... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bmwbros
Auto: E60 530D
Kraj: Banskobystrický

Re: particle filter

Nedeľa, 12. Februára 2012, 09:12

Keby sa dala taká ,,rúrka,, kupiť, tak si ju ihneď kúpim do rezervy :mrgreen: lebo raz ma určite najebe tak DPF-ko, vlastne už ma serie dlhšie, že ho rovno dám von.... riadiacu jednotku žhavenia novú BERU mám nahodenú, 6kus BERU žhavičov tiež, cez diag. nahodená regenerácia, do prázdnej nádrže som dal DPF SUPER CLEAN od PRO-TEC-u a následne natankoval do plna, jazda do Rakúska a späť cca. 800km z toho 600km diaľnice, nepomohlo :( Podľa tohto teraz usudzujem, že už mu nepomôže nič, len ho dať von, buď úplne :-k alebo ho vyčistiť s DPF FLUSHING LIQUID a dať späť. Bimmer pritom ťahá stále ako šialený, výkon má stále rovnaký, našťastie ma do ,,nudzáku,,ešte nenahodilo, tak podľa toho usudzujem že ten filter ešte nebude moc zanesený. Mimochodom, čo som teraz postrehol, tak budem musieť vymeniť EGR ventil aj ja, lebo v skrytom menu som kontroloval len tak so srandy :D teplotu motora a nedostal som ju za celý deň nie viac ako 73-75 celzia, sice vonku bola ,,kosa,, ale to s tým myslím nič nemá. Ale aj napriek týmto starostiam mám radosť z jazdy naďalej hehe :D :D :D
ex E60 530D sedan black

nooo
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 12. Februára 2012, 15:26

bmwbros napísal:
Keby sa dala taká ,,rúrka,, kupiť, tak si ju ihneď kúpim do rezervy :mrgreen: lebo raz ma určite najebe tak DPF-ko, vlastne už ma serie dlhšie, že ho rovno dám von.... riadiacu jednotku žhavenia novú BERU mám nahodenú, 6kus BERU žhavičov tiež, cez diag. nahodená regenerácia, do prázdnej nádrže som dal DPF SUPER CLEAN od PRO-TEC-u a následne natankoval do plna, jazda do Rakúska a späť cca. 800km z toho 600km diaľnice, nepomohlo :( Podľa tohto teraz usudzujem, že už mu nepomôže nič, len ho dať von, buď úplne :-k alebo ho vyčistiť s DPF FLUSHING LIQUID a dať späť. Bimmer pritom ťahá stále ako šialený, výkon má stále rovnaký, našťastie ma do ,,nudzáku,,ešte nenahodilo, tak podľa toho usudzujem že ten filter ešte nebude moc zanesený. Mimochodom, čo som teraz postrehol, tak budem musieť vymeniť EGR ventil aj ja, lebo v skrytom menu som kontroloval len tak so srandy :D teplotu motora a nedostal som ju za celý deň nie viac ako 73-75 celzia, sice vonku bola ,,kosa,, ale to s tým myslím nič nemá. Ale aj napriek týmto starostiam mám radosť z jazdy naďalej hehe :D :D :D

mam teraz podobny problem, len s tym ze mam auto asi v nudzaku, nakolko mi nejde do vykonu, len do nejakych 100 - 130 km/h a nejakych 3000 otacok... ale v aute mi ziadnu chybu nepise, len na diagnostike pise, ze DPF filter tazko zaneseny... tak to asi dam rovno prec... myslis, ze u teba by tiez nebolo lacnejsie dat cely filter rovno prec??? inak tebe pise nejaku chybu v aute?

bmwbros

Nedeľa, 12. Februára 2012, 16:41

po každom naštartovaní a prejdení cca.3km mi stále vypíše,, Partikelfilter Wieterfahrt moglich,Ggf. reduzierte Motorleistung. Von Ihrem BMW Service prufen lassen,, a niekedy vôbec, a zas niekedy keď prejdem viac. To je teraz jedno, musí isť von :!: Teraz ,,dúmam,, bud na trvalo a bude navždy pokoj :mrgreen: alebo dočasne a znova sa sním drbkať ](*,)
ex E60 530D sedan black

nooo

Nedeľa, 12. Februára 2012, 18:16

Mne to praveze nic nepise co ma odradza ale na diagnostike vyhodilo jeho chybu, dam ho von a bude navzdy pokoj aspon... Dufam ;)

nooo

Štvrtok, 16. Februára 2012, 16:17

tak dpf je vonku... vykon ide tak ako ma... len sa chcem sa opytat, vsade pisu, ze spotreba by mala ist dole o 0,5 - 0,7l... mne naopak, mam pocit, ze strasne narastla... nemozem si pomoct, ale na kratkych trasach mi pise az okolo 13- 15l/100km a to je blbost... teraz su cez uz aj plusove teploty a ked bolo -7 som taku spotrebu nemal, max 11 - 11,5 a nie toto... ako to moze s tym suvisiet? pomozte prosim Vas... ten clovek co mi vyberal dpf tvrdi, ze ten jeho zasah s tym vobec nesuvisi, ze je zima... ale predsa viem kolko som mal predtym a teraz... nikdy predtym mi nepisalo taketo hodnoty, som z toho zufaly

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 16. Februára 2012, 20:50

nooo napísal:
tak dpf je vonku... vykon ide tak ako ma... len sa chcem sa opytat, vsade pisu, ze spotreba by mala ist dole o 0,5 - 0,7l... mne naopak, mam pocit, ze strasne narastla... nemozem si pomoct, ale na kratkych trasach mi pise az okolo 13- 15l/100km a to je blbost... teraz su cez uz aj plusove teploty a ked bolo -7 som taku spotrebu nemal, max 11 - 11,5 a nie toto... ako to moze s tym suvisiet? pomozte prosim Vas... ten clovek co mi vyberal dpf tvrdi, ze ten jeho zasah s tym vobec nesuvisi, ze je zima... ale predsa viem kolko som mal predtym a teraz... nikdy predtym mi nepisalo taketo hodnoty, som z toho zufaly

Koľko tam máš kilometrov? Ja keď som riešil DPF, tak bol problém aj s váhou vzduchu (treba to pozrieť na diagnostike, počítač to nezobrazuje), potom sa pozri aj na palivový filter (ak je zanesený - spotreba ide hore) a pozri si ešte príspevok E60 málo kúri - skús zistiť akú máš teplotu chladiacej kvapaliny. Ja som mal max 52 - a spotreba išla hore, teraz po výmene ERG termostatu + hlavného termostatu, mi spotreba pekne klesla

nooo

Štvrtok, 16. Februára 2012, 21:12

diky, mne praveze dost rychlo zohreje motor a aj dobre kuri... pojazdim viac kilometrov a uvidim, diky pozrem potom tu vahu vzduchu a palivovy filter... dufam ze tam nic takeho nebude... potrebujem teraz ine veci riesit dpc

Andrej1985
Auto: BMW 535D 272k 2005r

Pondelok, 27. Februára 2012, 16:50

Toto je moje riesenie pre moju E60 535D :twisted:
Uz len nahodit a upravit software......
Prílohy
SAM_0396.JPG
SAM_0397.JPG
SAM_0398.JPG
BMW E60 535D powered by BH MOTORSPORT 337PS 691NM, 19 M6 alloys,M5 Brake,DPF and KAT OFF

Pribeh: pribehy-nasich-aut/laska-na-prvy-pohlad-t55665.html?hilit=laska%20na%20prvy

nooo

Pondelok, 27. Februára 2012, 16:59

co to stalo ked sa mozem opytat?

bmwbros

Utorok, 28. Februára 2012, 21:37

presne nad takýmto niečim uvažujem aj ja, avšak ja mám DPF-ko už hore vedľa bloku motora na pravej strane,od r.v. 2006 ich tam začali montovať, dovtedy ich dávali dole spojené s výfukom
ex E60 530D sedan black

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 6. Marca 2012, 15:37

chlapci...skusenost odnas z dvora...takze tatko na X3 mal tak upchaty DPF ze mu normalne rozpajalo vyfuk:)auto v nudzaku...zhodil filter...vystrikal vapkou...ani kvapka nepretiekla:)skusili sme teda ten cistic na gril a krbove skla...nastriekat nechat par minut posobit...vystriekat vapkou...toto urobil 3 krat...filter cistucky ako novy a bavora lieta jak keby ju kto kopol do zadku:)vrelo odporucam...

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32
Kraj: Trnavský

Piatok, 9. Marca 2012, 17:59

neviete mi povedat oko je to u r.v. 2009? Vcera sme kupili auto v BMW DE a v menu polozka filter pevnych castic nieje, ked sme sa na to pytali, tak odpoveali ze je to nejak inak riesene, no bohuzial tolko sme po nemecky nerozumeli

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 9. Marca 2012, 18:33

l.bily napísal:
neviete mi povedat oko je to u r.v. 2009? Vcera sme kupili auto v BMW DE a v menu polozka filter pevnych castic nieje, ked sme sa na to pytali, tak odpoveali ze je to nejak inak riesene, no bohuzial tolko sme po nemecky nerozumeli

u facelift modelov sa polozka v iDrive nenachadza, ale filter sa montoval do vsetkych dieslov s tymto rocnikov...zivotnost ma klasicky cca 200tis km priemerne
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

jares666
Auto: BMW 540i xdrive G30
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 22. Marca 2012, 15:57

Chalani DPF som vyhodil v servise.Zvuk je iny to je jasne ale dost mi to smrdi ako stara avia, niekedy hlavne rano po 10 min jazdy ked sa zohreje motor a zacne ist teplejsi vzduch do kabiny citim mierny smrad ako keby isla predomnou stara Avia.aj z vyfuku to dost smrdi ale nedymi.Dokonca na diskoch je vidiet ciernu sadzu aj na prednych.je to normalne? poradte.

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 22. Marca 2012, 16:08

nemáš prasknuté výfuckové zvody?neviem ako by sa tá sadza dostala na kolesá,ten bordel je snád z brzd

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných