... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: Čo vás čaká, ak budete ignorovať dopravné predpisy

Streda, 28. Septembra 2011, 12:05

nechcem zbytocne zakladat temu, tak to hodim sem:

Nemate niekto cerstve skusenosti s rakuskymi pokutami za rychlost? Viem ze volakedy ich zasielanie do SR bolo pod cca 70EUR nerentabilne, no vraj dnes maju mat nejak prepojenu databazu so slovenskou policiou. Funguje to uz?

Vcera som sa totiz nechal uniest, mimo obce, predbiehal smo na dlllhej rovinke dvoch slimakov (boli celkovo 4-ia) asi tak 130-140 tacho no a ked som sa zaradil (kvoli bliziacej sa zakrute za ktoru nevidno) a spomalil na 100km/h, vsimol som si dvoch kliftonov s pistolou. Auto mali za traktorom, tak ich nebolo vidno :evil: Predbiehat som zacal necely 1 km pred nimi, zaradoval som sa cca 300-400m pred nimi. Nesnazili sa ma zastavit, len som si videl ako sa na mna pozeraju a jeden si prehadzoval stranku v bloku v ruke (asi zapisoval :D )... tak som sa na nich tiez pekne pozrel a frcal dalej.

No, neva, este ze tie rakuske pokuty za rychlost mimo obce nie su take brutalne ako u nas ...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

SmartBastard
Autor témy
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Streda, 28. Septembra 2011, 14:19

salat napísal:
nechcem zbytocne zakladat temu, tak to hodim sem:

Nemate niekto cerstve skusenosti s rakuskymi pokutami za rychlost? Viem ze volakedy ich zasielanie do SR bolo pod cca 70EUR nerentabilne, no vraj dnes maju mat nejak prepojenu databazu so slovenskou policiou. Funguje to uz?

Vcera som sa totiz nechal uniest, mimo obce, predbiehal smo na dlllhej rovinke dvoch slimakov (boli celkovo 4-ia) asi tak 130-140 tacho no a ked som sa zaradil (kvoli bliziacej sa zakrute za ktoru nevidno) a spomalil na 100km/h, vsimol som si dvoch kliftonov s pistolou. Auto mali za traktorom, tak ich nebolo vidno :evil: Predbiehat som zacal necely 1 km pred nimi, zaradoval som sa cca 300-400m pred nimi. Nesnazili sa ma zastavit, len som si videl ako sa na mna pozeraju a jeden si prehadzoval stranku v bloku v ruke (asi zapisoval :D )... tak som sa na nich tiez pekne pozrel a frcal dalej.

No, neva, este ze tie rakuske pokuty za rychlost mimo obce nie su take brutalne ako u nas ...

Ano, rakuska policia uz ma prepojene databazy so Slovenskom, takze vedia zistit, kto vlastni auto so slovenskou SPZ. Slovensko taktiez, ako posledna krajina v EU, podpisalo dohodu o vymahani pokut, ci uz od policie, alebo od miest (parkovanie, MHD), v ramci EU pokial ide o skodu vyssiu ako 70EUR. Napriklad za parkovanie bez parkovacieho listku vo Viedni je pokuta cca 22EUR, v tomto pripade neviem ci sa mozu viacere pokuty zcitavat alebo nie, ale predpokladam, ze ano.

V skratke povedane, treba si davat pozor hlavne na dialniciach okolo Viedne a vo Viedni na vypadovkach. Na tychto miestach sa vyskytuje mnozstvo kamier a aj ked som doteraz nepocul, ze by nejaka pokuta prisla niekomu na Slovensko, som si isty, ze sa tak v blizkej buducnosti stane. Tieto treba nasledne urcite zaplatit, prave kvoli spominanej dohode. Ignorovanie bude mat rovnake nasledky ako ignorovanie nezaplatenych pokut na Slovensku - exekuciu. Pre mna osobne zostava len dufam, ze tieto zmeny niesu retroaktivne ;)

Co sa tyka tvojho pripadu, moc by som sa neobaval. Rakuski policajti ak meraju tak takmer vzdy auta aj zastavuju, co znamena, ze ta zjavne nestihli odmerat, alebo im nieco nefungovalo.

A posledny tip nakoniec, rakusania maju takzvanu smrtelnu hranicu, ktora je 50% nad povolenu rychlost. Pokial napriklad na dialnici pojdete okolo 180kmh a nameraju vas, tak vam hrozi iba pokuta, ktora je dokonca nizsia ako na Slovensku. Avsak ak vas nameraju pri rychlosti viac ako 205kmh (50% na povolenu rychlost) dostavate sa do vacsich problemov. Okrem v celku vysokej pokuty hrozi aj zakaz viest motorove vozidlo na ich uzemi.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

salat

Streda, 28. Septembra 2011, 20:05

no bavil som sa o tom s kolegovcami (rakusania) a pistolnici vraj len posielaju fotky, nezastavuju. (Moj sef je permanentny prispievatel, tak to pozna :D ) Zastavovat zvykli len cudzincov, lebo bolo jasne ze co nevymozu teraz, uz nedostanu. Inac Laser/nelaser, vraj meraju len na vzdialenost 300-500m, lebo vo vacsej vzdialenosti ich fotky neukazuju znacku jednoznacne :D

Inac je velky rozdiel medzi stacionarnymi radarmi statnymi a takzvanymi IGL (Immisiongesetz Luft). Tam kde je obmedzenie kvoli kvalite ovzdusia, vyberaju pokuty kraje a nie policia. A pokuty su dvojnasobne. Taketo useky mate obcas okolo viedne, ta 100km/h na dialnici pred Linzom ci zo Salzburgu smerom na juh.

Tak, vraj to oznamovanie medzi SR-AT vraj funguje, tak si pockam a dam Vam vediet :D Nebude to nic strasne, pokuty su tam nizsie ako u nas. A dobry system v tom, ze za prekrocenu rychlost v obci je dvojnasobna pokuta. S tym suhlasim... :thumbup:
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

SmartBastard
Autor témy

Streda, 28. Septembra 2011, 20:15

Hmm to s tým zastavovanim a cudzincami môže byt pravda, nikdy som sa nad tým nezamyslal, ale vždy ked bolo niečo tak nás zastavili :) ... naposledy pred dvoma týždňami, ja plus kamarát na X5, mna našťastie nestihli namerat ale kamos mal 211kmh a typek mu zadelil že 750eur :D
Naposledy upravil/-a SmartBastard v Štvrtok, 29. Septembra 2011, 09:44, upravené celkom 1 krát.
www.RoyalGarage.sk

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 29. Septembra 2011, 06:43

vy pretekari :mrgreen:

a to su fakt pokuty u rakusakov za rychlost nizsie ako u nas? Ja som bol v tom, ze tam su palky jak prase....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat

Štvrtok, 29. Septembra 2011, 08:56

kdeze, to len v SR, CZ a Madarsku z toho robia fetish:

AT pokuty za prekrocenie rychlosti:

V obci (nad limit):
0-20km/h = 21 EUR (29-54EUR Anonym*)
20-25km/h = 29 EUR (54-72EUR Anonym*)
25-30 km/h = 36 EUR (56 a 72EUR, Anonym*)
30-40 km/h = 70 EUR (70-160EUR, Anonym*)
nad 40 km/h = - (150 az 2180EUR) pripad je posunuty DI/Sudu a pokuta je vyssia ako 150EUR

Mimo obce a na dialnici (nad limit):
0-10km/h = 20 EUR
10-20km/h = 21EUR na ceste, 35EUR na dialnici (29-50EUR Anonym*)
20-25km/h = 29 EUR (50-70EUR Anonym*)
25-30 km/h = 36 EUR na ceste, 50EUR na dialnici (56-90EUR, Anonym*)
30-40 km/h = 70EUR (140-160 Anonym)
viac ako 50 km/h = pripad je posunuty DI/Sudu a pokuta je vyssia ako 150EUR

Prva suma je pri plateni pokuty na mieste, ci uz Cash, alebo Kartou. Druha suma (Anyonym) je pri odmerani a odfoteni policiou v pripade ze majitel, ktoremu prisla pokuta, neprizna vinu a neuda skutocneho vinnika (ten tak ostane anonymny*). Kedze Rakusaci maju tiez bodovy system, anonym sa vyhyba odpocitaniu bodov a tak sa mu udeluju vyssie pokuty.

Na co ale nezabudat, to ze policia tu pomerne mierne postihuje male prekrocenia rychlosti neznamena ze toleruje velke prekrocenia. Ako pisal SmartBastard, za 50% od povolenej je to hooodne ostre a tych 750EUR za 200+km/h kludne verim :D No a druha vec, za prekorocenie v obci Vam k tomu vacsinou prisiju aj nebezpecnu jazdu, ohrozenie chodcov a podobne, preto je to zvacsa za dvojnasobok...
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

SmartBastard
Autor témy

Štvrtok, 29. Septembra 2011, 09:51

voMacK napísal:
a to su fakt pokuty u rakusakov za rychlost nizsie ako u nas? Ja som bol v tom, ze tam su palky jak prase....

Su, preto mi vzdy prislo vtipne, ze vsetci moji kamarati, ktori sa niekedy nahanali po Bratislave kazdy krat co sadli do auta, pokazde ked presli cez hranice (este za starych casov ked clovek potreboval pas) isili zrazu poctivych 130 kmh ;)

A presne ako salat pise, v obci je to o dost prisnejsie a na dialnici celkom pohoda, s cim osobne uplne suhlasim.
www.RoyalGarage.sk

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Piatok, 30. Septembra 2011, 06:33

Cudzinci inak zvyknu dostat pri vyssich prekroceniach dvojnasobnu pokutu (plati aj pre DE) a to z dovodu, ze ti nemozu naparit body. Podobne ako s tym anonymom.
Musim vsak povedat ze jednanie s nimi by mal studovat aj nasi. Ked sme s kamosom tahali jednu motorku z DE na SK, tak v Rakusku si musis kupit dialnicnu aj na motorku. Dostali sme 65€ pokutu, ich jednanie vsak bolo korektne, vsetko nam vysvetlili, zdovodnili, zaujimali sa napriklad aj o tu motorku (sukromne) + este na kamosa s takym malym uznanim pozerali, lebo ma vodicak na vsetko.

Cize pozor treba davat stale, ale tie pokuty (a je normalny policajt) su urcite mensie ako u nas.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 30. Septembra 2011, 10:13

Neviem, či to nie je len nejaká "kačica", ale počul som, že v Rakúsku sú vraj ochotní odpustiť do 10% z rýchlostného limitu, inými slovami do 55 km//h v obci, do 110 km/h mimo obce a do 143 km/h na dialnici dajú pokoj. Dokonca som počul, že tých 10% limitu odpočítajú z nameranej rýchlosti a až z výsledku vymerajú pokutu. Môžete to niekto potvrdiť?

valer750

Piatok, 30. Septembra 2011, 23:13

bruno75 napísal:
Neviem, či to nie je len nejaká "kačica", ale počul som, že v Rakúsku sú vraj ochotní odpustiť do 10% z rýchlostného limitu, inými slovami do 55 km//h v obci, do 110 km/h mimo obce a do 143 km/h na dialnici dajú pokoj. Dokonca som počul, že tých 10% limitu odpočítajú z nameranej rýchlosti a až z výsledku vymerajú pokutu. Môžete to niekto potvrdiť?

ja som siel presne na silvestra tohto roku pri Linzi na 100vke cca 150-160...potom som spomalil a po chvili ma obehol obycajny svetlomodry passat 2005- , z okna ruka aj s tercikom...sli sme na bok, vystupili dvaja mladi policajti a neviem preco, ale mal som pocit, ze to bude v pohode... slusne sa ma opytal, ci mu rozumiem, ja som povedal, ze ano, bez problemov... Povedal mi, zasa slusne, ze som isiel na 100km useku minimalne150 a ci som si vedomy priestupku...ja so sklopenymi usami, ze hej:))... to som este zmrzol, ked mi pozeral na dialnicnu nalepku pod vnutornym zrkadlom a vedla neho antiradar:)), potom povedal: dnes ako "darcek" dostanete pokutu iba 35€, ste ochotny zaplatit? A ja vysmiaty, ze hej, s radostou:)))kedze sme stali mimo dialnice na nejakej krizovatke a musel som porusit prikazany smer, aby som sa dostal napsat, tak som sa ho este opytal, ci to mozem porusit a on, ze jasne...tolko moja skusenost...hej a folie na prednych oknach ani nespominam...
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

SmartBastard
Autor témy

Sobota, 1. Októbra 2011, 06:59

Všetko je to o ľuďoch, posledný rakúsky policajt čo zastavil kamaráta si zapálili cigaretu a fúkal mu dym naschval do tvare, nehovoriac o tom ako bol arogantný, samozrejme, že ide o výnimku, ale na druhej strane som sa stretol aj na Slovensku s policajtmi, ktorí boli fakt v pohode.

Ja mám na jednej strane nevyhodu v tom, že každý policajt co ma zastaví, si mysli, že som nejaky rozmaznany syncek a tým pádom mi chce co najviac zneprijemnit môj aj tak sladky život, ale na druhej strane ak ma zastaví nejaky chalan co je trocha do aut tak sa hneď začne pýtať co to mám a v tom prípade auto fakt pomáha ;)
www.RoyalGarage.sk

Miro Kovačik
Auto: červené
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 1. Októbra 2011, 19:38

Kamaráta zastavili na EVO VIII
... a ešte vás poprosím doklady od tých úprav a hlavne od toho krídla ](*,) ](*,) ](*,)
(je v seriovom stave)

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Sobota, 1. Októbra 2011, 19:59

Miro Kovačik napísal:
Kamaráta zastavili na EVO VIII
... a ešte vás poprosím doklady od tých úprav a hlavne od toho krídla ](*,) ](*,) ](*,)
(je v seriovom stave)

tupost nasich prislusnikov nepozna hranice...boli casy ked som sa chcel dostat do PZ no teraz by mi bolo trapne ukazat sa niekde v uniforme...

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005

Pondelok, 3. Októbra 2011, 07:19

bruno75 napísal:

Len pre zaujimavost, nemci davaju 5% dolu pri kazdom merani rychlosti (a to aj ked maju neviem ake vybavenie v tych BMW co meraju) + niekedy robia ako keby dokalibrovanie, ked ti nakazu na parkovisku nacuvat pred ich auto na urcitu vzdialenost. Tych 5% je kvoli toleranciam rameru, toto nasi napriklad nerobia, co si myslim ze sa da celkom poriadne vyhadat (ale iba v pripade ze si pravnik a mas cas a nervy).

A este k Mirovi: Pred 4 dnami davali relaciu ako smerom na tuningovy zraz chlapci v DE kontrolovali tuningove auta. A to si mal vidiet tie priestupky. Pravdou je ze policajti v DE maju asi trocha ine skolenia a fakt sa v autac vyznaju. Videl som uz aj dokument, kde poukazovali na to, kolko fanusikov tuningu je medzi policajtmi.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 216 neregistrovaných