... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: E46/320d 100 kw zohrievanie motora

Streda, 10. Februára 2010, 11:55

Keď máš vypnuté kúrenie,tak sa auto zohrieva rychlejšie...to je normálne.......keď máš zapnuté kúrenie,tak pomalšie,ale ešte velmi záleží na aké otáčky si nadstavíš ventilátor......ak si ich dáš hneď po naštartovaní do 1/3 až 1/2, tak jasne že sa ti auto bude zohrievať ešte dlhšie, z dôvodu že vädšina tepla ti odchádza do interieru cez radiator......a dalšia vec,že ak ideš z vypnutým kúrením a po čase ho zapneš,tak je normálne že ti teplota padne dole,keďže teplo ti odoberie radiátor kúrenia,mne to tak robí tiež.......takže rada...naštartovať.....isť z vypnutým kúrením aspon 1-2km, potom si zapnuť kurenie, na prvú až druhu paličku, aspon než sa zohreje motor za modré pole a ako sa ti bude motor zohrievať, tak potom pridávať aj teplo.....ak sa ti zohreje, tak už ti nesmie teplota padnuť, inak je zlý termostat...predpokladam,že egr........inak aj tak kuriť sa hneď neoplatí, už len z dôvodu,že to teplo je velmi slabé a tým padom ho ešte odoberaš aj motoru........a verím tomu,že kopu ludom tu nefunguje predohrev,kedže tie špirali vydržia tak 150 000-200 000km.....a preto sa motor ešte dlhšie zohrieva...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

chico69
Auto: E46, 320d, 100kW
Kraj: Bratislavský

Streda, 10. Februára 2010, 15:24

ha predohrev .. vidíš to ! dokonca mám aj webasto .. a nič z toho !
ja ho tiež vypínam úplne - že mi vôbec nesvieti.. a zapnem ho neskôr. ak ho zapnem vtedy keď je ručička na prvej paličke a nechám zohriať auto, tak už potom nepadne teplota.. ale ak mám kúrenie vypnuté až kým sa auto zohreje na prevádzkovú teplotu a potom ho zapnem, tak mi padne ručička..

elaxes
Auto: bmw 320d

Streda, 10. Februára 2010, 15:55

Počuj, naštartuj auto a nechaj ho na voľnobehu a skúšaj hadice z motora do chladiča. Nesmú byť teplé pokiaľ motor ešte nemá pracovnú teplotu. Ak budú, chybný je termostat. Keď si menil kvapalinu, akú si tam dal? Resp. aká tom bola predtým a akú máš teraz?

Nemrznúca, môže termostat "zalepiť" a zostane privretý....každopádne skontroluj, teplotu hadíc.

chico69

Streda, 10. Februára 2010, 18:59

to už som tuším kotroloval a bolo to ok..
inak som tiež rozmýšlal už či to nemôže byť nemrznúcou.. ale zas keby "zalepila" termostat, tak to by bol zase iný prípad - že by ostal privretý

TT-SIMIK

Štvrtok, 11. Februára 2010, 12:01

elaxes napísal:
Počuj, naštartuj auto a nechaj ho na voľnobehu a skúšaj hadice z motora do chladiča. Nesmú byť teplé pokiaľ motor ešte nemá pracovnú teplotu. Ak budú, chybný je termostat. Keď si menil kvapalinu, akú si tam dal? Resp. aká tom bola predtým a akú máš teraz?

Nemrznúca, môže termostat "zalepiť" a zostane privretý....každopádne skontroluj, teplotu hadíc.

ak by ostal prilepeny a privretý tak by sa prehrieval.......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

TT-SIMIK

Štvrtok, 11. Februára 2010, 12:04

chico69 napísal:
ha predohrev .. vidíš to ! dokonca mám aj webasto .. a nič z toho !
ja ho tiež vypínam úplne - že mi vôbec nesvieti.. a zapnem ho neskôr. ak ho zapnem vtedy keď je ručička na prvej paličke a nechám zohriať auto, tak už potom nepadne teplota.. ale ak mám kúrenie vypnuté až kým sa auto zohreje na prevádzkovú teplotu a potom ho zapnem, tak mi padne ručička..

aaaa webasto ti funguje???? spušta ti ho rj motora???hmmmm???? inak možno ti blbne ten egr termostat.......to že ti neprepušta keď ho máš vonku,neznamená,že nebude prepuštat ked ho namontuješ.......preto som ho ja vyhodil.......)))))keď dorobím webasto,ale až v lete pred dalšou sezonou a spojazdním predohrev,tak auto bude zohriate po 3 km 100%...))))) :mrgreen: :mrgreen:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

chico69

Štvrtok, 18. Februára 2010, 18:54

ehm..nejak som prehliadol tvoju otázku ..

no Webasto mi "hučí", ale začínam pochybovať že mi pracuje správne ..
už som dokonca uvažoval aj nad tým, že je nefunkčné a že mi nejak "spomaluje" ohrev on - tým že je okruh vedení aj cez neho .. - alebo je to blbosť ?

jabmw
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 18. Februára 2010, 19:28

keby bol problem vo webaste tak by sa nespustilo vôbec...skor by som ten termostat typoval

darty

Štvrtok, 18. Februára 2010, 21:12

jabmw napísal:
keby bol problem vo webaste tak by sa nespustilo vôbec...skor by som ten termostat typoval

Neni pravda, mne Webasto hučalo, ale nespalovalo naftu, čiže nezohrievalo.
Ja neviem...

chico69

Štvrtok, 25. Marca 2010, 19:40

tak som teraz pozoroval zohrievanie motora, keď sa oteplilo a vychádza to teraz tak cca 5-6 km čo by mohlo byť v pohode .. neviem prečo to v zime (teda jasné že je chladnejšie vonku ale ..) trvá až tak dlho .. nesledovali ste to ? skrátil sa vám teraz čas zohriatia motora ? teda tý čo ste vraveli že to máte zohriate v zime za 2-4 km ..

Olo*
Auto: 320d 110kw

Štvrtok, 25. Marca 2010, 21:58

Cafte, mne to tiez teraz zacalo niak saskovat,dost dlho mi trva kym sa dostanem na pracovnu teplotu,a ked uz sa tam dostanem tak je to cca 1mm od stredu,ale ziadne padanie som nezaznamenal ked zapnem kurenie, mam 110kw/2004

mifoso
Auto: 530d Touring 2002
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 17. Mája 2010, 08:50

Pridam aj ja svoj postreh. Mam sice e39. V zime pri nejakych -15 sa mi teplota motora nevysplhala na pracovnu ani v meste. Ked bolo cca -5, tak sa mi motor pri kludnej jazde alebo z kopca zacal ochladzovat az ku modremu polu. Nechal som vymenit hlavny termostat. Zmena ku dobremu len ciastocne. V servise mi neskor na moju otazku, ci to nemoze byt tym termostatom na EGR odpovedali, ze urcite nie. Stale ma to stvalo a po presvedceni na roznych forach som si dal vymenit aj ten druhy na EGR. Od vtedy sa mi auto pekne rychlo zohrievalo aj pri -10 (samozrejme mam funkcne webasto).

chico69

Streda, 2. Júna 2010, 12:45

hmm.. mne výmena EGR termostatu pomohla len čiastočne ..
ale rozmýšľam že zaslepím EGR a potom aj termostat - a potom by som si mal dať skontrolovať ešte webasto

marosss

Streda, 27. Októbra 2010, 19:53

Ja som pred dvomi týždňami vymenil EGR termostat, keďže som povodný v studenom stave úplne bez problémov prefúkol, takže sa vobec nezatváral.Nový termostat už prefúknut nešiel, teda 100% tesnost to nieje jak tu už niekto spomenul. Ale motor sa mi stále slabo zohrieva a slabo to kúri. Ked mám nastavené max hodnoty tepla a ventilátora tak aj po 40km je ručička stále iba na úrovni tej prvej čiarky za modrým polom. Ked kúrenie vypnem úplne tak sa ručička dostane za chvílu na stred. Takže bude asi aj hlavný termostat v prdeli. Budem meniť čoskoro olej tak to porobím naraz. Kvoly lepšiemu prístupu k termostatu bych vybral saharu, vraj to je jednoduché - poradí niekto?

TT-SIMIK

Streda, 27. Októbra 2010, 19:58

Tu saharu z klaplami vyberieš,bez toho termostat nevymeniš, ano môže to byť tým,že máš v prdeli termostat veľký,ale mne sa prechladzoval cez egr, egr odstaveny,a velký je nový........
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných