... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Re: E46 330d problem s automatom

Pondelok, 20. Februára 2012, 16:31

kosti123 napísal:

Ale co dristas. Pise tam: the transmission only gains positive engagement with a time lag.

To znamena ze sa rozbieha normalne, ale rychlost "zaradi" s oneskorenim. Ale zaradi ju normalne. Neviem odkial si vyhrabal tie detaily ktore spominas, ze otazky idu hore ale auto sa nerozbieha, ked to tam nikde nepise. Pise tam jasne LEN o oneskoreni "zaradenia".

Nastartujes v P - Automat je v neutrale
Zaradis D ( rychlost sa zaradi s oneskorenim)
Podla teba sa teda rozbieha normalne ked nema zaradenu rychlost?

Radko1991
Auto: BMW E46 330d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 20. Februára 2012, 23:04

TibiKE napísal:
ktoru predavas pravu alebo lavu? o lavu by som mal zaujem :D :D :D tak ono k tym km tiez mame jedno rodinne firemne volvo V40 a je to rv 2001 a ma to najazdene 108tisic takze no keby sme to nemali od neveho auta kupene tiez by som tomu tazko chcel uverit...

no ved ako hovorim,pozera sa na to pekne,aj diagnostika ukazala rovnake KM ale som realista,akoze KM ma neseru,su auta ktore maju najazdenych aj pol miliona a slapu jak hodinky.....ak sa clovek o auto stara tak auto vydrzi dost.....a ak to ma clovek v P-cku tak sa mu to auto aj tak odvdaci......

TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Utorok, 21. Februára 2012, 00:09

tak to je samozrejme.... kazdopadne drzim prsty z opravou nech je co najskor pojazdne

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Februára 2012, 03:58

TibiKE napísal:
doporucujem ti vyhladat niekoho kto robi automaty... aj repas hydromenica stoji okolo 700eur a posiela sa to povacsine do kanady pretoze pre tieto preovdovky ich robia tam.... aspon o tom co viem tuto pan v KE to tak robi a +rozobratie zlozenie ked uz aj vymenu oleja a filter rataj tych 1200eur takze to uz sa ti oplati tam jednoducho aj tie lamely vymenit co je tiez problem ked su jednoducho opotrebovane naco budes repasovat hydromenic a druhe nechas na polkraji smrti.... vyhodene peniaze to potom zas davat rozoberat a nieco menit....

Repas menica stoji 350e a ten pan co posiela menice do Kanady, ten Ta pekne natiahol ... Normalne cumim, co tí ludia narozpravaju za sprostosti. Repas celej prevodovky vratane menica je za 1530e... De-montaz sa plati zvlast.vymenit len novy menic a nechat tak prevodovku je kratkozrake riesenie
Naposledy upravil/-a lubomt v Utorok, 28. Februára 2012, 13:36, upravené celkom 1 krát.

lubomt

Utorok, 28. Februára 2012, 04:06

michaltt napísal:
mne sa o stalo ked bolo -15 asi 3x ale aj ked sa nechcelo pohnut tak som prestartoval 2-3x a potom nejak chytil, rozbehol som ho na 40-50kmh a potom za tepla isiel v pohode. Akonahle sa kusok oteplilo (-8 a viac) tak uz to nerobi. Na diagnostike prevodovka nevypisala ziadnu chybu, doteraz ide normalne, krasne hadze rychlosti aj za studena aj za tepla.

Dokonca aj ked sa auto nechcelo pohnut tak radila hladko. Na e46fanatics som sa docital je to problem s hydromenicom. Olej je husty a menic sa nedokaze natlakovat. Neviem co je na tom pravdy. V podstate ti menic nepreniesol krutak, preto si stal na mieste.

Ty mas malo oleja, stary olej alebo kombinacia oboch. Nepohol si sa, lebo pri nizsej teplote olej znizuje objem a bolo ho akoby malo...

lubomt

nejak to nahodilo 3x to iste, asi ze som zaspal s mobilom v ruke, ked som odpisoval :oops:
Naposledy upravil/-a lubomt v Utorok, 28. Februára 2012, 13:37, upravené celkom 2 krát.

lubomt

x
Naposledy upravil/-a lubomt v Utorok, 28. Februára 2012, 13:34, upravené celkom 1 krát.

lubomt

x
Naposledy upravil/-a lubomt v Utorok, 28. Februára 2012, 13:38, upravené celkom 1 krát.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 28. Februára 2012, 05:25

1530e je komplet,alebo bude ešte prekvapko?Cena supatkovej?Neber to ako provokáciu,ale bol by som rád za info maximálnej ceny za opravu na 330d 135kw,t.j strop,nie aby to bolo potom viac.)))Thank juuuu
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Utorok, 28. Februára 2012, 08:09

TT-SIMIK napísal:
1530e je komplet,alebo bude ešte prekvapko?Cena supatkovej?Neber to ako provokáciu,ale bol by som rád za info maximálnej ceny za opravu na 330d 135kw,t.j strop,nie aby to bolo potom viac.)))Thank juuuu

No to by aj mna zaujímalo :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

TibiKE

Utorok, 28. Februára 2012, 10:28

lubomt... ten pan (inak ho poznam hodne dlhu dobu len uz ma svoje roky) mi zdovodnil aj vysvetlil mi to dost logicky a ked som si doma sadol a potukal na nete som zistil ze tieto prevodovky fakt vyraba GM a kedze maju na to origo stroj posiela sa to im tam... ten clovek zrepasoval stovky prevodoviek tak nemam dovod mu neverit..... a za repas po vymene snad uplne vsetkeho az na veci v labyrinte sa platilo 1980€ z pracou...

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 28. Februára 2012, 10:50

Ja len taky funfact: GM prevodovky 5L40-E resp. a5s390 sa robili v tovarni v Strasbourgu (Francuzko)

TibiKE

Utorok, 28. Februára 2012, 13:25

tak moze byt ze som ho aj ja zle porozumel pochopil a myslel tym ze materska firma je odtial a pre eu trh sa vyrabaju vo francuzku ako vravis ja sa nevadim.... ale jedno co viem ze odvedie kvalitnu pracu a da mi na to zaruku.....

lubomt

Utorok, 28. Februára 2012, 13:33

TT-SIMIK napísal:

Ty prekvapko... :mrgreen: Cena prevodovky je vzdy bez supatkovej. tato ostava povodna. Vies, samotna supatkova stoji vyse 1000e a je poskodena iba obcas. Neberiem ako provokaciu, ale nemozem predsa hovorit , ze: A MOZE BYT ESTE VADNA ELEKTRONIKA POD RADIACOU PAKOU ZA cca 100e, ZE MOZE BYT VADNA RIADIACA JEDNOTKA ZA cca 500e, ZE MOZE BYT POSKODENY-PRIPCHATY CHLADIC VODA/OLEJ ZA cca 150e atd. Ja vravim konkretne o prevodovke, cena je VZDY mimo supatkovej skrinky pokial nepoviem inak

lubomt

Utorok, 28. Februára 2012, 13:54

TibiKE napísal:
lubomt... ten pan (inak ho poznam hodne dlhu dobu len uz ma svoje roky) mi zdovodnil aj vysvetlil mi to dost logicky a ked som si doma sadol a potukal na nete som zistil ze tieto prevodovky fakt vyraba GM a kedze maju na to origo stroj posiela sa to im tam... ten clovek zrepasoval stovky prevodoviek tak nemam dovod mu neverit..... a za repas po vymene snad uplne vsetkeho az na veci v labyrinte sa platilo 1980€ z pracou...

Aj tak neverim, ale to je jeho vec. Francuzko je proste daleko a stroje na opravu a repas konvertorov /slovensky menicov,hydromenicov/ vlastnia aj v CZ,PL,AU,Nemecko atd... Na SK ich nikto nevlastni, pretoze SK je male a prvotna investicia je niekolko milionov do strojov a niekolko milionov do materialu /V EURACH/, aby si mal co davat do poskodenych konvertorov. Je to akoby cely vyrobny pas, jeden clovek konvertor rozreze, dalsi potom rozoberie, zisti sa miera poskodenia, pokial sa da opravit, opravi sa , niektoire sa nedaju, tak su znicene. davaju sa nove loziska, vymedzovacie kruzky, kovove lopatky,spojka alebo spojky, meni sa trn alebo natrubok,nasledne sa kazda polovica vyvazuje bodnutim plieskov zvnutra, vymedzia sa vzdialenosti komponentov, obe polky sa zvaria a znova sa komplet cely konvertor vyvazi. Kazda fabrika ma svoje skryte znacenie, podla ktoreho si ho v pripade reklamacie pozna. My si tiez znacime prevodovky, ale to je interne.
dalsia moznost je niekedy zakupenie pouzitych strojov za nizsiu cenu, personal sa pol roka skoli atd.
Takze posielanie a opravy konvertorov v KANADE by sa mu tak predrazilo, ze ta cena by taka urcite nebola, na to sa mozes spolahnut. takisto cas opravy by bol neprimerane dlhy a ta letecka doprava je draha. On sa iba v tichosti moze smiat, ze si mu uveril. Ja mu to neberiem, je to jeho know-how a je mi to fuk.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných