... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
lubomt napísal:
Aj tak neverim, ale to je jeho vec. Francuzko je proste daleko a stroje na opravu a repas konvertorov /slovensky menicov,hydromenicov/ vlastnia aj v CZ,PL,AU,Nemecko atd... Na SK ich nikto nevlastni, pretoze SK je male a prvotna investicia je niekolko milionov do strojov a niekolko milionov do materialu /V EURACH/, aby si mal co davat do poskodenych konvertorov. Je to akoby cely vyrobny pas, jeden clovek konvertor rozreze, dalsi potom rozoberie, zisti sa miera poskodenia, pokial sa da opravit, opravi sa , niektoire sa nedaju, tak su znicene. davaju sa nove loziska, vymedzovacie kruzky, kovove lopatky,spojka alebo spojky, meni sa trn alebo natrubok,nasledne sa kazda polovica vyvazuje bodnutim plieskov zvnutra, vymedzia sa vzdialenosti komponentov, obe polky sa zvaria a znova sa komplet cely konvertor vyvazi. Kazda fabrika ma svoje skryte znacenie, podla ktoreho si ho v pripade reklamacie pozna. My si tiez znacime prevodovky, ale to je interne.
dalsia moznost je niekedy zakupenie pouzitych strojov za nizsiu cenu, personal sa pol roka skoli atd.
Takze posielanie a opravy konvertorov v KANADE by sa mu tak predrazilo, ze ta cena by taka urcite nebola, na to sa mozes spolahnut. takisto cas opravy by bol neprimerane dlhy a ta letecka doprava je draha. On sa iba v tichosti moze smiat, ze si mu uveril. Ja mu to neberiem, je to jeho know-how a je mi to fuk.
lubomt napísal:Ci treba vsetko menit alebo nie, to dopredu nikto nepovie. Menic vymenit treba, to je zaklad a setrenie na nespravnom mieste. Ci samotna alebo s autom, je kazdeho vec. Ja preferujem spolu...