... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Re: hlasny chod motora

Štvrtok, 3. Mája 2012, 12:54

pe3k69 napísal:

Preciatj si to forum odkedy do nho piseme my traja! coWon Peter_NR a JA a prides na to co treba robit :)

Tak ze kolik to stalo? 650 ecek? Den prace a to byl original servis v ktetem meste?

Užívateľov profilový obrázok
Peter_NR
Auto: E91 318d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 3. Mája 2012, 21:06

pe3k69 napísal:
No je tam moment od - do... a to natahuju podla retaze... povedal mi zeto budu natahovat kym sa retaz nenasponuje :D a nikto mi nevola, takze uz im strelil motor :D

to čo Ti povedali??? ....... ten technik bol asi zhulený ....."zeto budu natahovat kym sa retaz nenasponuje" :-)))))
asi to menili ozaj prvy krat .... ale ved raz sa to musia naucit, odkial by to vedeli, ved su len autorizovany servis

toto je dost podobne ... navod na e46-ku .....a srobuje sa to nadoraz po tesniaci kruzok
to sponovanie robi ten samotny napinaci srob + cez trisku sa do neho tlaci olej
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/07/09/93

btw: DUFAM ze sa ten zvuk celkom stratil :-) .....(zajtra idem pre ten nap. srob do bmw)
Prílohy
chain_tens_N47.jpg
nasa nestastna N47-ka
chain_tens_N47.jpg (23.52 KiB) 2838 zobrazení

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 4. Mája 2012, 06:22

Peter_NR napísal:

to čo Ti povedali??? ....... ten technik bol asi zhulený ....."zeto budu natahovat kym sa retaz nenasponuje" :-)))))
asi to menili ozaj prvy krat .... ale ved raz sa to musia naucit, odkial by to vedeli, ved su len autorizovany servis

toto je dost podobne ... navod na e46-ku .....a srobuje sa to nadoraz po tesniaci kruzok

btw: DUFAM ze sa ten zvuk celkom stratil :-) .....(zajtra idem pre ten nap. srob do bmw)

cez tu dierku by sa tam mal tlacit olej... uz som to tusim spominal
opel to ma tak

btw: kup si hned aj tesnenicko...

pe3k69
Kraj: Prešovský

Piatok, 4. Mája 2012, 06:47

Peter_NR napísal:

presne tak ako si to napisal... mne este ukazovali, ze ten sroub bol zly ze nesiel olej cez tu dierocku ale okolo zavitu...
BTW: auto este stale nemam az dnes mam po nho ist... co sa zvuku tyka tak to bude asi individualne, mne zmizol jeden pazvuk ale stale tam nieco je... proste kovovy zvuk zmizol, po starte ked som natocil motor mozno 3sekundy velmi divne klepal a bolo pocut take kovove rezonovanie, asi doponanie retaze??? a ten zvuk je uz prec.. nastartujem a motor je ticho... len to rezonovanie po pridani plynu je tam stale... len neviem ci to je vobec retaz??? takze vozim sa a budem pocuvat co sa bude diat..

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Mája 2012, 07:47

pe3k69 napísal:

presne tak ako si to napisal... mne este ukazovali, ze ten sroub bol zly ze nesiel olej cez tu dierocku ale okolo zavitu...
BTW: auto este stale nemam az dnes mam po nho ist... co sa zvuku tyka tak to bude asi individualne, mne zmizol jeden pazvuk ale stale tam nieco je... proste kovovy zvuk zmizol, po starte ked som natocil motor mozno 3sekundy velmi divne klepal a bolo pocut take kovove rezonovanie, asi doponanie retaze??? a ten zvuk je uz prec.. nastartujem a motor je ticho... len to rezonovanie po pridani plynu je tam stale... len neviem ci to je vobec retaz??? takze vozim sa a budem pocuvat co sa bude diat..

Prodim te az budes met auto, mohl by si naticit video a nekde to upnout, chci to taky resit, tak zatim nevim jestli je to tim srubem nebo necim jinym, nemohla to byt pumpa? Me to prave vydava takove šuchotani
Tak jak jste s tím autem dopadli? Spokojení?

pe3k69

Nedeľa, 6. Mája 2012, 16:50

Marek-WAR pozri si stranu 4 tak su videa co kde ako robi a aky zvuk to ma... a cital cele toto vlakno... uz som ti to pisal!

pe3k69

Nedeľa, 6. Mája 2012, 16:52

No tak ako ste na tom vsetkym??? S autom riesite este tu retaz ci nie???? Ja som vymenil ten napinak a kaslem nato.... budem pocuvat co sa bude diat a uvidime... strihne retaz? tak kupim motor uz ma to nebavi to riesit... nikto nevie co s tym a kazdy chce menit nieco ine :) ak pridete na nieco nove piste....

Peter_NR

Nedeľa, 6. Mája 2012, 21:34

Zdravim,
takze vcera som menil olej, filtre a vymenil som aj ten napinaci srob (Chain tensioner - 11 31 7 797 901 cena v bmw do 32€)

Ked som vybral stary napinak - nedal sa stlacit - ta vrchna tryska bola zapchata (asi podobne ako u teba/pe3k69)
Mam pocit ze ten klopkavo-retazovy efekt sa stratil (stary napinak asi zostal "zaseknuty" tym ze neodtekal olej a preto nepruzil)- ale ten mierne "retazovy" zvuk tam zostal.

Som zvedavy dokedy to vydrzi kym sa ta tryska zase nezapcha :-( /bohvie kolko bordelu bolo v tom starom - asi ho skusim rozpilit/rozobrat?
Prílohy
N47_tim_tens_old_vs_new.jpg
N47_tim_tens_old_vs_new.jpg (41.53 KiB) 2780 zobrazení
N47_tim_tens_disassembly.jpg
N47_tim_tens_disassembly.jpg (99.1 KiB) 2780 zobrazení
N47_tim_tens_assembly.jpg
N47_tim_tens_assembly.jpg (101.19 KiB) 2780 zobrazení

pe3k69

Nedeľa, 6. Mája 2012, 21:56

sikovny pekne si to ukazal :)

takze asi tak.. budeme sa vozit a uvidime co bude dalej...

dufam, ze nam to vydrzi ;) :thumbup:

coWon

Pondelok, 7. Mája 2012, 11:14

Peter_NR napísal:
Zdravim,
takze vcera som menil olej, filtre a vymenil som aj ten napinaci srob (Chain tensioner - 11 31 7 797 901 cena v bmw do 32€)

Ked som vybral stary napinak - nedal sa stlacit - ta vrchna tryska bola zapchata (asi podobne ako u teba/pe3k69)
Mam pocit ze ten klopkavo-retazovy efekt sa stratil (stary napinak asi zostal "zaseknuty" tym ze neodtekal olej a preto nepruzil)- ale ten mierne "retazovy" zvuk tam zostal.

Som zvedavy dokedy to vydrzi kym sa ta tryska zase nezapcha :-( /bohvie kolko bordelu bolo v tom starom - asi ho skusim rozpilit/rozobrat?

A z vrchu si to vsetko urobil?

Peter_NR

Pondelok, 7. Mája 2012, 17:48

coWon napísal:
A z vrchu si to vsetko urobil?

ano, z vrchu z lavej strany nad DPF-kom
ten pristup je tam uplne nahovno ale zdola by to nebolo o moc lepsie

inak pol hodinu som okolo toho maturoval a zacinal som mat obavy ze musim zhodit DPF-ko a skusit to zdola /pe3k69 pisal ze jemu to zhodili/
nakoniec to len vyklonil ten horny drziak DPF-ka - a islo to
/tu skrutku ale zhora/zboku nevidis - pouzil som zrkadlo a potom som ju len nahmatal/

coWon

Štvrtok, 10. Mája 2012, 20:09

dneska som bol v automotiv v BA
som nieco riesil s e60

a popytal som sa na nas problem
povedal mi ze na mojom mieste by sa na to vysral pretoze vymena retaze a veci ostatnych stoji cca 2000€ a mas rozšalovany cely motor....
no a novy motor stoji 3000€... hovoril ze je to paradox lebo ostatne motory stoja do 15000€
mozno asi aj kvoli tomuto problemu isla cena dole... a ked som sa opytal ze ci to neni repas, tvrdili mi ze je to proste novy motor a basta (:

sharan933

Nedeľa, 13. Mája 2012, 11:40

za 2000eur no neviem co tam chcu menit na vymenu retaze sa nemusi rozoberat cely motor

coWon

Nedeľa, 13. Mája 2012, 11:47

sharan933 napísal:
za 2000eur no neviem co tam chcu menit na vymenu retaze sa nemusi rozoberat cely motor

aj klukovka sa mení

coWon

Štvrtok, 24. Mája 2012, 09:44

NIKTO NECHE TEN ŠRÓB????

zostal mi a je mi na dve veci

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní