... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Pokuta za rychlost...trochu prehnane!

Štvrtok, 3. Februára 2011, 09:10

Swandes 320D napísal:
A ako bonus jeden policajt povedel druhemu ze vraj som usiel ](*,) ](*,) ](*,)

no tak ale potom sa tomu celemu moc nevidim... sak urcite ze policajt bude verit kolegovy, ktory povie ze si prchol, tak s tebou moc zlutovania mat nebudu

Rony napísal:
Vidno na tej fotke, ze si soferoval ty? Len ma tak napadlo ci by sa na to nedalo vyhovorit, pokial dobre viem tak este neplati priestupkova zodpovednost majitela vozidla, ktoru chceli prave vyuzivat pri stacionarnych radaroch.

neda sa vyhovorit... zo zakona je majitel vozidla povinny vediet komu auto pozical v pripade, ze ho nesoferoval sam, a tuto skutocnost nahlasit pri vypovedi -> potom si predvolaju dotycneho a ide riesi sa dalej. U nas sa ani neda pouzit vyhovorka na "osobu blizku", pretoze ta sa vztahuje iba na hrozbu trestneho stihania, nie na priestupky
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Užívateľov profilový obrázok
Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Februára 2011, 11:08

Lopo napísal:
no tak ale potom sa tomu celemu moc nevidim... sak urcite ze policajt bude verit kolegovy, ktory povie ze si prchol, tak s tebou moc zlutovania mat nebudu

neda sa vyhovorit... zo zakona je majitel vozidla povinny vediet komu auto pozical v pripade, ze ho nesoferoval sam, a tuto skutocnost nahlasit pri vypovedi -> potom si predvolaju dotycneho a ide riesi sa dalej. U nas sa ani neda pouzit vyhovorka na "osobu blizku", pretoze ta sa vztahuje iba na hrozbu trestneho stihania, nie na priestupky

lenze ked povie, ze soferoval niekto z rodiny tak maju smolu, pretoze proti rodinnym prislusnikom vypovedat nemusis, cize povies niekto z rodiny, dalej nespecifukujes lebo nemusis a mozu si piskat. Teda zatial, ked uz bude zodpovednost na majitelovi tak to bude horsie....

Also OT k policajtom, neviem preco som nepodal vtedy staznost na nich,ale asi preto, ze som kokot lebo su drzi niektori jak plostice....tesne pred vianocami som siel z vianocnych trhov do ruzinova vecer okolo pol dvanastej a s dalsimi 4 kamosmi, stal som na cervenej pri UK, oproti staremu mostu a po tej hlavnej ceste (neviem ci je to este nabrezie alebo ne) presla policajna fabca s tym, ze na 3 cervene presla sposobom zapli majak (nehukal len blikal) a presli prvu, druhu a na tretej este aj obmedzili nejakeho dalsieho vodica....Ako povie si clovek, ze asi zasahuju niekde "tajne" len to by asi nesli 40kou....proste niektori ti bastardi si myslia, ze ked su policajti tak si mozu porusovat predpisy ako sa im zachce a na druhy den by ta ten isty flojd siel zjebavat za +3km/h
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Lopo

Štvrtok, 3. Februára 2011, 12:30

cital si poriadne co som pisal?
Peter92 napísal:
lenze ked povie, ze soferoval niekto z rodiny tak maju smolu, pretoze proti rodinnym prislusnikom vypovedat nemusis, cize povies niekto z rodiny, dalej nespecifukujes lebo nemusis a mozu si piskat

Lopo napísal:
U nas sa ani neda pouzit vyhovorka na "osobu blizku", pretoze ta sa vztahuje iba na hrozbu trestneho stihania, nie na priestupky
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Peter92

Štvrtok, 3. Februára 2011, 13:18

Lopo napísal:
cital si poriadne co som pisal?

to je zaujimave, znamy sa tak vyhol pokute ked ho cvakli ako robil 239 km/h na pristavnom v noci a vidiet bola len spz :wink:
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

swandes
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 3. Februára 2011, 13:22

Lopo napísal:

Ano ako si pisal policajt bude verit kolegovy :-$ ALE ako mal clovek vediet ze je namerany ako mal vediet ze musi ist rovno a nezabocit aj ked sa jeho cielove miesto predlzi o 5km,ziadne upozornenie na zastavenie,preco ked som im UDAJNE uiekol rychlostou 40km/h nenasadol do auta a nesiel ma mahanat?sa mu nechcelo? cize vsetci co ozaj zdrhaju...serme na nich?!
PRECO mi to neprislo od nich z vypovede ze som usiel?! preco to spomenu len vtedy ked sa chce clovek odvolat ?

No sorry!
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

100RM
Auto: e61 550i

Štvrtok, 3. Februára 2011, 13:27

Peter92 napísal:
to je zaujimave, znamy sa tak vyhol pokute ked ho cvakli ako robil 239 km/h na pristavnom v noci a vidiet bola len spz :wink:

239 ale uz nieje priestupok, ale trestny cin verejneho ohrozenia atd ;-)

noro535i
Auto: e34 535i turbo

Štvrtok, 3. Februára 2011, 15:42

ja som prekrocil na 50ke o 20 a cakam na rozhodnutie uz asi 3tyzdne takze drzte palce,podla sadzobniku by to malo byt 100€... :x

swandes
Autor témy

Piatok, 4. Februára 2011, 10:01

Takze nove zistenie...vcera vecer som bol u znameho a volali sme jednej osobe co robi presne taketo zorhodnutia ohladom pokut a ze akonahle sa poda odpor plati sa 16€ trovy + pod pokutu danu rozkazom sa neklesne.Skor to moze ist smerom hore az do 800€ a zakaz na 3roky [-(
...a to za to ze mam 2 priestupky pocas dvoch rokov:
1-na 50ke som isiel 64km/h - riesene blok.pokutou
2-na 90ke som isiel 102km/h - riesene spravnym konanim
](*,)
Nech robi smrtelnik co robi nepomoze si aj ked urobi cokolvek :-s , nejde az tak o peniaze ako o princip! to uz kde sme [-o<

BMW328i
Auto: 530d E39

Piatok, 4. Februára 2011, 15:54

Neviem ako to funguje ale ja som napriklad behom dvoch mesiacov dostal dve pokuty za rychlost prvy krat 100€ povodne to malo byt 200€ ale ukecal som to a vtedy ma namerali na 50ke 86...a druhy raz ma namerali tiez na 50ke 63 a to sa vyriesilo blokovou pokutou za 40€...tak neviem preco beru ohlad na pokutu co si dostal pred dvoma rokmi...
E39 530d sedan
E30 318i coupe...ex

Peter92

Piatok, 4. Februára 2011, 16:27

BMW328i napísal:
Neviem ako to funguje ale ja som napriklad behom dvoch mesiacov dostal dve pokuty za rychlost prvy krat 100€ povodne to malo byt 200€ ale ukecal som to a vtedy ma namerali na 50ke 86...a druhy raz ma namerali tiez na 50ke 63 a to sa vyriesilo blokovou pokutou za 40€...tak neviem preco beru ohlad na pokutu co si dostal pred dvoma rokmi...

no neviem ani ja, jedine ak nema este cele dva roky vodicak o com pochybujem....lebo pokial viem, plati 3x a dost v priebehu roka kalendarneho a nie v priebehu dekady alebo co ](*,)

RomanC
Auto: E39 530dA touring
Kraj: Košický

Piatok, 4. Februára 2011, 17:36

Ja som dostal v priebehu 2 tyzdnov pokutu na 300 a 200 eur za rychlost . Pokutu som platil na mieste . kkti merali na useku ,kde bolo zjavne ,ze to meraju kvoli premiam .
V meste ,dedine , pri skolach , nehodovych usekoch merat za certa nebudu , ale 10 metrov pred koncom dediny nameraju 60 km/h , alebo pri dlhej rovinke s klesanim , s vybornym vyhladom na 2-3 km , kkti sa schovaju za skupinku stromov a cihaju .
Zil som 11 rokov v zahranici ,ale to som zazil iba na slovensku . V zapadnej europe je vodic vopred upozorneni dopravnou znackou,ze na useku cesty prebieha meranie rychlosti , dokonca stacionarne rychlostne kamery musia byt vyznacene reflexnou vrstvou . Konecne nova vlada zrobila nieco pre vodicov , tym ze hliadky sa neskryvaju ako vsi a ze premie uz niesu za pocet odobratych vodicskych preukazov a pocte udelenych pokut.

swandes
Autor témy

Piatok, 4. Februára 2011, 20:37

Ako som spomenul odpor mam napisany,no este som kontaktoval jedneho velmi dobreho pravnika cize zac.buduceho tyzdna idem na sedenie.
mam kamaratov policemanov v NR kraji aj v BA,no ani jeden nechape ako je toto mozne :-k
Som stasne zvedavy ako dopadnem ked idem "sam" obcan proti kktizmu!

Ps: vodicak mam 13rokov

Bawo 740
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Februára 2011, 22:05

Vela štastia budeš ho potrebovať.Ja už by som nemal nervy po mojich skúsenostiach so slovenskými policajtmi,aspoň keby išli za tebou a zastavili ťa ale nie načo,šak pošlú predvolanie nebudú ťa nahánať,ak by ťa zastavili na mieste nemal by si pravdepodobne žiadne problémy,takto to budú akurát nervy,tak vela štastia teda.

swandes
Autor témy

Piatok, 4. Februára 2011, 22:16

Bawo 740 napísal:
Vela štastia budeš ho potrebovať.Ja už by som nemal nervy po mojich skúsenostiach so slovenskými policajtmi,aspoň keby išli za tebou a zastavili ťa ale nie načo,šak pošlú predvolanie nebudú ťa nahánať,ak by ťa zastavili na mieste nemal by si pravdepodobne žiadne problémy,takto to budú akurát nervy,tak vela štastia teda.

Dakujem to stastie a nervy budem potrebovat sam sebe davam malu sancu :roll: no neni mi to jedno ked viem ze mam pravdu a stojim si za tym!
kazdopadne o postupe rozhodne moj pravnik.
Poznam x ludi co nechaju vsetko tak,ziadna staznost ci odvolanie.....no z casti to chapem :? nakolko sa jedna o nelahky boj.
sakra tiez su len ludia!

Ako si pisal.....stacilo nalozit ich zadky do ich zigulaka a ist si po mna,,,,ked tvrdia to co tvrdia!!!

pepo286

Sobota, 5. Februára 2011, 12:21

skus to aj s tym radarom .. hoc ta aj zmerali laserom .. ten ma odchylku +- 2km/h .. takze ked im ukazal 102 .. to znamen ze nie je iste ci si isiel viac ako 100 .. (mohol si ist aj 104) .. ale oni musia dokazat ze si isiel viac ako 100 .. t.z. ze by museli mat na fotke 103 (aby po odpocitani odchylky bolo 101) ..
E46 320D Touring 100kW (2001)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 235 neregistrovaných