... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Re: E46/320d 100 kw zohrievanie motora

Streda, 27. Októbra 2010, 21:03

marosss napísal:
Ja som pred dvomi týždňami vymenil EGR termostat, keďže som povodný v studenom stave úplne bez problémov prefúkol, takže sa vobec nezatváral.Nový termostat už prefúknut nešiel, teda 100% tesnost to nieje jak tu už niekto spomenul. Ale motor sa mi stále slabo zohrieva a slabo to kúri. Ked mám nastavené max hodnoty tepla a ventilátora tak aj po 40km je ručička stále iba na úrovni tej prvej čiarky za modrým polom. Ked kúrenie vypnem úplne tak sa ručička dostane za chvílu na stred. Takže bude asi aj hlavný termostat v prdeli. Budem meniť čoskoro olej tak to porobím naraz. Kvoly lepšiemu prístupu k termostatu bych vybral saharu, vraj to je jednoduché - poradí niekto?

Vymenis to aj bez vyberania sahary, ale jednoduchsie je to asi ked ju vyberies. Vybera sa pomerne jednoducho.
Ja som to menil tak, ze som ju nevyberal. No potreboval som dat prec chladic EGR. Sak ked zacnes robit, zistis co ti viac vyhovuje :wink: .
e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 06:59

Ako zistim ci mam predohrev v poriadku? Ukazala by to diagnostika?
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Októbra 2010, 11:19

Ano ukazala by ti,lepšie povedane neukazala by ti že je v riti....takže by bol ok predohrev...snad si pochopil...hehe
Ps:je ešte lahší test,keď naštartuješ stuedeny motor a je menej ako 10st. tak po chvili by ti mali stupnuť otačky cca. o 100ot/min,vtedy je ok :!:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

MuadDeeb

Piatok, 29. Októbra 2010, 07:20

No neviem, ked som ho rano startol tak ihned nabehol na 1000ot/min a drzal tam. Ziadne zvysenie otacok. Pripadne ako dlho treba cakat kym ich zvysi?
A co sa tyka zohrievania, tak bolo -4 a pocas cca. 12km som ho nezohrial na prevadzkovu teplotu. Isiel som vsak cca 7km po dialnici mierne z kopca na sestke nejakych 135kmh.

Jo a este, ked otvorim kapotu tak na pravej strane je hadica tepla (motor zohriaty asi na 3/4 prevadzkovej teploty). Lava hadica je kde prosim ta?

TT-SIMIK

Piatok, 29. Októbra 2010, 11:13

Ľavá je na lavo.....ak ti vybehnu otačky volnobežné na 1000,tak to funguje, potom by ti mali klesnuť na cca.750,ked sa motor ako tak zohreje, klesnu???Lebo 1000ot volnobeh je vela.....)))))Ten motor sa ti prechladzuje cez egr termostat ak ho máš,ale máho len automat,takž ak máš manual,tak sa ti prechladuje motor cez velky termostat, skus po 2 minutach jazdy, či je lava hadica ked stojiš pred autom od chladiča teplá,ak je máš odpoveď!!!!!zlý termostat....Obrázok
Naposledy upravil/-a TT-SIMIK v Piatok, 29. Októbra 2010, 12:07, upravené celkom 1 krát.
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

MuadDeeb

Piatok, 29. Októbra 2010, 11:51

No tak si to zhrnme.

Mam 1000otacok, potom klesne na cca 750, cize predohrev funguje.

Termostat skontrolujem ked skusim lavu hadicu ci je tepla pri nie celkom zohriatom motore.
EGR termostat skontrolujem ked dam dole ktoru hadicku prosim vas? Mam ho tam vobec? (na BMWFans su dva nakresy a na jednom je poznamka EU4 no, a na druhom EU4 yes. Cislo dielu je to iste)
Inak mam manual EU4

TT-SIMIK

Piatok, 29. Októbra 2010, 12:03

Presne tak ak su 1000ot tak funguje.....

Ak máš Eu 4 tak máš chladič vyfukových plynov,č.1 a termostat cez ktory sa to zvykne prechladzovať je č. 8,ale najprv skontroluj tu hadicu, čo ja viem,ale skorej ako dosiahneš prevádzkovú teplotu,ak bude tepla je zle,ak bude studená je ok a riešiš egr termostat....jasan????
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

MuadDeeb

Piatok, 29. Októbra 2010, 12:05

Ano tati!

Diky, checknem to este dnes.

TT-SIMIK

Piatok, 29. Októbra 2010, 12:08

Sorry ešte obrazok sinku.....mne sa nechcelo typovat ktory termostat je,tak som egr odstavil, niekde som aj foto dal davnejšie.....
Prílohy
Snímka018.jpg
Snímka015.jpg
Chladič egr.jpg
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Rony
Auto: E46 320D 110kW

Piatok, 29. Októbra 2010, 15:05

Tiež mam podobny problem motor sa nie a nie zohriat na pracovnu teplotu, musim prejst viac ako 30km aby bol zohriaty tak ako ma byt. By ma zaujímalo aký vplyv a naco ma ten EGR termostat? Mam 320D 110kW EU3, automat, EGR ventil mam zaslepeny ale az hore pred vstupom do sania. Môže mi tento problem robit EGR termostat mam zaslepit aj ten?
Predohrev by mal fungovat, lebo ked nastartujem mam cca 850 otacok a casom to pomaly klesa az niekam k 770. A ked som ho chytil na dotyk bol horuci.
Ale pravdepodobne bude zly asi aj hlavny termostat lebo po nastartovani asi 10min som skusal tu hadicu na lavo chlad. kvapalina mala 45 stupnov C a ta hadica nebola studena ale taka vlazna.
By ma zaujimal vas nazor ci moze byt chybny aj ten EGR termostat a sposobovat ochladzovanie motora, alebo to bude len hlavny termostat?
Naposledy upravil/-a Rony v Piatok, 29. Októbra 2010, 17:47, upravené celkom 1 krát.

Tybee
Auto: BMW E46 touring 2.0d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 29. Októbra 2010, 16:41

a ja som mal ten isty problem,mne nefungovalo EGR tak ako má.Boli zaseknuté tie cudliky. Trocha som snim pohral aby isli lahko,odvtedy vsetko poriadku. Obrázok

marosss

Piatok, 29. Októbra 2010, 17:38

Čím to je?, motor sa mi zohreje do prevádzkovej teploty síce velmi pomaly ale zohre, s tým že mám kúrenie vypnuté. Zapnem kúrenie na maximum a ručička mi hlesne pomaly až k modrému polu a tak sa to drží celú cestu do práce t.j. 47km. Chápem,že by mala teplota na chvílu klesnúť, ale nie zostať pri modrom poli skoro celú cestu.Keby boli termostaty zlé potom by sa mi to ani z vypnutým kúrením nemalo zohriať do prevádzkovej teploty, alebo sa mýlim?

Termostat k EGR mám nový, starý bol otvorený aj keď bol studený, ale zmena k lepšiemu po výmene nenastala. Dnes som objednal nový velký termostat v BMW Lamač(upozorňujem že nový origo BMW 45 eur, neorigo FEBI 53eur!!!). Idem vymeniť aj celú chladiacu kvapalinu.

Rony

Piatok, 29. Októbra 2010, 18:09

No tak dnes som vybral ten EGR termostat. A bolo to tam v nom tiez pozasekavane som to rozchodil uvidim ci sa to zlepsi, ked to poskladam alebo nie.
Este ma zaujima ci nema ist studeny prefuknut vobec z obidvoch stran, alebo len z jednej. Mne to z jednej strany ide prefuknut ked je studeny z druhej nie tak neviem, ci je dobry alebo zly.

A este by som rad vedel odpoved na otazku ci ide voda cez EGR termostat tak ako som to nakreslil ciernou sipkou.
A ci ho mozem zaslepit ked bude zly v bode 1, alebo 2 - kde ho je lepsie zaslepit?
Dakujem
Obrázok

TT-SIMIK

Sobota, 30. Októbra 2010, 12:14

Už sme to tu riešili rok dozadu,že ak sa motor prechladzuje,alebo sa pomaly zohrieva tak to môže byt egr termostatom,alebo hlavnym termostatom, ako ten vyskušať som už písal hore.......ten zistíš lahko, ak je dobrý,tak potom jedine egr termostat, odstavit najlepšie,ako som to urobil ja,privod a odvod aby v nom neostala voda,ak zablenduješ len jednu stranu,tak to auto dobre neodvzdušníš!!!!alebo potom nový termostat..........takže najprv velky a potom maly!!!!!!!jasnejšie to už neviem napísať......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Rony

Sobota, 30. Októbra 2010, 12:51

No jo, až nato že ta informacia nie je správna čo si písal.
TT-SIMIK napísal:
takž ak máš manual,tak sa ti prechladuje motor cez velky termostat, skus po 2 minutach jazdy, či je lava hadica ked stojiš pred autom od chladiča teplá,ak je máš odpoveď!!!!!zlý termostat....

Áno tým zistíš že je zlý termostat, ale ešte stále nevieš ktorý je zlý. Pretože vývod z EGR termostatu je napojený do veľkého okruhu, ale napája sa tam až za hlavným termostatom. Čiže keď je ta hadica tepla môže to spôsobovať tak hlavný ako aj EGR termostat. Najlepšie to je vyskúšať na hadici z výstupu na tom EGR chladiči či je teplá, alebo nie. Keď je tak je zlý ten EGR termostat. Alebo aj na ňom samotnom(alebo na vstupe doň) to je poznať či sa hreje pri ešte studenom motore alebo nie.

Dnes som sa s tým pohral keďže som mal tu hadicu na ľavo za hlavným termostatom teplú ešte pri nezohriatom motore. A bol zlý ten EGR termostat prepúšťal. Ako som písal bolo to v ňom pozasekávane, tak som ho rozchodil a naložil späť. Zatiaľ som to skúšal len na voľnobehu ale ta hadica na ľavo už bola studené tak ako má byť a motor sa zohrieval oveľa skôr. Len teraz si niesom istý keď ten EGR termostat otvorý či zas neostane otvorený už stále.
Najlepšie to bude zablednovať tak ako to máš ty Simik a bude pokoj. Musím sa do toho pustiť.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných