... všetko o BMW ...
bmwbros napísal:Keby sa dala taká ,,rúrka,, kupiť, tak si ju ihneď kúpim do rezervylebo raz ma určite najebe tak DPF-ko, vlastne už ma serie dlhšie, že ho rovno dám von.... riadiacu jednotku žhavenia novú BERU mám nahodenú, 6kus BERU žhavičov tiež, cez diag. nahodená regenerácia, do prázdnej nádrže som dal DPF SUPER CLEAN od PRO-TEC-u a následne natankoval do plna, jazda do Rakúska a späť cca. 800km z toho 600km diaľnice, nepomohlo
Podľa tohto teraz usudzujem, že už mu nepomôže nič, len ho dať von, buď úplne
alebo ho vyčistiť s DPF FLUSHING LIQUID a dať späť. Bimmer pritom ťahá stále ako šialený, výkon má stále rovnaký, našťastie ma do ,,nudzáku,,ešte nenahodilo, tak podľa toho usudzujem že ten filter ešte nebude moc zanesený. Mimochodom, čo som teraz postrehol, tak budem musieť vymeniť EGR ventil aj ja, lebo v skrytom menu som kontroloval len tak so srandy
teplotu motora a nedostal som ju za celý deň nie viac ako 73-75 celzia, sice vonku bola ,,kosa,, ale to s tým myslím nič nemá. Ale aj napriek týmto starostiam mám radosť z jazdy naďalej hehe
![]()
![]()
nooo napísal:tak dpf je vonku... vykon ide tak ako ma... len sa chcem sa opytat, vsade pisu, ze spotreba by mala ist dole o 0,5 - 0,7l... mne naopak, mam pocit, ze strasne narastla... nemozem si pomoct, ale na kratkych trasach mi pise az okolo 13- 15l/100km a to je blbost... teraz su cez uz aj plusove teploty a ked bolo -7 som taku spotrebu nemal, max 11 - 11,5 a nie toto... ako to moze s tym suvisiet? pomozte prosim Vas... ten clovek co mi vyberal dpf tvrdi, ze ten jeho zasah s tym vobec nesuvisi, ze je zima... ale predsa viem kolko som mal predtym a teraz... nikdy predtym mi nepisalo taketo hodnoty, som z toho zufaly
l.bily napísal:neviete mi povedat oko je to u r.v. 2009? Vcera sme kupili auto v BMW DE a v menu polozka filter pevnych castic nieje, ked sme sa na to pytali, tak odpoveali ze je to nejak inak riesene, no bohuzial tolko sme po nemecky nerozumeli