... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 37
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
spikerHC
Auto: F10 530XD
Kraj: Banskobystrický

Re: Skusenosti s BMW servismi

Streda, 23. Februára 2011, 13:13

Zbehol som tam len opytat sa o nahradny diel na stresne okno... a prosil som toho pana aby sa siel pozriet do auta ze ci nieje chybna aj druha cast a chlapik sa ani nezdvyhol zo stolicky a povedal ze on nevie aka tam je zavada... poprosil som este raz aby som neobjednal nieco co vobec chybne nieje a zasa povedal ze on nevie aka tam je chyba... tak som zobral veci a siel prec... smutne ze si myslia ze netreba obsluhovat aj starsie auta a predavat nahradne diely.. asi maju dost penazi :) ktovie co by sa dialo keby niekto napisal pekny listo do Bavarii niekam do nemecka :)
F10 530XD
EX E46 330D
EX F30 318d

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 23. Februára 2011, 13:25

skor by bolo zaujimave tam napisat za cely BMW Klub... to uz by mohlo mat vacsiu vahu nez "jedna babka povedala..."
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

spikerHC
Auto: F10 530XD

Streda, 23. Februára 2011, 13:46

Tak to je pravda. To by malo dost velku vahu. Mne to pride tak ze oni ziju len z novych aut no bohuzial to tak nieje. Ale je to smutne ze sa hraju na super exkluzivnu znacku a spravaju sa takto. Som maximalne spokojny s autickom no ich servis stoji za prd. Za tie prachy by som cakal viac.
F10 530XD
EX E46 330D
EX F30 318d

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Streda, 23. Februára 2011, 14:07

to nie je ani o tom, ze by zili iba z novych aut, ale o tom, ze maju aj tak dost prace, takze nejaky jeden nasrany zakaznik ich vobec nezaujima.... aj tak ich budu mat stale kopec
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Februára 2011, 14:45

Tempus AWT Bavaria, Bratislava

Zatial mam len skusenosti s nakupom ND v tomto stredisku, ale nemozem povedat nic negativne. Vacsinou natrafim na pana v okuliaroch, ktory ma e46, takze sa s nim da aj normalne pokecat. Ale aj ked tam sedel niekto iny, nebol najmensi problem, ked mu date koniec VIN, tak sa potesi, ze to nemusi pracne hladat. Objednavam teraz vacsinou podla cisla dielu, ale predtym som objednaval aj podla popisu, co chcem, a nikdy nebol problem, hodil mi to na monitor, co maju na pulte a opytal sa, ci je to to, co chcem. Aj ked som sa na nieco pytal, ked vedel, normalne poradil. Parkrat som si aj porovnaval e-mailom cenu ND v AWT a Auto-motiv a cena bola vzdy uplne rovnaka (myslim zakladne ceny bez zlavy).
Pred Vianocami som u nich objednaval bundu pre manzelku (BMW Yachtsport windjacket), v tom sklenenom butiku som ju nenasiel, tak som ju objednal u dievcat, co sedia hned pri tom butiku. Povedali, ze zistia, ci sa to da objednat a ako dlho by to trvalo, ze na druhy den mi budu volat (pondelok 17:45). Na druhy den mi doobeda slecna volala, ze ju teda objednali a ze dufa, ze dalsi tyzden pride (objednaval som to tyzden pred Vianocami, tak som sa jej pytal, ci to do Vianoc stihneme). Nakoniec mi volali dalsi den (streda) pred obedom, ze ju uz maju a mozem si ju vyzdvihnut. Sama slecna z toho nechapala, ze tak rychlo prisla. Este 2 dni pre Stedrym dnom som si spomenul na sal BMW, tak som tam zavolal, a ze prave si jeden pan pozeral posledny kus, ale nezobral ho, tak ze mi ho odlozi, nech si pon pridem. Vzdy, ked tam pridem, tak slusne pozdravia, chodim tam kazdu chvilu, tak ma uz poznaju.

Co sa tyka predaja ND a inych veci, nemozem povedat nic negativne, som tam viac nez spokojny, nikdy sa ku mne nespravali arogantne, pritom tam objednavam ND na staru e36, niekedy aj nakupy za 1,50EUR, ked potrebujem len nejaky srobik a nikdy s tym nemali problem.

Servis som u nich zatial neskusal, takze k tomu sa vyjadrit neviem. Do servisov aj tak nechodim, neverim nikomu, preto si vsetko robim sam.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

asche
Auto: bmw 3
Kraj: Nitriansky

Piatok, 25. Februára 2011, 11:41

Rija Bavaria?

>>Dobra skusenost rok 2009:
Vedel som, ze v nasavacom ustrojenstve/hadicke do otrekovacov predneho skla je necistota, ochotne ihned odstranili za 1,5 e

>>Zla skusenost februar 2011:
Dal som opravit preliacene dvere ako poskodeny v poistnej udalosti. Po mojom prichode zavladla nevsimavost & blby pocit ako ked na slovensku pridete do komunistickeho obchodu. Ceny dielov boli vyssie o 15% ako sa uvadza na bmw fans info. Oprava trvala dva tyzdne namiesto slubovaneho tyzdna, kvoli tomu ze lakovanie robi VW araver odvedla (2x pokazili lakovanie). Nahradne vozidlo nebolo, kedze udajne uz boli rozdane na ine poistne udalosti + bolo mi asi humorne ponukane vozidlo za 63e/den :)
A potom kalvaria zacala - poistovna odmietla preplatit plnu vysku faktoru za opravu lebo lakovanie bolo prekrocene cca o 400e podla systemu uctovania opravy zavezne jednak pre poistovnu a jednak pre servisy(na fakture bolo za cca 830), BMW odmietlo priznat chybu, ale v spolupraci s araverom neboli schopni dodat dokazovy material 2 tyzdne a prichadzali chabe vyhovorky a pravidelne ma zabudali informovat o stave veci napriek opakovanym prislubom. Aby som story dotvorila tak pani z poistovne ma varovala, ze araver je v tomto znama firma kaziaca robotu a naklady schovava na ukor zakaznika. Samozrejme som musel mnohe vybavit vybehavanim, bo sa neracilo bud posielat slubovane dokuemnty, alebo jednoducho na to zabudli a vo finale sa im tazilo zoskenovat 5 stran sokumentu s argumentom ze nemaju cas na divnu pani z poistovne a tak som musel do bmw sam zajst a potom do poistovne. Cele toto trvalo 1 mesiac a este pokracuje a zdoraznim, ze som ten co nehodu nezapricinil.

Doterajsie resume? : Na zaklade pohovoru regionalneho riaditela slovexperty majitelovi rija bavaria, mi araver ma vyplatit zvysnu, prekrocenu sumu opravy. Zatial mam peniaze len od poistovne ukratene o spomenutych 400e. A rija bavaria spolu s araverom ma o zakaznika menej, a mozno o viac ked si ini precitaju tento clanok

pelo

Piatok, 25. Februára 2011, 11:50

asche napísal:
Rija Bavaria?
Ceny dielov boli vyssie o 15% ako sa uvadza na bmw fans info.

Pozor na to, ze ceny uvedene na bmwfans.info su ceny bez VAT (dane)!

e39 525i sedan '03 -ex

ice.blade

Piatok, 25. Februára 2011, 12:26

pelo napísal:
Pozor na to, ze ceny uvedene na bmwfans.info su ceny bez VAT (dane)!

a pocitam ze aj bez dopravy...

asche
Auto: bmw 3
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 28. Februára 2011, 09:33

Komentujem, aby v inych uzivateloch tohto fora nevznikol dojem ze v mojej kritike slo o cenu. Myslim, ze spominat cenu bolo v danom clanku irelevantne z mojej strany, kedze problem spocival v inom.
Ale samozrejme dakujem za info.

steve
Auto: exE60, exF10, F26
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Marca 2011, 13:55

Úplne pozitívna skúsenosť s TOB BMW Trenčianska Turná -na mojej E60 som mal popraskaný lak na nárazníkoch a prahových lištách, telefonický dohovor - zastavte sa kedykoľvek, obhliadneme a posúdime. Tak to aj prebehlo, odfotili, za pár dní odpoveď, prelakujeme v rámci záruky, povedzte si termín kedy Vám to bude vyhovovať... Mal som čas až o dva mesiace neskôr, absolútne bez problémov, dokonca mi poskytli náhradné auto počas opravy. V stanovený deň a hodinu ukončenia opravy bolo auto moje pripravené a umyté. Veľmi oceňujem ich korektný a ochotný prístup. :D :D :D

Joe1980
Auto: BMW 318d E90

Štvrtok, 10. Marca 2011, 13:02

Tempus AWT Bavaria Banská Bystrica.
Bol som tam asi 5 krat, vždy som si povedal že naposledy ale mam to najbližšie tak som sa tam vždy vratil, vždy ked som tam bol tak tam bol nejaky panko na X5 alebo X6, samozrejme že ho obskakovali, kavička, keksík, ja som tam sedel ako puk, ledva si ma všimli, auto som odovzdal, že mi zavolaju, samozrejme že nezavolali, musel som si volat sám, auto vždy zostalo neumyte, ale ked tam boli pani na X5 alebo X6 samozrejme že im auta umyli a vysali:(
Mam este Toyotu Corollu, ked pridem do servisu po auto, je vždy aspon oplachnute vodou a vysate, cakal som niečo podobne aj u BMW, ale to by som asi musel mat novu X6:)
Aj tí típci čo tam pracuju, každy ma inu košelu, kadejake mikiny, tetovania, človek nevie kto je vlastne zo servisu a kto len nejaky okoloiduci, v Toyote su všetci pekne oblečený v košeliach s logom Toyota.Co uz japonci su japonci:)

maros.x5
Auto: E70 3.0sd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 10. Marca 2011, 19:31

Ja mám X5 E70 a myslíš že okolo mňa obskakujú? Možno že keď máš viac áut od nich, tak áno. Veľmi som chcel X5, myslel som si že keď si kúpim BMW, že je to niečo viac, jasné auto je super, ale servis neskutočné sklamanie. Ja som z východu, vystriedal som už tri servisy, niekedy som bol na pokraji infarktu, totálna ignorácia, keby tá normohodina aspoň odzrkadľovala kvalitu. Neviem či tí majitelia vedia ako sa spávajú ich zamestnanci ku zákazníkom? Mal som predtým Mazdu 6, ale to bolo úplne o inom, ešte teraz aj po tých rokoch dostávam od nich napr. SMS napr. typu všetko najlepšie do nového roku, atď., nie že by som bol od toho závislý, ale tam si naozaj vážia zákazníka.
BMW X5 E70 3.0sd, M paket, 21" 128, - 40 mm, H&R podložky, ku LOGIC7 sub JL Audio 13w7, GZPA16000d, GZBP12.3500, TV tuner, DVD menič, LCD monitor, Eisenmann, LUX H8 v3, ... príbeh
BMW 3 E92 335d
ex Nissan 350z kabrio
ex Mazda 6 2.3i
ex Mazda 323F 1.8i

pelo

Štvrtok, 10. Marca 2011, 20:34

Ako tak citam, tak navrhujem, aby tieto skusenosti nezostali len v ramci tohto fora. Stale sa tu len stazujete, ako s Vami jednaju, ale skusili ste niekedy, ked ste mali pocit, ze nie je vsetko v poriadku, povedat tomu degesovi aby Vam zavolal nadriadeneho? Zatial, ked som si dal zavolat nadriadeneho (sice nie v BMW ale v inych firmach), tak arogantny blbecek zrazu zmenil spravanie a v tej chvili by Vam aj vyfajcil, len aby ste si to rozmysleli s tou staznostou, aby z toho nemal problemy. Len sa vtedy nezlutujte a trvajte na svojom. Jednoducho, ked nie som spokojny, tak s tym predsa nieco robim, aby sa to zmenilo. Ja som predsa zakaznik, ktory tam nechava peniaze za sluzby a pokial mam pocit, ze som za svoje peniaze nedostal adekvatne sluzby, tak sa stazujem. Treba vzdy trvat na svojom a ked nepomoze konzultacia s nadriadenym, tak zozbierat ludi z tohto vlakna, ktori maju s konkretnym zastupenim podobnu skusenost a poslat oficialnu staznost priamo do centraly BMW a vsetci sa pod to podpisete. Potom som zvedavy, ako to bude dany servis vysvetlovat.

V inych krajinach, ako tu napriklad niekto spominal Rakusko, to funguje prave preto, ze nespokojny zakaznik sa stazuje. Ale na Slovensku vedia vsetci len ohovarat ale nikto si neotvori hubu vtedy, ked treba a hlavne kde treba, len tu bude vypisovat na fore... [-X

e39 525i sedan '03 -ex

ice.blade

Piatok, 11. Marca 2011, 13:41

pelo napísal:
Ako tak citam, tak navrhujem, aby tieto skusenosti nezostali len v ramci tohto fora. Stale sa tu len stazujete, ako s Vami jednaju, ale skusili ste niekedy, ked ste mali pocit, ze nie je vsetko v poriadku, povedat tomu degesovi aby Vam zavolal nadriadeneho? Zatial, ked som si dal zavolat nadriadeneho (sice nie v BMW ale v inych firmach), tak arogantny blbecek zrazu zmenil spravanie a v tej chvili by Vam aj vyfajcil, len aby ste si to rozmysleli s tou staznostou, aby z toho nemal problemy. Len sa vtedy nezlutujte a trvajte na svojom. Jednoducho, ked nie som spokojny, tak s tym predsa nieco robim, aby sa to zmenilo. Ja som predsa zakaznik, ktory tam nechava peniaze za sluzby a pokial mam pocit, ze som za svoje peniaze nedostal adekvatne sluzby, tak sa stazujem. Treba vzdy trvat na svojom a ked nepomoze konzultacia s nadriadenym, tak zozbierat ludi z tohto vlakna, ktori maju s konkretnym zastupenim podobnu skusenost a poslat oficialnu staznost priamo do centraly BMW a vsetci sa pod to podpisete. Potom som zvedavy, ako to bude dany servis vysvetlovat.

V inych krajinach, ako tu napriklad niekto spominal Rakusko, to funguje prave preto, ze nespokojny zakaznik sa stazuje. Ale na Slovensku vedia vsetci len ohovarat ale nikto si neotvori hubu vtedy, ked treba a hlavne kde treba, len tu bude vypisovat na fore... [-X

Obrázok

Patqooo

Piatok, 11. Marca 2011, 17:39

ice.blade napísal:
Obrázok

V prvom rade tieto skúsenosti su pre nás,aby sme sa vyvarovali,resp.navštívili ten ktorý servis.
Nemozes porovnavat precíznosť Rakusanov a slovenskú náturu. Tu by sa ani po sťažnostiach nič nezmenilo. Tu chýba ten ľudský prístup,ktorý je v iných krajinách samozrejmosťou v odvetví služieb. U nás je to LEN biznis,na ktorý sa majitelia pozerajú skrze čisla a peniaze a nie počtu spokojných zákaznikov. Jednoducho pvedané,je jedno či si bol spokojný,hlavne že si tu nechal peniaze. A keď sa viac nevrátiš,príde druhý ... Moj skromný názor ...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 37

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných