... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 25
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: E90 320d Teplota chladiacej kvapaliny

Sobota, 29. Januára 2011, 10:47

Ziaden vzduch, kde by ti prosimta vzduch a co chladil :D vzduch ti ide od turba k intercooleru a pak rovno do sania, nikde nema spojenie s vodou, aspon tak to bolo vzdy, pochybujem ze 320d by mala intercooler chladeny vodou ze :wink:
To ochladenie je sposobene skor tym ze termostat mas otvorene na urcitu velkost a tym ze mu podkuris, diesel nevyprodukuje o moc viac zbytkoveho tepla aj vo vysokych otackach, ale vodna pumpa ti prezenie rychlejsie kvapalinu cez chladic, na co termostat nezareaguje az tak rychlo, nestihne sa zatvorit hned ale neskor trocha a to je vysledne schladenie o tych par stupnov, skus to drzat trocha dlhsie a mala by sa teplota vratit na rovnaku, mozna trocha vyssiu.
Nur Original ist Legal.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 29. Januára 2011, 10:57

Skontrolovat termostaty......pri cca 88 st je na plno otvoreny termostat tak počítaj že teplota kvapaliny by mala byt v normale tak okolo 85 stupnov rátam.....záleži či sa dá ta informácia z toho testu aj použit......ak sa ti zle zohrieva tak termostaty, možno že jeden ostava pootvorený a preto ti ta teplota o moc nestupne.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

swalko
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Januára 2011, 12:25

Co sa tyka mna:
Po nastartovani pri cca -10C nabehne motor na cca 1000 az 1100 otacok. Za niekolko sekund otacky klesnu na cca 800 otacok.
Auto sa zohrieva dobre (po dvoch minutach (mozno nieco menej) od nastartovania ma chladiaca kvapalina teplotu 30C, a po 2 kilometroch zahrievacej jazdy (takze ziadne vytacanie) ma chladiaca kvapalina 50C a auto uz chvilu kuri).
Teplota chladiacej kvapaliny je po zahriati ustalena na 69C.
Z toho mi vychadza ze termostaty funguju spravne (az na teplotu ktoru ukazuje BC :roll: )
V kazdom pripade skusim aj tak skontrolovat hadice od termostatov, pripadne aj termostaty.
Este ma napada ze moze byt blbe cidlo a ukazuje nizsiu teplotu.

Edit: cidlo OK, po nastupeni do auta podla cidla vonkajsej teploty bola teplota von -6.5C, teplota chladiacej kvapaliny podla cidla -7C, nasleduje kontrola termostatov.
ancaaa: ...ty moj boh ruky vam polamať toto lucifer nevidel aj keby to montoval ježiškristus s.r.o ,plyn do m5 montovať o matičko skakava...

dilong
Auto: BMW 320d touring
Kraj: Košický

Sobota, 29. Januára 2011, 20:17

pytal som sa na teplotu chladiacej tekutiny u E91 mojho servisaka. Vravel mi, ze 78 stupnov je malo a prevadzkova teplota by mala byt 90 stupnov. Pri 70-80 stupnov je vraj motor podhladeny. Cosi vravel aj o tom ze sa termostat casto otvara atd... :)
Na ceskom fore som cital, ze chalani mali po vymene termostatu 90 stupnov - predtym vsak mali podstatne nizsiu teplotu okolo 60 stupnov. Tak neviem, zrejme by to chcelo vyskusat - termostat zas nie je az tak drahy

swalko

Sobota, 29. Januára 2011, 20:56

Ak mas odkaz na to ceske forum, postni ho sem prosim ta, nech si to precitam.
ancaaa: ...ty moj boh ruky vam polamať toto lucifer nevidel aj keby to montoval ježiškristus s.r.o ,plyn do m5 montovať o matičko skakava...

dilong

Sobota, 29. Januára 2011, 21:39

swalko napísal:
Ak mas odkaz na to ceske forum, postni ho sem prosim ta, nech si to precitam.

bmwklub.cz

je potrebne skusit vyhladat termostat, teplota chladiacej kvapaliny atd ... presny link nemam

swalko

Nedeľa, 30. Januára 2011, 09:52

Ak to niekoho bude zaujimat, tu je rovnaky problem:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... +termostat

technicke-okienko/4-8i-vysoka-sporeba-zla-teplota-e70-t22494.html

Problem s termostatmi bezna vec u tychto modelov. Cez tyzden skocim do dielne a dam vediet ako to dopadlo.

Je tuna na fore niekto koho by ste odporucili pri nakupe originalnych dielov?

dilong

Nedeľa, 30. Januára 2011, 22:04

swalko napísal:
Je tuna na fore niekto koho by ste odporucili pri nakupe originalnych dielov?

To neviem, mne dava nahradne diely na auto svagor - vozi auta a predava suciastky. Predajcov na fore nepoznam.

laser100
Auto: F11 530d
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Februára 2011, 19:18

ja mam na 330d E91 170kw teplotu okolo 77stupnov, pohybuje sa od 74 do 80
neviem či je to ok....

swalko

Pondelok, 21. Februára 2011, 19:22

Dnes sme vymenili velky termostat a po zahriati je teplota chladiacej kvapaliny 88 stupnov (+-1 stupen). Pri stati na mieste teplota klesne o par stupnov nizsie na cca 86. Takze termostaty mame vadne vsetci :shock: Teda ja uz nie :D

dilong

Pondelok, 21. Februára 2011, 20:15

swalko napísal:
Dnes sme vymenili velky termostat a po zahriati je teplota chladiacej kvapaliny 88 stupnov (+-1 stupen). Pri stati na mieste teplota klesne o par stupnov nizsie na cca 86. Takze termostaty mame vadne vsetci :shock: Teda ja uz nie :D

super, thx za skusku :D - prejavilo sa ti to aj na spotrebe?

swalko

Pondelok, 21. Februára 2011, 21:02

Nemozem s istotou napisat ze ano, lebo som spravil len skusobnu trasu do Mikulasa a spat (25km tam, 25 spat) a autu som aj trochu nakladal :twisted: . Ked som isiel kludne, tak na dialnici sa mi zdalo podla ukazovatela aktualnej spotreby ze to islo dole, s istotou to vsak budem vediet povedat az v piatok, kedy pojdem dlhsiu trasu. Potom dam vediet.

offtopic: po testovacej jazde som natankoval plnu nadrz a som zvedavy aky bude rozdiel medzi BC a skutocnou spotrebou.

stevo
Auto: F25,F30,E30
Kraj: Prešovský

Utorok, 22. Februára 2011, 20:07

čauko ,asi trochu odbočim od témy ,ale ss.sigma píšeš na začiatku ,že máš spotrebu 4,7l/km ,neviem či je to tak super ,alebo je to bežne , vlastním 318D touring E91 a momentálne mám 6,7l/km. Jazdím 25km do mesta rano a večer späť. Inač vdaka zasa som sa dozvedel niečo nové to s tou teplotou musím vyskúšať aj ja, možno budem prekvapený.

dilong

Utorok, 22. Februára 2011, 21:22

stevo napísal:
čauko ,asi trochu odbočim od témy ,ale ss.sigma píšeš na začiatku ,že máš spotrebu 4,7l/km ,neviem či je to tak super ,alebo je to bežne , vlastním 318D touring E91 a momentálne mám 6,7l/km. Jazdím 25km do mesta rano a večer späť. Inač vdaka zasa som sa dozvedel niečo nové to s tou teplotou musím vyskúšať aj ja, možno budem prekvapený.

cital som, ze tie termostavy vydrzia cca 120tis km, takze ak mas viac tak mas sancu :D

swalko

Sobota, 26. Februára 2011, 18:51

Takze na stvrt nadrze (15 litrov) som presiel 257km, co dava realnu spotrebu 5,7l/100km, palubak stale ukazuje 7,3 az 7,4. Jednalo sa o kombinovanu jazdu dialnica a mesto, ale nie o jazdu na spotrebu, lebo auticko si rad uzivam \:D/ , ale tiez ani ziadny pirat nie som [-X
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 25

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 0 neregistrovaných