... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
RUDINKO1
Autor témy
Auto: BMW F10
Kraj: Prešovský

4,8i vysoká sporeba - zlá teplota E70

Štvrtok, 1. Októbra 2009, 13:29

Poviete si čo tu ten chce ved 4,8 to hovorí za všetko. Dal som to prerobiť na LPG a poviem Vám chlap mal skúsenosti (G mercedes, Hummer....) a ani za svätého nemohol prísť na to, prečo nechce prijať systém ktorý má overený vo viacerých autách. Že vraj tento motor má dajaké dva okruhy vnútorný a vonkajší (kôli webastu). Také reduktory hentaké....
Nakoniec prišiel na to, že termostat otvára už pri 58°C čo som nikdy nevedel nakoľko new modely nemajú ciferník tepla.

Otázka na mňa.... Hej že máte vysokú spotrebu?? ja na to...veď 4,8i :-)) išli sme sa previezť a som to videl na vlastné OKI...........59° potom otvorilo a max do 51-52°C

preto na nových modeloch pozor na to!!! Plyn má prev. teplotu 77-80°C a častokrát sa stáva že voda nemá tlak kôli teplote a tým pádom vstreky mrznú a plyn seká, resp. že je zvýšená spotreba z neznámych príčin, všetko sa javí ako OK, topí, klíma ide auto je teplé, na mieste pod PC, ale keď s ním jazdíte vplyvy sa menia a tým pádom teplota je iná ako pri meraniach v garáži. pri týchto prípadoch napojiť PC a šup ho na cesty a až tam zistíte či je to celé OK. Doteraz som si myslel veď keď v BMW povedia OK tak je OK len v BMW s autom a PC sa nevozia a pri stojatom aute voda išla aj na 64°C.
zajtra mi má prísť termostat tak zasa napíšem či to pomohlo ale keď sa na to kukám z toho fyzikálna tak to má dačo do seba
Nadšený "fanda" BMW hlavne X5

RUDINKO1
Autor témy

Re: 4,8i vysoká sporeba - zlá teplota E70

Utorok, 6. Októbra 2009, 20:28

pomohlo...........nový termostat a spotreba bum dole o 3 litre..........konečne 85°C prevádzková tel´plota a spotreba v meste na X5 4,8i = 16 l mimo mesta 10-11 l/100 km, čo je pri 365 koníkovom autíčku SUUUUUUPERRRRR..............!!!!!!!!!!!! Pozor PLYNU!!!!!!!!!!!!! vozím sa za cenu ak na oktávii.............. :-)

ak potrebujete plyn a odborníka SS a nakontaktujem Vás

adko
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Októbra 2009, 12:42

RUDINKO1 napísal:
pomohlo...........nový termostat a spotreba bum dole o 3 litre..........konečne 85°C prevádzková tel´plota a spotreba v meste na X5 4,8i = 16 l mimo mesta 10-11 l/100 km, čo je pri 365 koníkovom autíčku SUUUUUUPERRRRR..............!!!!!!!!!!!! Pozor PLYNU!!!!!!!!!!!!! vozím sa za cenu ak na oktávii.............. :-)

ak potrebujete plyn a odborníka SS a nakontaktujem Vás

nechapem len jedno .. naco si do takeho auta narval plyn preboha ?
ak mas na take auto tak nepotrebujes setrit na benzine .. toby mala byt posledna polozka co by Ta mala trapit ... potom jedine z toho mi vychadza ze si ekolog a setris zivotne prostredie lebo plyn je cistejsi :)

RUDINKO1
Autor témy

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 21:00

a ty sa na čom vozíš???? kecy typu prečo riešiš väčšinou rozoberajú 2 typy ľudí - synčekovia alebo snílci, ktorí vedia do všetkého len kecať a skutek utek. Do ktorej kategórie patríš, nakoľko odborník na auta určite nie si??!!

kto šetrí, má na baworák.......:-)

tento príspevok som sem pridal, pretože kopec ľudí sa vozí na benzínoch a naozaj nepoznám jedného, čo OZAJ nerieši spotrebu!!! Či je milionár alebo úplne normálny chalan!! Riešime technickú stránku veci - TECHNICKÉ OKIENKO - a nie prečo som si to ja dal...

adko

Nedeľa, 11. Októbra 2009, 21:48

RUDINKO1 napísal:
a ty sa na čom vozíš???? kecy typu prečo riešiš väčšinou rozoberajú 2 typy ľudí - synčekovia alebo snílci, ktorí vedia do všetkého len kecať a skutek utek. Do ktorej kategórie patríš, nakoľko odborník na auta určite nie si??!!

kto šetrí, má na baworák.......:-)

tento príspevok som sem pridal, pretože kopec ľudí sa vozí na benzínoch a naozaj nepoznám jedného, čo OZAJ nerieši spotrebu!!! Či je milionár alebo úplne normálny chalan!! Riešime technickú stránku veci - TECHNICKÉ OKIENKO - a nie prečo som si to ja dal...

ja chodim MHD nemal som moznot ist do Irska a zarobit si tam krvopotne na slabo jazdene BMW.
Nie som ani synce ani snilek.

No tak ja poznam kopec ludi ktori neriesia spotrebu a auto nie je pre nich zmysel zivota.Ak si niekto kupi V12 6 liter napr, alebo nejake 65amg a riesi spotrebu tak je to prinajmensom smiesne.Take auta si nekupuju ludia ktori su odkazani nato aby riesili spotrebu benzin je pre nich nezaujimava polozka.Ked tak maximalne po technickej stranke si povedia kolko to ma spotrebu a urcite ich netrapi ci to ma spotrebu 16 alebo 25.Okruh ludi s ktorymi sa stykam .. ani jeden z tych ludi neriesi spotrebu alebo podobne nezmysli a uz vonkoncom nie to ze si daju plyn a budu sa vozit za polovicu.Milionari riesia spotrebu?:)Nuz vies podla mna auto je najhorsia investicia to znamena zeby som donho nedal viac ako 10% zo svojho zarobku nuz ale na Slovensku je to tak ze zarobim istu sumu a za takmer celu kupim auto:)Frajerina musi proste byt.Pripadne pri dnesnych cenach kupim jazdene za cenu novej fabie.Nuz ale potom su aj ludia co neriesia kraviny.Samozrejme je kazdeho osobna vec co si do auta da ci subwoofer ze mu bude auto skackat po ceste alebo plyn.Netvrdim ze niektori to nespravia s dobrym umyslom pripadne ze sa nudia tak riesia taketo nieco.Preco nie.Ale vacsina to robi z pohnutky ze kupia stvorlitrovy benzin a nemaju poriadne na benzin a plyn je lacnejsi takze chcu usetrit.Samozrejme to nemozem mat nikomu za zle ved zas ludia su uz raz taky ze tuzia po drahych velkych peknych veciach domoch autach atd.A netvrdim ze nemas na benzin ked si si tam dal plyn.Ja len tvrdim ze je to take ... nezvykle tonazvime.Je to asi ajtym ze u nas plyn moc nefrci jedine ak v sporakoch v domacnostiach a vykurovacich kotloch:)Ak chce niekto auto s dobrou spotrebou tak si nekupi auto s takym motorom a objemom trebars ze ano.Je kopec uz slusnych dieslov napr so slusnym vykonom a slusnou spotrebou aj s vyssim objemom.Jednoducho to mas tak ako keby do ferari narvali dieslovy motor .. to uz by nebolo ferari proste:)Niektore veci su dane istym standardom proste.A rvat do vysokoobjemoveho vykonneho benzinu plyn je nestandardne .. skor to robia chlapci co kupia starsie auto a velmi ich trapi ci minu na benzin 200 alebo 300 eur.

Este by som dodal na margo toho co si napisal ze spotrebu riesi kazdy aj milionar a aj normalny chalan .. ludia co riesia naozaj biznis nemaju ani cas riesit <>viny a la spotreba a taketo nezmysly.A normalny chalan?Normalny chalan je u mna priemerne zarabajuci clovek ktori zastava nejaku poziciu a zaraba povedzme 80o euro.Takze takyto obycajny chalan si ani vo sne nemoze kupit zanovne bmw x5 s motorom 4.8 takze ani vo sne neriesi aku to ma spotrebu pretoze to auto je prenho tak dosiahnutelne ako pre mna <> moniky bellucci.:)

Kto setri ma na bavorak:)Ano niekto setri a ma na bavorak a niekto nesetri a nema na bavorak alebo aj ma na bavorak to je individualne:)Pre niekoho nie je zas zivotna priorita bavorak mozno si kupi fabiu za 10k eur a peniaze da na byvanie alebo cestovanie slapky .. tiez zavisi asi od konkretneho cloveka :)

Ja nesetrim na bavorak mam aj na tri kludne.Neriesim.

Ano ano riesil si technicku stranku veci to je vsetko v poriadku nikto Ti to nema za zle ved.Ale nakolko je toto nazvime to portal na ktorom je mozne podla istych pravidiel vyjadrit svoj nazor a tak tak ja som len dal otazku ze preco si si tam dal plyn to je cele.Nemal som ziadne zle umysly a ak som sa Ta nejak dotkol tak potom prepac.
Len mi proste nejde do hlavy ze preco si clovek ktory si kupi auto za tri miliony so silnym vysokoobjemovym motorom da donho plyn.Su tam nejake moznosti ale tie tu nebudem uz rozvijat koniec koncov Ty vies preco si si to tam dal kazdopadne Ti to usetri nemalu ciastku resp zalezi od najazdu km.A mozno Ta ciastka nie je pre Teba nezandbatelna.Mozno zato kupis detom bicykel alebo co ja viem co.Je to Tvoja vec.

barabas
Kraj: Žilinský

Pondelok, 12. Októbra 2009, 06:40

joj chlapci klud, ked chce plyn nech ho ma, je to jeho auto a moze si tam dat co chce, pokial teba neohrozuje alebo ta neobmedzuje, tak ti to moze byt jedno, ten nazor sa dal od obidvoch aj inak vyjadrit, menej osobne, tak kaslite na to, lebo to zbytocne zamknem.

a mam pocit ze otazka neznela: co si o mne myslite ked si dam do auta plyn, tak sa drzme temy, dik

adko

Pondelok, 12. Októbra 2009, 08:05

barabas napísal:
joj chlapci klud, ked chce plyn nech ho ma, je to jeho auto a moze si tam dat co chce, pokial teba neohrozuje alebo ta neobmedzuje, tak ti to moze byt jedno, ten nazor sa dal od obidvoch aj inak vyjadrit, menej osobne, tak kaslite na to, lebo to zbytocne zamknem.

a mam pocit ze otazka neznela: co si o mne myslite ked si dam do auta plyn, tak sa drzme temy, dik

Tebe do kufra namontujem spalovacie zariadenie na pelety a biomasu :))

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 12. Októbra 2009, 08:43

tiez si myslim ze kto chce plyn nech si ho da aj na V10 :) ved do cayenne to bezne robia kto chce teda a uz len z principu plyn je lepsi co sa tyka emisii a aj dani... vzdy ma potesi ked sa najde cesta ako oj* tento nas nenazrany stat
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

adko

Pondelok, 12. Októbra 2009, 08:50

Ritchey napísal:
tiez si myslim ze kto chce plyn nech si ho da aj na V10 :) ved do cayenne to bezne robia kto chce teda a uz len z principu plyn je lepsi co sa tyka emisii a aj dani... vzdy ma potesi ked sa najde cesta ako oj* tento nas nenazrany stat

Plyn v Porsche to je uz uplna zloba.Ci je lepsi plyn ohladom emisii je tiez diskutabilne a ci je to lepsie na motor tiez ale o tom tu nebudem polemizovat o tom je tu dost tem.Ano je to kazdeho vec co si da do auta ale mame slobodu prejavu a mne osobne sa nepaci plyn v autach typu M5 a podobne.
Najlepsi by bol vodikovy pohon alebo na solarnu energiu co sa tyka emisii a ekologie lenze bohuzial toby potom ktosi nezarabal tazke miliardy na rope atd atd.
Kazdopadne ak to ma kvalitne urobene u odbornikov moze to premavat docela dobre.Uz som sa viezol v cayenne na plyn ako rozdiel tam poznat nebol slo to v pohode.
Plyn mam aj ja sa priznam .. kurim nim :)

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 12. Októbra 2009, 13:23

adko: memože každý zarábať ako prezident a zase na BMWčkach nie je napísané že "len pre privilegovaných" takže asi preto ten plyn

k téme: s tou teplotou a spotrebou je to pochopitelné, studený motor hneď po naštartovaní je schopný zobrať aj 2krát toľko ako zohriaty, a robíš mimo mesto 10-11? super spotreba na to auto a ten motor
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

adko

Pondelok, 12. Októbra 2009, 13:37

ViktorDDD napísal:
adko: memože každý zarábať ako prezident a zase na BMWčkach nie je napísané že "len pre privilegovaných" takže asi preto ten plyn

k téme: s tou teplotou a spotrebou je to pochopitelné, studený motor hneď po naštartovaní je schopný zobrať aj 2krát toľko ako zohriaty, a robíš mimo mesto 10-11? super spotreba na to auto a ten motor

BMW X5 E70 nie je auto pre niekoho kto zaraba 800euro :) Resp. nekupi si to clovek co nema na benzin a ak si to kupi niekto za posledne peniaze ktore naskrabe tak to je u mna idiot.

k teme aj ja robim 10-11 mimo mesto lazo plazo jazdou :)

barabas

Utorok, 13. Októbra 2009, 06:58

neries to uz prosim!

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 14. Októbra 2009, 11:03

posledné OT: aj keď niekto zarába 2000€ tak nie je jedno či dá za mesiac 500€ za benzín alebo polovicu za plyn
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

adko

Streda, 14. Októbra 2009, 11:25

ViktorDDD napísal:
posledné OT: aj keď niekto zarába 2000€ tak nie je jedno či dá za mesiac 500€ za benzín alebo polovicu za plyn

Nove BMW za 100-130k eur si nekupi clovek co ma prijem mesacny 2k eur :)I ked najdu sa aj taky samozrejme.Auto ma sluzit a nie aby clovek sluzil jemu a robil iba na auto.No a uz to tu nebudem OTckovat :)
A konkretne preco si dal rudinko plyn uz chapem je to v pohode nepatri k skupine ludi co nemaju na benzin:)

R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe

Štvrtok, 15. Októbra 2009, 17:21

Ako nechapem co za sprostost tu riesite. Adko, ak sa chces pochvalit ze mas vela koruniek , tak sa kludne ozvi a mozem ti posielat ja faktury za benzin, ked ti to problem nerobi. Teraz si ale povies, co budem za kokota peniaze vyhadzovat. A to iste si povedal rudinko a preto si dal plyn.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných