... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
auto111 napísal:Na upresnenie, na mestskych dialniciach je maximalka 90kmh. Cize ti ktori tu pisu ze niektori slimaci jazdia iba 80kmh po dialnici nemate pravdu.
Mimo napísal:Slevin, ja chápem. len zas treba byť občas aj ohladuplní a pochopiť,že niekedy je tá pomalá jazda opodstatnená..
slevin napísal:
kto tu pisal o mestskych dialniciach?
auto111 napísal:
No, vodici obcas nerozlisuju medzi mestskou a "klasickou" dialnicou. Beru to ako jeden typ dialnice.
slevin napísal:
ked je opodstatnena ja to vidim a berem, no to je malokedy... proste nasi vodici ani nahodou tomu neslapnu aby ta ich picovina nezozrala o deci a pol viac... tolko k tejto teme :)
slevin napísal:
a prave o takych drbnutych vodicoch pisem...
Mimo napísal:
to či je opodstatnená častokrát nemôžeš vedieť... či je šofér neskúsený, či nepozná tú oblasť, či nehladá niečo čo nevie kde presne sa nachádza, či nemá v kufri krehký náklad,ktorý nechce roztrepať. lebo podla mňa napr menej skúsení šoféri nech idú radšej 80 ako by mali machrovať že "vedia" ísť aj 120 a niekde potom spôsobiť nehodu.
občas stretneš aj šetrílov to ano :) ale ked chce ísť človek rýchlejšie nemôže čakať,že všetci pôjdu 100... musí rátať s tým,že bude musieť predbiehať.
a čím rýchlejšie ideš je logické,že tým viac tých pomalších stretneš
MuadDeeb napísal:A uvediem este jed zaujimavost. V roku 2006 urad pre dopravu v UK vydal spravu, v ktorej bola rychlost ako pricina dopravnych nehod len 5% zo vsetkych. Dokonca aj zvierata, ktore vbehnu do cesty, mali vyssie percentualne zastupenie. Odkaz:
http://web.archive.org/web/200804131956 ... 2006v1.pdf
auto111 napísal:Neda mi nespomenut pribuznu temu. Tzv. Policajne kolony. Teda policajne auto ide po meste 40kmh (presnejsie extra pomaly) a "poslusni" vodici idu za nim X kilometrov zrejme z dovodu aby nahodou nedostali pokutu. Toto "predstavenie" som nazivo videl aspon 2-krat ked som to veduce policajne auto predbiehal tachometrovou 50kmh (som si extra daval pozor)