... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
salat napísal:nechcem zbytocne zakladat temu, tak to hodim sem:
Nemate niekto cerstve skusenosti s rakuskymi pokutami za rychlost? Viem ze volakedy ich zasielanie do SR bolo pod cca 70EUR nerentabilne, no vraj dnes maju mat nejak prepojenu databazu so slovenskou policiou. Funguje to uz?
Vcera som sa totiz nechal uniest, mimo obce, predbiehal smo na dlllhej rovinke dvoch slimakov (boli celkovo 4-ia) asi tak 130-140 tacho no a ked som sa zaradil (kvoli bliziacej sa zakrute za ktoru nevidno) a spomalil na 100km/h, vsimol som si dvoch kliftonov s pistolou. Auto mali za traktorom, tak ich nebolo vidnoPredbiehat som zacal necely 1 km pred nimi, zaradoval som sa cca 300-400m pred nimi. Nesnazili sa ma zastavit, len som si videl ako sa na mna pozeraju a jeden si prehadzoval stranku v bloku v ruke (asi zapisoval
)... tak som sa na nich tiez pekne pozrel a frcal dalej.
No, neva, este ze tie rakuske pokuty za rychlost mimo obce nie su take brutalne ako u nas ...
voMacK napísal:a to su fakt pokuty u rakusakov za rychlost nizsie ako u nas? Ja som bol v tom, ze tam su palky jak prase....
bruno75 napísal:Neviem, či to nie je len nejaká "kačica", ale počul som, že v Rakúsku sú vraj ochotní odpustiť do 10% z rýchlostného limitu, inými slovami do 55 km//h v obci, do 110 km/h mimo obce a do 143 km/h na dialnici dajú pokoj. Dokonca som počul, že tých 10% limitu odpočítajú z nameranej rýchlosti a až z výsledku vymerajú pokutu. Môžete to niekto potvrdiť?
Miro Kovačik napísal:Kamaráta zastavili na EVO VIII
... a ešte vás poprosím doklady od tých úprav a hlavne od toho krídla![]()
![]()
![]()
(je v seriovom stave)
bruno75 napísal:Neviem, či to nie je len nejaká "kačica", ale počul som, že v Rakúsku sú vraj ochotní odpustiť do 10% z rýchlostného limitu, inými slovami do 55 km//h v obci, do 110 km/h mimo obce a do 143 km/h na dialnici dajú pokoj. Dokonca som počul, že tých 10% limitu odpočítajú z nameranej rýchlosti a až z výsledku vymerajú pokutu. Môžete to niekto potvrdiť?