... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: automobilka bmw

Streda, 2. Mája 2012, 08:50

pelo, nechcem sa pustat do politickych ci ekonomicych debat, no aj ked mas pravdu, toto je zas ina liga. Tiez sa mi nepaci ak stat dava nejake prispevky ci ulavy zahranicnym "investorom" ktory pridu len vyzrat hrozienka a za ulavy na nejaky cas zamestnaju zopar ludi. Hlavne ak take firmy maju, ci by mohli mat, konkurenciu spomedzi domacich firiem/podnikatelov.
Ale automobilka, to je ina kava. Sorry, ale ziadna SR firma ci podnikatel nema technologie, know-how a take meno, aby dokazali rozbehnut fabriku vyrabajucu niekolko 100tis vozidiel rocne ich vlastneho designu/navrhu. V tomto su automobily specialne, ide o meno a o zaujem o ich produkty. V tom na Slovensku konkurenciu nemaju a obavam sa ze uz ani nikdy mat nebudu. (nebavime sa o vyrobe par desiatok kusov rocne, vid K1)
Ak taketo velke firmy podporia zmysluplnou ulavou na dani nevidim to az tak cierne ako ked davaju priamu podporu maly dodavatelom a vydriduchom ktory takto kazia trh.

PS- ale o tom ze podporu by mali dostavat aj (ci skor hlavne) domace firmy, v tom s tebou uplne suhlasim.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 2. Mája 2012, 08:58

Automobilka je specialna, to hej. Ale myslel som to skor vo vseobecnosti, ze nas stat zdiera nasich schopnych ludi a podporuje vsetkych naokolo...a o predaji statnych monopolov (SPP, elektrarne, transpetrol...) tzv. zahranicnym investorom sa uz radsej ani nebudeme bavit, len by sme sa viac nasrali...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

jararak
Auto: skodofka 120l

Streda, 2. Mája 2012, 10:11

v tom mate chalani pravdu, kolko ludom som pomahal, alebo ich odhovaral od podnikatelskej brandze, je to sice pekne ze jeden mesiac sa ti podari, ale co zvysnych 11. Ak sa ti fakt podari je to super ale tu sa to jednoducho neda :( a komu sa to dari, chalani mate moju poklonu, ja som nato nervy nemal.

ale ako vravia chalani, kolbasu este nemame a uz si od nej usta utierame. Ak to pojde do kecheca, tam to maju harvestory farebnych a inych vzacnych kovov nepojdu, maju to daleko a cestovat treba za loove. tam makaju ludia ktory chcu (samozrejme najde sa aj par pociernych ale pred tymi klobuk dole)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

bubino
Kraj: Zahraničie

Streda, 2. Mája 2012, 10:52

salat napísal:
pelo, nechcem sa pustat do politickych ci ekonomicych debat, no aj ked mas pravdu, toto je zas ina liga. Tiez sa mi nepaci ak stat dava nejake prispevky ci ulavy zahranicnym "investorom" ktory pridu len vyzrat hrozienka a za ulavy na nejaky cas zamestnaju zopar ludi. Hlavne ak take firmy maju, ci by mohli mat, konkurenciu spomedzi domacich firiem/podnikatelov.
Ale automobilka, to je ina kava. Sorry, ale ziadna SR firma ci podnikatel nema technologie, know-how a take meno, aby dokazali rozbehnut fabriku vyrabajucu niekolko 100tis vozidiel rocne ich vlastneho designu/navrhu. V tomto su automobily specialne, ide o meno a o zaujem o ich produkty. V tom na Slovensku konkurenciu nemaju a obavam sa ze uz ani nikdy mat nebudu. (nebavime sa o vyrobe par desiatok kusov rocne, vid K1)
Ak taketo velke firmy podporia zmysluplnou ulavou na dani nevidim to az tak cierne ako ked davaju priamu podporu maly dodavatelom a vydriduchom ktory takto kazia trh.

PS- ale o tom ze podporu by mali dostavat aj (ci skor hlavne) domace firmy, v tom s tebou uplne suhlasim.

tak niak =D> =D> =D>

Solty
Auto: mhd

Streda, 2. Mája 2012, 12:02

jararak napísal:
ale ako vravia chalani, kolbasu este nemame a uz si od nej usta utierame.

Toto je to typické slovenské a keď sa chcete pobaviť tak si prečítajte topky tie komentáre k tejto téme, klasickí Slováci čo budú stále nadávať na systém, ale nič pre zmenu neurobia =D>

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 2. Mája 2012, 12:34

"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Miro Kovačik
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Streda, 2. Mája 2012, 18:43

Potvrdené aj z iných medií

Solty
Auto: mhd

Streda, 2. Mája 2012, 19:20

Podla mňa niekto slovensky hovoriaci čítal reakcie na TOPKách a povedal vedeniu, že nie tu to nepostavíme:twisted:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných