... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Re: E46 330d problem s automatom

Utorok, 28. Februára 2012, 14:10

lubomt napísal:

Aj tak neverim, ale to je jeho vec. Francuzko je proste daleko a stroje na opravu a repas konvertorov /slovensky menicov,hydromenicov/ vlastnia aj v CZ,PL,AU,Nemecko atd... Na SK ich nikto nevlastni, pretoze SK je male a prvotna investicia je niekolko milionov do strojov a niekolko milionov do materialu /V EURACH/, aby si mal co davat do poskodenych konvertorov. Je to akoby cely vyrobny pas, jeden clovek konvertor rozreze, dalsi potom rozoberie, zisti sa miera poskodenia, pokial sa da opravit, opravi sa , niektoire sa nedaju, tak su znicene. davaju sa nove loziska, vymedzovacie kruzky, kovove lopatky,spojka alebo spojky, meni sa trn alebo natrubok,nasledne sa kazda polovica vyvazuje bodnutim plieskov zvnutra, vymedzia sa vzdialenosti komponentov, obe polky sa zvaria a znova sa komplet cely konvertor vyvazi. Kazda fabrika ma svoje skryte znacenie, podla ktoreho si ho v pripade reklamacie pozna. My si tiez znacime prevodovky, ale to je interne.
dalsia moznost je niekedy zakupenie pouzitych strojov za nizsiu cenu, personal sa pol roka skoli atd.
Takze posielanie a opravy konvertorov v KANADE by sa mu tak predrazilo, ze ta cena by taka urcite nebola, na to sa mozes spolahnut. takisto cas opravy by bol neprimerane dlhy a ta letecka doprava je draha. On sa iba v tichosti moze smiat, ze si mu uveril. Ja mu to neberiem, je to jeho know-how a je mi to fuk.

ano mas pravdu ja ti to neberiem ale ked si precitas moj dalsi prispevok "tak moze byt ze som ho aj ja zle porozumel pochopil a myslel tym ze materska firma je odtial a pre eu trh sa vyrabaju vo francuzku ako vravis ja sa nevadim...." tak netvrdim ze to tak je moze byt ze som ho zle ja pochopil pretoze ten konvertor tu bol za tri dni a cenu jeho repasu mi uviedol 780€ s tym ze je v nom vymenene uplne vsetko len puzdro je povodne.... neviem nestal som pri chlapikovi ktory repasoval ten ktory prisiel... s nikym sa nehadam ani neprotirecim....

lubomt
Kraj: Žilinský

Utorok, 28. Februára 2012, 14:35

TibiKE - ale keby to poslal aj do Francuzska cez UPS, tak za 3 dni to nestihnu opravit a poslat spat. Naco by sa to robilo u drahych fancuzov tak daleko ,ked fabriky su blizsie. Inak 780e za repas konvertora je sakra vela a vysledna suma ,ktoru si za komplet zaplatil a si uviedol nezodpoveda vymene komplet mechanickych casti vo vnutri. To bola iba oprava. Za tu cenu pri jeho cenach sa to neda. U mna mam menic do GM za cenu 350-400e a ked sa napocita popri repase de-montaz a montaz prevodovky a olej, tak som niekde na 1900e. Ceny sa ale menia podla nkupu, takze nech si niekto nermysli, ze za pol roka bude taka ista. Moze byt kludne ina
Naposledy upravil/-a lubomt v Piatok, 16. Marca 2012, 02:58, upravené celkom 1 krát.

TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Utorok, 28. Februára 2012, 14:43

on ich posiela vymenou cize objedna kus na dany typ prevodovky kurier mu prinesie uz zrepasovany a a on posle tam ten z auta.... neviem ako presne to funguje a robi preto nejdem radsej mudrovat o tom... kazdopadne sa platilo 1980€ za repas kompletne vsetky nove lamely filter olej konvertor a robota... ci uz je to moc to neviem posudit

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Utorok, 28. Februára 2012, 15:31

mám v čechách jednu firmu čo repasuje meniče na počkanie t.j. 5 hod a cena bola naposledy okolo 200€ tuším, čo mi hovoril znamy.......firma rieši aj športové auta.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

lubomt

Utorok, 28. Februára 2012, 18:13

Ved zslezi aj aky menic. Ja mam na sklade rovno na vymenu

Radko1991
Auto: BMW E46 330d
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Marca 2012, 20:33

takze najnovsie spravy su take ze auto som rozbehol,ked som dal D a ked bolo auto zohriate tak sa to rozbehlo,sice len velmi pomaly a s hlukom od prevodovky,hned som to odviezol do servisu,mechanik povedal ze najprv skusime vymenit olej,ten sa vymenil a dnes ked som tam bol povedal ze odisla RJ automatu,zaradena je vraj len 4-ka a nechce ho preradit......zajtra by som to chcel pichnut na diagnostiku a uvidime co to povie.....RJ nechcem kupovat pokial si nebudem isty ze je v prdeli,resp. nechcem menit pol auta a vyhadzovat peniaze ked si niesom isty ze je to ta RJ......mohla by to byt ta jednotka?.....mechanik mi povedal ze prevodovka je dobraa ze vadna je len RJ automatu......da sa neako resetnut RJ?....odpojenim baterky alebo nieco podobne?

lubomt

Štvrtok, 15. Marca 2012, 22:45

ZaTial som mal podozrenie z odidenej riadiacej jednotky prevodovky iba raz , no ani to sa nepotvrdilo. Neverim. Nechcem ho urazat, ale to je zase odbornik na slovo vzaty.
Reset sa da urobit cez diagnostiku. Musi sa na nu dat napichnut, ak ju nacita, zavady v nej takisto,vtedy je ok.
Ale bohuzial musim Ti povedat, ze odstranenie tejto zavady Ta bude stat viac ako jedna RJ...
Ten olej ste tam v tomto stave menili uz zbytocne a iba si vyhodil peniaze za novy olej, ktory po oprave musis aj tak nahradit novým

TT-SIMIK

Piatok, 16. Marca 2012, 11:22

Rado hovoril som ti že RJ je pičovina........bol si u mna ešte pred problémom a RJ bola ok, takže pochybujem že odišla po mesiaci.....všetko bude mechanikou prevodovky......takže pozor aby si zbytočne do toho nedaval love a nakoniec zistíš,že aj tak repas...ešte by ma zaujímalo,že ako to zistil????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Radko1991

Piatok, 16. Marca 2012, 16:03

neviem ako na to prisiel.....ja tu pisem len co mi povedal,preto sa tu pytam aby som nekupoval zbytocne.....este jedna otazka,ked ide prevodovka na repas je vzdy nutne na nej menit vsetko?.....lebo trebars ak by bol dobry hydromenic je zbytocne ho menit...nie?.....a este taka vec.........ak budem davat prevodovku na repas staci ak tam pojde len prevodovka vytiahnuta z auta,alebo treba cele auto?

lubomt

Piatok, 16. Marca 2012, 17:17

Ci treba vsetko menit alebo nie, to dopredu nikto nepovie. Menic vymenit treba, to je zaklad a setrenie na nespravnom mieste. Ci samotna alebo s autom, je kazdeho vec. Ja preferujem spolu...

Radko1991

Piatok, 16. Marca 2012, 18:17

lubomt napísal:
Ci treba vsetko menit alebo nie, to dopredu nikto nepovie. Menic vymenit treba, to je zaklad a setrenie na nespravnom mieste. Ci samotna alebo s autom, je kazdeho vec. Ja preferujem spolu...

no len praktickejsie je podla mna v servise kde mam auto vytiahnut prevodovku,hodit ju do druheho auta do kufra a odviezt ju na repas......kurnik uz sa mi o tom automate aj sniva.....moja nocna mora :( ...... cele dne ine neriesim len peniaze sa snazim dat dokopy.....stare auto sa mi nedari predat a bawor je nepojazdny a na repas zatial nemam.....cista zufalost uz

lubomt

Piatok, 16. Marca 2012, 19:07

Neboj, viem o com to je... Kedysi som tym sam prechadzal. Ale myslim, ze s tou tvojou prevodovkou je to skor horsie ako lepsie. Jasne, ked mas zaplatit odtah, tak je to drahsie. Ale zase ked Ti to bude robit nejaky neznaly, je to este horsie s v konecnom dosledku to vyjde este drahsie.

5peedy
Auto: BMW 330xd
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 330d automaticka prevodovka - hydromenic

Sobota, 17. Marca 2012, 04:38

Ten isty problem mam aj ja. uz pol roka. na spiatockubide hned. ked dam D treba prudat. okolo 1800 otacok akokeby ju natlaci a uz ide. len ked je ztuhnute rano. inac ide potom uz aj po dlhsej pauze nasupu aj decko.
to sice nemeni nic na veci ze mam wandler chyteny a treba stym nieco robit.
v kaps cz mi povedali 15.000czk za komplet repas hydro olej filter praca.
je tu niekto kto to vie dobre spravit a v tej cene? je to 330xd 150kw 2004

TT-SIMIK

Re: E46 330d automaticka prevodovka - hydromenic

Sobota, 17. Marca 2012, 10:31

za tuto cenu ani nedufaj.....v kaps su ževraj dobrý.....mal som tam predtým par klientov......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

TT-SIMIK

Sobota, 17. Marca 2012, 10:39

hlavne aby to ten majster potom dobre zložil, aby dobre založil hydromenič, mne pred par rokmi zle založil mechanik hydromenič a dodrbal olejové čerpadlo a zase LOVE do pič.....e.......spravne natankovat olej,popreradovat, skontrolovat....atd.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných