slovnaft je u mna z historickych dovodov nejak zaznavany, ani tak nie, ze by som neveril kvalite paliva ale skor tie popredajne sluzby sa mi vzdy zdali, a aj dnes zdaju, dost nizsie ako inde.
A ako si tak citam noviny zaciatkom roka - ta moja OMV , na ktorej tankujem 2x do tyzdna plnu, bola jedna zo 4 stanic v ramci kontroly 50 nahodnych - kde oktanova cislo 95tky ledva prekrocilo 90tku. A je to pumpa, na ktorej malokedy pridem a je hned volny stojan, ci rano, na obed ci vecer o 11tej, je to na hlavnom tahu v spadovej oblasti pre 20 tisic obyvatelov, kde uz dalej nie je ziadna pumpa najblizsich 20km. A ten Slovnaft, na ktory si chodim akurat tak kupovat cigarety mal testy na jednotku ;).

Informacia, ktoru viem z prvej ruky, pretoze sa to tykalo auta v nasej firme - prevadzkar Shellky na Einsteinovej pri Mikone, v 2007 platil nahradu skody za tri auta, pretoze pancoval naftu a ked nam odisiel druhy bezudrzbovy FAP v priebehu 15000km s tym, ze auto tankovalo 80% len na tejto jednej CS (lahko dokazatelne, kedze sme vo firme pouzivali tankovacie karty shellu), tak auto zobrali do nejakeho vyskumaku statneho, nejak sa nakoniec dali dokopy tri subjekty a dali na prevadzkara zalobu. Samozrejme, ako to na SR chodi, trvalo to skoro 2 roky, ale prehral to. Udajne doteraz chodi kontrola kazde tri mesiace na tu pumpu ;). Takze teraz je to uz mozno aj safe.

Ja si prave myslim, ze velke dialnicne pumpy su rizikove, vacsia anonymita, vacsi obrat ludi s mensim poctom pravidelnych zakaznikov - idealne ludi ojebat.

Takisto by som si nebol velmi isty, ze ta - ktora OMV ma naozaj benzin zo Schwechatu, lebo to kludne moze byt aj Slovnaft. Cisternami sa vraj vozia paliva tak v radiu 200km,
zeleznicne uzly schopne operovat s palivami patria Slovnaftu a vie len boh, ci OMV v Kosiciach niekedy videla benzin z rakuskej rafinerky alebo je to Lukoil s aditivami (ak vobec).

Co sa samotneho Lukoilu tyka, tankoval som u nich mozno len 2x odkedy kupili jet, a na jete som obcas tankoval benzin, ale naftu som skusil len raz. Po plnej nadrzi, v ktorej pred tankovanim bolo cca 5L, mi zrazu dojazd, ktory obycajne po natankovani plnej skocil na 950-1000 ukazoval len 700. Spotreba stupla, zvuk motora sa zmenil, spravanie motora sa zmenilo, isiel hustejsi a ..hnusnejsi dym z vyfuku. Dakujem, 2x sancu nedavam. (toto bolo na Panonskej v BA, este za cias byvalej JET... kde snad doteraz maju tie jebnute sklenene dvere lebo setrili aj na fotobunke a klucky su permanentne zasrane od benzinu)

Bohuzial, cerpacky nie su povinne deklarovat, co maju v nadrziach, odkial ten benzin doviezli a ci su tam nejake aditiva, takze aj keby OMV v centre mesta predavala tu vyprchanu vodu zo statnych hmotnych rezerv ako Jurki, tak sa to nedozvieme.

A najvacsie riziko podla mna je tankovat na hranicnych pumpach v Rakusku a Polsku. Poliaci maju smelinu v krvi a skuste si pozriet mena prevadzkarov na pumpach v Rakusku, Wolgang to vacsiniu nie je, a mlady Erdogan si fakt nerobi tazku hlavu zo slovenskych motoristov, ktori prisli usetrit 15 centov na litri.
F10, 520d, r2012 Citrinschwarz
E46, 316i Compact, r2002 Grey Green
Opel Antara r. 2011 Калуга моя любовь

Gorgi
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 10. Júna 2012, 14:47

Ako som tak precital ten prispevok nadomnou, mi z toho vychadza, ze je jedno na akej pumpe tankujes, vzdy to bude ,,hop alebo trop" ... takze bude asi lepsie tie pumpy kazdym tankovanim striedat :-k

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Júna 2012, 16:04

najlepsie je mat asi vlastnu rafinerku \:D/ Ja tankujem v Drietomu na Benzinole, v RK na Benzinole a v rakusku v Salzburgu (OMV vacsinou)

londonh

Nedeľa, 10. Júna 2012, 20:08

Gorgi napísal:
Ako som tak precital ten prispevok nadomnou, mi z toho vychadza, ze je jedno na akej pumpe tankujes, vzdy to bude ,,hop alebo trop" ... takze bude asi lepsie tie pumpy kazdym tankovanim striedat :-k

Ale to je u nas dane historicky. Co boli najlepsie joby za sociku? Resp. - kto vo vasom okoli mal pred '89 BMW ci medveda? 1) pumpar 2) masiar 3) automechanik

Neviem ako vy, ale ja aj v roku 2012 jazdim na maso 40km kde sa na mna nedivaju ako na ufo, ked poviem ze nie, nechcem toto co mate vo vyklade, doneste mi zo zadu mensiu svieckovicu.

Alebo na viac konkretnejsiu temu k bmw a autam - ked potrebujete nieco spravit na aute idete len tak do hociktorej garaze ako si to moze dovolit clovek na zapade? A to teraz nehovorim o vyslovenych garazach, ale aj o znackovych servisoch. Nie len BMW, aj ked prave u nich by clovek cakal nejaku kvalitu. A tiez sa aj tu na fore, co som cital, najdu ludia co chodia 150km na servisky aj ked maju oficialny servis 15 minut od domu.
Stale tu fungujeme "na znamostiach", vo vsetkom, a ked sa jedna o hmotne statky vyssej hodnoty - auta, nehnutelnosti, elektroniku - stale sa clovek musi mat napozore kto chce kde ojebat.

Jednotlivec to nezmeni, ti co sa snazia sa casom poddaju, alebo odidu. Generacia gastarbeiterov, ktora v 90tych rokoch stravila pol nedele a pol piatku v kolone na rakuskych priechodoch dnes vychovava pankhartov, ktori vidia, ako tatko - inzinier, mamka - zdavotna sestra - chodili robit zahradnikov do Rakuska aby mi si mohli postavit porothermovy dom 30km od Bratislavy,
a svoju buducnost vidia rovnako - niekto ich bude cakat v Rakusku s otvorenou narucou, alebo niekto bude kupovat cinske oblecenie v butiku na tony.. proste smelina. Kym v 90tych rokoch robili ksefty a smeliny a bokovky vzdelani ludia, dnes sa o to snazia dementi, ktorym rodicia dali do huby vsetko predzute. A takito dementi pomaly nahradzaju tych, co si uz ten svoj vysnivany porothermovy baracik postavili, a preto ked ide clovek utratit sumu za auto, na ktoru by si vacsina ludi musela brat hypoteku a nie uver, privita ho tam kokot v zle padnucom obleku,
ktory sa na vas ani nepozre, lebo podla toho ake auto v showroome ste pozerali idete urcite kupit len socialnu 1tku a nie full-spec 5er. Kto sa trochu vyzna na scene a pozna kto je kto, tak ludia, ktori stoja za importermi a najvacsimi dealermi aut na SR su tie iste, ktore si pred '89 strkali bony a marky do ufulanych monteriek ked posuvali mena v poradovniku a robili upgrade zo zltej 105 na 120GL - slonova kost.
Ja mam pozvanky na takmer vsetky automotiv akcie, keby som mal cas ..a chut...mozem zrat zadarmo 2x do tyzdna v Penati a obdobnych privatnych kluboch a nahanat malu lopticku po velkom ihrisku s palicou v ruke a vsetky tie snobske picoviny, za ktore platia hlavne mladi chalani, ktori leasuju auta, na ktore nemaju, s urokmi, ktore su v niektorych statoch trestne.

Potrva dalsich 20 rokov, kym sa u nas v sluzbach nieco zmeni k lepsiemu, najprv musia padnut na hubu trochu. A oni padnu, lebo ani slovac nebude tak dlho sprosta. Zacina sa to pomaly hybat od malych veci, ked uz nechceme tolerovat hovna na pultoch potravin, a casom to prejde aj na to, ze nebudeme tolerovat hovna v nadrziach cerpaciek...raz...o tych 20 rokov mozno.

Jaj, ako som sa rozohnil, sta nejaky sturovec cestou na Devin. ale tak, ved aj je dovod sa rozohnit ;)

BMWslav
Autor témy
Auto: F22 M235i
Kraj: Košický

Nedeľa, 10. Júna 2012, 20:34

londonh napísal:

Ale to je u nas dane historicky. Co boli najlepsie joby za sociku? Resp. - kto vo vasom okoli mal pred '89 BMW ci medveda? 1) pumpar 2) masiar 3) automechanik

Neviem ako vy, ale ja aj v roku 2012 jazdim na maso 40km kde sa na mna nedivaju ako na ufo, ked poviem ze nie, nechcem toto co mate vo vyklade, doneste mi zo zadu mensiu svieckovicu.

Alebo na viac konkretnejsiu temu k bmw a autam - ked potrebujete nieco spravit na aute idete len tak do hociktorej garaze ako si to moze dovolit clovek na zapade? A to teraz nehovorim o vyslovenych garazach, ale aj o znackovych servisoch. Nie len BMW, aj ked prave u nich by clovek cakal nejaku kvalitu. A tiez sa aj tu na fore, co som cital, najdu ludia co chodia 150km na servisky aj ked maju oficialny servis 15 minut od domu.
Stale tu fungujeme "na znamostiach", vo vsetkom, a ked sa jedna o hmotne statky vyssej hodnoty - auta, nehnutelnosti, elektroniku - stale sa clovek musi mat napozore kto chce kde ojebat.

Jednotlivec to nezmeni, ti co sa snazia sa casom poddaju, alebo odidu. Generacia gastarbeiterov, ktora v 90tych rokoch stravila pol nedele a pol piatku v kolone na rakuskych priechodoch dnes vychovava pankhartov, ktori vidia, ako tatko - inzinier, mamka - zdavotna sestra - chodili robit zahradnikov do Rakuska aby mi si mohli postavit porothermovy dom 30km od Bratislavy,
a svoju buducnost vidia rovnako - niekto ich bude cakat v Rakusku s otvorenou narucou, alebo niekto bude kupovat cinske oblecenie v butiku na tony.. proste smelina. Kym v 90tych rokoch robili ksefty a smeliny a bokovky vzdelani ludia, dnes sa o to snazia dementi, ktorym rodicia dali do huby vsetko predzute. A takito dementi pomaly nahradzaju tych, co si uz ten svoj vysnivany porothermovy baracik postavili, a preto ked ide clovek utratit sumu za auto, na ktoru by si vacsina ludi musela brat hypoteku a nie uver, privita ho tam kokot v zle padnucom obleku,
ktory sa na vas ani nepozre, lebo podla toho ake auto v showroome ste pozerali idete urcite kupit len socialnu 1tku a nie full-spec 5er. Kto sa trochu vyzna na scene a pozna kto je kto, tak ludia, ktori stoja za importermi a najvacsimi dealermi aut na SR su tie iste, ktore si pred '89 strkali bony a marky do ufulanych monteriek ked posuvali mena v poradovniku a robili upgrade zo zltej 105 na 120GL - slonova kost.
Ja mam pozvanky na takmer vsetky automotiv akcie, keby som mal cas ..a chut...mozem zrat zadarmo 2x do tyzdna v Penati a obdobnych privatnych kluboch a nahanat malu lopticku po velkom ihrisku s palicou v ruke a vsetky tie snobske picoviny, za ktore platia hlavne mladi chalani, ktori leasuju auta, na ktore nemaju, s urokmi, ktore su v niektorych statoch trestne.

Potrva dalsich 20 rokov, kym sa u nas v sluzbach nieco zmeni k lepsiemu, najprv musia padnut na hubu trochu. A oni padnu, lebo ani slovac nebude tak dlho sprosta. Zacina sa to pomaly hybat od malych veci, ked uz nechceme tolerovat hovna na pultoch potravin, a casom to prejde aj na to, ze nebudeme tolerovat hovna v nadrziach cerpaciek...raz...o tych 20 rokov mozno.

Jaj, ako som sa rozohnil, sta nejaky sturovec cestou na Devin. ale tak, ved aj je dovod sa rozohnit ;)

pekna rozprava, co dodat =D>

akurat ma demotivuje ta vec, ze pred 20 rokmi sa hovorilo ze o 20 rokov dobehneme zapad no a po 20 rokoch sa stale hovori ze o 20 rokov dobehneme zapad..
Aktual: F22 235i

Ex E92 335xi
Ex E46 330i
Ex E46 316Ti
Ex E36 316i

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 10. Júna 2012, 23:29

j.matrix napísal:
najlepsie je mat asi vlastnu rafinerku \:D/ Ja tankujem v Drietomu na Benzinole, v RK na Benzinole a v rakusku v Salzburgu (OMV vacsinou)

v Drietome maju super ceny. bezkonkurencne, kym nezaviedli Dali Trans ako sa ide na Banovce, v okruhu 100km nemaju urcite nikde lepsie ceny :mrgreen:
----------------------------------

chlapi,vcera vecer som tankoval Lukoil na dialnici a penila ako taka svina divá. je to ukazovatel niecoho?kvality? či.... ? na niektorych pumpach penia, na inych skoro vobec.... :roll:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 10. Júna 2012, 23:58

ja mam tiez ropak len "kratko" ale aditiva sa pridavaju hlavne voci penivosti, cize mam pocit ze je to <>
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

j.matrix

Pondelok, 11. Júna 2012, 08:04

tak ja zas netankujem najlacnejsiu naftu za kazdu cenu 8) kym som mal Peugeot 1,9d tak hej, tam sa nemalo co pokazit...a pridavam tam stale este zimny VIF co mi zostal...

londonh

Pondelok, 11. Júna 2012, 09:02

j.matrix napísal:
tak ja zas netankujem najlacnejsiu naftu za kazdu cenu 8) kym som mal Peugeot 1,9d tak hej, tam sa nemalo co pokazit...a pridavam tam stale este zimny VIF co mi zostal...

ake mate skusenosti s tymi aditivami? Ja som to parkrat do auta nalial ked som tankoval na roznych podozrivych pumpach - zapadnute dediny v baskicku alebo na severe Francuzska, kde som sa bal, ze to co ja davam do svojej nadrze bolo v tej pumparovej nadrzi niekolko mesiacov - ale inak som bol vzdy mierne skepticky k tym aditivam. Ziadne iluzie si nerobim o tych, ktore udajne su priamo v palive od OMV, SHell ci hociktorej inej znacky, aj nejake testy od statnych metrologov tvrdili, ze ich pritomnost v palive je zanedbatalna vo vacsine merani a prinos tazko meratelny.
Citite nejaky rozdiel ked to tam lejete? Ci tiez len tak, pre dobry pocit :)?
F10, 520d, r2012 Citrinschwarz
E46, 316i Compact, r2002 Grey Green
Opel Antara r. 2011 Калуга моя любовь

j.matrix

Pondelok, 11. Júna 2012, 10:25

tak to je zimne aditivum, tak hlavne aby si v zime nastartoval, tuto zimu boli slusne mrazy 8) su tu na fore aj vysledky z nejakeho testu tych aditiv, pohladaj.
malo by zlepsovat cetanove cislo nafty, znizit penivost, zlepsit filtrovatelnost atd..

inak
Ale to je u nas dane historicky. Co boli najlepsie joby za sociku? Resp. - kto vo vasom okoli mal pred '89 BMW ci medveda? 1) pumpar 2) masiar 3) automechanik .........

vystizne napisane :thumbup:

bramborak
Auto: e91 "07

Pondelok, 11. Júna 2012, 10:31

ja pouzivam pri kazdom tankovani,odkedy mam auto (commonrail) ale daval som aj pri starom diesli.
rozdiel neviem posudit,kedze to uz dlho aplikujem, a naftu bez prisady som uz dlho v aute nemal, ale myslim ze extra rozdiel tam nebude,je to skor ako prevencia. tiez mam este zimny VIF a aj nadalej budem mat,kedze v obchode mali len zimny,tak som kupil liter a letny uz nebudem kupovat :mrgreen:
je to lacné, vysledky testov boli super..takze neni o com.
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Pondelok, 11. Júna 2012, 14:31

Ja som mal velmi podobny problem s ... wait for it ... Shell VPOWER v Rakusku. Cele problemy spocivali v tom, ze ked som isiel zastavit a zoslapol som spojku uplne dole a druhou nohou brzdil, otacky mi padali pod 800 o/min az mi sem tam skapal motor. Dialo sa to takmer pravdidelne az som zacal mat strach, ze ci mam nieco zo spojkou (ale bolo mi povedane, ze to by sa prejavovalo presne naopak) a potom som si myslel, ze zasrane nasavanie na palivo. Uz som bol uplne paranoidny a vyhadzoval som rychlost a aj tak mi to skapalo. Dokonca sa to tvarilo, ze to ma vacsie problemy pri vyhodenej rychlosti. Kazdopadne sa to stalo podobne ako pri OP pri takmer prazdnej nadrze (cca 6-7litrov zvysok) a natankoval som iba za 50EUR 100okt Shell (takujem vzdy na Slovensku kvoli uctovnictvu a vzdy 100oktanovy OMV). Par dni neskor som natankoval zase za 50 EUR (vobec som si to vtedy nespajal s benzinom) a problemy dalej pretrvavali. Potom som dal trocha sviznejsie dialnicu Wien->BA a natankoval plnu na OMV a odvtedy ziadne problemy.

Takze neviem, bud som zobral bordel zo spodku nadrze, ale toto nebolo prvy krat a ani najviac co som vyjazdil nadrz + auto je 2008 s cca 60tkm, alebo radiaca nevedela spolupracovat s inym palivom ako na aky je zvniknuta, alebo to je v niecom uplne inom a bola iba nahodou za akych okolnosti sa udialo :-k
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

jozo7777
Auto: VW

Štvrtok, 21. Júna 2012, 14:04

Tankujem na Lukoil-e , ale iba naftu ktoru aditivujem VIF-om a spravenych cez 40 tis. km a ziaden problem klop klop .

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 218 neregistrovaných