... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46 - Audio

Utorok, 7. Júna 2011, 20:46

Kua chlapi mam dynavin a ked štartujem tak pukne v zadnych reprakoch,nevieme čo to môže byt??AKo ked doma vypneš radiomagnetofon zo zastrčky bez vypnutia vypinača, taky puk to urobí, nejde mi to do hlavy,stare radio to nerobilo,ako keby sa ne pol sekundy prerušilo napajanie alebo čo...........kurva je to šit ten dynavin.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 7. Júna 2011, 21:20

Invi napísal:
no ak sa do dava priamo na napajanie mozno nie, len mi celkom nie je jasny princip ako ta vecicka funguje...
Mam radio clarion a 4kanal harman kardon, na nom su zapojene kompa v predu a basak...
Zavesim sem mozno nejake fotky ako som to riesil ale najskor by som rad vyriesil tento problem lebo uz som trochu frustrovany z toho ze nic nezabralo a piskot je stale pocut..
kolko chces za tu vecicku?

je to filter, filtruje,hladí napájacie napätie. možno tak zníži napätie o 0,001V ale to určite nepostrehneš
inak, existujú aj také malé cap-y, kt. sa montujú priamo na alternátor.tiež napr. od brax-u, ale stoja asi 10x viac ako tamto tá malá škatuľka za 7EUR
ale ja by som osobne najprv skúsil ten filter
za ten brax mst200 by som chcel aspoň 20eur

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Júna 2011, 21:33

TT-SIMIK napísal:
Kua chlapi mam dynavin a ked štartujem tak pukne v zadnych reprakoch,nevieme čo to môže byt??AKo ked doma vypneš radiomagnetofon zo zastrčky bez vypnutia vypinača, taky puk to urobí, nejde mi to do hlavy,stare radio to nerobilo,ako keby sa ne pol sekundy prerušilo napajanie alebo čo...........kurva je to šit ten dynavin.....

toto mi pripomina casi na elektrotechnike a navrhovanie obvodov pre oneskorene zapnutie repro pri zapnuti zosilnovaca a okamzite odpojenie repro pri vypnuti zosilnovaca :D hold napatove spicky by mali byt konstrukcne vyriesene priamo v radiu obvodmi... je to smejd :)

Georgo
Auto: e46, 320d touring

Utorok, 7. Júna 2011, 21:44

Este si daj pozor ked budes davat ten filter na zosik, tak ten co bol uvedeny v tom linku, tak je iba do 5A. Zosik bude mat asi poistky 2x20A, tak musis zohnat iny alebo tam dat 8 paralelne :smile: .
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

TT-SIMIK

Streda, 8. Júna 2011, 08:33

ice.blade napísal:

toto mi pripomina casi na elektrotechnike a navrhovanie obvodov pre oneskorene zapnutie repro pri zapnuti zosilnovaca a okamzite odpojenie repro pri vypnuti zosilnovaca :D hold napatove spicky by mali byt konstrukcne vyriesene priamo v radiu obvodmi... je to smejd :)

:^o :^o :^o :^o 10 ročny kenwood za 20 000 nemal problém.....sranda je že ked štartujem na radiu,tak sa strati stanica,ked na nu kliknem ide zase dalej.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Invi
Auto: E46 318 D

Streda, 8. Júna 2011, 20:03

ice.blade napísal:
sranda ze taketo veci nevies... si sa zdal byt aspon trosku zbehnuty ked si robis repro sustavy... ten piskot co ty spominas pochadza vacsinou z alternatora a prenasa sa dalej, ak by si chcel vediet tak aj original autoradia su vsetky odrusene, pripoj repro priamo na radio brumet ti nebude... a este taka otazka akym sposobom ti moze napajanie zosilnovaca menit kvalitu zvuku? co ti tam pojde 6V a nebude ti stihat budit repro??? kup tie odrusovace na zosiky a tes sa z hudby

no pravdupovediac elektrotechnika nie je moja silna stranka a to ze si hudbu instalujem sam je skor tym ze nemam lave ruky a teda nebudem niekomu za instalaciu platit a aspon sa nieco naucim..
no a to ze napajanie mi nezmeni kvalitu je mi jasne, spociatku som myslel ze ide o nejaky odrusovac signalu...
Kazdopadne vdaka za rady.
Obrázok

jares
Auto: BMW 318 d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 27. Júna 2011, 21:06

chlapi co moze byt na chybe ked mi nehra cela prava strana v aute , radio v druhom aute islo v pohodicke

crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Pondelok, 27. Júna 2011, 21:59

Hualinganpingan rulez. :D

TT-SIMIK napísal:

TT-SIMIK

Utorok, 28. Júna 2011, 09:13

crumar napísal:
Hualinganpingan rulez. :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

alesak1188
Auto: BMW 320d e46

Pondelok, 22. Októbra 2012, 21:34

Ahojte, pročetl jsem celý vlákno, ale nedozvěděl jsem se kde jsou ty nízkoúrovnový výstupy. Zřejmě v tech pidi zásuvkách, ale který piny? díky

alesak1188
Auto: BMW 320d e46

Streda, 24. Októbra 2012, 04:04

A kam mám tedy připojit kabely k zesilovači, co když to píchnu k normálnímu vývodu k repru? Nebo nemáte někdo schéma k radiu busines kazeta?

ice.blade

Streda, 24. Októbra 2012, 07:32

ak mas zosilnovac s vysokourovnovym vstupom tak kludne pripoj signal zo zadnych repro... daju sa kupit konverteri HI na LO ale nepocitaj s kvalitnou reprodukciou zvuku, ak mas doma sikovneho elektrikara LO vystupy ti bude vediet spravit

fliper333
Auto: BMW rad 3 E46
Kraj: Nitriansky

Piatok, 27. Júna 2014, 23:54

Ahojte, chcel by som vylepsit audio v E46, nemam v tejto problematike ziadne skusenosti a skor ako zacnem by som si od vas rad nechal poradit. V aute mam original radio s navigaciou 16:9 (myslim ze je to MK 3, v kufri je k tej navigacii CD mechanika) + je v kufri aj CD menic na 6 CD. V predu blbne jeden repro, pravdepodobne je chybny zosilovac v radiu. Moje otazky:

1. Na radiu mam aj palubny pocitac co ukazuje dojaz, spotrebu... Da sa tato funkcia nejak zachovat ak vymenim radio za neoriginalne?
2. V kufri je CD menic na 6 CD - da sa pripojit aj k neoriginalnemu radiu?
3. Co vsetko by bolo potrebne kupit / vymenit ak by som menil radio za neoriginalne? Nejake redukcie, konektory, mriezky? Je potrebne nieco prerabat v palubovke?
4. Ake radio odporucate? Znacka / model.
5. Ake repro odporucate? (teraz tam mam klasicke audio, nie Harman Kardon - 2 repro vpredu vo dverach, 2 vyskove vpredu vo dverach, 2 na zadnom plate)
6. Je potrebny aj subwoofer, alebo sa daju spravit slusne basy aj dverovymi reproduktormi? Nechcem s tym chodit na sutaze, iba na klasicke pocuvanie, ide mi hlavne o kvalitu zvuku.
7. Ak subwoofer tak aky? Namiesto / do rezervy? Alebo iba do kufra?
8. Ake kable? Aka tlmiaca pena?

Pripadne je tu niekto kto sa tomu venuje (NR a okolie) a vedeli by sme to prekonzultovat osobne - pripadne by mi to vedel spravit?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných