... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Rony napísal:No jo, až nato že ta informacia nie je správna čo si písal.
Áno tým zistíš že je zlý termostat, ale ešte stále nevieš ktorý je zlý. Pretože vývod z EGR termostatu je napojený do veľkého okruhu, ale napája sa tam až za hlavným termostatom. Čiže keď je ta hadica tepla môže to spôsobovať tak hlavný ako aj EGR termostat. Najlepšie to je vyskúšať na hadici z výstupu na tom EGR chladiči či je teplá, alebo nie. Keď je tak je zlý ten EGR termostat. Alebo aj na ňom samotnom(alebo na vstupe doň) to je poznať či sa hreje pri ešte studenom motore alebo nie.
Dnes som sa s tým pohral keďže som mal tu hadicu na ľavo za hlavným termostatom teplú ešte pri nezohriatom motore. A bol zlý ten EGR termostat prepúšťal. Ako som písal bolo to v ňom pozasekávane, tak som ho rozchodil a naložil späť. Zatiaľ som to skúšal len na voľnobehu ale ta hadica na ľavo už bola studené tak ako má byť a motor sa zohrieval oveľa skôr. Len teraz si niesom istý keď ten EGR termostat otvorý či zas neostane otvorený už stále.
Najlepšie to bude zablednovať tak ako to máš ty Simik a bude pokoj. Musím sa do toho pustiť.
TT-SIMIK napísal:Ak máš Eu 4 tak máš chladič vyfukových plynov,č.1 a termostat cez ktory sa to zvykne prechladzovať je č. 8,ale najprv skontroluj tu hadicu, čo ja viem,ale skorej ako dosiahneš prevádzkovú teplotu,ak bude tepla je zle,ak bude studená je ok a riešiš egr termostat....jasan????
marosss napísal:Včera som vymenil velký termostat a celú chladiacu kapalinu a všetko je konečne OK. Takže termostaty som mal nefunkčné(resp.zle fungujúce) obidva. Teraz sa zohreje pekne s ručičkou presne na stred a odtial sa nepohne.
chameleon napísal:zdravim,mam e46 320touring 100kw, rocnik 2000
mam problem s ohrievanim motora, rucicka sa mi nedostane do optimalnej polohy ani zdaleka, ani po prejdeni nad 100km, vacsinou skonci bud na konci modreho alebo kusok vyssie. ohreje sa mi len na dialnici na optimum aj to len ked idem nad 100 a ked prejdem do nizsej rychlosti zase klesne milimeter - dva nad modru cast. termostat mam meneny aj nejaku privodnu hadicu s tesnenim k nemu. cital som tu vela o erg termostate, ale neviem ci ho vobec mam. ked som sa pytal na tento neohrev v servise povedali mi, ze je to sposobene suciastkou, ktora sluzi na nejaku elektricku regulaciu ohrevu vody - nejaka spirala aj mi to v motore ukazali. nejaka mala skatulka s hlinikovim kritom a navrchu ma ten kryt vystupok tvaru X. povedal mi ze je to ale draha suciastka, niekde som cital ze to stoji 300€, chcel by som sa spztat, ci je to naozaj ono ci to tolko stoji alebo je to ten epg termostat? bojim sa, ze ak sa nebude poriadne ohrievat mohlo by sa nieco poskodit, tak by som to chcel cim skor vyriesit ale varianta tolkych €, no neviem...