... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
michaltt napísal:mam sice benzin ale mne to nerobi, ked dam kickdown rozbehnems a na 60-70kmh tak ked pustim plyn auto ide plynule, otacky padaju plynule ale nepreradi, akokeby cakal kym sa dotknem plnyu.
akonahle stlacim jemne plyn tak si preradi na 4 -5 podla toho ako rychlo v dany moment idem. skor mam pocit ze rychlejsie spomalim, teoreticky auto brzdi motorom kedze si nepreradi a po vymacknuti plynu ide na 2jke/3jke pri 70kmh. Ale ako pisem podrzim na 2 sekundy plyn , velmi jemne, a ono si to prehodi na 4/5 a citelne sa mu potom ide lahsie. ale ziadne trhanie ani nic podobne som nezazil.
Ivank napísal:
Ked das kick down, tak necha zaradeny prevod vo vysokych otackach tak ako v rezime S a brzdi motorom, nesnazi sa radit do vyssieho stupna kym nedrzis plyn na zemi... pri kickdown mi to samozrejme nerobi.. Iba pri normalnom, prudkom zosliapnuti plynu...
michaltt napísal:skus spravit throttle adaptation reset , su 2 sposoby. som zvedavy ci sa nieco zmeni
technicke-okienko/throttle-adaptation-reset-automaty-m54-m52-t58259.html
fmsteel napísal:Nazdar! mal by som taký dotaz na vás chlapi... aký olej mam zohnat do tejto automatickej prevodovky: 530d rok 2001 147Kw a pre ďalšiu informáciu som odfotil aj štítok sorry za kvalitu..Chcem vymeniť, ale neviem typ oleja.. teraz je tam tmavozelený olej.. Ďakujem..