... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: E36/318i touring - Ake vhodne pneu?

Piatok, 15. Októbra 2010, 08:57

Moj posledny prispevok k tejto teme. Mne Matadory na auto nesmu, nech si hocikto tvrdi, ake su uzasne. Tiez mam odjazdenych viacero pneumatik na viacerych autach a ako som uz povedal, radsej 6-rocne Micheliny E3A na leto alebo 6-rocne Dunlop SP WinterSport M3 na zimu ako nove Matadory letne ci zimne. Na firemnom mam prave tie MP59 Nordica na zimu a mozem povedat, ze sam by som si ich nekupil ani keby stali 20 EUR. Ked si porovnam jazdenie na tych Matadoroch vs. Dunlop, tak mozem povedat, ze s Dunlopmi som este ani raz nezazil situaciu, kedy by som mal problem dobrzdit alebo by nepodrzali v zakrute, resp. na vode, co sa o tych Matadoroch povedat neda, s tymi som si uzil par takych situacii, kedy bol jediny unik na chodnik, nakolko sa smykali. A pritom na tych Dunlopoch mam odjazdeny asi 4-nasobok km oproti tym Matadorom a navyse na sukromnom aute, na ktorom som jazdil omnoho agresivnejsie, nez na tom firemnom a nikdy som nemal taky problem ako na tych Matadoroch. Mozno su hlucnejsie vdaka smerovemu dezenu (aj tie Goodyear OptiGrip su hlucne) ale tiez som nechcel vyvalit 90 EUR za tichsiu gumu ako kedysi za tie Micheliny E3A, ktore boli este drahsie ale boli uplne tichucke...

Znamy tiez neveril, ze je to v zime o gumach, tiez jazdil Matadory a ked siel v zime na chatu, tak musel parkovat 200m od chaty, lebo proste nevyliezol kopec pred chatou. Potom cumel, ked kamarat vyliezol ku chate na Passate na Dunlop SPWS 3D ale aj tak stale tvrdil, ze to nie je o gumach. Az ked tento rozbil Passat (zaspal za volantom a otocil ho na strechu) a dal mu na jednu sezonu vyskusat tie Dunlopy, tak uz aj on parkuje rovno pri chate a Matadory uz nekupuje... :D

Posledny krat Vam hovorim, davajte si pre mna za mna na Vase auta trebars aj protektorovane univerzalky, je to len na Vas...
Amen.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 15. Októbra 2010, 19:09

pelo mas obycajnu 1,6 compacta a bojis sa tam obut matadorku, mam 2,5 liter a cez zimu ma dobehlo len jedno auto a to pocas poladovice 4kolka nissan. predminulu sezonu som mal pirelky snowgrip, zeby to bolo nieco premiove, neda sa povedat. Mozno by bolo nacase sa naucit jazdit na aute (napriklad spomalit pred zakrutou a podobne). chatu mam kilometer od hlavnej cesty a nemal som problem sa tam dohrabat, i ked brucho mam dost nizko a cas od casu som sa onho stopol.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Piatok, 15. Októbra 2010, 19:12

jararak napísal:
pelo mas obycajnu 1,6 compacta a bojis sa tam obut matadorku, mam 2,5 liter a cez zimu ma dobehlo len jedno auto a to pocas poladovice 4kolka nissan. predminulu sezonu som mal pirelky snowgrip, zeby to bolo nieco premiove, neda sa povedat. Mozno by bolo nacase sa naucit jazdit na aute (napriklad spomalit pred zakrutou a podobne). chatu mam kilometer od hlavnej cesty a nemal som problem sa tam dohrabat, i ked brucho mam dost nizko a cas od casu som sa onho stopol.

=D>
asi tak by som to povedal ;) ja myslim ze ten nick vystihuje vsetko a aj to auto ;) a robis s toho raketu...
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

pelo

Piatok, 15. Októbra 2010, 20:45

To, ze momentalne mam 1,6 compact neznamena, ze som na nicom inom nejazdil. O tych Matadoroch hovorim vo vseobecnosti, skuste trochu pozornejsie citat. A pokial nemyslis len na powerslide, tak nevidim velmi velky suvis medzi objemom motora a kvalitou gum, to ako lepsie gumy sa davaju od urciteho objemu? To je mi novinka... To by potom tuto velicinu mali zahrnut aj do testov gum, aby sa v tom laici s malymi motormi vyznali tak dobre ako odbornici, ktori si velkostou motora nieco kompenzuju a navazaju sa do ludi s mensimi motormi. Okrem hmotnosti to tu gumu nezaujima, aky mas motor a ked potrebujse zabrzdit, tiez jej to je jedno...

A ked uz sa navazate do mojho nicku, ja nemozem za to, ze v Kosickom kraji nemate na normalne gumy a namiesto dobrych gum si na auta davate neony a podobne blbosti... ;-)

e39 525i sedan '03 -ex

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 15. Októbra 2010, 21:12

ked vezmes to ze moje auto ma minimalne o 200kilo viac od tvojho, o cca 90 koni tiez viac a su mi dobre a tebe nie, ako na brzdnu drahu tak aj na bocnu stabilitu a ze za celu zimnu sezonu mi ritou zamavalo az raz ked som nechcel, myslim, ze su v pohode. gumy som kupil na test, keby neboli dobre, vymenil by som ich za tolko ospevovane dunlopky ktore vraj hucia jak svina. mimoto niesu to prve matadorky ktore som na zimu obul a taktiez nie na prvom aute a ano, verim im.

my zato nemozeme, ze na zapade mate komplexi z vychodniarov :) peace
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

mys_iak

Piatok, 15. Októbra 2010, 21:19

pelo napísal:
na auta davate neony a podobne blbosti... ;-)

:-k rozmyslam nad tymi neonmi... i ked radsej by som isiel do LEd pasov... maju nizsiu spotrebu ;) a este dlhsie uvazujem nad ledkami do ostrekovacov asi zalozim nejaky dalsi topic o led somarinach ;)
lebo o zimnych gumach tu mame aspon 30topicov... tak aspon to osviezim :mrgreen:

pelo: prepac nechcel som ta urazit a ani sa handrkovat o znackach...
len proste nejde porovnavat len tak znacky... ;) kedze su v uplne inych cenovych sferach....
ja viem ze v tychto malych rozmeroch je to sumafuk lebo ceny su podobne... skor som to bral spektralne... na tych mensich rozmeroch som jazdil iba matador a niekedy mischelin.... a nemal som ani s jednou gumou problem... a to u nas pod tatrami ine klzacky prezivame :) a aj cestary na nas castokrat pozabudnu ;) a to som na nich prevazne jazdil mimo mesta kopce atd...
tiez to bolo konkretne na 1,6benzine ale na opli combo :)

a zase s vacsich som jazdil len continental a michelin ale to zas velmi opotrebovany 3-4mm a mal cez 7 rokov ;) nebolo to nic hrozne ale zase to nebola pecka...
tohto roku som kupil nove fuldy (70e/ks a to uz bolo celkom nad moj limit ;) ), uvidim ako sa budu spravat ;) ale ak by som ich nezohnal za taku dobru cenu tak by som urcite isiel do matadorov... proste sa nebojim tej znacky ;) a je dost rozdiel dat za gumu 60e v mojom rozmere (205/55/16zimaky)
ako dat napr. za nejaky dunlop alebo good year 95e-120e za gumu ;) nejazdim ako sialenec a ani ta najlepsia guma neprekonava Zakony fyziky ;)

jedine co by som si nekupil zase ja je Barum hrozne piskaju a smykaju sa :D
a uz ani sipove good year F1....

ok ale to je prakticky celkovo fuk... co si kto vyberie... lebo aj tak pojde podla vlastnych kriterii ;)
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

pelo

Piatok, 15. Októbra 2010, 21:25

Vy ste sa tu zacali navazat do mojho nicku...

Ale myslim, ze aj tak sme sa dost vzdialili od povodnej temy, takze koncim v tomto vlakne a hovorim posledny raz, kupujte si kazdy comu verite, je to len na Vas, neberiem Vam to. Navrhujem, aby sme sa prestali hadat o tychto blbostiach, nikam to nevedie a este skoncime pri nejakych osobnych utokoch... Hawk :wink:

ps: Mna neberte, ze som zo zapadu, som tu CP-ckar (= cezpolny). Povodne som z LM, takze v tatrach jazdim v zime tiez, len aby tu nevznikol nejaky sum o tom, ze na Zapade aj tak nemame ziadny sneh :wink:

e39 525i sedan '03 -ex

reli33
Auto: E46 325i M-packet
Kraj: Prešovský

Piatok, 15. Októbra 2010, 21:27

pelo pelo...spýtam sa ťa aké máš služobné auto? nemôžeš porovnávať rovnakú gumu na viacerých autách ale skôr viaceré gumy na rovnakom aute...dunlop som mal na peugeote 605 a bol hrozný a viac som ho nechcel potom som ich viacmenej dostal do daru na fabiu tdi a iné gumy som nechcel...matador som mal obutý na prvej e46 a bol som maximálne spokojný..tak rozmýšlaj čo píšeš najprv a to že správanie sa pneumatiky nesúvisí od veľkosti motora je poriadna blbosť obuj si raz na auto sliky a potom si presadni do auta s rovnakými slikmy len raz tak silným motorom a pochopíš...nik ti tu nezazlieva že jazdíš na 1.6...a to že mysiak zniesol na teba kritiku ohladom nicku,neznamená že východ slovenska je chudoba,ale na to sme si už zvykli že tí čo z východu do blavy išli sú teraz králi...ako sa hovorí dostalo so hov..o na tanier a už si myslí že je koláč :lol:
my predsa vieme že vy "blaváci" ste najbohatší najmúdrejší a najlepší vo všetkom,ale nie je mi jasné na čo ty a podobný tebe vôbec potrebujete bmwklub potom?
http://www.autokapo.sk

E46 316i 2000
E46 318i facelift LPG 2001
E46 touring 325i M-packet 2003

mys_iak

Piatok, 15. Októbra 2010, 22:34

pelo napísal:
Vy ste sa tu zacali navazat do mojho nicku...

ohladom toho navazania...
co si cakal ked si si dal takyto nick.. a este aj taketo nie celkom objektivne veci pises?

OK ber to tak ze gumy sa nam ukazu a potom si mozme zrecenzovat po zime ;)

tak kontrolovanemu smykaniu zdar ;) :bmwball: uz sem nenapisem nic :D

dnes
Bmw F31 316dAT
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

pelo

Sobota, 16. Októbra 2010, 09:55

Na toto este musim zareagovat, aj ked som napisal uz 2 "posledne prispevky" :lol:

mys_iak napísal:
ohladom toho navazania...
co si cakal ked si si dal takyto nick.. a este aj taketo nie celkom objektivne veci pises?
dnes

Moj nick je skratena forma mojho priezviska, absolutne to nesuvisi s Vasimi vyrazmi, ktore pouzivate na vychode. Aj tak ste toto slovo prebrali od nasich "indianov" zijucich v osadach (len tak, aby bola haluz, dajte si do maps.google.com vyhladat spojenie "romska osada" a uvidime, kde Vam ich najde najviac :mrgreen: ). Vobec ma nezaujima, co to znamena v ich akoze "jazyku," mozme sa o tom bavit az ked zacnu prispievat do statnej kasy a nie len z nej cicat...

reli33 napísal:
...ako sa hovorí dostalo so hov..o na tanier a už si myslí že je koláč :lol:

Tiez mam jeden dobry vtip, aj ked Vam sa asi pacit nebude, nakolko som podla Vas neobjektivny, kedze nesuhlasim s Vasim nazorom, ze Matadory su dobre gumy...

Boh sa prechadzal po svete, tesne po tom, ako ho stvoril, s plnou narucou ko...ov.
Ako tak siel, zakopol a par mu ich spadlo na zem. Zohol sa po ne, zdvihol ich a pritom
mu vypadlo par dalsich. Zohol sa teda druhy krat, zdvihol ich a zase mu ich par vypadol.
Nasral sa, hodil ich vsetkych na zem a povedal:
"Ja sa na to mozem vysrat, vsak Kosice mozu byt aj tu"
:D :D :D

ps: Suhlasim, aby sme si tu uz prestali dopisovat. Ozivime toto vlakno po zime a zreferujeme, kolko km sme v zime najazdili, v akych podmienkach a ako sa nam jazdilo, pripadne dolozime nejake videjko...

e39 525i sedan '03 -ex

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Sobota, 16. Októbra 2010, 17:07

pelo napísal:
Boh sa prechadzal po svete, tesne po tom, ako ho stvoril, s plnou narucou ko...ov.
Ako tak siel, zakopol a par mu ich spadlo na zem. Zohol sa po ne, zdvihol ich a pritom
mu vypadlo par dalsich. Zohol sa teda druhy krat, zdvihol ich a zase mu ich par vypadol.
Nasral sa, hodil ich vsetkych na zem a povedal:
"Ja sa na to mozem vysrat, vsak Kosice mozu byt aj tu"
:D :D :D

no toto sa na vychode rozprava o blavakoch aj ked vsade sa najde takych ale k teme matador rozhodne nemusi byt zla guma kedze to patri pod continental, naopak moze byt aj lepsie ved aj napr. taky novy superb je aj v nemecku lepsie hodnoteny ako passat, tak isto uz niekolko rokov prebiehaju testy matadorov na BMW a je snimi spokojnost v minulej zime som jazdil na fabii v mischelinoch a tiez mala problemy sa vyhrabat z niektorych miest kde na ujkovej felde z matadormi som isiel z mensimi problemami
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných