... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46/320d 100 kw zohrievanie motora

Utorok, 2. Novembra 2010, 10:36

Rony napísal:
No jo, až nato že ta informacia nie je správna čo si písal.

Áno tým zistíš že je zlý termostat, ale ešte stále nevieš ktorý je zlý. Pretože vývod z EGR termostatu je napojený do veľkého okruhu, ale napája sa tam až za hlavným termostatom. Čiže keď je ta hadica tepla môže to spôsobovať tak hlavný ako aj EGR termostat. Najlepšie to je vyskúšať na hadici z výstupu na tom EGR chladiči či je teplá, alebo nie. Keď je tak je zlý ten EGR termostat. Alebo aj na ňom samotnom(alebo na vstupe doň) to je poznať či sa hreje pri ešte studenom motore alebo nie.

Dnes som sa s tým pohral keďže som mal tu hadicu na ľavo za hlavným termostatom teplú ešte pri nezohriatom motore. A bol zlý ten EGR termostat prepúšťal. Ako som písal bolo to v ňom pozasekávane, tak som ho rozchodil a naložil späť. Zatiaľ som to skúšal len na voľnobehu ale ta hadica na ľavo už bola studené tak ako má byť a motor sa zohrieval oveľa skôr. Len teraz si niesom istý keď ten EGR termostat otvorý či zas neostane otvorený už stále.
Najlepšie to bude zablednovať tak ako to máš ty Simik a bude pokoj. Musím sa do toho pustiť.

Je pravdivá,lebo som písal manual, a ak je to EU3 tak nemá maly termostat čiže egr termostat...ak by to bol EU4 manual,alebo automat tak by mal egr termostat,alebo ak by to bol aj Eu3 automat......!!!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Rony
Auto: E46 320D 110kW
Kraj: Prešovský

Utorok, 2. Novembra 2010, 13:45

hej ten manual som si nevsimol, ospravedlnujem sa. Ja som len chcel dat najavo ze ked ma EGR termostat a ta hadica nalavo od hlavneho termostatu bude tepla uz pri nezohriatom aute, ešte neznamena ze je zly hlavny termostat, lebo z tvojich slov som si to ja tak vykladal, môže to spôsobovať tak hlavný ako aj EGR termostat, ak ho tam má.
TT-SIMIK napísal:
Ak máš Eu 4 tak máš chladič vyfukových plynov,č.1 a termostat cez ktory sa to zvykne prechladzovať je č. 8,ale najprv skontroluj tu hadicu, čo ja viem,ale skorej ako dosiahneš prevádzkovú teplotu,ak bude tepla je zle,ak bude studená je ok a riešiš egr termostat....jasan????

Ale keď bude ta hadica studená sú oba termostaty OK aj ten EGR.

TT-SIMIK

Utorok, 2. Novembra 2010, 13:48

tak tak....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 7. Novembra 2010, 15:20

No kedze stale zabudnem skontrolovat EGR ked je studene tak som to dnes urobil takto.
Motor zohriaty medzi modrym polickom a prvou palickou (cize cca viac ako tretina).
Horna hadica tepla, spodna vlavo studena.
Kratka hadicka na EGR termostate (pri pohlade nan je vlavo montovany do bloku, vpravo hore hadicka) tepla.
Je to vadne? Ak ano, uz idem objednavat.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

marosss

Nedeľa, 7. Novembra 2010, 17:57

Včera som vymenil velký termostat a celú chladiacu kapalinu a všetko je konečne OK. Takže termostaty som mal nefunkčné(resp.zle fungujúce) obidva. Teraz sa zohreje pekne s ručičkou presne na stred a odtial sa nepohne.

igby
Auto: bmw 323i e46
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 18. Novembra 2010, 09:08

Pozorne pozeraj tyka sa to celeho chladiaceho systemu...

[youtube]Mco77TK94GU&feature=fvw[/youtube]
[youtube]7WsBma6NLYM&NR=1[/youtube]

Opat to davam do oboch tem nech sa mod rozhodne co s tym... :wink:
Dufam ze som pohol good luck..
ObrázokObrázok

TT-SIMIK

Štvrtok, 18. Novembra 2010, 09:40

marosss napísal:
Včera som vymenil velký termostat a celú chladiacu kapalinu a všetko je konečne OK. Takže termostaty som mal nefunkčné(resp.zle fungujúce) obidva. Teraz sa zohreje pekne s ručičkou presne na stred a odtial sa nepohne.

tak tak...)))))musi sa zohriat na stred a tam držať.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 18. Novembra 2010, 15:20

no ja som mal ten isty problem ze sa mi auto nie a nie zohrait...zohrial sa ale iba vtedy ked som mal vypnute kurenie...tak som kupil novy termostat ale hlavny...vymenil som ho a problem ostal....cize zly ten egr termostat....tak som ho rozobral a skusal som rozhybat tie cupliky co trcali...rozhybal som ho ale nefungovalo to tak ako malo....skusal som ako to vlastne funguje...ten maly termostat je stale otvoreny a zavre sa az vtedy ked sa zohreje...ked sa zohreje tak ho zavre a voda nim uz neprechadza...pytal som sa mechanika na co tam vlastne je a povedal ze hlavne koli emisiam...neviem co je na tom pravdy...tak som ten termostat zablendoval aby bol stale zavrety...vytiahol som jednu palicku a vlozil som miesto nej dlhsiu...a tym padom je stale zavrety....teraz sa motor zohrieva ako ma...

p.s. este otazka k tomu predhrevu...otacky sa zdvihnu na zaklade toho ze je vecsi odber elektriky ked zopne predhrev?cize ak ho mam dobry tak by sa mali razom zdvihnut a ked sa motor zohreje ja neviem na kolko tak by potom mali aj razom padnut?lebo ak idu otacky pomaly dole tak vlastne sa pomaly vypyna sitic...laicky povedane....
je tak?

TT-SIMIK

Piatok, 19. Novembra 2010, 10:54

Rázom sa dvihnu a potom razom spadnu.....to je cele....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

chameleon
Auto: 318i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 28. Januára 2011, 17:59

zdravim,mam e46 320touring 100kw, rocnik 2000
mam problem s ohrievanim motora, rucicka sa mi nedostane do optimalnej polohy ani zdaleka, ani po prejdeni nad 100km, vacsinou skonci bud na konci modreho alebo kusok vyssie. ohreje sa mi len na dialnici na optimum aj to len ked idem nad 100 a ked prejdem do nizsej rychlosti zase klesne milimeter - dva nad modru cast. termostat mam meneny aj nejaku privodnu hadicu s tesnenim k nemu. cital som tu vela o erg termostate, ale neviem ci ho vobec mam. ked som sa pytal na tento neohrev v servise povedali mi, ze je to sposobene suciastkou, ktora sluzi na nejaku elektricku regulaciu ohrevu vody - nejaka spirala aj mi to v motore ukazali. nejaka mala skatulka s hlinikovim kritom a navrchu ma ten kryt vystupok tvaru X. povedal mi ze je to ale draha suciastka, niekde som cital ze to stoji 300€, chcel by som sa spztat, ci je to naozaj ono ci to tolko stoji alebo je to ten epg termostat? bojim sa, ze ak sa nebude poriadne ohrievat mohlo by sa nieco poskodit, tak by som to chcel cim skor vyriesit ale varianta tolkych €, no neviem...

lovec31
Auto: bmw 330d 150kw
Kraj: Žilinský

Sobota, 29. Januára 2011, 08:42

no podla mna to bude ten maly egr termostat...co sa tyka toho elektrickeho ohrevu tak ten ma podla mna tu funkciu ako webasto...cize sa ti skor zohreje voda...

TT-SIMIK

Sobota, 29. Januára 2011, 10:35

chameleon napísal:
zdravim,mam e46 320touring 100kw, rocnik 2000
mam problem s ohrievanim motora, rucicka sa mi nedostane do optimalnej polohy ani zdaleka, ani po prejdeni nad 100km, vacsinou skonci bud na konci modreho alebo kusok vyssie. ohreje sa mi len na dialnici na optimum aj to len ked idem nad 100 a ked prejdem do nizsej rychlosti zase klesne milimeter - dva nad modru cast. termostat mam meneny aj nejaku privodnu hadicu s tesnenim k nemu. cital som tu vela o erg termostate, ale neviem ci ho vobec mam. ked som sa pytal na tento neohrev v servise povedali mi, ze je to sposobene suciastkou, ktora sluzi na nejaku elektricku regulaciu ohrevu vody - nejaka spirala aj mi to v motore ukazali. nejaka mala skatulka s hlinikovim kritom a navrchu ma ten kryt vystupok tvaru X. povedal mi ze je to ale draha suciastka, niekde som cital ze to stoji 300€, chcel by som sa spztat, ci je to naozaj ono ci to tolko stoji alebo je to ten epg termostat? bojim sa, ze ak sa nebude poriadne ohrievat mohlo by sa nieco poskodit, tak by som to chcel cim skor vyriesit ale varianta tolkych €, no neviem...

Ten elektrický predohrev ak je aj zly,tak neovplyvnuje zohrievanie, auto ta ti musi tak či tak zohriat, ak sa nezohreje,tak je chyba jedneho z termostatov, ten el. predohrev len napomaha rychlejšiemu zohriatiu auta, cca. 25%, to je čas o ktory sa auto rychlejšie zohreje!!!!!Máš tu temu na 5 strán,tak čítaj....)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

chameleon

Pondelok, 31. Januára 2011, 07:28

oki dik dam to kuknut

chameleon

Utorok, 1. Marca 2011, 07:45

no skusil som dat technikovi aby vymenili ERG termostat a nakoniec to bol on, teraz mi auticko pekne zohreje a drzi milimeter pred polkou - v zime asi normal. ale stale mi vypisuje diagnostika chybu predhrevu ale ten sa mi momentalne menit nechce - 200€ :-)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní