... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
bmwtt.sk

jiro
Auto: BMW 525d E61r.v.2008
Kraj: Banskobystrický

Re: particle filter

Sobota, 4. Februára 2012, 16:30

A podla čoho vlastne zistím, že mi spustilo regeneráciu? Len podla toho že mi ide dym z výfuku, alebo ma aj počítač upozorní na to, že niečo také prebieha? Tiež som išiel minulý týždeň po ceste 1.triedy a nastavil som tempomat na 78 km a išiel som takou rýchlosťou asi 25 minút ako pako a nic som nezbadal. Ešte aj felda má predbehla. To má nasralo :^o . Ale ďalšia vec je tá, že ak máš v poriadku filter tak ti regeneráciu nemusí spustiť. Či?

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 4. Februára 2012, 16:36

o tej regeneracii vodic nevie...to je plne autonomny proces o ktorom auto vodica nijak nevyrozumie...vraj starsie typy E60, co maju DPF umiestneny niekde pod vodicom ci kde, tak tam to je pocut, ked sa regeneruje..ale LCI ho maju hned za turbom, a ked sa to spusti tak nist nepocujes... [teda aspon ja som zatial ani raz nepocul]...ale sak mozno to mam len dojebate :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 4. Februára 2012, 17:01

nooo
Kraj: Zahraničie

Sobota, 4. Februára 2012, 19:31

Ja mam teraz tiez problem s dpfkom, v servise mi pustili regeneraciu a zatial nic. Podla mna auto a konkretne dpfko nevie v tejto zime dosiahnut podtrebnu teplotu pri hodinovej jazde. Tym mam na mysli dosiahnutie teploty a mimalne 40 minutova plynula jazda... Co myslite? Inak mam ten problem ze pri 120-130km/h mi obmedzuje rychlost a otacky

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Sobota, 4. Februára 2012, 22:22

Pre jednoduchšiu regeneráciu odporúčam použiť http://www.nanoaditiva.sk/produkt,dpf-super-clean.
To by malo zabrať aj v prípade nižších teplôt. Inak na diagnostike - napr. cez DIS je vidno, či je regenerácia vyžiadaná a tiež či už skončila.
Pri regenerácii je veľmi dôležité, aby bola aktivovaná (vidno tiež cez DIS) - čo často nie je z dôvodu, že napr. odíde riadiaca jednotka na žhavičoch alebo samotné žhaviče. Toto je dosť častá závada pri E60/61. Keď sa to už zapchá, potom sa to samo nezregeneruje.

mexican
Auto: modré géčko

Sobota, 4. Februára 2012, 22:47

MateX3 napísal:

To fakt takto regeneruje? Za takéto efekty by sa nemuseli hanbiť ani v Pixar Studios :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

nooo

Sobota, 4. Februára 2012, 23:49

dimensionone napísal:
Pre jednoduchšiu regeneráciu odporúčam použiť http://www.nanoaditiva.sk/produkt,dpf-super-clean.
To by malo zabrať aj v prípade nižších teplôt. Inak na diagnostike - napr. cez DIS je vidno, či je regenerácia vyžiadaná a tiež či už skončila.
Pri regenerácii je veľmi dôležité, aby bola aktivovaná (vidno tiež cez DIS) - čo často nie je z dôvodu, že napr. odíde riadiaca jednotka na žhavičoch alebo samotné žhaviče. Toto je dosť častá závada pri E60/61. Keď sa to už zapchá, potom sa to samo nezregeneruje.

Ako myslis ze sa to nezregeneruje, ved ta regeneracia znamena ze sa povoli vyssia teplota a pri tejto teplote sa to vypali, nie? A keby to bolo uplne upchate tak by to vypisovalo ako chybu v aute v serviske, nie?

nooo

Nedeľa, 5. Februára 2012, 00:07

Nasiel som ze tu robia cistenie dpf filtra na vykonovej brzde na pockanie za nejakych 40€. Pozrite cennik uplne dole http://www.profituning.sk/cennik

voMacK
Auto: G31 540i

Nedeľa, 5. Februára 2012, 00:30

mexican napísal:

To fakt takto regeneruje? Za takéto efekty by sa nemuseli hanbiť ani v Pixar Studios :mrgreen:

teraz lutujes, ze si nekupil chrochtaka co? By si mohol dat auto na dvihak, zajebat plny kotel, posadit sa na stolicku a zrat popcorn a popri tom sledovat, ako sa ti vypaluje DPF :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

dimensionone

Pondelok, 6. Februára 2012, 08:43

nooo napísal:
Ako myslis ze sa to nezregeneruje, ved ta regeneracia znamena ze sa povoli vyssia teplota a pri tejto teplote sa to vypali, nie? A keby to bolo uplne upchate tak by to vypisovalo ako chybu v aute v serviske, nie?

DPF filter sa regeneruje vypaľovaním, no pri každom vypaľovaní tam niečo zostane, takže sa postupne ale isto upcháva. V prípade, keď sa pravidelne nespúšťa regenerácia - napr. pri krátkych cestách alebo keď je veľmi zima alebo keď nemáš v poriadku žhaviče, tak sa upchá tak, že ho už normálna regenerácia nedá dokopy a je potrebné ho buď vyčistiť ručne alebo vymeniť.

dimensionone

Pondelok, 6. Februára 2012, 08:49

nooo napísal:
Nasiel som ze tu robia cistenie dpf filtra na vykonovej brzde na pockanie za nejakych 40€. Pozrite cennik uplne dole http://www.profituning.sk/cennik

Podľa mňa sa dá DPF filter vyčistiť len dvoma spôsobmi:

- pomocou čistiacej tekutiny napr.: http://www.nanoaditiva.sk/produkt,dpf-f ... -liquid-5l
- vymenením za nový

Prvý postup výjde na asi 120 EUR + práca (spotrebuje sa asi 8 litrov tekutiny)
Druhý na 1700 EUR + práca :).

Za 40 EUR to urobia tak, že o 2000 km, tam pôjdeš opäť.

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Pondelok, 6. Februára 2012, 10:59

alebo sa da este "vycistit" natrvalo za +/- 400e bez dane
525d (E60)
Obrázok

nooo

Pondelok, 6. Februára 2012, 14:10

Tak chcem sa s Vami podelit o dalsiu skusenost. Dnes som bol na inej diagnostike a tam mi povedali,ze je hadze chybu na snimac tlaku na vyfuk preto to obmedzuje vykon, ze to nemusi byt hned problem dpf... Tak ja uz neviem, vsade inak hovoria

nooo

Streda, 8. Februára 2012, 21:04

Potrebujem od Vas poradit, nakolko som bol uz na 3 diagnostikach a vsade nieco ine hovoria. Na 1. Povedali ze dpf ke zaneseny, spustili aby sa vykonala regeneracia, nebol som nikde zatial tak a neviem ani ako mam ist, lebo nikto mi nevie jasne povedat podmienky na spustenie regeneracia a len tak 300km sa mi nechce previezt. Na 2. Mi povedali, ze nejaky snimac tlaku, mam vymenit a uvidim. Diagnostika nebola jedna z tych lepsich tak to berem s rezervou. Na 3. Mi bolo povedane ze dpf (videl som ze aj zhavic na 1. Valci, ale na to nehovoril nic) a ze ho mam dat prec a uvidim. Nikde som nemal povedane riesenie co mi 100% pomoze a nemam na to teraz € aby som skusal kade co a uvidim co mi pomoze... Preto sa chcem opytat na vase skusenosti...auto mi plynulo taha do 100 - 130 km/h a do 3000 otacok, potom je dost mrtve. Na palubovke ani nikde mi ziadnu chybu nevyhodilo len na diagnostike. Keby bol v prdeli dpf nenapisalo by mi to aspon? Kto ma skusenosti na vlastnom aute so zivotom bez dpf, kolko km a ake poruchy po vybrani. Na diagnostike pisalo ze mozne priciny zenesenia moze byt aj chyba klapok v sani, ja ich nemam vyse pol roka, preto sa pytam ci niekto bez tychto klapok mal problem s dpf a ak ano, po kolkych km? Diky

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Streda, 8. Februára 2012, 21:31

nooo napísal:
Potrebujem od Vas poradit, nakolko som bol uz na 3 diagnostikach a vsade nieco ine hovoria. Na 1. Povedali ze dpf ke zaneseny, spustili aby sa vykonala regeneracia, nebol som nikde zatial tak a neviem ani ako mam ist, lebo nikto mi nevie jasne povedat podmienky na spustenie regeneracia a len tak 300km sa mi nechce previezt. Na 2. Mi povedali, ze nejaky snimac tlaku, mam vymenit a uvidim. Diagnostika nebola jedna z tych lepsich tak to berem s rezervou. Na 3. Mi bolo povedane ze dpf (videl som ze aj zhavic na 1. Valci, ale na to nehovoril nic) a ze ho mam dat prec a uvidim. Nikde som nemal povedane riesenie co mi 100% pomoze a nemam na to teraz € aby som skusal kade co a uvidim co mi pomoze... Preto sa chcem opytat na vase skusenosti...auto mi plynulo taha do 100 - 130 km/h a do 3000 otacok, potom je dost mrtve. Na palubovke ani nikde mi ziadnu chybu nevyhodilo len na diagnostike. Keby bol v prdeli dpf nenapisalo by mi to aspon? Kto ma skusenosti na vlastnom aute so zivotom bez dpf, kolko km a ake poruchy po vybrani. Na diagnostike pisalo ze mozne priciny zenesenia moze byt aj chyba klapok v sani, ja ich nemam vyse pol roka, preto sa pytam ci niekto bez tychto klapok mal problem s dpf a ak ano, po kolkych km? Diky

mne ked sa zapchalo DPF ako som uz predtym spomynal , na BC mi vypisalo ze mam nasvstivit servis ze mam zvysene emisie , aspon takto to nejak bolo napisane ak ma pamat neklame. dal som vycistit a teraz jazdim dalej v pohode...(tuk tuk)
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 55

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných