... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Re: hlasny chod motora

Piatok, 1. Februára 2013, 07:30

pe3k69 napísal:
No pozeram, ze stara tema sa rozbieha znova:-) ja a coWon sme to riesili asi najviac
1. Retaz uz praskla a novy motor stal 3500e
2. coWon uz ma 5- tkove BMW
3. Ten sroub asi nicomu nepomoze :-) je to skor psychologicke
4. Oprava tak ako by mala byt spravena by stala cca 2500e takze to cele nema zmysel radsej pockat kym tu retaz sekne a novy motor.....
5. Ako prevencia castejsie menit olej ... necakat na 30 tis ale menit po cca 15- 20 tis km alebo samozrejme 1rok
6. Remenica nema kovovy zvuk... ved tam je guma a kus zeleza nema tam co klepat, ono to piska...

Moj pribeh je tam popisany vratane videa... take piskave zvuky remenica, kladky a remen,
Kovovy zvuk retaz, no s nou realne asi nic nespravime, mne osobne pripada ze po vymene oleja je to lepsie a klepotanie pocut po nastartovani kym sa nedopne retaz- ako keby sa napinak nedopinal??? Po chvilke je to OK

Takze asi to nerieste oprava 2500e novy motor 3500e stoji to za to?
Ak mate auto v zaruke tak bombardovat servis!!! A stale chodits tou istou vecou- klepotanie retaze... po 3tej navsteve s tym istym problemom uz sa to musi menit a hlavne si to dat zapisat do knizky! Lebo u Audi zabudaju zapisovat staznosti a nasledne sa to spetne tazko dokazuje:-)

Diky za info, mam len niekolko doplnujucich otazok.
1. Bol to novy motor, jazdeny, repasovany? Kde si ho zohnal, kto ti to robil, cena je aj s pracou? Ak sa trosku rozpises, budem povdacny.
2. Mudry chlapec :mrgreen:
3. Tiez si myslim
4. To som pisal vyssie, tiez uz radsej "pockam" mozno to ani neprdne, to uz liter hore dole
5. Menim kazdych 10-13tkm, snad to niecom pomoze.
6. to je mi jasne.

Auto v zaruke nemam, je to jazdena plecka. :mrgreen: Prosim ta, ak bude mozne, napis mi hlavne ze kto ti to robil, odkial si zohnal motor, celkovu cenu aj s pracou, za samotny motor, co vsetko bolo treba urobit, etc. Velka vdaka!

pe3k69
Kraj: Prešovský

Piatok, 1. Februára 2013, 09:49

kubog napísal:
Diky za info, mam len niekolko doplnujucich otazok.
1. Bol to novy motor, jazdeny, repasovany? Kde si ho zohnal, kto ti to robil, cena je aj s pracou? Ak sa trosku rozpises, budem povdacny.
2. Mudry chlapec :mrgreen:
3. Tiez si myslim
4. To som pisal vyssie, tiez uz radsej "pockam" mozno to ani neprdne, to uz liter hore dole
5. Menim kazdych 10-13tkm, snad to niecom pomoze.
6. to je mi jasne.

Auto v zaruke nemam, je to jazdena plecka. :mrgreen: Prosim ta, ak bude mozne, napis mi hlavne ze kto ti to robil, odkial si zohnal motor, celkovu cenu aj s pracou, za samotny motor, co vsetko bolo treba urobit, etc. Velka vdaka!

Takze...
1. Ja som este motor nemenil a dufa, ze ani nebudem :) Pisal tu o tom jeden chlapec a potom som s nim pisal a zistoval si o tom veci...
Takze cena okolo 3500€ je za fungel novy motor ale je to vymena.. cize stary motor im das a tebe poslu novy... to uz treba zistovat ked sa nieco stane :) ale aj na ebay.de je kopec motorov aj fungel novych okolo 2500€
2. Ja mam rad 3-ojkove BMW tkze dalsie bude asi F30 alebo F10 ale mne sa na trojke paci, ze je ta agilna :) predsa F10 je uz velka krava...

BTW: nieco ti este poslem do spravy :)

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Piatok, 1. Februára 2013, 11:44

uz si to dobre nepamatam, ale ked som bol s e60 v blave v bmw, tak som sa na toto pytal... tam mi tusim povedal ze sa to ani neopravuje (pretoze retaz je "dozivotna" a nemaju na vymena ani technologicky postup) ale meni sa cely motor a ten motor stoji cca 3500€... dalej hovoril, ze vie sa o tom a preto je cena toho motora taka aka je, a bezna cena noveho motora je 15000€

ja som to dalej riesil s kamaratmi s mechanikmi a chceli sme sa dat na vymenu tej retaze.... lenze ako kazdy dobry mechanik sa musi na to pripravit a pozistovat si skutocnosti...
no kazdy sa za mnou vratil so spravou, ze hentake nieco by sa ani neodvazil robit a ze sa to ani bezne nerobi

ked som to auto kupoval, tak si pamatam ako som to pocul (tu retaz pri kupovani) ale netusil som co to je... po skoro dvoch rokoch som ho predal prave kvoli tomu...
a co to znamena? ze je to cele o psychologii cloveka... pokial o tom nevies, neriesis... ale ked uz o tom vies, tak ti to neda spavat.

uplne by stacilo urobit tomu rontgen ako sa to chova pri chode... v dnesnej dobe su specialne rontgeny kde dokonca vidis ciastocne aku farbu ma to co rontgenujes
ja to vidim, ked chodim do prace, ako nam rontgenuju tasky... je krasne videt co tam mam a mal som tam napriklad harddisc (hdd) a videl som na monitore (vystup z rtg) ze aky vyrobca je na nalepke ktora je pod krytom...

urcite by sa dalo zistit cez rtg v com je zavada... ci tu retaz nedopina (ten nestastny srob), alebo je vytahana, alebo su vydrane kolajnicky... alebo je zdeformovana kvoli tomu sklonu zubov na ojnici, ci kde to uz bolo...

pe3k69

Piatok, 1. Februára 2013, 16:39

coWon ja len tak offtopic si teraz s 5-tkou spokojnejsi? a co tam mas vlastne za motor?

coWon

Piatok, 1. Februára 2013, 21:17

pe3k69 napísal:
coWon ja len tak offtopic si teraz s 5-tkou spokojnejsi? a co tam mas vlastne za motor?

pm

BMatoW
Auto: BMW 318D 2008
Kraj: Košický

Piatok, 15. Februára 2013, 11:56

coWon napísal:

to nemyslis vazne, ze?

ahoj,preco by som to nemyslel vazne??
auto mi uz checkol jeden znami co to robil uz x-krat a robil aj roztrhnutu retaz na X5 3.0D
uistoval ma,ze to prestane a ze sa to poriesi,neviem ci mu mam verit no mal tam tu X5 tak mi to poukazoval
najprv to rozoberie,potom ma zavola a ukaze mi co vsetko je opotrebovane a co treba menit,objedname to a vymeni to..
ved vsetko je to mechanicke cize ako sa to pokazi,tak sa to aj musi dat opravit
nemam velmi chut cakat kym bude motor KO a potom to riesit..
je to kazdeho osobna vec ako k tomu pristupi,keby som ho mal este v zaruke,tak by som tie nase BMW servisi otravoval kazdy den a nie len ja...
dufam ze to co som pisal aspon troska objasni co a preco to chcem dat vymenit..

hugo7
Auto: passat b5.5

Piatok, 15. Februára 2013, 15:34

tieto nové motory a celkovo autá sú proste hovná! u nejakého vyfajčeného taliana by ma to neprekvapilo, ale že bmw takto klesne by som nebol povedal...dovi dopo :-({|=

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Piatok, 15. Februára 2013, 15:45

hugo7 napísal:
tieto nové motory a celkovo autá sú proste hovná! u nejakého vyfajčeného taliana by ma to neprekvapilo, ale že bmw takto klesne by som nebol povedal...dovi dopo :-({|=

vitaj v klube, vydareny 1. prispevok. ](*,) dnes uz vsetko je nadimenzovane na 2-3 roky, bohuzial.
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

coWon

Piatok, 15. Februára 2013, 21:38

BMatoW napísal:

ahoj,preco by som to nemyslel vazne??
auto mi uz checkol jeden znami co to robil uz x-krat a robil aj roztrhnutu retaz na X5 3.0D
uistoval ma,ze to prestane a ze sa to poriesi,neviem ci mu mam verit no mal tam tu X5 tak mi to poukazoval
najprv to rozoberie,potom ma zavola a ukaze mi co vsetko je opotrebovane a co treba menit,objedname to a vymeni to..
ved vsetko je to mechanicke cize ako sa to pokazi,tak sa to aj musi dat opravit
nemam velmi chut cakat kym bude motor KO a potom to riesit..
je to kazdeho osobna vec ako k tomu pristupi,keby som ho mal este v zaruke,tak by som tie nase BMW servisi otravoval kazdy den a nie len ja...
dufam ze to co som pisal aspon troska objasni co a preco to chcem dat vymenit..

ta podarena retaz je vzadu medzi prevodovkou a motorom... bude musiet motor von a skoro cely rozobrat (videl som to)... mne to nechcel nikto robit, ale ked je ten chalan taky fachan, tak klobuk dolu...
ja som voci takym silnym opravam skepticky, ale ked to situacia vyzaduje, tak potom sa na to inac pozera. skepticky som preto lebo fungujem v tomto obore ako hobby a viem co vsetko to obnasa a uz to nikdy nemusi byt take ako pred tym.
presne sa viem vzit do tvojej koze, ja som tak isto nemohol prestat na to mysliet, takze viem co je to za pocit.
ale je jasne ze existuju ludia co su rozvazny a vedia co robia a takych je malo a mozno prave on je jeden z nich.. tak mu auto zver do ruk a budes mat pokoj.
drzim palce.

petersss
Auto: BMW x3, patrol GR
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 7. Marca 2013, 19:38

Ahojte,
nebudem zakladať novú tému, tak to napíšem sem. Zdá sa mi, že mi niečo šveholí (hrkoce) na voľnobehu, je to auto X3 a motor 2.0D 130kw, nabehané 169000km. Robí to, keď motor trochu ochladne a hneď ho naštartujem (čiže za studena). Keď je motor zohriaty, tak to ani nieje počuť, je tam nejaké šveholenie, ale buď to je niečo iné alebo to nieje tak počuť. Prikladám aj video

a tu je druhé, síce nieje úplne zohriaty motor, ale je to rozdiel

Ešte zajtra skúsim dať dole remeň a naštartovať, či to bude robiť (myslel som, že to bude robiť kladka. Tá bola zlá, vymenil som ju a aj remeň, ale robí to naďalej).
Ak niečo viete, poraďte.

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 7. Marca 2013, 20:03

To je presne zvuk tej retaze, videl som tych videi uz viacej. Daj si N47 ticking noise, je toho plny youtube. Co som cital tak to uz je vacsinou take posledne stadium...
Tych 160 volaco km aj sedi, vacsionu co som citaval tak to robilo okolo tychto km, aj ked to niektorym ruplo aj skor a ziadne zvuky to nevydavalo.
Moj motor znie zatial ok, mam 132 500km

coWon

Piatok, 8. Marca 2013, 13:40

petersss napísal:
Ahojte,
nebudem zakladať novú tému, tak to napíšem sem. Zdá sa mi, že mi niečo šveholí (hrkoce) na voľnobehu, je to auto X3 a motor 2.0D 130kw, nabehané 169000km. Robí to, keď motor trochu ochladne a hneď ho naštartujem (čiže za studena). Keď je motor zohriaty, tak to ani nieje počuť, je tam nejaké šveholenie, ale buď to je niečo iné alebo to nieje tak počuť. Prikladám aj video

a tu je druhé, síce nieje úplne zohriaty motor, ale je to rozdiel

Ešte zajtra skúsim dať dole remeň a naštartovať, či to bude robiť (myslel som, že to bude robiť kladka. Tá bola zlá, vymenil som ju a aj remeň, ale robí to naďalej).
Ak niečo viete, poraďte.

vitaj doma #-o

pe3k69

Piatok, 8. Marca 2013, 16:24

for petersss

No ako sme uz pisali, presne ten isty zvuk mam ja ja..
hlavne po nastartovani za studena, ked auto stoji (z vecera do rana)
Este skus tak studeny motor nechat 10 sekund klepat a potom troska pridaj tak na 2500 otacok raz / dvakrat a ten zvuk sa strati...
teoreticky sa dopne retaz pod zatazov a uz neklepe....
ten svuk sa strati aj ked prejdes par metrov... to je prvy priznak :)

ak ti to robi stale aj ked sa po ceste vracias domov to je uz horsie...

Ako som pisal akurat vcera som to znova riesil :) Teda dalsi postreh - nahriaty motor prejdes xy km obehujes ides rychlejsie.. skus zaradit 4-ku pridat a potom ubrat plyn, ze budes brzdit motorom okolo 100km/h a ci budes pocut taky sustavy zvuk.. ako keby nieco suchotalo proste budes to pocuj, ze nieco nie je OK (samozrejme vypnute radio a dobry asfalt) .. pod plynom ide auto pekne tichucko ale po ubrati plynu (brzdeni plynom) sem tam pocujem zvuk ktory nie je OK.. to som spozoroval az teraz " po zime".... preto som to aj znova zacal riesit..
a mechanik z BMW mi povedal, ze to robia tie klzaky... a ze dost aut teraz maju co im to menia....
meni sa retaz a 2 klzaky, ze menili aj ozubene kolecka ale tie ze netrebalo menit....

tak zisti kolko by ta vymena stala v BMW a ideme nato :)

petersss

Piatok, 8. Marca 2013, 21:50

Zdravým vás! Tak dnes som dal dolu remeň a hrkoce to stále(trošku sa zmenilo ale to bude asi alternator ale len trochen)To znamená že je to buď ten napinák(šrob)alebo reťaz.Neham si to prejsť hlavou a uvydím čo dalej,ale asi prvé čo urobím tak vymením sám olej(aj keď bol ževraj menení nedávno,neverým tým 30000KM intervalom)Potom asi dám vymeniť ten napinák(šrob) + rozvodovú reťaz.Zisťím cenu a podla toho sa zariadím.Ak by naozaj pomohlo a zmyzol by ten hrkot keď sa vymení reťaz tak idem do toho.Neznesiem ten hrkot.To moj 18ročný Offroad ma lepší zvuk!!!

petersss

Piatok, 8. Marca 2013, 22:08

A ešte som zabudol napísať,auto som kúpil nedávno ,je ako nové aj z vonku aj z vnútra (len ten hrkot)Tým chcem povedať že toto by som nikdy nečakal od BMW(za tie peniaze)Chcel som kúpiť iné auto ale nakoniec som sa rozhodol aj keď sa my naskytla možnosť tak som kúpil toto. Len tak Off top že v práci máme 406ku ktorá ma nabehané cez 440000km a motor ide ako hodiny,a to poznám viac značiek motorov čo majú cez 300000km a su bez poruchy!!!!Kam sa dostalo BMW FUJ hnus ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných